Kære dejlige læsere

I dag et indlæg om mit syn på velvære og hvordan jeg skaber den i min hverdag ved hjælp af mine rutiner.


Mit syn på velvære

For mig er velvære, når man husker at passe på sig selv. Særligt i tider hvor man har ekstra brug for det.

Desuden er ordene velvære og selvkærlighed tæt forbundet, og netop derfor er det heldigt, at kærlighed, og herunder selvkærlighed, er gratis, så alle har mulighed for at opnå den gode følelse af velvære!

Når jeg savner følelsen af velvære, trækker jeg mig en smule tilbage fra min omverden i en kort eller længere stund, hvor jeg genfinder mine faste, sunde rutiner. Her får du et indblik i nogle af mine rutiner:

1. At få nok søvn. Otte timer – eller mere, hvis jeg er i søvnunderskud. For mig fungerer det bedst, hvis jeg får mine timer i tidsrummet 22.00-08.00.

2. Mit morgenritual. Rolig musik, sterinlys, udstræk og, til sidst, morgengrød og kaffe.

3. Kreativitet. At skrive mine tanker ned, tegne eller andet, som jeg kommer på. Kun kreativiteten sætter grænser!

4. At løbe hver anden dag. Det giver mig glæde, energi og overskud.

Her synes jeg det er relevant at nævne, at jeg aldrig planlægger mine løbeture. F.eks. hvor hurtigt eller hvor langt jeg skal løbe. Årsagen er, at det tidligere har givet anledning til, at jeg har sprunget ture over grundet mit eget forventningspres – og det er jo skørt! Derfor tager jeg altid turen hen ad vejen – har jeg lyst til at lunte, gør jeg det og har jeg lyst til at sprinte, gør jeg det. Derudover holder jeg ofte pauser undervejs, hvis vejret er godt og jeg løber i smuk natur.

Med andre ord; jeg har ingen regler for mine løbeture! Derimod elsker jeg at gøre dem til en kreativ process ved ofte at løbe nye ruter og afprøve forskellige styrkeøvelser.


5. At styrketræne. Da det former og styrker min krop.

For det meste laver jeg min styrketræning under eller i forlængelse af mine løbeture, da jeg så er opvarmet og dermed har lettere ved at lave øvelserne. Her laver jeg de øvelser jeg føler for. Tit kan jeg mærke hvilke muskler jeg ikke har haft aktiveret i nogle dage, og så har jeg næsten altid en naturlig lyst til at træne dem. På den måde holder jeg altid hele min krop i gang.

6. At spise sundt. For mig er en sund kost plantebaseret og derfor fyldt med grønt i en masse forskellige farver kombineret med mere mættende fødevarerkilder såsom rugbrød, havregryn, bananer, æbler, linser, kikærter, bønner, avokado m.m. Listen er lang!

I et år levede jeg udelukkende plantebaseret, som de fleste kender som vegansk (forskellen er politisk). Undervejs gik det op for mig, at kosten desværre er ekstremt udfordrende i forbindelse med middagsselskaber og ligende, og derfor begynde jeg at implementere fødevarer såsom ost, mælk og æg, i sådanne sammenhænge. Kort fortalt for at gøre livet lettere for mig selv! Dog er jeg stadig overbevist om, at plantebaseret kost i den rette mængde er det optimale. Det vil jeg med garanti komme til at dele mere om her på bloggen.


Det var altså mine vigtigste rutiner, som jeg ved fungerer for mig. I nogens ører kan de måske lyde strikte, men det er de slet ikke for mig. Som jeg forsøgte at give udtryk for undervejs, tager jeg mig god tid med alle rutiner, så jeg også har tid til at kramme og sige søde ting til mig selv undervejs ;-) Netop så jeg opnår en følelse af velvære!


Hvad gør du for at opnå velvære i din hverdag?


Mange knus,

Sarah

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - klik hér!

Likes

Comments

I går var en underlig dag for mig sådan følelsesmæssigt. Jeg var på arbejde, og trods der ikke skete noget på grund af dårlige vindforhold, følte jeg mig enormt overvældet, da jeg havde fri. Overvældet i den forstand, at jeg overhovedet ikke kunne tage en beslutning om noget som helst, samtidig med at jeg ikke havde lyst til noget. Mit humør er så underligt for tiden...

