Ej djurtestade kosmetika


Hej på er! Ni som har läst mina blogg skrivelser vet att jag brinner för ej djurtestad skönhetsprodukter. Det ska alltså vara cruelty free. Ingen jösse gråter för min skull.! Så jag började ändra mitt levnadssätt. Dock ett steg i taget som jag har sagt hela tiden. Det finns olika listor att följa som gör lättare för oss konsumenter att veta om produkterna är ej djurtestade. För det tråkiga med skönhetsproduktena är att det är rena rama djungeln med ärligheten runt kosmetikaprodukternas crueltyfree faktor. Alla som tex säljer till Kina testar sina produkter på djur..Logical Harmony är en trovärdig bloggare som gör listor av cruelty free produkter. Hon har hållit på så länge i cruelty free värld så att hon kan sin grej. . I Finland har vi Animalias kosmetikalista. Googla gärna. Och på den listan hittar vi Forever Living produkter. Jag fick äran och prova Forever Living produkter av @Aloelifestayhealthy . Emmie är en av återförsäljarna i Sverige. En riktig söt tjej. Gillar henne😊

Mina två absolut favoriter är aloevera lipbalm och tandkrämen. Jag har sedan länge använt tandkräm utan fluor. Det är svårt att hitta en bra tandkräm utan fluor. Detta är den bästa tandkrämen för mig. Tänderna känns rena och fräscha efter borstningen. Frisk andedräkt vill vi alla ha efter tandborstningen. Detta kommer jag använda i fortsättningen.


Min andra favorit är lipbalmen. Läpparna blir så så mjuka. Har även använt den på kinderna som highlighter! Men Idag fick jag veta att den innehåller bivax. Och det går ju inte. Undrar om det konstgjord? Jag måste ta reda på den saken.

Hudkräm som Forever Living har passar inte min känsliga hud plus att jag gillar inte doften på dom. Aloe vera gelly är jättebra och ha på sommaren för myggbett och om man bränner sig. Aloe vera drinks prövade jag för några år sedan och jag måste säga att dom kändes bra i kroppen. Huden gillade och jag tror jag fick bra vitamin boost för dagen. Berätta gärna om dina erfarenheter av Forever Living produkter. Vilka är dina favoriter? Nu ska jag läsa lite av boken som jag fick låna av min kusin. Ha det så bra. Kram.

Bra produkter som julklapp. Kontakta @Aloelifestayhealthy för ytterligare info om Forever Living produkter.. Hon hjälper gärna.

-DETTA INLÄGG ÄR SAMARBETE MED @Aloelifestayhealthy -

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Tack all fina ni som läser min blogg månad efter månad.Jag är så tacksam💖
Nu ska jag hoppa ut i vintervädret och bara njuta av vita snön som faller ner🌨🌨🌨
Ha det bra🌟

Likes

Comments

Mitt liv, min dag


Hej på dig kvinnan!

Veckans inlägg handlar om brustet hjärta och om en hopfull hjärta.

Ett hjärta som är så full av kärlek att snart brister den.

Kärlek som bryter dig i bitar och kärlek som får dig att känna som den vackraste blomman på sommarängen.

Förstår du vad jag skriver om? Du har säkert vart där själv nångång i livet. Då vet du att det är ett helvete fast samtidigt är du i himmelen.

Min lista för färdigtänkta blogginlägg är lång men detta inlägg måste postas först eftersom ämnet kom på tapeten igen. Huvudet är enbart koncentrerad på HAN. För han tog kontakt. Nu fyller han mina tankar att jag kan knappt tänka på nåt annat. Men samtidigt vet jag att jag ligger på brusten is. Jag blir den svagaste människan i världen med honom. Mina känslor tar helt över mig . Få se om detta skrivelse så småningom öppnar mina sinnen för nya tankar. För det behöver jag. Du kanske sitter i samma situation? Berätta hur du gör?

Jag är en klok kvinna. Jag är realistisk. Jag har fötterna på jorden. Jag är så mycket. Så många positiva adjektiv efter varandra. Så många goda egenskaper.

Men jag har en svaghet som jag kan inte kontrollera. Det är känslorna av brinnande kärlek i min kropp.

