Var underbar.​

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

~ Jag skrev detta en månad efter jag gjort slut med mitt ex, för det är en stor myt att man inte kan må dåligt själv om det var personen i fråga som gjorde slut, ibland är det bara någonting som man måste göra. ~

När den oroliga klumpen i magen bara växer och växer och vad man än gör för att försöka få bort den gror den bara djupare in i en. Den där känslan när det värker i hela kroppen, varje liten del har sin egna smärta som gör sådär riktigt jävla ont. När man kämpar in tårarna så att det värker i hela huvudet och långt ner i bröstet, för att slippa smärtan när tårarna inte kan hållas inne.

Egentligen undrar jag vad som gör ondast, de stunderna man varken klarar av att stå upp eller ens ligga ner medan man har andan i halsen och tårarna som vägras hållas inne, eller när man anstränger hela sin kropp för att hålla smärtan inne. I vilket fall som helst så är det smärtan som tar över ens psyke och hur man än tänker, tappar man förmågan att kunna tänka realistiskt. Tappar förmågan att veta vad som är den psykiska smärtan och fysiska smärtan. Man utsätter sig för saker som inte ens finns på tal när lyckan är där, man tänker tankar man aldrig någonsin i positiva tillfällen skulle tänka och man tar val som egentligen inte ens skulle existera vanligtvis.

Man låter smärtan styra hela ens liv, hela ens kropp och själ. Den smärtan som bara finns där, som vägrar försvinna. Som gror djupare och djupare in i en och till slut blir en del av ens vardag. Den smärtan som i sin tur styr ens psyke, som får en att ifrågasätta sig själv. Smärtan som hotar alla de negativa sidorna av en själv och inte ens kan räkna på en hand de positiva. Smärtan som i alla lägen trycker ner en och gör så att man känner sig som världens minsta människa.

Att förklara hur det känns, att bli lämnad av någon som var hela ens liv, mitt leende, min själ och allt annat också. Det är omöjligt. Det känns som att bli riven av ett rivjärn över hela kroppen för att sedan hoppa ner i en pool av citronsaft, att inte få vara med honom.. Ingen annans läppar vill jag ta del av, bara hans. Jag vill dela dåtiden och framtiden, jag vill dela nuet.

Men det går inte att sätta ord på denna smärta. Den är tusen gånger värre än all annan smärta. Den bara finns där. Och tynger ner allt. Den bara bultar i en, trycker och pulserar. Man känner den i varje liten rörelse, varje liten tanke och varje litet andetag. Den tar emot något så fruktansvärt.

Tiden läker alla sår. Så säger alla, precis exakt samma sak som jag själv sagt så många gånger tidigare. Håll ut, det blir bättre. Känslorna svalnar. Livet blir lättare. Vi lovar, tiden läker alla sår. Men det vi glömmer bort är ju just nu. Tiden kanske läker såret, men just nu är det öppet och blodigt och äckligt och det gör så ont.

Den där smärtan som gör att hela världen står stilla och man helst av allt bara vill lägga sig ner och försvinna. Mitt hjärta värker.

Likes

Comments

Dagen idag började med att jag vaknade alldeles för sent, femtio minuter innan jag skulle träffa tjejerna i stan för lite reunion och mys då vi inte varit allihop på ungefär två månader. Vi hade mega mysigt, alltid lika underbart!

Därefter åkte jag hem och käkade lite, packade och sedan bar det direkt iväg mor Helsingborg igen. Där väntades camping med tre underbara själar. Det väntades god mat, ett naken bad (glad smiley), monopol spel och en massa andra härligheter. Jag hör av mig imorgon med mer update, nu ska jag köra all in med bloggisen! Puss/JCM

Likes

Comments

Jag ber inte om ursäkt.

Bara för att jag är kvinna. Jag ber inte om ursäkt för att jag knyter näven med mina nycklar när jag går ensam, för att jag är rädd att bli våldtagen, nedslagen eller mördad. Bara för att jag är kvinna. Jag ber inte om ursäkt för att jag varje dag är beredd på det värsta, för att jag helst inte går ensam då det är långt ifrån orimligt att någonting kommer hända, bara för att jag är kvinna. Jag är rädd att vara kvinna, jag är rädd vart jag än går, bara för att jag är kvinna.

Jag ber dock om ursäkt för att vårt samhälle styrs av män och att vi inte kan fly, att vi inte kan gå hem utan att kvinnor blir överfallna och våldtagna, bara för att vi är kvinnor. Bara för att du är man, ska du inte dra fördelar, och bara för att du är kvinna ska du inte bära ett okej. Dessa påstående om hur kvinnor "ska göra för att inte bli våldtagna" gör att offer skuldbelägger sig själva och tror att det är deras fel. Det är så viktigt att kvinnor inte skyller på sig själv om de blir offret hos en våldtäksman. Våga anmäl, det är aldrig ditt fel. Jag smäller av om jag läser en ända artikel till om hur kvinnor ska göra för att undvika våldtäkt. Fokusera på PROBLEMSKAPARE, inte offer.

