Hej kære

De sidste dage i Norge nød vi i lige så høj grad som de første. Turen var helt igennem fantastisk.
Dagene blev brugt på at ro i båd og kajak, bestige bjerge, og for mit vedkommende, løbe en tur til toppen af bjerget Ørnenipa. Det var tolv udfordrende kilometer, men en super fed tur, hvor jeg fik en god kulør (fordelen ved at løbe udendørs om sommeren ✌🏼😁).

Her er lidt blandede billeder fra de sidste dage.

Nu er jeg hjemme i København igen, hvilket også er rart. Indtil nu har jeg brugt tiden herhjemme på at sætte mit værelse i stand, hvilket jeg startede på i begyndelsen af juni. Et projekt der tager længere tid end forventet... 😅 Men jeg hygger mig med det, og det er det vigtigste. Jeg tror jeg smider nogle billeder op at resultatet, når jeg er færdig.

Så stay tuned!

Mange kram,
Sarah

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Kære du

De seneste par dage har jeg tilbragt i Norge med min mormor, kusine og kæreste.

Indtil nu har vi brugt dagene på at gå ture i fjeldet, være i sauna, spille kortspil, drikke te og spise mormors hjemmelavede mad med grønt fra hendes køkkenhave i Aalborg. Det er alt sammen skønt!

Første dag brugte vi i det nærliggende fjeld, hvor vi gik en tur kaldet Skibsfjell rundt. Turen er en af de kortere og var derfor en god en at begynde med, da vi skulle teste fodtøj, påklædning samt se min kusines vandreevner og lyst an.
Efter turen kunne vi konkludere, at både udstyr og min kusines vandreskills sad lige i skabet!

I dag var vi på en længere tur for at bestige Gaustatoppen, hvilket var en sejr for min kusine, der gik turen for første gang, samt for min mormor, der ikke er i samme superform, som da hun var yngre. På toppen bemærkede jeg, at mormor så ud til at være den ældste og at min kusine var det eneste barn, der ikke var fragtet til tops i en barnelift. Det gjorde mig stolt!

I morgen overvejer vi at låne kajakker og sejle en tur på søen Kvitåvatn (søen, vores vandrehjem er opkaldt efter).

Vi ser om vejret er til det i morgen... Stay tuned!


Sarah

Likes

Comments

Kære dejlige læsere

I dag et indlæg om mit syn på velvære og hvordan jeg skaber den i min hverdag ved hjælp af mine rutiner.


Mit syn på velvære

For mig er velvære, når man husker at passe på sig selv. Særligt i tider hvor man har ekstra brug for det.

Desuden er ordene velvære og selvkærlighed tæt forbundet, og netop derfor er det heldigt, at kærlighed, og herunder selvkærlighed, er gratis, så alle har mulighed for at opnå den gode følelse af velvære!

Når jeg savner følelsen af velvære, trækker jeg mig en smule tilbage fra min omverden i en kort eller længere stund, hvor jeg genfinder mine faste, sunde rutiner. Her får du et indblik i nogle af mine rutiner:

1. At få nok søvn. Otte timer – eller mere, hvis jeg er i søvnunderskud. For mig fungerer det bedst, hvis jeg får mine timer i tidsrummet 22.00-08.00.

2. Mit morgenritual. Rolig musik, sterinlys, udstræk og, til sidst, morgengrød og kaffe.

3. Kreativitet. At skrive mine tanker ned, tegne eller andet, som jeg kommer på. Kun kreativiteten sætter grænser!

4. At løbe hver anden dag. Det giver mig glæde, energi og overskud.

Her synes jeg det er relevant at nævne, at jeg aldrig planlægger mine løbeture. F.eks. hvor hurtigt eller hvor langt jeg skal løbe. Årsagen er, at det tidligere har givet anledning til, at jeg har sprunget ture over grundet mit eget forventningspres – og det er jo skørt! Derfor tager jeg altid turen hen ad vejen – har jeg lyst til at lunte, gør jeg det og har jeg lyst til at sprinte, gør jeg det. Derudover holder jeg ofte pauser undervejs, hvis vejret er godt og jeg løber i smuk natur.

