Header

Vardag

Godmorgon på er! Ska strax gå ut till stallet men passar på att klicka in här för att uppdatera er;) Torsdagen spenderades på gymnasiemässan där jag kollade på lite olika gymnasium. Jag fick en frågan här på bloggen om vilka gymnasium/linjer jag kollar på, så svaret på den frågan. Jag kollar på SRG i Sigtuna och då lägga till högskole- och universitetbehörighet, jag kollar också på att gå ekonomi juridik samt samhäll beteende på två olika skolor (ej hästgymnasium). Jag upptäckte också ännu ett gymnasium på mässan, nämligen psykologigymnasiet i Stockholm, men har inte hunnit kollat upp det så mycket än. Ska till SYV på måndag så kanske jag stå mellan färre val då;)

Hästarna fick sen gå markarbete på eftermiddagen, det blev så att jag red B och Juliette P. B gick fint fint och P testade Juliette lite men det gick helt ok för dem också;) Igår fredag så var det tajt om tid i stallet efter skolan, men han med kortaste möjliga uteritten ca 25 min. Wilma följde med till fots med Ronja så hon också fick komma ut lite. Skrittade 10 min, tog en trav sträcka innan vi galopperade ett varv på ängen, trav och sen skritta hem 10 min. Bus ponnyn var nära på att slänga av mig men annars duktig!

Närmare 18 kom några kompisar över och vi hade myskväll, prat, skratt och sen lite skräckfilm;) Idag får Prince ett dressyrpass här hemma och imorgon testar vi hoppa lite höjder.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ridning och träning, Vardag

..efter två dagar, i måndags skritt och igår longering. Så idag blev det äntligen dressyrtrim på 50 minuter, skönt att ta upp dressyren igen på riktigt efter en (nästan) vecka av annan ridning. Både jag och Prince tyckte det var kul, han hade mycket energi men var lite för lätt på handen till en början och jag hade överlag svårt att få honom på ytter tygeln idag. Men efter att han flyttat för skänkel och ridit på 10 m volter så kom han ner. Han har verkligen fått upp gnistan igen och är inte alls i dålig takt och slö i galoppen som han var förut, han har helt vänt om nu och blivit pigg hah, måste nu jobba igenom h e l a honom och ta vara på hans energin så det blir till en bra form. Som alla ryttare vet, har ett problem/hinder försvunnit så kommer ett annat upp;) Men bara att jobba sig över det och vänta på nästan, sånt som nu är självklart funkade inte alls för några månader sedan och sånt som nu är svårt kommer vara en självklarhet i framtiden.

Red igenom programmet och det sitter i, vi jobbar nu extra på:

- tydliga vägar - vi fick vinglig uppridning och ovala volter på förra protokollet så det är något som ska ändras på!

- stadiga/tydliga/mjuka övergångar i allt.

- formen.

- en jämn takt, inte för snabbt och inte för långsamt- svårt men vi jobbar på det!

Morgondagen spenderas i Stockholm på gymnasiemässan tillsamman med kompisar, vet inte hur era skolor gör men vi åker inte in tillsammans med skolan men eftersom vi ville åka in ändå så gör vi det själva på skoltid;) Har några skolor som jag kan tänka mig, några har med hästar att gör och några inte, vi får se vad jag väljer, men det är ju ett tag fram;) Först så har vi prao här om några veckor, har just nu två praoplatser, båda inkluderar hästar på helt olika sätt, måste verkligen kolla igenom vilken jag ska välja, sjukt roliga båda två..(!!)

Kommer hem efter lunch och då rids båda hästarna, dock inte av mig, jag ska vara ridlärare åt mina kompisar;);) 

Likes

Comments

Bilder, Outfit´s, Tävling

Dagen för oss igår började 07 då hästarna togs ut, vi tog sedan in dom igen vid 09 och fixade iordning allt. Vi höll på med lastningen i cirka 40 minuter, vi använde tillslut linor och fick in honom relativt snabbt då! Jag fick hjälpa av lite andra hästmänniskor som har lastat med linor förut så det var toppen toppen;) Babe gick in som ett ljus och vi kom fram när lagom till 12, då sekretariatet öppnade. Vi fixade hästarna och gick banan, det blev dock sjuuukt stressigt då vi kände att vi inte kunde banan, eftersom vi endast gått den 1-2 ggr, men men tiden rusade och vi behövde rida fram.

