Bildanalys:

1.👆🏽


2. Blue Segment, segment betyder olika delar (bitar) vilket bilden är gjord av och därför tycker jag att namnet är jättebra. Blue i namnet skulle jag säga används för att en av huvudfärgerna som jag kan se är att det är mycket blått. Jag skulle säga att bilden är ihop lappad därför att alla olika delar har så starka konturer så delarna smälter inte riktigt ihop.


3. Bilden är enligt mig något alla skulle ha tolkat olika vilket gör bilden till något extra. Enligt mig så tänker jag på clowner på en cirkus pga färgerna när jag överblickar på bilden. Men kollar jag noga så skulle jag säga att det påminner mig om kometer och då tänker jag på alla dessa runda former som inte riktigt hänger ihop med den "stommen" som bilden utgår ifrån. Jag ser kraftverk, två bergskullar som framkommer på vardera sida av "stommen". Jag skulle också säga att jag ser hav med bubblor och ett hus där det förekommer en fest därför att det sprudlar av färg bitar ifrån huset. Jag ser ögonfransar och en sol. Dessutom kan jag se en tornado som förekommer.4. Jag får en känsla av rörigt och svårt att sätta ord på vad den föreställer. Det är så mycket olika motiv så man vet inte vart man ska kolla men ändå så tycker jag om den. Allt ser ut att va i rörelse och som att hela bilden är påväg någonstans. Den är spännande och ju mer man tittar ju mer saker och känslor får man fram.


5. Bildens riktningar finns i alla möjliga olika håll så som zickzack,diagonalen mm. Man finner alla möjliga olika färger t.ex till och med turkos är med i bilden vilket inte är en naturlig eller vanlig färg i konst. Det är nästan alla möjliga geometriska former som finns involverat i bilden. Så som trianglar, cirklar, rektanglar mm.


6. Jag tänker på miljöförstöring, det är dem gråa "kullarna" som får mig på dessa tankar. Sen att jag också ser kraftverk så känns det också som ett tecken på att bilden handlar om detta. Eftersom att jag också kan se en fest så tänker jag att bilden handlar om att människorna inte ser hur miljön förstörs utan att dem bara har kul och skiter i allt. Hade jag fått välja ett ställe på bilden att bo på så skulle jag välja det översta högra hörnet. Detta på grund av att livet verkar på topp där och färgerna där lockar mig för allt känns så positivt och inbjudande. Jag tänker att hellre bo där än i en "miljöförstöring"
Fakta om en konstnär:


Wassily Kandinsky eller Vasilij Kandinsky som är hans riktiga namn.


2. Föddes: 16 December 1866

Dog: 13 December 1944


3. Han föddes i Ryssland och levde som barn tillsammans med sin familj i Odessa. Sedan flyttade han till München.


4. Han var en utbildad advokat


5. Expressionism; abstrakt konst


6. Expressio som finns i ordet expressionism begyder uttryck vilket kan förklara en stor del av vad expressionism är. Hela detta ordet betyder uttryckskonst. Man fördjupar sig mer i sina känslouttryck och försöker verkligen förmedla en känsla i målningen. Dessa målningar är inte fotografiskt realistiska utan man kämpar mer med att få fram en stark känsla. Det är detta som är viktigt inom expressionism.


7. Giallo rosso e blu- detta konstverk får mig att påminnas om min barndom därför att jag kan se olika figurerna som kan tänkas vara figurer från barnprogrammen. Jag mår bra av den bilden då jag vet att allt va lungt och roligt när jag var liten vilket betyder enormt mycket. Jag kan längta tillbaka till då och tycka att det är sorgligt att tiden går så fort.


8. Jag valde denna konstnär därför att jag själv tycker att konst som inte riktigt ser ut som något verkligt är instressant och jag blir mer imponerad av alla dess saker man kan hitta i hans konst. Det är kul med fantasi och jag själv tycker också att det är roligare att måla utifrån fantasin och bara leka med känslor. Han använder sig dessutom av mycket färg och former som fångar mig och gör att jag tycker att han var värd att skriva om.


