Header
View tracker

Idag var det uteritt som gällde. Bara skritt i skogen med ledare då min medryttare Sofie är gravid och han är ju såpass ung och orutinerad ännu. Lättast är det ju på helger när det är ljust ute men det sker ibland på vardagskvällar också. Han kommer ut iallafall då och då för variationens skull, både med ryttare på sig eller med vanliga promenader.

Visst är han snygg i lila och grått!? Verkligen fint på svarta hästar. Och lite tabacco på det. Skulle vilja ha skydd i liknande färg till vår skogs/hopputrustning och kanske en martingal också i samma färg så allt matchar. Även ett nytt svängt pannband skulle vara fint, men man har ju inte råd att köpa allt man vill ha.

Det smidiga med dessa benskydd från Hööks är ju såklart reflexerna som är fastsydda.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag har många bilder på Santiago som jag tycker är fina men tyvärr kan jag inte samla ihop alla på en gång så jag har valt ut några här som jag publicerar i detta inlägg eftersom jag inte orkar gå tillbaka i tiden och skriva om varje enskild bild. Dom är fotade under året, men det första betesbilden är fotad förra året.

Likes

Comments

View tracker

Idag kom "F" hit som är en tjej som tillrider honom åt mig ett tag då jag själv har en skada i ryggen efter en tidigare ridolycka på en ung frieserhingst. Jag är lite rädd om min rygg och unghästar är ju alltid unghästar så därför har jag en som tillrider honom åt mig även om jag har kunskapen att utbilda hästar så blir man inte yngre själv.

Unghästar kan ju komma in i lite olika perioder innan dom växer upp mentalt och just nu är han i en period då han tittar till på saker och ting. Han är inte tittig egentligen. Men just nu i denna fas spelar han lite på det. Här syns att han tar rätt fattning, tittar till och byter galopp. Det är lite typiskt honom. Han tar gärna ett tillfälle och bytestränar av sig själv.


Likes

Comments

Idag var det tömkörning som gällde. Ett väldigt kort pass för att bibehålla motivationen hela passet igenom. Har jobbat väldigt mycket med att finna framåtbjudningen och idag hade det lossnat rejält. han var verkligen riktigt duktig och bjöd på hela passet så därför gäller det att avsluta i god tid så han bibehåller glädjen. Mätte honom igår och han är hela 158 i mkh. Hjälp vad hände!? Sist jag mätte honom i somras så var han ca 151 i mkh.

Idag har vi på oss lindor från Glööckler. Det är ponnylindor då storhästlindorna var slutsålda. Lite lite att linda med men det gick. Egentligen var det nästan bättre med ponnylindor. Det gick betydligt fortare att linda på och av. Han behöver ju inte lindor för stödets skull, utan vi har det ju bara för att matte tycker det är fint. Bootsen däremot behöver han nu när han är broddad framförallt men även bra annars också då han kan ta så stora galoppsprång.

Gällande formen så tänker jag inte form med honom ännu. Jag vill hellre att han går lite fri i formen om han kan när styrkan inte riktigt finns där men ibland väljer han att knixa sig något bakom men det är ju som sagt en styrkefråga. Galoppen är betydligt mer bärig än traven i dagsläget.


Likes

Comments

Häromdagen fick Santiago hoppa lite lätt i ridhuset med longeringslinan. Han jobbas inte så ofta med bommar ännu men det är absolut något som han uppskattar och som han faktiskt är rätt så duktig på. Omväxling förnöjer.

Dagarna innan så tömkörde vi lite på utebanan medans underlaget var mjukt. Tyvärr frös det på ett par dagar senare. Man får passa på att jobba utomhus så ofta man kan när underlaget är bra.

Likes

Comments