Min svaghet är HAN.

Jag vet inte ens om jag hatar den starka känslan? För jag är glad att jag kan känna så starkt. Det är som jag inte kan kontrollera mig när det kommer till han.

I början var allt väldigt svart och vitt. Med tiden börjar jag förstå hans beteende. Jag börjar se han som en människa och inte som Gud.. Han börjar vara en individ för mig.

Bara en glimt av honom får mig att sluta andas. När jag är med honom så blir jag så knäsvag att jag behöver stöd av en vägg. När jag är med honom vill jag bara le så att läpparna brister. Vilken tok kärring!!!!

Men som i nästan alla vackra sagor så slutar sagorna sorgligt. Det börjar jag acceptera nu. Livet kom emellan oss.

Plus att jag förstår nu att jag har kommit längre i livet än han. Nu menar jag inte det materiella eller ens karriär. Utan enbart livet. Livet har lärt mig så mycket. för jag har lärt mig att lyssna på livet.

Även om jag är färdig för honom och han är färdig för mig. Men hans liv är inte färdig för mig. Han går genom nånting stort i hans liv. Jag har mitt liv i balans. Jag har redan gått i min skola och klarat av det. Förstår du mig?


På bilden ser du en överlycklig kvinna med en brinnande själ.

Så ser jag ut när jag tittat på honom. Ögönen är fulla av kärlek , eller hur?

Det värsta är att min intuition ropar efter honom. Min intuition säger mig att vänta. Vänta på honom. Och jag kan vänta om jag får svaret att vi en dag är tillsammans. Så är det ju inte. Svaret får jag med tiden. Och jag vet inte om det är värt det. Crazy, eller hur? Livet är så komplicerat. men en sak är enkelt. Det är mina känslor. Min kärlek. Min åtrå. Min lust. Min kropp.

Det roliga är att jag kan inte ens kontrollera det inre i mig. Min kloka hjärna säger helt andra saker för mig men min kropp reagerar starkt.

Vill även säga att jag vet hur lust är. Den försvinner efter ett tag. Alltså när det gäller om andra men.

Men lusten för honom stannar. Den går ingenstans. Den finns där.

Min blodtryck stiger i höjder när jag hör hans mjuka röst.

Så varför varför är allt så komplicerat?

Jag tycker att jag förtjänar kärlek.Jag försöker gå vidare i livet. Går på dejt. Träffar men.

Men ingen känns som HAN.

Vi får se vad tiden ger oss. Om vi delar stugan tillsammans eller vi fortsätter våra liv i skilda vägar.. Bara Gud vet svaret om min framtid.
Det som jag vet och det som jag vill är att jag vill ha en man i mitt liv.

En man som överflödar mig med kärlek.

En man som för mina ögön glöda som gröna rubiner.

En man som får min kropp att brinna som en vulkan.

Plus mycket mer. Jag vill mycket,

Men jag uppskattar mig själv högt och jag har lärt mig vad jag vill och nöjer inte med mindre.

Bravo.

Problemet är att jag brinner för fel man.

Detta terapiskrivande hjälper.Det känns bra att skriva om detta. Vilken tokig kvinna jag är! Om inte tokig så väldigt komplicerat!Ha ha haa.........

Nu vill jag önska dig en fin vecka och brinn som en vulkan för din kärlek.

Kram

Likes

Comments

Mitt liv, min dag


Hello! Vilket snökaos vi har där ute! Jag försökte gå ut med min lilla Sissi men det snöade så mycket att man knappt såg sina skor. Vi försökte 15 minuter men sen var vi tvungna att ge upp. Det var för mycket snö för min lilla söta tax!

Så nu tänkte jag passa och blogga till er när jag ändå är hemma. Vad är det bästa med livet? Jo,för mig är att träffa sin gulliga och storhjärtade väninna över en kopp kaffe. Oftast blir det ju fler koppar än bara en kopp. Heh heh!

Jag och min väninna har känt varandra så många år. Jag är så lyckligt lottad av att jag har henne i mitt liv. Jag önskar att alla skulle ha en fröken N. i sitt liv. Jag önskar att jag kunde ge ens hälften av det hon ger mig något för jag får så mycket av våran vänskap.

