Header
View tracker

Vardag, Övrigt

Snön ligger nu på marken och vinterskorna är fram tagna, jag tycker det alltid är lika svårt med vad man ska ha för skor, vid ridning, hantering mm.

Men detta är vad jag använder just nu:

Dessa använder jag alltid, brukar ha sockor i eftersom de annars ger skavsår. Men helt okej varma och helt okej snygga. Köpta förra året på granngården.

Vid ridning använder jag antingen vanliga ridstövlar eller dessa. Jag tycker att dom kan blir lite säckiga speciellt vid ridning och föredrar då vanliga ridskor;)

Förra årets vinter skor blir detta året stall skor. Det är "uggs" och dom använder jag när jag bara ska ner till stallet, utan att plocka in hästarna ifrån hagen då dessa är för låga och snön för hög. Sjukt mysigt att dra på sig och stå och mocka i värmen inne i stallet thihi!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Bilder, Ridning och träning, Vardag

Hade egentligen tänkt att rida runt lunch men ändrade planerna och red på morgonen, då jag ville rida båda hästarna. Började med Prince, han fick gå lite lätt dressyr barbacka. Myys jue, det var länge sedan jag red barbacka innan idag. Jobbade till det mesta i trav, men lite galopp fick vi till också utan problem, sjukt kul att rida barbacka! Han var lite busig och ville inte gå fram lite till och från under hela passet, men mycket positiv feedback fick han när han gjorde rätt!

Babe tänkte jag rida på ängen men ändrade mig och red istället på banan. Red igenom lite lätt dressyr på henne också, hon går inte så mycket just nu och har då tappat mycket muskler, men hon tycker det är lika roligt att jobba ändå. Jobbade tempoväxlingar i trav och sen galopp i lättsits på volt. Jag måste jobba på min lättsits och det är mycket enklare att göra det på B än på P då jag får bättre balans;)

Grisponnyn<33

Likes

Comments

View tracker

Bilder, Vardag

Under strålade sol pulsade vi genom snön idag och Prince sköte sig exemplarisk! Lite små trotsig men pigg och framåt. Han tyckte det var sjukt jobbigt att pulsa genom snön på ängen men samtidigt kul;) Höll inte på så länge, men ändå så det räckte.

Imorgon blir det dressyr ich, barback på banan, sen får vi se hur det går;) Mycket snö där men det ska säker gå. Måste också städa i sadelkammare, det ser hemskt ut där inne heh.

Prince poserade framför kameran, med en brun outfit!

Likes

Comments

Godmorgon!
Vaknade upp till soligt väder i morse, skönt! Bestämde mig för att ta ett konditions pass på ängen efter lunch, får se om jag får med mig Wilma på B också.

Kameran hängde med ner i morse och hänger även med efter lunch, så förhoppningsvis så får ni ännu fler bilder ikväll!

Likes

Comments

Vardag

Har dränkt mig i plugg den här veckan alltså, sista provet för denna vecka är imorgon och sen så två prov inplanerade nästa veckan(!), usch usch men snart prao och sen drar niorna till Polen. Kommer ställa av Prince under dom två veckorna och endast skritta honom, eftersom jag inte kommer ha tid eller ork under praoveckan och är sen borta några nätter. Så då får han en vintervila och sen så drar vi igång med träning så gått det går under årets sista veckor, sjukt hur snabbt denna höst har gått.

Idag så reds hästarna ut, galen häst som ville slänga av mig i varje galopp heh men men han gick inte igår såå, jag skrittade båda hästarna i tisdags så en relativt lugn vecka för dom. Jag har verkligen ingen lust att gå ut och rida nu när det är så mörkt, blött och kallt. Kan inte riktigt rida ordentligt då dom inte har fått på broddar än, ska försöka fixa det i helgen, så blir det kanske lite bättre nästa veckan.

Nu ska jag plugga tills jag somnar typ så hörs vi till helgen!

Ni ska få fler tävlingsbilder i helgen!

Likes

Comments

Vardag

Hej!
Stannade hemma igår då jag var förskyld, spenderade två timmar i stallet på morgonen, släppte ut hästarna, fixade vatten och mockade. Tog sjukt lång tid att mocka, bytte från torv till halmpellets i torsdags och man ser ju allt så mycket tydligare. Vilket gör att jag kan stå där och peta i flera timmar heh. Men ljust och fräscht blev det iaf! Blev stallmys på kvällen och Prince longerades i snööset, jag han också med att plugga under dagen. Ett prov i slutet av veckan och ett till lite längre fram, NP drar också igång lite lätt nästa vecka, men ingen som känns svårt då det bara är muntliga;)

Sitter nu på bussen hem och vädret är inte det bästa så tror P rids ut kort senare.

Ni får en bild ifrån förra vinter:)

Likes

Comments

Vardag

Shit vilket äckel väder det är just nu! Jag har varit förskylld hela lovet hittills och dagarna går för snabbt, har för mycket skoluppgifter som inte har gjort heller heh. Dagen idag började med frukost på espresso house tillsammans med två kompisar, myys. Sen hem hade ingen alls lust att gå ut då, men P longerades i alla fall och sen fick dom komma in tidigare än vanligt.