Med andre ord; jeg har ingen regler for mine løbeture! Derimod elsker jeg at gøre dem til en kreativ process ved ofte at løbe nye ruter og afprøve forskellige styrkeøvelser.


5. At styrketræne. Da det former og styrker min krop.

For det meste laver jeg min styrketræning under eller i forlængelse af mine løbeture, da jeg så er opvarmet og dermed har lettere ved at lave øvelserne. Her laver jeg de øvelser jeg føler for. Tit kan jeg mærke hvilke muskler jeg ikke har haft aktiveret i nogle dage, og så har jeg næsten altid en naturlig lyst til at træne dem. På den måde holder jeg altid hele min krop i gang.

6. At spise sundt. For mig er en sund kost plantebaseret og derfor fyldt med grønt i en masse forskellige farver kombineret med mere mættende fødevarerkilder såsom rugbrød, havregryn, bananer, æbler, linser, kikærter, bønner, avokado m.m. Listen er lang!

I et år levede jeg udelukkende plantebaseret, som de fleste kender som vegansk (forskellen er politisk). Undervejs gik det op for mig, at kosten desværre er ekstremt udfordrende i forbindelse med middagsselskaber og ligende, og derfor begynde jeg at implementere fødevarer såsom ost, mælk og æg, i sådanne sammenhænge. Kort fortalt for at gøre livet lettere for mig selv! Dog er jeg stadig overbevist om, at plantebaseret kost i den rette mængde er det optimale. Det vil jeg med garanti komme til at dele mere om her på bloggen.


Det var altså mine vigtigste rutiner, som jeg ved fungerer for mig. I nogens ører kan de måske lyde strikte, men det er de slet ikke for mig. Som jeg forsøgte at give udtryk for undervejs, tager jeg mig god tid med alle rutiner, så jeg også har tid til at kramme og sige søde ting til mig selv undervejs ;-) Netop så jeg opnår en følelse af velvære!


Hvad gør du for at opnå velvære i din hverdag?


Mange knus,

Sarah

Likes

Comments

I går var en underlig dag for mig sådan følelsesmæssigt. Jeg var på arbejde, og trods der ikke skete noget på grund af dårlige vindforhold, følte jeg mig enormt overvældet, da jeg havde fri. Overvældet i den forstand, at jeg overhovedet ikke kunne tage en beslutning om noget som helst, samtidig med at jeg ikke havde lyst til noget. Mit humør er så underligt for tiden...

Anyway, min kæreste havde tidligere snakket om et event, som en af hans venner var med til at arrangere ved kajen ud for de røde haller ved Holmen. Stedet sagde mig ingenting, og tanken om mennesker, musik og drinks gjorde mig helt træt. Men så slog det mig; hvordan i alverden er det muligt, at jeg har det sådan her, når jeg ikke har haft noget som helst at lave hele dagen?!

Jeg endte derfor med at tage afsted, hvilket skulle vise sig, at være en vældig god beslutning. Ved kajen var den fedseste stemning, der mindede mig om den der var til vellykkede gymnasie-caféer, der jo desværre er et overstået kapitel. Vi endte med at hænge ud længe og drikke en del drinks, hvilket jeg måske fortryder lidt i dag!

Men alt i alt en dejlig aften, der fik mig til at indse, at sommeren er lige om hjørnet.

Likes

Comments

Forleden var jeg en tur til Ørestad for at rulle en rute, der begynder bag stationen. Jeg har gjort det et par gange før, og elsker det lige meget hver gang. Det er så magisk en rute, særligt når solen er fremme, og så elsker jeg følelsen af at være langt væk fra alting. Samtidig synes jeg det er en skøn variation fra mit løb, som jeg jo ellers dyrker.

På turen hørte jeg musik og lyttede til podcastfortællingen 'Kvinden med den tunge kuffert' af Third Ear x Politiken. Det er så spændende et podcast (særligt fra afsnit 5, som jeg netop var nået til), der kort fortalt omhandler en norsk kvinde, der bedrager bosteder som klostre og refugier. Det syrede er, at det er en virkelig historie, der stadig foregår, da journalisten Krister Moltzen laver fortællingen. Kvinden render altså stadig rundt og laver sine svindelnumre på daværende tidspunkt. Gør dig selv den tjeneste at høre det!

