Såhär ser det nästan alltid ut när jag ska jobba. Oborstat hår (ser ni att jag har klippt av det?!), en stor vit t-shirt knyten med min tofs (uppsatt hår på jobbet ni vet) och min svarta kjol som får hänga med exakt överallt (bästa Gina Tricot). Vi har fått klartecken till att jobba i kjol vilket är helt fantastiskt, då det blir lite väl svettigt med tighta jeans... Not recommended heh.
Igår jobbade vi alltså 5-00:30, vilket är helt okej om man bortser från att stängningen tar 2h. Både jag och Josefin var halvt döda när vi kom hem, och ikväll är det samma visa!

xx

Likes

Comments

Av någon oklar anledning har vi fått mycket fler pass denna vecka än tidigare, men jag lyckades få en ledig dag igår vilket var så skönt! Passade på att hänga med Jake som är på besök i några nätter innan han ska reppa Melbs. Vi körde en heldag på stranden med högtalare, nice musik och burgare till lunch. Catchade up om vad han gjort i Byron och vad jag gjort här i Sydney. På kvällen var vi lite törstiga så då drog vi till Frankie's och drack öl. 10 av 10!

xx

Likes

Comments

Något Sydney ska ha rejält med cred för är alla marknader som finns här. Det är regelbundna farmers/food/vintage markets varje helg och även vissa veckodagar. Superkul! Snacka skit med säljarna, köpa lemonad och titta på folk - svårslagen underhållning :-)

xx

Likes

Comments

1. Folk går sååå långsamt (och ostrukturerat) inne i city Det är som att människor inte har bråttom någonstans, någonsin? Haha. Dessa individer har även en tendens att gå i klungor eller helt enkelt i båda "körfält" så att det är omöjligt att ta sig förbi. I andra storstäder är det ju alltid tvärtom - folk nästintill springer fram på gatorna för att ta sig till jobb och dylikt. Men icke. Ytterst irriterande fenomen för såna som moi som föredrar att gå snabbt haha..!!
2. Flipflop kallas för thongs Väldigt förvirrande i början kan jag lova
3. Ju större bil, desto bättre Helt klart hög status att ha stora bilar och trucks (tänk er Hummer/Jeep/SUVs) Lattemorsor, surfare och affärsmän - they all got it.
4. Och majoriteten av alla bilar är vita eller silvriga Har hört att det är för att de inte blir lika varma som mörkare färger (myt?) pga solen och reflektionen osv osv. I'm not an expert y'all
5. Jääättevanligt med privatskolor och boys/girl schools Fattar inte riktigt grejen med att dela upp tjejer och killar på det sättet. Känns väldigt kontraproduktivt to be honest
6. Bussarna i Sydney suger De är försenade 99% av tiden
7. There's Asians everywhere in Sydney Eftersom det är så pass nära till Asien kommer många hit på semester/för jobb/studier. Att luften är renare har jag hört ska vara en stor anledning också. Därför finns det utbredda communities här, aka flertal "China/Koreantowns"
8. Bananbröd är lika populärt som croissanter är i Frankrike Eller som kanelbullar är i Sverige, kan man nog också säga. Riktigt gott dock så klagar inte

Likes

Comments

Let's just take a moment and appreciate this. Home away from home. Var så himla trött från gårdagen så har inte gjort många knop idag; åt mysigaste frukosten på länge med Josefin på italienska Muretto och spenderade sedan ett x antal timmar i sängen lyssnandes på musik & slötittandes på Youtube. Senare på kvällen tog vi bussen till Dee Why för att kolla på solnedgången och ta en kvällspromenad.
Det är något alldeles magiskt att gå vid strandkanten här i Australien och se hur solljuset lägger sig över vågorna, surfarna och havet. Att känna den mjuka värmen över kroppen och sanden mellan tårna. Just då känns livet så himla vackert, ändlöst och vackrare än vackrast. Blir alldeles varm i hjärtat av att tänka på det.
Jag älskar Australien.

xx

Likes

Comments

Men alltså kan vi prata om min fantastiska gårdag? Ja det kan vi. Och det ska vi. Just nu är det nämligen Mardi Gras här i Sydney - en vecka fullspäckad med vad vi i Sverige kallar Pride. En hel vecka hörni med roliga events och festligheter!! Så fruktansvärt kul. Vi drog till the day fair i Newtown och det var packat med folk. Tusentals glada människor klädda i alla regnbågens färger så långt ögat nådde. Vi drack slush & öl & tittade på drag shows, och på kvällen dansade vi av oss på ett svettigt Beresford Hotel.

xx

Likes

Comments

Godmorgon xx Gårkvällens jobb gick snabbt och bra, kom hem innan 23 vilket är ett under! Eftersom jag börjar senare idag tänkte jag hinna med lite strandhäng innan, så dit är jag faktiskt påväg just nu as we speak. Och med "dit" menar jag Northern Beaches. Heheh. Favvoplatsen ni vet. Annars då? Försöker uppskatta värmen och solen så mycket som möjligt, nu börjar ju det alla aussies kallar högsommar att ta slut.... Ughhh lite panik på den biten va.

Likes

Comments

Sydney! Sol! Stränder! Havet! Livet!!! Älskar älskar älskar. Jag lever verkligen drömmen. I'm not gonna lie, men det blir nog inte bättre än såhär. Kanske lite, men i overall är faktiskt livet 10/10. Igår Dee Why igen, titta på surfare och läsa bok. Idag juice, The Rocks och Josefin. Och nu väntar tre jobbkvällar (vilket är frikkin awesome för man hinner göra saker på dagarna)

xx

Likes

Comments

...eller som jag kallar det; just another work Tuesday. Hehe. Dagen till ära spöregnar det och temperaturen ligger på chockerande +19. Hade förväntat mig strålande sol och beach-häng i Freshwater men icke...! Istället har jag sprungit 100 m till Jossans lägenhet och druckit kaffe, och mer äventyrligt än så blir det inte för ikväll ska jag jobba. Och vi har fullbokat. Och jag är så nervös.

xx

Likes

Comments