Du, du som läser detta och ser ner på en kvinna i din omgivning, jag önskar dig ALLT hemskt i livet. Ska vi kvinnor inte kunna gå ut när det är mörkt, inte ha hörlurar, inte ha vilka kläder vi själv vill och inte uttala våra åsikter, av rädsla att bli förlöjligade, nedtryckta, våldtagna, slagna eller mördade. Bara för att vi är kvinnor. Vi behöver inte ändra oss ett skit. Samhället behöver, åtgärder och straff för brott bör ändras, synen på kvinnor bör ändras, allt annat förutom att vi skall behöva gömma oss.

"JAG kom undan, jag tog mig loss, jag sprang för livet, jag sprang och sprang och sprang tills jag var hemma, jag satte i haspen, låste alla dörrar och gömde mig under täcket. Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv som jag var då. Han höll fast mig så hårt att jag knappt kunde andas, han slog mig i ansiktet för att jag skulle hålla tyst, slog mig på armen för att jag inte skulle komma loss, drog i mina kläder. Jag var rädd, men jag förstod vad som pågick, jag armbågade honom i magen, sprang min väg, det kom en buss och sedan var han borta. Även om jag hade velat se hans ansikte nu i efterhand, för att sätta dit idioten då hans mål var att våldta, men jag tog mig loss i tid, så är jag glad att jag inte såg hans ansikte. För jag hade sett hans ansikte framför mig varje dag.

Hade detta varit för två år sedan hade jag låtit han slå mig, jag hade låtit honom våldta mig och mörda mig, för då mådde jag så dåligt och jag var så svag att jag inte kunde ge motstånd. Jag tog mig ur det, jag ska ta mig ur detta, är evigt tacksam att det inte hände för två år sedan, då hade jag inte kunnat skriva detta för att andra kvinnor ska se sig för, för då hade jag inte varit vid liv idag. våga anmäla för det gjorde jag.

Ja jag har skit ont, jag kan inte ens krama min mamma för mitt huvud värker. Det är det värsta, att se mina nära va så rädda och anklaga sig själv, när det egentligen inte är någon av vårt fel.
Det är han, den jäveln. Som är kapabel till att slå en kvinna så hårt att hon måste röntgas, han som är kapabel till att våldta och skada en kvinna för livet. Det är den idiotens fel."

Ni män där ute, det vore snällt om ni kunde sluta våldta och misshandla kvinnor. Tack.

Likes

Comments

- är som att skita sig själv rakt i ansiktet. Att vara kvinna och född i ett samhälle som styrs av män, och inte kunna fly från det, är ett stort problem. Det är tydligt att en kvinna måste gå in i en roll, hon kan inte bara vara en skön tjej.

Tro mig när jag säger detta. Skönhet är inte långt hår, smala ben, solbränd hy eller perfekta tänder. Skönhet är ansiktet av någon som gråtit men nu mera ler, skönhet är ärren på dina knä som du fick när du trillade som liten, skönhet är ansiktsuttrycket på morgonen när klockan ringer, det är det förstörda sminket när du duschar, det är skrattet när du berättar er skämt som endast du förstår, skönhet är att möta hans leende när han ser dig, det är ditt leende när du ser honom, det är när du gråter för din paranoia, det är minnen gjort av tiden. Skönhet är vad vi känner inom oss och som också visar vem vi är. Det är ärren livet ger oss, vad alla minnen ger oss. Skönhet är att låta dig själv leva.

I ett patriarkat är det oerhört viktigt med kvinnlig vänskap. Män gör narr av vår "mjukhet", vår vilka att kompromissa och vara försiktiga med varandra, att kramas osv, detta leder till att även kvinnor tycker att det är fånigt och ett sämre sätt att interagera socialt än männens sätt där känslokyla och tävling är "grundreglerna". För männen är det av största vikt att förhindra kvinnor att hålla ihop, organiserar sig och sätter andra kvinnor framför män. - eftersom att de självklart vill behålla makten. Det är häpnadsväckande att män vänder kvinnor och vändas MOT varandra, eftersom att dem lyckas så ofta. Vi är alla patriarkalt hjärntvättade, det krävs ett ständigt ifrågasättande av sina egna tankar för att vi ska kunna se utanför den patriarkala boxen vi är nedstoppade i. Jag kan inte se något annat sätt att effektivt och föralltid utplåna den manliga dominansen över oss kvinnor, än att vi kvinnor måste hålla ihop. Vi måste bli medvetna om att vi förväntas uppfostra varandra åt männen.

Det är fan inte okej när män berättar för kvinnor att sluta överreagera på skämt på en kvinnas bekostnad, som han tyckte var kul - killar som är såkallat sköna på tjejers bekostnad för att få cred från andra killar.

Vissa kvinnor väljer att att följa män, och vissa kvinnor väljer att följa deras drömmar. Om du undrar vilken väg som är rätt att gå, så kom ihåg att din karriär kommer aldrig att "vakna upp" och säga att den inte älskar dig längre.

Det känns otryggt allting nu men vi måste komma ihåg att ljuset är större än mörkret. Kram till alla, vi är många. Tårarna är gemensamma.

