Vilken dag, månad eller tidpunkt det var har jag glömt. Kanske förträngt, till och med. Men det är inte relevant egentligen.
Jag kommer ihåg att det var soligt. Vi sitter i bilen; du och jag och din pappa och er familjevän. Du i framsätet och jag där bak. Ser dig sitta snett framför mig med blicken på vägen framför oss. Hade du förlorat håret vid den här tidpunkten, eller hade du fortfarande kvar det? Det har jag också glömt. Men jag tror att du hade en mössa på dig.
Vi åker iväg från Karolinska och din pappa sätter på radion. Som vanligt. Vi alla småpratar lite när vi kör ner på motorvägen. Som vanligt. Allt är egentligen som vanligt, men ändå är det också helt och totalt annorlunda. Men vi håller oss vid gott mod och skiftar fokus från cellgifter och sjukhussängar till livets andra bekymmer - som läxor och matematik och hästar.
Det är då det händer. Jag vet inte om någon annan reflekterade över det eller om det bara var jag. Som kände en pil i bröstet och en sjunkande känsla i magen. För den låt som börjar spelas på radion är "One of Us is Gonna Die Young" med The Ark. Och vi byter inte låt eller kanal, utan den får fortsätta spelas. Den där skrämmande textraden sjungs gång på gång och där sitter jag och där sitter du och där sitter vi och allt jag kan tänka på är nej. Nej nej nej nejnejnej. Nu vill jag inte höra mer. Jag vill inte. Nej.

Av alla låtar i hela världen så var det just den som började spelas. Av alla satans låtar som P3 kan spela så valde dem den där, precis timeat med att vi - och du, fantastiska du - lämnar Radiumhemmet bakom oss. 

Var det ett tecken? Var det en slump? Jag tänker på det ibland och varje gång blir jag knäsvag, illamående, ledsen, förvirrad. Och jag kan inte hindra mig själv från att undra om du också tänkte på det, om du också kände den där pilen i bröstet, den där sjunkande känslan i magen. Jag undrar om det påverkade dig på något sätt eller om du lät det slip through your fingers så fort låten var över. Jag vet att jag inte har kunnat göra det iallafall. 


För mig var det ett av de mest obehagliga ögonblicken under din sjukdomstid. För jag kunde inte (och kan fortfarande inte) sätta fingret på vad det var som egentligen hände. Och varför. Och om det ens spelar någon roll i slutändan.
Och det som kanske stör mig allra, allra mest är att det inte förändrar någonting alls att jag sitter här och skriver ner mina tankar kring det där ögonblicket, eftersom jag varken kan diskutera eller ta upp det med dig. Kommer alltid gå runt och undra. Och det suger. Det här suger.
Jag saknar dig.

xx

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag och Bettyboii hade lite av ett mental breakdown båda två idag lagom till lunch, så i ett desperat försök till att dämpa ångesten packade vi med oss picknick & paraplyer och tog oss till The Botanic Gardens. Där satt vi ett tag och försökte lista ut livets alla svåra frågor, samtidigt som vi var omringade av ca tio ilskna fåglar. Skrämmande faktiskt.

Likes

Comments

Såååå vad har hänt senaste dagarna?
1) Jag har flyttat tillbaka till min gamla lägenhet. Både jag och Josefin fick nog av våra äckliga roomies (två manliga fransoser som inte verkar veta vad basic hygien och städning innebär) så vi tog vårt pick och pack och drog illa kvickt!
2) Jag har druckit gratis öl på Side Bar. Inte ett öre spenderades. Man tackar!
3) Jag har jobbat ett tråkigt jobbpass pga att vår chef körde the silent treatment pga dåligt humör. Inte så schysst kan man ju tycka.
4) Jag har köpt nya skor vilket veeeerkligen behövdes. Jeezus, vad slitna mina andra har blivit här borta.
5) Jag har planerat en road trip till Melbourne Så taggad!!!
6) Jag har fått äta våfflor Med jordgubbssylt och grädde (!!!) Living the god damn dream y'all. Klarade tre stycken och sedan höll jag på att spy. Haha.

Likes

Comments

feat. min fantastiska extrafamilj med vänner och världens bästa småbröder

Likes

Comments

Frän street art i King's Cross

Tjena tjena! Promenerade bort till Gypsy Espresso i King's Cross och mötte upp Imani som satt där och läste classics. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, till exempel vädret i Chicago och art degrees och syskon och att utforska avstängda tunnlar under jorden. Så där satt vi ett bra tag innan vi ville titta på lite konst, så då gjorde vi det istället.
Ikväll ska jag träffa Alex eller dra till Coogee - vi får la se vad det blir!

xx

Likes

Comments

Good evening mates. Här sitter jag i min säng och äter svenskt godis because you know what - jag fick ju pakeeet. Oj vad taggad jag var när jag hämtade ut det på postkontoret! En månads väntande och nu har jag äntligen fått öppna innehållet.
Annars då? Jag åkte till Double Bay och hängde med Linnea och Bettan i några timmar, vi åt på en svindålig pizzeria och promenerade. Åkte färja gjorde vi också och jag höll på att ramla överbord. Spänning i vardagen minst sagt

xx

Likes

Comments

Glädjen att få hämta ut ett paket hemifrån på posten. Bra bättre bäst

xx

Likes

Comments

Min härliga bränna är spårlöst försvunnen och istället har jag blivit drabbad av blekhet, dålig hy och torra händer. Yay. Det har blivit mer vanligt med regn och tunga moln här än vad det är med sol och värme tyvärr, något jag naturligtvis iiinte tycker om. Så då passar det rätt bra att jobba och hänga inomhus med sköna typer! Igår jobbade jag på ett roligt event i Darling Harbour för Bloombergs och fick massa gratis mat samt glass från Messina (få betalt för att stå och käka glarre... ehhh ja tack) Och sen umgicks jag med Josh. Och idag har jag jobbat. Och åkt biltur. Och tittat på vattenfall

xx

Likes

Comments

Likes

Comments

Stitch, Grandma's, Sweeney's Hotel, Hotel Belvedere, Brighton Hotel, Jam Gallery. Namnen på alla ställen vi hann med vid gårdagens "pub crawl" Målet var att ta en öl på varje ställe och prata med minst en person. Vi lyckades till 50%, haha. Så kul dock, och intensivt! Dessutom lyckades vi timea in Imani som var med några vänner så jag fick äntligen hänga med honom också.
Idag har jag varit lite seg så att säga. Därför var det perfekt att dricka en stor cappucino på en uteservering och prata om livets alla besvär med min underbara roomie.

xx

Likes

Comments