Ellers forsøger jeg at nyde sabbatårslivet og dets minimum af forpligtelser. Det burde være let, men jeg må indrømme at jeg savner noget udfordring for min hjerne 😄. Det var blandt andet derfor jeg lånte en stak bøger i går på biblioteket, som jeg håber kan afhjælpe mit luksusproblem.


Kys kys,

Sarah

Likes

Comments

Kære dig, der læser med!

Nu til et mere personligt indlæg, som jeg har haft lyst til at skrive længe. Egentlig ved jeg ikke, om det vil fange din interesse, men om ikke andet, vil det forhåbentlig hjælpe mig med at finde hovede og hale i mit tankemylder. 

De seneste par uger har jeg haft en masse blandede følelser i kroppen. Først og fremmest følelser af glæde og flow, da jeg har fået set mange af dem, som jeg holder allermest af, arbejdet i Kabelparken, løbet en masse ture og fået ordnet en række praktiske ting, som jeg længe havde haft på to-do’en.

Fra min løbetur forleden formiddag. Så skønt et vejr!

Da Freia, Emilie og jeg holdt hyggelig middag på Freias mors kontor i Grønnegade.

Men desværre er det ikke alene den slags positive følelser, der sidder i min krop. Andre følelser, er følelser af uro og rastløshed. Trods jeg udemærket er bevidst om, hvad alle disse følelser kommer af, virker de i øjeblikket umulige at slippe af med. Helt kortfattet, er de negative følelser bundet op omkring min ubeslutsomhed i forhold min fremtid og, mere specifikt, mit valg af uddannelse efter sommerferien. For en ting ved jeg. Jeg vil utrolig gerne starte med at uddanne mig, for jeg savner at lære, og jeg savner at fordybe mig. Men i hvad, kan jeg simpelthen ikke finde ud af!

Efterhånden er jeg kommet frem til nogle uddannelser, som fanger mine interesser på forskellig vis, heriblandt bachelor i Psykologi, Idræt samt professionsbachelor i Ernæring og Sundhed.

De to bacheloruddannelser overvejer jeg, da jeg finder størstedelen af deres kurser utrolig spændende. Jeg ved altså, at begge bacheloruddannelser ligger inden for mine interesser, og at de derfor med stor sandsynlighed ville føre mig til et arbejde, som jeg ville finde spændende. Men hvilket arbejde, det ved jeg ikke.

Der er altså klart noget uvidenhed forbundet med de to bacheloruddannelser – og det havde måske været okay, hvis det ikke var fordi, at jeg havde en specifik plan med professionsbacheloren i Ernæring og Sundhed.

Vælger jeg professionsbacheloren i Ernæring og Sundhed og kombinerer den med nogle sideløbende kurser, ville jeg nemlig få de komplette kompetencer for at arbejde med lige præcis det, som jeg drømmer om. Hvad arbejdet indebærer, tænker jeg at præsentere i et andet indlæg. 

Fra mit værelse. 'Clean space' – hvad jeg vist nok behøver i øjeblikket.

Et smukt træ fra en have i en af kartoffelrækkerne her til morgen.

Et eller andet sted hælder jeg mest til professionsbacheloren, da jeg tror på, at man når længst ved at følge sin passion, og, som min kæreste sagde forleden; rid bølgen, når den er der. Han sagde det vist nok i en anden sammenhæng, men jeg synes nu alligevel, at det giver god mening her også.

Så måske jeg skal følge det drive jeg har omkring professionsbacheloren og søge ind på den efter sommerferien? Jeg kan simpelthen ikke finde ud af det! Jeg forbliver i tænkeboks lidt endnu.


Stay tuned, 

Sarah

Likes

Comments

Kæreste kære

I undrer jer sikkert over at høre fra mig, da jeg jo egentlig er stoppet med at blogge... Men! Det er jeg måske ikke helt alligevel.

