På senare tid har jag upptäckt att processen att ta fram en idé, planera den och sedan faktiskt förverkliga den är något som ligger mig lite extra varmt om hjärtat. Ni vet känslan som ger en ett extra lyft och mer energi till att fortsätta att kämpa med något annat moment som är tyngre? Precis så känner jag med projekt. Det är något som lyser upp alla mina studier. För många kan det låta helt orimligt att må bättre av att pressa in mer i ens fullspäckade schema, men inte för mig – det är snarare tvärtom om – det är energigivande! Jag mår bra och trivs med att ha flera bollar i luften samtidigt och det ger mig nästan en obehaglig känsla av att inte ha något inplanerat. Det primära i en sådan situation är att främst vara medveten om vilket tempo man lever i, men även att hitta en balans som gör att man inte faller ihop.

Något som har fått mer fokus och intresse från min sida är, välgörenhet. Jag har alltid haft en bra inställning till ämnet tack vare mina föräldrar som alltid lyft denna fråga. Med åren har tanken slagit mig hur bra jag har det och hur lyckligt lottad jag är med tanke på hur verkligheten ser ut i stora drag. Självklart är mitt liv inte som en dans på rosor och jag stöter dagligen på motgångar som gör att livet känns lite tuffare. Men, ju äldre man blir, desto mer frihet får man men det medföljer även mer ansvar. Då och då är det som en våg som sköljer över mig med tacksamhet, och vid varje tillfälle funderar jag även på hur jag kan förbättra världen utifrån min livssituation. I detta fall har jag inget arbete som kan försörja mig, jag studerar sista året på gymnasiet och är därför rätt begränsad.


Efter att ha blivit inspirerad av en idé bestämde jag mig för att förverkliga denna på min skola ProCivitas i Malmö. Jag frågade därför Caroline på min skola om hon var intresserad av att tillsammans med mig starta upp detta projekt. Svaret var glädjande, hon sa ja!


Vi är ett utskott som ska genom en auktion samla in pengar till olika ändamål med hjälp av elevers egenskaper och prylar som skräpar där hemma. Det finns oändligt mycket kunskaper man kan byta ut och lära varandra, och därför är det ett utmärkt tillfälle att visa det på. Det finns många betydelsefulla projekt som vi vill stötta och därför bestämde vi oss för att variera var pengarna ska skänkas från gång till gång. Tanken är sedan att det ska avslutas med en auktion på vår skola. Ett projekt vi vill stötta är musikhjälpen som årligen sänds veckan innan jul med syfte att samla in pengar till ett projekt med ett tema. Förra året var temat “barnsexhandel”. Det finns många organisationer, skolor och företag som privat samlar in pengar till musikhjälpen. Vi på vår skola är även så otroligt priviligerad över att ha så pass drivna elever som faktiskt kan genomföra så pass stora projekt och engagemang. Det är så otroligt och imponerande med tanke på hur unga eleverna på min skola egentligen är. 


Är du en elev på ProCivitas i Malmö som brinner för att driva ett sådant projekt? Inom kort kommer information om hur man ansöker till styrelsen.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

En weekend i Stockholm, house-musik, vänner och sen är jag redo för sommaren 2018!

Det spelar ingen roll om jag räknar matte eller tränar – house-musik är det som låter bäst i mina öron! Att då få se några av mina favoritartister som Alan Walker, Axwell /Ingrosso eller Vigiland samtidigt som jag sjunger och dansar är helt fantastiskt! Apropå sommar, så är det mitt sista sommarlov under min gymnasietid, och det känns både fantastiskt och sorgligt på en och samma gång, eftersom att jag stormtrivs på ProCivitas. Sedan mitt första år har jag ständigt engagerat mig i projekt och utskott som lärt mig så ofantligt mycket. I samma veva har nya relationer bundits och hade det inte varit för ett rikt kårliv hade jag aldrig lärt känna så pass många olika elever från olika linjer och årskurser. Vidare, så är det grymma och engagerade lärare, kalasbra elever samt mycket kontakt med näringslivet – som är utmanande och lärorikt!