Egentligen det är ganska märkligt att vi började umgås en gång i tiden. För det första vi har världens åldersskillnad! Tjugo år. Jaja men. Det är mycket men det gör inget. Vi respekterar varandra. Vi respekterar varandras olikheter. Det är rikedom att vara olika men ändå lika. Man ska respektera hur den individen är och hur hon eller han tänker. För vi alla är så olika . Nyckeln i våran vänskap är nog att kemier möts. Eller hur säger man det?

Snart firar vi 10-års jubileum! Det är nåt va? Vänskap är som ett förhallande. Man måste respektera varandra och ta hand om varandra. Men jag vill även säga att när man älskar sin vän så vänskap betyder inte att man ska acceptera allt inom vänskap. Det är allt för ofta jag hör att för att du är min vän så ska du acceptera mitt beteede.

Så är det inte! Om det är nåt jag inte gillar så säger jag till. Självklart så ska man tänka först hur man säger saker och ting till varandra. Precis som i ett förhållande.

Jag ger dig ett exempel. Jag hade en väninna för några år sedan. Hon är gift. Men av nån anledning så började hon vara otrogen i sitt äktenskap. Jag kunde aldrig aacceprera det. Åren gick och jag tänkte att hon skulle skilja sig. Vi pratade om det så många gånger Otrogheten fortsatte. Och hon fortsatte att vara en gift kvinna. Jag sa aldrig något till hennes man. Men det var svårt. Det var svårt att titta han i ögönen.

Tillslut beslutade jag att sluta våran vänskap. Att vara otrogen och gift är emot mina priciper och moral. Jag mådde illa av det! Hon kunde aldrig förstå det.

Så var den sagan slut.
Fröken N. kommer oftast hem till mig. Hon har nästan alltid något gott och mumsigt med sig.

Jag sätter på kaffebryggaren . Och hon tar fram godsakerna ur väskan. Och jag lovar. Hon är just den typen som älskar de allra smaskigaste bakelserna i vitrinen.

Jag har perioder när jag förbjuder henne att köpa nåt. Heh,heh. Men ganska ofta så misslyckas jag med mina förbjud. Hon köper ändå. Min gulliga fröken N.


Min största önskan är att jag skulle börja baka igen som för i tiden. Hur fint vore att baka en smaskig tårta för sin bästa vän?

Två till tre timmar sitter vi där på soffan,dricker kaffe,äter dom mumsiga godsakerna och pratar om allt möjligt. Det är nog mer terapi än nåt annat.

Lycka är att ha en gullig bästa vän! Kram.

Likes

Comments

Haloj Hur har din vecka börjat? Min började inte alls bra. Jag brukar inte öppna mig om personliga händelser så mycket. Men på sistone har det blivit lite ändring på det. Kanske för att jag börjar bli bekväm med bloggskrivandet. Att jag är mer van. Men jag kommer aldrig se mitt blogg som dagbok. Mitt blogg handlar mest om skönhet,mode och lifestyle men ibland kan jag skriva lite om händelser som rör mig och mitt hjärta. Det känns bekvämt på det sättet. Men idag vill jag öppna mig. För jag är så arg. Det blir inga bilder bara en kort text. Under helgen kände jag att den här nya veckan blir en toppen vecka. Så varför blir jag slagen direkt på måndag? Jag tror på att saker o ting har en mening. Att alla händelser har någon mening. Goda och inte så trevliga händelser har alltid en mening. Idag har jag väldigt svårt att förstå meningen med att varför någon tar något som tillhör mig? Mitt liv har inte alltid varit dans på rosor men jag har ordnat mitt liv på det sättet att all `badthingsaregone´. Snart firar jag ett år" boendepålandet,"som är det bästa beslutet jag någonsin har gjort. Jag har bott här i lugn och ro. Njutit av åkrarna runt omkring mig. Älskar skogen som ger mig energi. Älskar tystnaden och mörkret på kvällen. Det är kanske därför jag är så ledsen. Att jag har känt mig så trygg här. Jag har litat på människorna som bor här. Imorse när jag gick ut på gården ser jag att min gröna Madison är inte på sin plats. Min kära cykel. Den är borta. Den är stulen. Helt otroligt att nån här har tagit min cykel. Jag kan inte förtå det. Du kanske tänker att det är bara en cykel. Att det finns värre saker. Det är sant. Men min Madison hade affektionsvärde. Plus att jag har bott mitt i stan.Ingen har tagit den då. Nu när jag bor på landet och behöver den dagligen så kommer någon och snor den!!!! Jäklar vad arg jag är! Nu gäller att åka till stan och köpa en cykel!! Veckan uppgift. Helt klart. Få se om det blir en bloggpost om det! Hi,hi....... Önskar dig en bra vecka och "fingerscrossed" att jag hittar en fin ny Madison till mig! Kram.