9. Milieu Accompagne, 1937


Detta är ett ett konstverk som gjordes efter den ryska revolutionen då Kandinsky hade blivit av med allt han ägde. Hans bilder efter detta blev väldigt känslosamma och betydelsefulla för honom. Det är många som beundrar hans verk och är instresserade. Han dog strax inpå skapandet av just detta verk så detta var ett utav hans sista som gjordes.
Tilda Lundström, 9G

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej hej!!

Idag fortsatte jag med mitt arbete som jag skapar genom att använda mig av blyerts. Jag ritade i runt om en timma tills jag fick ont i huvudet. Då började jag på ett annat projekt som jag gör av glasspinnar. Så idag målade jag dom med akryl färg och nästa lektion ska jag fortsätta. Tack och adjö!

Likes

Comments

Men hallå igen!!

Det är dags för utvärdering av mitt första arbete då jag då jag valde att arbeta med känsla.

Jag har fokuserat på att få fram en känsla av en tjej som är kär men som inte vill visa det.

Min inspiration kom ifrån att jag är intresserad av klänningar och så kände jag att det hade vart kul att göra något utifrån det. Jag kollade också på olika bilder på klänningar för att se olika modeller av dem.

Min idé kom ifrån att jag ville göra något med klänningar och sen började jag skissa vilket ledde mig till en idé.

Jag har jobbat med akryl färger samt en svart smal kontur penna och en touch av plast som ska likna snö.. Jag har satt fast dem med hjälp av ett limstift, inte det bästa alternativet men det gick.

Jag vill visa att man inte alltid är själv om att inte vilja visa sina känslor för att man är kanske rädd för vad andra ska tänka/tycka. Det är många som har svårt med detta och det finns väldigt många olika anledningar till varför man gör som man gör.

Alla har olika syn på hur man tolkar en teckning men ifrån mitt perspektiv så tycker jag att mitt uttryck syns.

Ett problem jag stötte på va att vi ej hade flytande lim så det blev problem med att sätta fast låtsas snön. Men annars gick det bra dock så var det tidsbrist och problem med att få upp inlägg här på bloggen.

Jag är i princip nöjd med det mesta, slutresultatet tycker jag blev bra och jag är nöjd.

Att blanda den färg du vill ha så det blir rätt och inte bara testa dig fram som jag gjorde är ett tips.

Äntligen fick jag upp det och tack för att du kikade in, puss och kram skumbanan.


Likes

Comments

Tjena mittbena :))

Idag har jag skissat på min teckning. Jag ska arbeta med blyerts nu vilket kan bli svårt men jag kämpar på!

Puss hej leverpastej ;)Likes

Comments

Hejhej!


Jag har haft problem med mitt lösenord här men nu har det löst sig och jag tänkte berätta om vad jag har gjort dem senaste lektionerna. Får berätta kort om det för att detta inte ska bli för långt.

Lektion 1: Denna lektion så började jag med att tänka på vad mitt första projekt kan bli och hur jag kan komma fram till mitt mål. Jag började skissa och skaffade samt denna blogg. Jag tyckte lektionen gick snabbt och det va kul att planera :))

Lektion 2: Jag började måla med färger på min skiss för att se vad för färger som blir bra och hur allt ska passa ihop. Det var inte lätt då man inte har tid att tänka på lektionerna så man gör bara för att hinna med.

Lektion 3: Fortsatte på denna lektion med att tänka på färger mm och sedan skissade jag på ett A3 papper för att se hur stor min målning ska bli och få allt att fungera. Det är inte så lätt då det ska se ut som tjejen står längre bort och att hon sedan ska ha ett stort släp efter henne men det funkar.

Lektion 4: Denna lektionen satt jag i princip endast och skissade, tror jag hann med att börja måla lite i slutet av lektionen men är inte säker. Jag känner att jag har för lite tid på mig och det är inte bra😆

(Bilden är från första lektionen)

Japp detta va ungefär det så tack för mig :))

Hejdååååå och welcome back to Tildson

Likes

Comments