Jeg savner nemlig at skrive og dele ud af min hverdag, hvilket netop var det, som jeg brugte bloggen til under min tur. Jeg har derfor besluttet at fortsætte mit bloggeri!

Da jeg nu er tilbage i København, vil jeg fremover dele ud af øjeblikke fra mit liv herfra samt de tanker, som jeg gør mig i hverdagen.

Jeg håber, at I stadig har lyst til at følge medMange kram,

Sarah

Likes

Comments

Som lovet; en opfølgning på forrige indlæg!

Efter Queenstown tog vi videre sydpå, hvor vi blandt andet besøgte en sø, Mirror Lake. Søen var helt rolig og et rigtig rart stop før det efterfølgende, Milford Sound.

I Milford Sound var vi på en bådcruise i den smukke fjord. Desværre havde vi ikke vejret med os, så billeder blev der ikke så mange af.

Et par dage efter ankom vi til Mount Cook, hvor vi gik en tre timers hike. Det var en helt fantastisk tur - klart på min top tre over de mange hikes vi endte med at gå. Omgivelserne var så smukke, og dalen, som vi gik i, havde en skøn ro over sig, trods der var mange mennesker på ruten.

De efterfølgende dage brugte vi kort fortalt i bussen, hvor vi kørte direkte nordpå mod Auckland, hvor vi alle skulle videre fra. Jeg tog som den eneste et fly mod Danmark, hvorimod Sims og Evs tog til henholdsvis Tahiti og Bali. Misundelsesværdige og solrige destinationer for pigernes vedkommende, men jeg er nu alligevel glad for at jeg skulle hjem, da jeg er godt mættet af oplevelser for denne gang! 

Mange kram og tak fordi i fulgte med på min rejse,
Sarah

Likes

Comments

Kære alle

Nu er der igen gået noget tid, hvor I ikke har hørt fra mig. Vores tid på New Zealand går simpelthen så hurtigt og er desværre snart forbi, så bloggen er derfor ikke det jeg prioriterer højest. Men! For at give en bred update, så har vi tilbragt de sidste uger omkring Queenstown, Mount Cook National park og Milford Sound, hvor vi har set en masse forskellige og smukke ting.


På vej til Queenstown var vi forbi to vandfald og en meget grøn sø i Mount Aspiring National Park. Det er helt ufatteligt så grønne og blå søerne kan være her! Ingen Photoshop, selvom man kunne være tilbøjelig til at tro det 😝

I Queenstown havde vi en ekstra dag, hvor vi gik morgentur i den lokale park. Det var såååå skønt. Selvom parken ligger lige op til midtbyen, var der den skønneste morgenro og den flotteste udsigt til søen og de omkringliggende bjerge. Da vi havde gået en tur i parken, satte vi os på en badebro, hvor vi nød solens stråler. Rart.

Om eftermiddagen tullede jeg alene rundt i byen, hvor jeg faldt over en boghandel, hvor jeg endte med at fordybe mig i et par timer 😌💭📚 Udover de mange inspirerende bøger, var ejerne enormt venlige og snaksaglige. Det var et rigtig hyggeligt besøg.

Om aftenen gik vi ned til søpromenaden, hvor vi fik (verdens bedste 😍🍦✨) karamelis. Atmosfæren ved promenaden var helt magisk og mindede mig om en romantisk scene fra en film.

Resten må i høre på et andet tidspunkt, for mine øjne er lige ved at flade i af træthed efter en lang dag 😴 Stay tuned...

Sarah

Likes

Comments

I går morges var vi med færgen til sydøen, og ankom sent om eftermiddagen til den skønneste lille by Abel Tasman. Naturen her er ufattelig smuk og campen, hvor vi bor, er rigtig hyggelig.
Da vi ankom i går aftes var jeg ude på en løbetur langs stranden, hvilket var lige hvad jeg havde brug for efter den lange bustur. Vandet var så roligt og smukt.

​I dag er planen at tage på en lang hike i nationalparken vi bor op til. Jeg tror det bliver helt fantastisk!

XO, Sarah

Likes

Comments