Förutom grym musik så ska det bli fantastiskt att få åka upp till Stockholm, som har blivit av en favorit på senare tid då det dels är en lysande stad med både bra shopping och uteliv, men dels för att jag lärt känna underbara människor som är bosatta i Stockholm.

För tillfälligt är det bara jag och Elin som bokat biljetter till Summerburst, men det tillkommer säkerligen annat härligt folk!

Bilder lånade från Summerbursts hemsida.

Likes

Comments

Igår fick jag äran att spendera och fira nyår med en del av mina närmsta vänner!

Kvällen började med att vi gjorde oss i ordning, blandade goda drinkar och lagade mat tillsammans.

På menyn stod det oxfilé med potatisgratäng, blandsallad, sparris, ugnsbakade grönsaker med massvis med såser.

Kvällen avrundades sedan med att vi tog taxi till en enorm lokalfest i centrala Malmö. Vid tolvslaget räknade alla ner och njöt av fyrverkerierna!

Jag måste dock poängtera att enligt mig så är nyår överskattat, samt att det byggs upp alldeles för mycket förväntningar inför nyår. Det är absolut trevligt och stämningsfullt, men en spontan utgång en fredag slår faktiskt nyårsafton!

Men, nyår handlar givetvis inte bara om vilka eleganta fester, middagar eller förkrök man hamnar på, utan vilka man umgås med. Jag är super tacksam över att få ha spenderat nyårsafton med vänner som alltid sprider glädje och kärlek!

Nu är det år 2018 och det är även dags för mig att starta om på en ny kula. Är så otroligt taggad eftersom att detta år har så galet mycket roligt att erbjuda!

Gott nytt år och god fortsättning.

Likes

Comments

Imorse vaknade jag och Rebecca upp på vårt hotell och inledde dagen med en god hotellfrukost. Regnet duggade ner, vi släpa på våra resväskor och begav oss mot tåget till Malmö.

På eftermiddagen mötte jag upp Viktoria för att ta en shoppingtur på Emporia, ta igen allt som har hänt samt att handla mat inför nyår. Kvällen avrundades med en oemotståndlig god charkbricka och en timme i bastun med massa skratt. Det är precis sådana dagar som behövs under ett lov, med tanke på all stress under terminerna med plugg.

Det var en perfekt uppladdning inför morgondagens bravader!Likes

Comments

För någon vecka sedan kom Rebecca på idén att göra något skoj under jullovet. Hon ringde mig och tyckte att vi skulle spendera en natt i Köpenhamn innan årsskiftet. Planen var att åka över på dagen för att kolla i affärer, äta god mat samt att senare på kvällen gå ut på nattklubb och dansa natten lång. Sagt och gjort, dagen efter att jag kom hem  från Sälen så tog vi tåget till Köpenhamn för att strosa runt, och vi hade även tur som fick se skymten av lite sol.

Vår  lunch på Café Norden // Ingången till ARCH // Sippar lite på min dricka // Vackra Rebecca och hennes nya kappa // Ett par skor vi båda köpte // Ännu en bild på vår lunch.

Likes

Comments

​Två dagar innan julavslutningen på vår skola reste jag och min familj till Sälen för att fira jul, koppla av och åka skidor.

Något som vi i Skåne nästintill aldrig får uppleva är snö, och därför var det så otroligt stämningsfullt att få fira julafton med snö utanför ens fönster. Förutom skidåkning har vi ätit god mat, hållit igång med aktiviteter och kopplat av tillsammans. Till skillnad från resten av familjen så köpte jag ett gymkort, som jag utnyttjat varje kväll i kombination med härlig musik i öronen. Roligt nog så stötte jag  på min väns storebror och följde med han och hans vänner på en förfest samt ut på klubb. 

Super kul vecka med både familj och vänner!

Likes

Comments