min tumblr

Greetings loved ones. Jag har lyckats ha en relativt produktiv dag hittills; vaknade tidigt, tog en promenad in till stan, gick till lite nya ställen jag sett förut men endast passerat och läste 'The Human Factor' i min ensamhet. Gud, ibland är verkligen uni en ensam fas i livet haha. Så kan det gå när man endast har en lektion och alla andra verkar ha ca 100. Men tur att man trivs i sitt eget sällskap så att säga, lolll. Bästa so far är iallafall att det har varit sol!!! Prick hela förmiddagen. Gör att allting känns lite, lite lättare. Och ikväll är det once again utgång på ingång (fulaste uttrycket men känns så naturligt att skriva) ahhhh its gonna be a good day.

xx

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Alltså, kan vi bara ta en sekund och uppskatta hur fint det här är?? Var påväg till bussen någon dag innan jag åkte till England och blev alldeles tagen av hur vackert det var ute. Sol, någon minusgrad och frost exakt överallt. Stannade x antal gånger bara för att ta in allt (och missade sisådär 2 bussar in the meantime haha). Ibland, Sverige, ibland överraskar du verkligen positivt.

Likes

Comments

Hey friends! Jag är officiellt tillbaka i England, mer specifikt good old Norwich. Efter en mysig helg i Landan tawn fylld av LPskivor och museeum och afrikanska rave (?) i Brixton har jag kommit tillbaka "hem" igen. Antar att man kan kalla det för hem nu. Hur som! Sen jag kom hit i söndags har jag installerat mig i mitt rum igen, och det känns verkligen skönt. Älskar mitt rum och älskar att vara i mitt rum. Meeen givetvis har jag inte bara suttit inne och chillat utan gått på semesterns första lektioner, hängt med kompisarna igen, träffat vår nya flat mate och lite sådär. Ikväll är det årets första Damn Good Tuesday så den måste jag givetviiis gå på - allting annat vore skandal!

xx

Likes

Comments

Och du ringer mig. Tre, fyra gånger. Kanske till och med fem. Jag ligger i sängen med släckt lampa och hör hur mobilen vibrerar ilsket, intensivt på bordet bredvid mig. Säger åt mig själv att snälla, svara inte. Lyssna inte. Hör inte. Han. Bryr. Sig. Inte.

Och ändå gör jag precis det. Ändå kliver jag upp ur sängen, tar på mig kläder, sminkar mig och hoppar på en buss. Det är kolsvart och svinkallt. Men jag är viktig. Och han bryr sig visst. Och förresten ville jag ju inte sova egentligen, och jag var inte trött egentligen. Och när man är två, då gör det ingenting att det är kolsvart eller svinkallt eller alldeles miserabelt ute. För det är lördag så vi ska göra roliga saker på stan och hänga med dina kompisar och kanske, kanske, kanske hålla varandra i handen.

Men du är full. Så full att du inte kan stå upp utan att vingla. Och du stinker sprit. Och du vill gå hem. Nu. Kom, vi går. Snälla kan vi inte bara dra hem nu? Snälla det e ju så jävla kallt. Jag skrattar och slår dig på skämt och säger att det är Så typiskt dig verkligen.

Så vi går. Och vi gör inga roliga saker på stan och vi hänger inte med dina kompisar och vi håller absolut inte varandra i handen. Istället går du två steg före och jag två steg bak. Och inte ens då, inte ens fucking då - när du för femhundrade gången knappt tittar mig i ögonen utan går framför mig som om jag vore luft - kan jag inse att Du. Bryr. Dig. Inte.


Likes

Comments

HEJ!! Fan alltså, att blogga känns jättejätteskevt. Har typ tappat all lust och förmåga att skriva, haha. Men börjar känna att det är något som saknas mig och det kan faktiskt vara att jag inte dokumenterar ca allt jag gör om dagarna längre. SÅ jag ger det ett litet försök!