Likes

Comments

Nu är det dags att fortsätta att skriva om min Tinder date. I del ett fick du läsa om min första timme med honom,min date.. Allt gick ju mer än bra. Jag var nöjd. Och det såg ut att han var nöjd med. Nu undrar du säkert att vad hände sen? Gick något fel? Eller gick allt väl? Efter efterrätten bestämde vi att vi skulle gå ut och ta en liten romantisk promenad. Han betalade, Tack,det passar mig! Vet inte men på nåt sätt tycker jag att det ska vara så. Kan inte förklara varför men jag tycker att det säger en del om mannen. Om han vill gå på dejt med mej,så får han betala. Punkt och slut! Fast det finns vissa undantag. Om jag tex känner att det inte klickar så då betalar jag min del. Jag är nog en gammaldags kvinna men det är så jag vill ha det också. Hur är du? Vi tog en liten promenad. Och pratade. Inga dåliga vibes alls i luften. Han var annorlunda än nån jag någonsin träffat förr. Plus han är den första som kör en bil som kostar 26.00000.00sek(tvåhundrasextiotusen euros). Lyxig skjuts,må man säga. Efter promenaden hoppade vi in i bilen och jag kände att jag vill hem. Jag tyckte allt var för bra. Det konstiga var att jag var nervös hela tiden. Jag brukar aldrig vara det. Han sa också att :vad löjligt att en stor man som han är knäsvag för kvinnan.


Som jag skrev i del 1 så ville han att meningen var att jag skulle se ut väldigt casual eftersom dejten var på dagtid. Här ser ni att det stämmer väl. Ett par tajta jeans och Converse sneakers. Lyxig accessoar tii detta outfit är min Gucci väska. En väska som visar sig vara guldvärd! Piggar upp vilken outfit som helst,eller hur?

Nöjd och lycklig av dagen. Efter en timme ringde han bara för att prata. Ville berätta att han ångrar att han var för nervös och blyg för att ge mig en puss eller en kyss. LOL! Måste erkänna att det är nog första gången i mitt liv att en puss eller kyss är inte på tapeten under en hel träff. Jag var lite förvånad. Det måste jag erkänna men samtidigt tänkte jag att han respekterar mig högt ock sakta men säkert är bättre. Plus att jag kände inte heller för en puss eller en kyss. Vet inte varför? En bra fråga. Det var gulligt att höra hur blyg och nervös han var för att han som ser ut som att han skulle kunna vara ledaren för Sons of Anarchy! En stor björn men med hjärtat av guld! Vi pratade i telefonen varje dag. Långa samtal. Meningen var att vi skulle träffas igen veckan därpå .Och han ville visa mig hans fina hus. Helgen kom och han åkte till Riga. Ringde mig även därifån. Måndagen kom. Fick ett meddalande. Han skrev: Det blir ingen fortsättning! Det enda jag kunde svara var okej. Huvudet full med frågetecken. Än idag så har jag svårt att förstå vad är det som gick fel? Men jag kommer aldrig att få svar till min fråga. Är besviken men samtiden känner jag att okej,han tog en vecka av mig och min energi och detta var hans tack. Och på nästa sidan av boken så visar det sig att han är inte min man. Min man vågar säga sanningen och vara en ärlig människa. Nästa,tack!!!