När jag var klar i stallet så var det dax att få en ny frisyr för mig, hade tröttnat på mitt gamla hår för läänge sedan. Så nu är det kort, mycket kortare än innan, jätte nöjd med hur det blev!

Morgondagen är proppad med allt som jag egentligen skulle ha gjort på lovet. Städa klart mitt rum som jag påbörjade för någon dag sedan, plugga, rida OCH hämta hem nytt strö till boxarna, nu ska det bli ändring, har tröttnat på torv sooo bad. Sen packa och sova. För på fredag så drar jag och vovven tidigt tidigt på kurs under hela helgen! Så om jag inte hinner klicka in här i morgon så är jag tbx på måndag<3

Likes

Comments

Bilder, Tävling

Heej!

En bloggpaus på ca 1 vecka blev det, jag har verkligen inte haft lust, tid eller ork att skriva något. Idag är det första lovdagen och jag är tillbaka, med förhoppningsvis med en ny design inom kort.

Igår red jag KM och CR, mycket lyckad dag vill jag säga! Snabb lastning och på plats så hade vi lagom mycket tid till att fixa och rida fram. På framridningen innan CR så kändes Prince ganska uppe i det blå, han sänkte ryggen och höjde huvudet, vilket gjorde det näst intill omöjligt för mig att komma åt honom. Men fick tillslut en bra känsla och en riktigt fin häst. Jag hann också rid igenom programmet innan vi startade.

En lb:1 startade vi, bra känsla och en mycket bättre ritt en förra gången vi startade lb:1 och en mycket bättre attityd på ponnyn än förra starten på klubben! Vi red ihop 65,714% och även en kommentar på att vi gärna skulle prova ett svårare program, vilket känns jätte roligt!

1 och 5h mellan starterna så en lite lunchpaus blev det innan vi befann oss på framridningen igen. Började rida med halvlång tygel och fick en mycket mer avslappnad ponnyn än på första framridningen. Kortade upp och körde lite flyttningar och kände igenom honom innan start. Bättre känsla på denna ritt men några procent lägre, vi red på 65,536%, så inte mycket det skilde. Kände att det blev mjukare övergångar och jag var även noggrannare med halterna än första ritten. Jag startade först och eftersom resultaten inte lades upp på equipe direkt så fick vi vänta. Så vi skrittade av på stora utebanan innan vi gick upp för att vänta. Helt oväntat så blev vi uppropade när resultaten var färdiga. In i ridhuset och jag tror inte att jag förstod att vi hade ridit på bäst procent innan de ropades upp! Vilket var jätte kul eftersom det var sjukt duktiga ryttare vi red emot men dom gjorde småmissar vilket ledde till att jag och P red på bäst procent och vann! Rosett, plakat och ett litet ärevarv, sjukt stolt över min lilla ponny, en riktigt revansch mot vår förra start då vi blev uteslutna<<3

Lastningen hem tog ca 1 och 5h, han ville inte gå in och han har nu hittat ett sätt som gör att linorna är lönlösa.. Men vi fick tillslut hjälp och han gick då in efter ett tag!

Det var säsongens sista start så nu ska det lasttränas och ännu ett program ska jag läsa på under vintern så vi kommer tillbaka ännu bättre nästa år! Planerna är att bygga upp lb:1 på lokal/regional och sen klättra oss vidare.

Några klick ifrån framridningen, inga bilder tagna ifrån starterna då det var i ridhus men ifrån framridningen och sen lite annat finns det!

Likes

Comments

Vardag

Godmorgon på er! Ska strax gå ut till stallet men passar på att klicka in här för att uppdatera er;) Torsdagen spenderades på gymnasiemässan där jag kollade på lite olika gymnasium. Jag fick en frågan här på bloggen om vilka gymnasium/linjer jag kollar på, så svaret på den frågan. Jag kollar på SRG i Sigtuna och då lägga till högskole- och universitetbehörighet, jag kollar också på att gå ekonomi juridik samt samhäll beteende på två olika skolor (ej hästgymnasium). Jag upptäckte också ännu ett gymnasium på mässan, nämligen psykologigymnasiet i Stockholm, men har inte hunnit kollat upp det så mycket än. Ska till SYV på måndag så kanske jag stå mellan färre val då;)

Hästarna fick sen gå markarbete på eftermiddagen, det blev så att jag red B och Juliette P. B gick fint fint och P testade Juliette lite men det gick helt ok för dem också;) Igår fredag så var det tajt om tid i stallet efter skolan, men han med kortaste möjliga uteritten ca 25 min. Wilma följde med till fots med Ronja så hon också fick komma ut lite. Skrittade 10 min, tog en trav sträcka innan vi galopperade ett varv på ängen, trav och sen skritta hem 10 min. Bus ponnyn var nära på att slänga av mig men annars duktig!

Närmare 18 kom några kompisar över och vi hade myskväll, prat, skratt och sen lite skräckfilm;) Idag får Prince ett dressyrpass här hemma och imorgon testar vi hoppa lite höjder.

Likes

Comments