Anyway, min kæreste havde tidligere snakket om et event, som en af hans venner var med til at arrangere ved kajen ud for de røde haller ved Holmen. Stedet sagde mig ingenting, og tanken om mennesker, musik og drinks gjorde mig helt træt. Men så slog det mig; hvordan i alverden er det muligt, at jeg har det sådan her, når jeg ikke har haft noget som helst at lave hele dagen?!

Jeg endte derfor med at tage afsted, hvilket skulle vise sig, at være en vældig god beslutning. Ved kajen var den fedseste stemning, der mindede mig om den der var til vellykkede gymnasie-caféer, der jo desværre er et overstået kapitel. Vi endte med at hænge ud længe og drikke en del drinks, hvilket jeg måske fortryder lidt i dag!

Men alt i alt en dejlig aften, der fik mig til at indse, at sommeren er lige om hjørnet.

Likes

Comments

Forleden var jeg en tur til Ørestad for at rulle en rute, der begynder bag stationen. Jeg har gjort det et par gange før, og elsker det lige meget hver gang. Det er så magisk en rute, særligt når solen er fremme, og så elsker jeg følelsen af at være langt væk fra alting. Samtidig synes jeg det er en skøn variation fra mit løb, som jeg jo ellers dyrker.

På turen hørte jeg musik og lyttede til podcastfortællingen 'Kvinden med den tunge kuffert' af Third Ear x Politiken. Det er så spændende et podcast (særligt fra afsnit 5, som jeg netop var nået til), der kort fortalt omhandler en norsk kvinde, der bedrager bosteder som klostre og refugier. Det syrede er, at det er en virkelig historie, der stadig foregår, da journalisten Krister Moltzen laver fortællingen. Kvinden render altså stadig rundt og laver sine svindelnumre på daværende tidspunkt. Gør dig selv den tjeneste at høre det!

Ellers forsøger jeg at nyde sabbatårslivet og dets minimum af forpligtelser. Det burde være let, men jeg må indrømme at jeg savner noget udfordring for min hjerne 😄. Det var blandt andet derfor jeg lånte en stak bøger i går på biblioteket, som jeg håber kan afhjælpe mit luksusproblem.


Kys kys,

Sarah

Likes

Comments

Kære dig, der læser med!

Nu til et mere personligt indlæg, som jeg har haft lyst til at skrive længe. Egentlig ved jeg ikke, om det vil fange din interesse, men om ikke andet, vil det forhåbentlig hjælpe mig med at finde hovede og hale i mit tankemylder. 

De seneste par uger har jeg haft en masse blandede følelser i kroppen. Først og fremmest følelser af glæde og flow, da jeg har fået set mange af dem, som jeg holder allermest af, arbejdet i Kabelparken, løbet en masse ture og fået ordnet en række praktiske ting, som jeg længe havde haft på to-do’en.

Fra min løbetur forleden formiddag. Så skønt et vejr!

Da Freia, Emilie og jeg holdt hyggelig middag på Freias mors kontor i Grønnegade.

Men desværre er det ikke alene den slags positive følelser, der sidder i min krop. Andre følelser, er følelser af uro og rastløshed. Trods jeg udemærket er bevidst om, hvad alle disse følelser kommer af, virker de i øjeblikket umulige at slippe af med. Helt kortfattet, er de negative følelser bundet op omkring min ubeslutsomhed i forhold min fremtid og, mere specifikt, mit valg af uddannelse efter sommerferien. For en ting ved jeg. Jeg vil utrolig gerne starte med at uddanne mig, for jeg savner at lære, og jeg savner at fordybe mig. Men i hvad, kan jeg simpelthen ikke finde ud af!

Efterhånden er jeg kommet frem til nogle uddannelser, som fanger mine interesser på forskellig vis, heriblandt bachelor i Psykologi, Idræt samt professionsbachelor i Ernæring og Sundhed.

De to bacheloruddannelser overvejer jeg, da jeg finder størstedelen af deres kurser utrolig spændende. Jeg ved altså, at begge bacheloruddannelser ligger inden for mine interesser, og at de derfor med stor sandsynlighed ville føre mig til et arbejde, som jeg ville finde spændende. Men hvilket arbejde, det ved jeg ikke.

Der er altså klart noget uvidenhed forbundet med de to bacheloruddannelser – og det havde måske været okay, hvis det ikke var fordi, at jeg havde en specifik plan med professionsbacheloren i Ernæring og Sundhed.

Vælger jeg professionsbacheloren i Ernæring og Sundhed og kombinerer den med nogle sideløbende kurser, ville jeg nemlig få de komplette kompetencer for at arbejde med lige præcis det, som jeg drømmer om. Hvad arbejdet indebærer, tænker jeg at præsentere i et andet indlæg. 