Likes

Comments

Min far, han har, ett hjärta av guld, skulle vilja ge honom ett os-guld. Ett os-guld för omtänksamhet, även om jag inte tycker om hans misstänksamhet. Han pratar mycket om sin bil och om hur många mil den gått, tur att jag gillar hans stil, men snart blir han väl även senil. Det är ingen new flash att jag tror att han är gjord av cash, kanske för att shopping ger mig en härlig adrenalinrusch, dock kanske jag för det ibland behöver en ordentlig smash. Att han med sin fru har skapat min bror med guldådror, är jag evigt tacksam för även om jag ibland vill göra uppror. Ibland blir jag trött på pappa och hans grill, men jag är tacksam för att han finns annars hade jag inte haft min farmor Ingallill. Det bjuder oftast på mycket tjat, för det mesta då jag tycker jag är bäst och vill ha saker serverat på ett silverfat, pågrund av detta existerar det ändå inget hat, snarare att han ibland tycker att jag är näst intill en psykopat. Dock så drar han en massa torra skämt, så det måste ju va jämt. Rolig kan han även va, ni vet en sån där solig dag, men oftast är han lika torr som mjukporr. När du fyller 50 bast och rik jag e, så ska du allt få se. Platta i matta så kommer du skratta. Du kommer le när du min överraskning ska se, skit inte i sambo men nu ska du få köra Lambo, många hästar under huven, du ska få åka snabbt som tjuven. Trots detta älskar jag min far, han är faktiskt ganska underbar.

Likes

Comments

Gymmet här är litet och mysigt, med bra maskiner dock, så man får till ett bra pass! Var där en timme igår och svettades som en gris - trots ingen kondition. Förövrigt åt jag livets paella. Puss/JCM

Likes

Comments

"Mycket av politiken bygger av förvåning. Partierna är förvånade över att övriga världen inte är som dem. Som att varje dag vaknar alla partimedlemmarna i de 7 partierna, öppnar tidningen och blir förvånade på sju olika sätt. Ett parti skulle man kunna säga är ett specifikt sätt att förvånas på över hur dumma alla andra människor är. Partierna utformar en politik som bygger på drömmen om en värld där folk agerar som dem gör.

Jag tänker att det är nollversionerna som fuckar upp allt, dem bygger just på att vi tror att vi människor är starkare än vad vi är, nollversionen om droger tillexempel. Den här sinnessjuka idéen, som dödar. Det är ju extremt i Sverige, den här drömmen utan droger, och så har man skapat narkotika politik - baserat på den drömmen. Den bygger på en drömbild om hur människor fungerar. Och så ger man då stenhårda straff till den som inte lever upp till den här drömbilden och stämplar unga människor som knarkar och brottslingar för att dem testar, idag när det här har pågått ett tag så vet vi ju resultatet - att svenskarna då dör allt mer av narkotikarelaterade orsaker, & att Sverige är helt unikt där, att av alla som dör mellan 15 och 39 så är det 16% som dör av överdos i Sverige. I EU, i övrigt, så ligger den siffran på 3,5%.

Så nollversionen gör att människor med narkotika beroende stängs av från behandling när dem får återfall, folk dör då som följd av nollversionen.

Och politikerna blir förvånade. Om man skulle förenkla kärnproblemet av den politiska debatten, så är alla politikers mål att alla en dag ska bli som dem. Dragkampen kommer alltid att finnas.

Varför skulle vi inte kunna göra det bästa av en värld där det finns såhär mycket trångsynhet, vi gör det bästa av det här där den mänskliga naturen har alla dessa svagheter. att inte ha några illusioner, majoriteten av alla ungdomar i alla tider kommer ju att resa droger, det kan man ju tycka vad man vill om men så är det, det är väl bara att konstatera om man tittar på alla länder över alla tider osv. Forskning visar att en minoritet av dem här utvecklar beroende och då är det dem man ska fokusera på tycker vissa.

det är samma sak med klassfrågor. Vänstern är ju alltid förvånad och upprörd över överklassens girighet, varför ska man va förvånad över människor som börjar tjäna pengar eller vill tjäna mer, eftersom att vi alla vet att människor är så, och högern är alltid förvånad över att folk inte tar bättre hand om sina liv.

Jag anser att alla partier är låsta i förvåningen mot varandra, och aggression. Vi vet att rasism tyvärr alltid kommer att existera, det har alltid funnits. Nollversionen skadar även i det antirasistiska arbetet, när vi försöker krossa rasismen så väcker vi rasismen starkare.

Tänk dig att du ska bygga en brygga. Om du då ljuger för sig själv och intalar dig själv att plankorna är av super bra kvalitet, fast dem är småruttna allihop, då bygger du ju den på ett annat sätt än om du hade konstaterat att plankorna är småruttna. Vi borde bejaka, acceptera att plankorna är småruttna, och att när vi bygger bryggan, utgå ifrån det. Vi måste ju byggs bryggan på ett annat sätt om plankorna är småruttna än om de är bra kvalitet. "

Enligt vissa idioti, enligt mig trovärdiga tankar som aldrig tar slut, vad jag skulle komma fram till är oklart, men tankar och frågor om partier är enligt mig intressant.

Likes

Comments