Hur är det med moi? Skönt att vara hemma, men är som att jag går runt i något slags vakuum. Ingenting känns spännande. Allt är lite för mycket som vanligt liksom. Men har haft många fina dagar med kompisar jag inte sett på länge och la familia också. Hur som haver, tror det handlar om att jag är lite för bekväm hemma och att det är där skon klämmer så att säga. Blir rastlös men orkar ändå inte göra något speciellt. NormaAALt. 

Nu däremot har jag en vecka kvar innan flyget går mot London igen och jag vet inte riktigt vad jag känner. Spännande med ny termin och jätteroligt att träffa mina saknade flatmates, men jag vet inte. Kanske är just för att jag känner mig lite distanserad i huvudet. Eller något sånt. Vet inte hur jag ska förklara. NÅVÄL. Ikväll blir det bio och Koel och popcorn, fyfasen så trevliiigt!


Likes

Comments

Hej bloggen. Long time no see. Har saknat att skriva på svenska. Jag tänker att det är konstigt. Allt det här.

Det är så konstigt att jag har bytt förra årets vardag av milslånga sandstränder och kristallklara havshorisonter mot stora betongbyggnader och smala studentkorridorer. Så konstigt att personer jag brukade umgås med varje dag, 24 timmar om dygnet, har förvandlats till vilket Vän på Facebook eller Följare på Instagram som helst. Så konstigt att jag har bytt myskvällar med tjejerna på 261 Harris S till häng i studentbaren med mina flat mates. Så konstigt att jag ständigt samtalar med folk som har brittisk, och inte australiensk, dialekt. Så konstigt att jag somnar ensam i en säng omgiven av böcker och tekoppar och anteckningar istället för intill honom i ett rum med turkosa väggar och tvätthögar och badkläder. Så konstigt att jag inte går till jobbet på 70 Pitt St i total värmebölja och svarta stuprörsjeans som klistrar sig fast på benen utan istället springer till mina lektioner i Elizabeth Fry Building iklädd halsduk, mössa och alltför tunna skor.

Så konstigt att jag, som alltid längtat efter att gå på universitet är här idag, imorgon, och dagen efter det. Tiden!!! Tiiiiden!

Likes

Comments

HEEEEJ gänget.. Blev inte raka vägen till universitetet som jag trott utan fick stanna i London över natten pga tågförseningar och annat jobbigt. Men hann med en liten födelsedagsfrukost med Johanna innan jag åkte vidare dagen efter så det var (hate to say it) nästan värt den där sabla förseningen. Här är två bilder från då och nu signar jag ut från denna blogg på ett tag. Jag kommer nämligen försöka driva en annan blogg som riktar sig till familj/vänner där jag kommer posta inlägg om universitetslivet och vad jag har för mig om dagarna. Har insett att det är omöjligt att försöka uppdatera folk varenda dag, om olika saker, konstant, så det blir enklast för alla inblandade med en enda plats där man kan läsa vad som händz. Hehe.

Den heter iaf nouw.com/wendelatakesengland (lol) och kommer vara lösenordsskyddad ett litet tag. C YA THERE MATES!

xx

Likes

Comments

England, I'm on my way.

Eller tja, snart så. Imorgon vid det här laget kommer jag (förhoppningsvis) ligga nerkrupen i min nya säng, i mitt tomma studentrum, långt från familj och vänner och Sverige. Helt sjuk tanke!!! Den senaste veckan har verkligen flugit förbi och nu är det dags. So frikkin excited y'all, och lika nervös. Har så mycket förväntningar och funderingar och känner mig dessutom lite sentimental efter att ha packat ner halva mitt rum i tre väskor. Sista middagen med mamma och pappa. Sista gosandet med Alfons. Sista duschen i badrummet. Sista sista sista. Jag vet att jag kommer tillbaka såklart, men det kommer inte vara samma sak då. Oh well. Nu måste jag sova iiihihihi.

xx

Likes

Comments