Fra mit værelse. 'Clean space' – hvad jeg vist nok behøver i øjeblikket.

Et smukt træ fra en have i en af kartoffelrækkerne her til morgen.

Et eller andet sted hælder jeg mest til professionsbacheloren, da jeg tror på, at man når længst ved at følge sin passion, og, som min kæreste sagde forleden; rid bølgen, når den er der. Han sagde det vist nok i en anden sammenhæng, men jeg synes nu alligevel, at det giver god mening her også.

Så måske jeg skal følge det drive jeg har omkring professionsbacheloren og søge ind på den efter sommerferien? Jeg kan simpelthen ikke finde ud af det! Jeg forbliver i tænkeboks lidt endnu.


Stay tuned, 

Sarah

Likes

Comments

Kæreste kære

I undrer jer sikkert over at høre fra mig, da jeg jo egentlig er stoppet med at blogge... Men! Det er jeg måske ikke helt alligevel.

Jeg savner nemlig at skrive og dele ud af min hverdag, hvilket netop var det, som jeg brugte bloggen til under min tur. Jeg har derfor besluttet at fortsætte mit bloggeri!

Da jeg nu er tilbage i København, vil jeg fremover dele ud af øjeblikke fra mit liv herfra samt de tanker, som jeg gør mig i hverdagen.

Jeg håber, at I stadig har lyst til at følge medMange kram,

Sarah

Likes

Comments

Som lovet; en opfølgning på forrige indlæg!

Efter Queenstown tog vi videre sydpå, hvor vi blandt andet besøgte en sø, Mirror Lake. Søen var helt rolig og et rigtig rart stop før det efterfølgende, Milford Sound.

I Milford Sound var vi på en bådcruise i den smukke fjord. Desværre havde vi ikke vejret med os, så billeder blev der ikke så mange af.

Et par dage efter ankom vi til Mount Cook, hvor vi gik en tre timers hike. Det var en helt fantastisk tur - klart på min top tre over de mange hikes vi endte med at gå. Omgivelserne var så smukke, og dalen, som vi gik i, havde en skøn ro over sig, trods der var mange mennesker på ruten.

De efterfølgende dage brugte vi kort fortalt i bussen, hvor vi kørte direkte nordpå mod Auckland, hvor vi alle skulle videre fra. Jeg tog som den eneste et fly mod Danmark, hvorimod Sims og Evs tog til henholdsvis Tahiti og Bali. Misundelsesværdige og solrige destinationer for pigernes vedkommende, men jeg er nu alligevel glad for at jeg skulle hjem, da jeg er godt mættet af oplevelser for denne gang! 

Mange kram og tak fordi i fulgte med på min rejse,
Sarah

Likes

Comments

Kære alle

Nu er der igen gået noget tid, hvor I ikke har hørt fra mig. Vores tid på New Zealand går simpelthen så hurtigt og er desværre snart forbi, så bloggen er derfor ikke det jeg prioriterer højest. Men! For at give en bred update, så har vi tilbragt de sidste uger omkring Queenstown, Mount Cook National park og Milford Sound, hvor vi har set en masse forskellige og smukke ting.


På vej til Queenstown var vi forbi to vandfald og en meget grøn sø i Mount Aspiring National Park. Det er helt ufatteligt så grønne og blå søerne kan være her! Ingen Photoshop, selvom man kunne være tilbøjelig til at tro det 😝

I Queenstown havde vi en ekstra dag, hvor vi gik morgentur i den lokale park. Det var såååå skønt. Selvom parken ligger lige op til midtbyen, var der den skønneste morgenro og den flotteste udsigt til søen og de omkringliggende bjerge. Da vi havde gået en tur i parken, satte vi os på en badebro, hvor vi nød solens stråler. Rart.

Om eftermiddagen tullede jeg alene rundt i byen, hvor jeg faldt over en boghandel, hvor jeg endte med at fordybe mig i et par timer 😌💭📚 Udover de mange inspirerende bøger, var ejerne enormt venlige og snaksaglige. Det var et rigtig hyggeligt besøg.

Om aftenen gik vi ned til søpromenaden, hvor vi fik (verdens bedste 😍🍦✨) karamelis. Atmosfæren ved promenaden var helt magisk og mindede mig om en romantisk scene fra en film.