Betalar du din mat på första dejt? Kram

Likes

Comments


Jag är en sommarmänniska. Älskar sol och värme. Men det är nåt speciellt med hösten,kanske för att jag är född i October.. Det är romantisk om inte annat. Ljus och eld tillhör hösten. Jag kommer ihåg när minstingen föddes i September för länge sedan och hade sovproblem direkt efter att vi kom hem från sjukhuset. Det mysigaste var att ta långa promenader i regnet. Och gossebarnet sov gott. Och tro mig. Det blev långa promenader varje dag. På hösten luften känns så ren. Syrerik. Huden blir också mjuk och skön. Egentligen handlar det ju om att klä sig rätt,eller hur?


Tiden har gott fort från de åren mina barn var små. All har sin tid. Nu har jag tid att koncentrera på mig själv. Som kan vara skönt ibland. Nuförtiden njuter jag fortfarande av långa höstpromenader men lika sköna är skogspromenader med min lilla tax,Sissi. Guldgruvan för mig är att hitta kantareller i skogen. Den bästa känslan att ha sina egna gömställen med kantareller. Att ingen annan känner till mina "svampgömställen". Är det inte så? Det är ju väldigt enkelt att köpa från näraffären några kilon men det är absolut värt att stampa runt i skogen och hitta egna svamp. Rekommenderar! Bra att bota stress också!


På höstkvällarna när mörkret kommer så tidigt är det så så hyggeligt att ha ljus överallt. Mysigfaktor nummer 1. Garanterad!!!


Mysfaktor nummer 2 är en kopp kaffe med sin bästa vänninna. Eller enbart med sig sjäv går också bra. Glöm inte en bit chockladtårta !!! Gött gött gött. Nu vill jag önska dig en skön helg och njut av hösten. Vintern är på väg. Kram

Likes

Comments

bra val, Ej djurtestade kosmetika, nagelmode, naturkosmetika, Sponsrat/samarbete


Detta inlägg är samarbete. Vegansk nagellack! Ja visst.! Det finns,men är för tok svårt att hitta på kosmetika avdelningen. Men som tur så blir det bättre och bättre varje år. Varför ska du använda vegansk nagellack? Jag målar hellre mina naglar med lite mer hälsosammare färger än med det som innehåller en massa gifter. Det är mitt val. Jag försöker minska gift mängden för kroppen så mycket som möjligt. Ju mer jag undersöker och lär mig om innehållen i skönhetsvärlden, ju mindre vill jag ha det i mig! Man brukar ju säga att ju mindre du vet,ju mindre smärta du känner. Sant eller inte men för mig stämmer det. Nu när jag vet vad även dom dyraste hudprodukterna kan innehålla. Så vill jag bara hoppa över dom. Tyvärr så är det en djungel där ute!


Kia-Charlotta från Tyskland är ett bra exempel att man kan förverkliga sina drömmar. Hon står bakom märket Kia-Charlotta. Läs gärna om hennes historia. Länkar finns i slutet av texten. Hon bloggar och har en youtube kanal också. Rekommederar.

Kia-Charlotta har en giveaway på Instagram. Kommentera vilket nagellack du gillar,kanske du vinner! Jag har valt Sprinkles of positivity. Alla nagellack har så härliga namn. Namnen hittar du på hennes onlineshop.

Sista dan för giveaway är den 8 November 2017. Så skynda mina vänner så har du chansen att vara med i tävlingen.

KRAM

Likes

Comments

dating, allmänt, Ootd, OUTFITOFTHEDAY, personligt, skor

Hej på dig! Det är nu en vecka sedan jag var på en träff. Tänkte skriva lite om det. Oftast är mina date på kvällen men nu gjorde jag ett undantag och sa ja till en träff på en eftermiddag. Vi kom överens över att han skulle komma och hämta mig och sedan skulle vi fika på nån mysig café. Det är alltid spännande att träffa nya människor. Även om man pratar i telefonen flera veckor är det alltid helt annorlunda att ses näsa mot näsa. Han ringde mig två timmar före och ville starta bilen mot mitt hem. Vilken panik! Jag var ju inte färdig. Sprang runt med underkläder. Som tur så hade jag börjat sminka mig i tid. Så det fattades bara att välja ut kläder som skulle passa just för detta händelse. Jag kunde ju inte säga nej till han. Jag ville vara trevlig och tycka ett det var helt okej. Gud,vad det började pirra i magen efter samtalet. Och Gud,vad jag fick panik vad jag skulle ha på mig! Som tur så bor han inte direkt som granne till mig utan det tar minst en timme innan han skulle var på gården min. Det hjäpte mig. I min panik!