Framridning.

Lite dåligt beteende ifrån Prince sida i början då han inte riktigt ville ha mig på ryggen, men annars var han sjukt duktig. Inget tvek på hinder och ändå helt okej fin på marken.

PaJ, 70 cm.

Det började med att han var sjukt uppe i det blå utanför banan och när vi väl kom in på banan så fick jag tugga grus ganska direkt. En såndär "hästensparkarhamnarpåhalsenochglideravavramling" men ändå, jag klarade mig och Prince tuggade lite på blomdekor heh. Själva rundan kändes ändå helt ok, även fast han slängde sig på tre hinder vilket lede till uteslutning men annars en fin runda!

KM 80 cm.

Jag hade bestämt mig att rida mer bestämt på denna runda men så blev det inte, han slängde sig på tre hinder igen som ledde till uteslutning, men runda var också helt ok!

Lovisa och Babe fick en felfri runda på PaJ 70 cm!

Vi rockade orange outfit! Hiss/diss?

Jag lägger alla missar på mig eftersom det blev lite "feg" ridning, men men, jag är nöjd att vi nu har tagit våran revansch och startat hoppning! Han ville inte skrittas av efter och sprang bara runt, fick leda honom istället, det funkade lite bättre, så nu har vi visat den sidan av hästen också;) Lastningen hem gick såååååå bra. 10 sek, med linor, så skönt!

Känner att det börjar bli rutin att ramla av på klubbens anläggning;) Vi tar revansch där om några veckor då vi startar PaR, samt KM i dressyr och då hoppas vi på att vi kan visa upp vad vi verkligen går för:)

Likes

Comments

Tävling

Fyra från idag, mer kommer imorgon!

Likes

Comments

Bilder, Vardag, Övrigt

Hej!

Tog sovmorgon idag, elr jag vaknade kl 7 men gick inte upp fören 9 och tog ut hästarna. Tog en dusch och gjord våfflor till brunch;) Efter det så klickade jag lite bilder på lilla Pelle som har varit hos i någon vecka och nu sitter jag här. Ska plugga en timme eller två och sen kommer Lovisa vid 16.

Vi spenderar eftermiddagen/kvällen i stallet, smörja all utrustning, packa och skritta hästarna. Vi ska också lägga upp morgon dagen, sekretariatet öppnar tolv så det blir inte så tidigt vi måste åka. Vi kör två transporter dit, en förr varje häst och så får vi hjälp att lasta Prince, men det ska säker gå bra;)

Igår hoppade vi bana, Prince var pigg och jobbade på riktigt bra faktiskt, han känns fräsch tills imorgon! Några riktigt fina stoora hopp fick vi till, det är så vi vill ha det imorgon! Jag är riktigt taggad på att starta, hoppas vi kommer iväg bara;)

​Några klick ifrån dagen.

Likes

Comments

Ridning och träning, Vardag

 Redan torsdag, veckan har gått snabbt men segt, mycket plugg. Också mycket tid spenderad i sadeln den här veckan, har känt mig väldigt duktig eftersom jag har varit snabbt ut till stallet efter skolan haha! En kompis till mig, Lovisa har ridit Babe hela den här veckan vilket är sjukt kul för både B eftersom hon inte gått så mycket på senaste tiden och Lovisa som inte har en häst att rida atm! De startar också i helgen, en PaJ på 70 centimeter, kul kul! Vi båda taggar riktigt mycket nu!!

Igår så fick hästarna nya dojjar och idag blev det uteritt. Piiiigga hästar, speciellt Prince, taktade runt och höll på men men, såna dagar finns också. Vi var sjukt snabba och var tillbaka i stallet redan 17.30, vilket är väldigt tidigt för att vara oss;) Så vi byggde upp en bana för att underlätta för oss imorgon, då vi hoppar bana för att checka allt innan söndag, måste bara tillägga att L och B endast har ridit bommar två gånger tillsammans och har tränat ihop sig under en veckan;)

Vi var även väldigt duktiga eftersom vi efter lite struggle rullade ut transporten ifrån banan helt själva hihi, grymma jue!

