We're here! Cairns har behandlat oss mer än väl, med +30 grader och strålande sol. Det finns ingen strand inne i själva staden, så vi har legat vid en lagun nere vid esplanaden hela dagen. Med undantag för att köpa sushirullar för $3 och en dyr men god glass.
Det enda jag har att klaga på är vårt boende... Hostel. Första gången jag bor på det och fy för fan, haha. Det är verkligen äckligt. Folk är så äckliga? Aja, det bor iallafall trevliga britter här som vi pratar med och tyska tjejer som inte kan diska för fem öre. Men annars alltså - all good!
xx

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu ska vi dra oss mot flygplatsen och åka till vår nästa destination, Cairns! Vi är alla sjukt taggade och ser fram emot det jättemycket. Strålande sol, värme och vackra stränder är ju inte helt fel - och passar perfekt efter en vecka av ständig blåst! See ya there. Och Sydney - på återseende!
xx

Likes

Comments

Finns många väggar som liknar denna i Bondi: street art är de bra på! Den här gick vi förbi idag när vi skulle gå och äta tidig middag. Pretty cool huh?

Likes

Comments

God morgon! Eller man kanske ska säga god förmiddag, klockan är ju ändå nästan 14. Vi har haft en (Eller säger man ett? är sjukt osäker) träningssession nyss ute i parken där Alexandra körde musten ur oss. Min mage orkar inte leva längre efter det där passet om ni förstår vad jag menar..... Efteråt avslutade vi med en god acaifrukost och vandrade trötta som satan hemåt! 

Annars då? Vi har inga speciella planer idag förutom att fixa och trixa inför morgondagen (då vi drar till Cairns), men först ska jag andas ut i sängen. Hehe.

Likes

Comments

Idag vankades marknad! Vi började dagen med att gå rakt över vägen till parken för ett svettigt träningspass och gick sen hem för att byta om inför själva marknaden. Den är varje söndag i North Bondi, alltså i vårt område, så vi gick dit på ingen tid alls. Inget köp för någon av oss idag, men roligt att få uppleva!
En smärtsamt god lunch på italienska Da Orazio Pizza + Porchetta (jäkla namn, va) och en kaffe i solen senare vandrade vi hemåt, och nu ska vi fixa oss inför kvällen! xx

Likes

Comments

Personligen ogillar jag bloggar som konstant försöker upprätthålla en "perfekt yta"; aldrig en dålig vinkel, aldrig stökigt eller ostädat, alltid polerat. Tycker det är såå tråkigt att läsa om, men förstår också att det är enklast att blogga om. Hur som - vill inte ge uppfattningen att livet här i Australien är problemfritt, för det är det ju såklart inte. Så här bjuder jag på några scenarion vi har stött på så ni får se baksidan av alla fina bilder:
Vi dricker kaffe ur samma plastmuggar varje dag pga vår AirBnb-lägenhet är så äckligt smutsig. ALLT var smutsigt och ostädat när vi kom hit :-))
Dessutom har vi varken schampoo eller tvål här så vi har fått använda diskmedel. You heard me.
Våra kranar i lägenheten går ej att stänga av helt så man hör ett evigt droppande dygnet runt.
I vår första lägenhet fick både Anna och Alex allergiska reaktioner pga mögel och katthår. Fräscht osv.
Vi håller på att bli påkörda ca 5ggr/dag. Haha. Jobbigt med vänstertrafiken..

Likes

Comments

Tjejerna ville gå på Taronga Zoo idag men jag blir bara deppig så fort jag är på djurparker, så jag vinkade av dem efter brunchen och tog en pw. Kallt och blåsigt, men satte mig inne på Wholefoods i några timmar efteråt så det var all good. Skrev dagbok, läste några kapitel av The Grapes of Wrath och drack en smoothie innan jag gick hemåt, och nu ska jag möta upp the crew igen. Mig går det ingen nöd på så att säga :-) 

Likes

Comments

Postad i: Trippy Trips

Om det är något Bondi ska ha cred för, så är det deras utbud på hälsocaféer/restauranger. Gå längs strandpromenaden och du kommer passera ca 5 ställen med smoothies, acaïbowls och raw-food inom 100 m. Men idag kände vi för att vika av från vår vanliga, rätt hälsosamma agenda och prova på något vi hört mkt bra om: ricotta hotcakes på Harry's. Alltså... Är inte detta det finaste ni skådat, nånsin?? Vill äta dessa till frukost varendaste dag i fortsättningen, tack.

Fanns såklart massor av annat gott också, hihi

Likes

Comments

Gooood Morning! Vi har nyss vaknat upp och kollar flygbiljetter till Cairns, dit vi ska åka på tisdag. Vi bestämde oss för några dar sen att vi ska köra "det stora äventyret" (aka cruisa längs med Östkusten uppifrån och ner) i början av vår resa, och sen avsluta med jobb i Sydney + NZ. Sååå på tisdag bär det av mot varmare breddgrader.
I Sydney är det nämligen lite kyligt fortfarande, igår var det till exempel blåsigt och inte mer än 20 grader! Då tränade vi, drack gröna juicer och tittade på Ocean's Eleven.

Likes

Comments

På onsdagar är Beach Road ett måste (tydligen) om man bor i Bondi. Så vi gick dit tillsammans med Guillermo vid 9-tiden och stötte på några svenskar vi pratade med ett tag. Några ölkannor och ett par skinny bitch's senare dansade vi av oss på El Topo tills vi kände att det var dags att tänka på refrängen. Så himla avslappnat häng på uteställena här, love it. Finns inget som kallas VIP what so ever, så det blir mer inkluderande och trevligt!
Dagen efter var vi lite sega så då intog vi en redig lunch på Burger Joint. Öööhh godaste jag ätit. Ärligt talat. En halloumiburgare & milkshake från himlen - och vi var hemma!

Likes

Comments