Telefonen ringer. Det betyder att han är här. Åh,hjälp mig,tänkte jag. Jag svarade och hörde en lugn röst : jag är här,vill du komma ut? Under en timme sprang jag mellan garderoben och den vita spegeln som står bredvit mina säng. Jag bestämde mig att det är jeans som gäller. Jag ville vara casual. Våran date var ju andå mitt på dan. Jeans fick passa. Men frågan var ju vad sen? Skjorta eller tunika? Eller kavaj med en enkel vit t-shirt? Accessoriarer får vara min bling bling.

Jag valde en vit t-shirt och en klassisk scarf från Burberry! Sneakers passade utmärkt med min mossa grön jacka. Very casual. Sen var det bara att hoppa ut och träffa mannen som jag hade pratat med i telefonen under flera timmar och dagar. Omg! Där stod han och väntade på mig bredvid en svart Mercedes Betz som kostade miljoner. Lol! Det vara bara att gå mot honom . Och presentera sig. Dags att visa ansiktet och inte bara rösten som han redan kände. Jag kände sådan yrsel! Det är sällan så händer. Yes,han såg likadan ut som på bilderna han hade på sin Tinder profil. Och han var lång som han hade sagt, Man vet aldrig. Vissa lurar. Det vet jag av erfarenhet. Tråkigt men sant. Han ville verkligen ge mig ett fint första intryck eftersom han hade en vacker blombukett till mig . Sånt gör susen för mig! Gammaldags,säger andra men jag gillar. Efter första 3-5 minutets hälsningar hoppar vi in i bilen. Ibland är det bara så att även efter första fem minuterna känner man om det klickar eller inte klickar med nya människor. Jag var så nervös men andå lugn. Skönt . Vi åkte till närmsta staden och gick på en restaurang. Jag var hungrig. Det var han med. Vi åt,pratade och skrattade. Han var rolig,tyckte jag. Det är skönt när man känner att det är helt okej att prata om allt mellan himmel och jord Att man kan vara sig själv. Den du är. Jag trivdes och han trivdes. Allt var bra. Maten var god. Efterrätten suveränt. Jag var lycklig. Vad hände sen? Fortsättning följer....... Kram

Likes

Comments

BOHO, Mitt hem
Hej hej! Hur mår du? Jag vill bara berätta om mitt nya förälskelse. Det är rökelser. Jag har alltid tyckt att det är enbart nån hippie grej,men ack så fel jag hade. Vilken tråkig fördom! Nu har jag haft rökelser i tre månader. Det som jag har lärt mig är att enbart bränna rena rökelser. Bränn inte "fabrik skit" med syntetiska ämnen. Själv vet jag att här i Finland säljer tex Ronjafashion rena rökelser : http://www.ronjafashion.fi/suitsukkeet-c-81.html

Det är mycket hälsosammare med naturliga dofter än syntetiska. De icke naturliga innehåller tex lim,lösningsmedel,kemikalier och andra gifter. Så det är en stor skillnad vad du bränner i ditt hem.

Jag väljer alltid doften efter mitt humör. Om jag behöver lugna ner mig efter en jobbig dag så väljer jag lavender eller jasmine. Starka dofter passar i badrummet. Det gillar jag.

Här har jag rökelsen i ett stort glas med dekorationssten. Funkar bra.
Nu önskar jag dig en härlig vecka och hoppas du gillade texten. Tryck gärna gilla knappen. Tipsa gärna varifrån du köper dina rökelser! Nästa blogg text ska handla om min date som jag hade häromdan. Dittills. Ha det så bra och ett stort Kram.

Likes

Comments