Imorgon väntas skolan, ett prov på ekonomi och sen hem och träna träna träna!

Nu middag och pluggaaaaa..

Lillvilden ska ut på hoppbanan!

Likes

Comments

Vardag

Nya dojjor på G!

Likes

Comments

Vardag

Helt okej känsla idag. Prince var fin och arbetsvillig redan i början, vi hoppade en linje på en oxer och ett kryss, men hoppade fram på bom, kryss, kryss. Jobbade ihop oss idag, finlir, jag måste visa vilket håll han ska efter hindret och låta honom sköta av avstamp för att få det perfekt! Bara jag visar vad han ska så sköter han resten, ett bra sug mot hindret och stora hopp hade vi också idag. Det blir hoppning på fredag också för att checka sista grejerna, som mattan till exempel. Men även fast det bara var en okej känsla så var det en nyttig träning för oss, markarbete och linjer är verkligen så bra, känns som varje sånt pass ger något, jätte nyttigt verkligen! Men som sagt det känns väll bra inför helgen, det är ju bara en kul sak och vi gör det som en nyttig grej för oss;)

​Imorgon blir det nya dojjor och Prince ska klippas klart, jag började klippa honom i helgen men han inte klart, så det är det som händer imorgon utöver skolan. Nu ska jag kolla över YT- kanalen och fixa lite där innan jag hoppar in i duschen. <3

Likes

Comments

Vardag

Måndag - red igenom P på banan, flyttade för skänkel och kände på gångarterna. Han gick riktigt fint och vi hade en bra känsla, pigg och glad! Lastträningen idag blev ganska kort men ändå så att det hans med, gick bra utan några problem att gå in, testade inte att stänga dörrarna något.

Tisdag - markarbete/lättare hoppning, tekniken ska kollas över och kännas av. Lastträning.

Onsdag - nya dojjor och skritt för hand. Lastträning. 

Torsdag - uteritt, lagom sådär mitt i veckan för att få lite variation. Lastträning.

Fredag - sista hoppningen, känner på höjder samt mattan. Lastträning.

Lördag - lastträning på morgonen I think, packa iordning grejerna och smörja utrustning. Skrittas för hand.

Söndag - startar PaJ 70 cm och KM 80 cm, kul att äntligen komma ut och visa upp sig på banorna!

Bild på Babenbus som troligtvis går samma schema som P den här veckan;)

Likes

Comments

Utrustning, Vardag

Hej!

Dagen idag började med lastträning, det gick väll sådär, han gick in, helt, men vi kunde inte stänga då han bara slängde sig ut. Ska köra ikväll igen, men ska då testa göra på ett litet annat sätt;)

Vid ett tiden kom W som numera hjälper till och rider B på helgerna, vi hoppade bana. Eller ja bana och bana, vi tog det vi hade och fick ihop tre hinder, Sara hjälpte till ifrån marken. En relativt bra känsla inför helgen, fick idag känna på helgens höjer på"bana" och varken Prince eller jag känner oss osäkra, inte ens på matta! Typ det ända som gjorde att jag inte startade KM förra året var för att jag inte fick över P på matthinder, det visade sig att dom inte hade matta den gången, men det visste vi inte då;) Men som sagt i år tar vi revansch, jag har ju länge velat starta hopp med honom, men i helgen gör vi det bara för att den ger rutin för oss och som en kul sak! Det är ju ett extra plus om vi kommer runt hela;)

Jag har även hunnit med att städa bland hästkläderna, vilket verkligen behövdes.. Så nu är det lite mer organiserat, hittade några få saker som ska städas ur också. Outfiten är till 90% satt tills helgen, vi kommer gå lite mer crazy än vad vi brukar, mer om det i slutet av veckan;);)

Den kommande veckan ska planeras upp och jag hoppas att vi kan komma iväg till ridhuset också!

Likes

Comments