Resten må i høre på et andet tidspunkt, for mine øjne er lige ved at flade i af træthed efter en lang dag 😴 Stay tuned...

Sarah

Likes

Comments

I går morges var vi med færgen til sydøen, og ankom sent om eftermiddagen til den skønneste lille by Abel Tasman. Naturen her er ufattelig smuk og campen, hvor vi bor, er rigtig hyggelig.
Da vi ankom i går aftes var jeg ude på en løbetur langs stranden, hvilket var lige hvad jeg havde brug for efter den lange bustur. Vandet var så roligt og smukt.

​I dag er planen at tage på en lang hike i nationalparken vi bor op til. Jeg tror det bliver helt fantastisk!

XO, Sarah

Likes

Comments

Hey alle

De sidste par dage er gået ufatteligt stærkt. Højest sandsynligt fordi vi har haft nogle virkelig skønne dage, hvor vi har oplevet en masse.

I fredags ankom vi til byen Taupo, hvor vi havde en ekstra overnatning. Til vores store glæde havde Sims booket et rigtig lækkert værelse, hvor der var store bløde senge, kakao og tv. Backpacker goals ✌🏼😄

Da vi havde ekstra tid, besluttede vi os for at skydive (udspring fra fly med 50 sekunders frit fald). What, hvor var det syret og, ikke mindst, fuldkommen fantastisk!

Dagen efter tog vi bussen videre til en camp, der lå placeret i ingenmandsland (aka Whakahoro), og vi havde derfor ikke forbindelse på vores mobiler, hvilket var rigtig rart til en afveksling. På campen havde vi også en ekstra dag, der blev brugt på en hike til et smukt vandfald, yoga og tøjvask. Roligt og rart.

I morges var vi oppe kl. 5.00 for at køre til hiken 'Tongariro Alpine Crossing', der passerer Mount Ngauruhoe, som optræder i Ringenes Herre (hvilket er endnu en grund til at jeg må hjem og se de film!)
Hiken var ekstrem smuk og samtidig hård at gennemføre, da den i alt strakte sig over 20 km. Derudover gjorde vi det ikke lettere for os selv, da vi gjorde ruten til lidt af et kapløb 😁
Vi var af den grund godt udmattede, da vi kom tilbage fra hiken og har derfor brugt den resterende dag på at slappe af - med god samvittighed!

Godnatkram,
Sarah

Likes

Comments

Kære alle. De sidste par dage har vi oplevet så mange fantastiske steder.

I mandags gik vi en smuk hike mod Cathedral Cove. Vi havde solskinsvejret med os, hvilket gjorde den smukke tur helt vidunderlig. Ved bugten var jeg en tur i havet, der var en smule mere kølig sammenlignet med de steder vi ellers har badet. Det var den bedste dukkert jeg har haft på vores tur indtil videre. Da vi kom tilbage fra hiken lagde vi os på stranden, hvor vi solede, hørte musik og gyngede i nogle reb, der hang i træerne ved vandet.

Tirsdag morgen tog vi, tidligt om morgenen, videre med bussen mod Raglan, hvor vi ankom om eftermiddagen. Da vi havde spist frokost gik Eva og jeg en tur til vandet (Sims kom desværre ikke med, da hun har problemer med sine lyske 😣), hvor vi fandt en fin lille grotte. Da vi kom tilbage fra stranden tog vi en yogatime, der foregik på toppen af en høj med udsigt over de omkringliggende skove og havet. Det var noget af det rareste og mest afslappende jeg længe har gjort!

Da vi kom tilbage fra timen kunne vi fornemme, at folk var i humør til fest, så vi tog et bad og hoppede i noget passende tøj. En af fyrene fra stedet arrangerede beerpong i en stor garage-lignende bygning. Det var sådan et hyggeligt sted med sofaer og lyskæder i loftet. Aftenen, der var enormt hyggelig, blev afsluttet med en gåtur med en tysk ven vi mødte, hvor vi så glowworms og stjerner.

I går var vi igen videre med bussen fra morgenstunden. Dagen blev brugt på at besøge 'The Hobbiton' movie set, hvilket var en vild oplevelse (også selvom jeg aldrig har set nogle af filmene 😅). Landskaberne var så smukke, og jeg er nu så opsat på at se filmene, når jeg er hjemme igen! Det var et meget gennemført sted.


Overordnet er jeg meget overrasket og imponeret over, hvor fantastisk New Zealand er. Føler mig så hjemme og glad her!

Mange kram,

Sarah

Likes

Comments