Då har oktober månad anlänt och hösten börjar verkligen ta sig till. Nu är månaden här, månaden då jag för ett år sedan gick förväntansfull och längtade efter min lilla bebis! Nu har det gått ett helt år och snart fyller dottern sitt allra första år. Från bebis till ett litet barn växer hon upp sig till och det är lite sorget på sitt lilla vis samtidigt som man är så stolt över vilken fin tjej hon har blivit!

Men nu är det dags att för varje helg framöver fixa ordning inför den stora dagen och kalaset dessutom. Eftersom alla presenter är inköpta fick det bli att packa in dem idag så nu har man något avbockat på listan. Allt för att man ska slippa stressa de sista dagarna.

Man kan inget annat än att längta lite efter en sådan fin dag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Lovina är ju inte tillräckligt stor än för att få sin egen lilla godispåse, men vad gör det när det finns små påsar med olika smaker av majskrokar? Super bra ju och Lovina älskar dem! Så i soffan sitter hon och gottar sig med sin lilla påse med sitt gottis medan mamma sitter med sin chipspåse i fred haha! Lite fredagsmys fick vi i alla fall trots allt gnäll och trots. Ibland får man komma med lösningar helt enkelt. Smart väntar vällingen och sen hoppas jag innerligt hon somnar och sover hela natten så hon vaknar pigg och glad imorgon! Saknar min glada lilla tjej...

Likes

Comments

Har ni någon gång känt att något inte står rätt till? Att ni är tröttare än vanligt, kan lätt bli irriterad på saker och sover dåligt? Då kanske ni lider av utmattning!

De klassiska symptomen för utmattning är:

  • Minnesstörningar eller koncentrationssvårigheter
  • Tydlig nedsatt förmåga att hantera krav eller att göra saker under tidspress
  • Känslomässig labilitet eller irritabilitet
  • Sömnsvårigheter
  • Tydlig kroppslig svaghet eller uttröttbarhet
  • Fysiska symtom såsom värk, hjärtklappning, bröstsmärtor, mag- och tarmproblem, yrsel eller ljudkänslighet.

Fallet behöver inte Alls vara så att bara för något passar in på dig så är du utmattad? Men på grund av den stressiga vardagen som vi lever i idag så blir det allt vanligare att man faktiskt drabbas. För att ta reda på om du är en av dem behövs det ett besök hos en läkare som kan fastställa detta och i så fall behöver du skära ner på ditt arbete eller sjukskriva dig. Men det är inte alltid så lätt.. Speciellt inte om du är en mamma.

Jag har varit i kontakt med läkare men sagt upp all hjälp jag kunde få. Kanske var det ett dumt beslut av mig att ta, för man borde ju ta emot den hjälp man faktiskt kan få. Jag är då i riskzonen för utmattning och den blir allt värre för min del. Men jag stod i ett val. Skulle jag sjukskriva mig och få hjälp med min utmattning skulle de innebära noll kronor på kontot och ekonomin hade gått åt skogen helt och hållet. Vilket i sin tur hade betytt att min dotter hade fått flytta till En ny familj.. Vem vill förlora sitt barn? De finns ingen som vill det! Därför tog jag beslutet att lägga allt åt sidan och hoppas på att jag kunde försöka fixa detta på egen hand. Men så fel man kan ha...

Sömnen blir allt mer lidande vilket inte är alls konstigt när man är småbarnsförälder. Men oavsett om dottern sover så sover inte jag, lyckas jag väl somna så vaknar jag titt som tätt och jag känner mig alltid helt slut. All denna stress och press man har på sig att vara en så fantastisk mamma som möjligt men samtidig klara av den vardagliga biten så som hushållssysslor och ekonomi är en krävande stress som verkligen påverkar en. Jag har svårt för att idag minnas saker, så glömmer jag så ber jag dig att inte bli arg. Mina humörsvängningar, ja vem orkar med dem? Ingen! Jag orkar knappt med mig själv faktiskt.. Men att skrika och skälla på mig är avsikt helt fel sätt att ta emot mig på. Min kontakt med folk har tagit avstånd, från att vara en glad tjej som alltid umgicks och pratade med vänner som familj. Den tiden finns just nu inte i min värld. Så tar det en vecka innan jag hör av mig, låt det vara så. Du betyder minst lika mycket för mig ändå!

Men nu när dottern börjar få tänder är hon extra trött och gnällig och tålamodet testas verkligen. Man känner sig arg och irriterad alla timmar om dygnet och så fort man någon gång känner någon minsta känsla av lycka, så är det alltid en idiot som ska gå emellan och börja bråka så man mår ännu sämre.

Personer som inte förstår, personer som inte vet, gör bara allting så mycket värre. Istället för det stöd man kanske skulle behövt från omgivningen, får man bara det motsatta tillbaka. Vilket i sin tur gör en ännu mer orkeslös.

Mycket av skuld lägger jag tyvärr hos min dotters pappa. Hans bråk redan under graviditet och det där kontrollbehovet över mig har påverkat mitt mående enormt. Graviditeten för mig var tuff, sängliggandes och mådde piss och ha någon som bråkade gjorde inte saken bättre. När dottern sedan kom blev kontrollbehovet värre och bråken ännu större. Man stod där själv dag som natt och fick aldrig tid för sig själv eller ens känna sig lycklig. Därför slängd jag ut honom till sist. Månader som helt ensamstående var inget nytt, så hade man redan levt. Men en gång i tiden, gjorde han mig till världens lyckligaste. Han fanns där för mig och han rädda mig från allt ont! Därför var jag hundra procent säker på att resten av mitt liv skulle levas med honom och med våra barn. Därav har jag nu försökt hitta honom igen, försökt ha han nära för att hoppas på att den där människan ska komma tillbaka, för den personen hade kunnat hjälpa mig från min utmattning. Jag hade kunnat vara mamma på heltid, jag hade fått sömn och få känna mig utvilad, mitt självförtroende hade blivit bättre och jag hade inte behövt oroa mig för att förlora dottern pga ekonomin. Jag hade fått ta min tid att kunna bli frisk och må bra igen. Därför är jag med honom igen, därför har vi sökt hjälp och går till rådgivning. Inte för att jag behöver honom, utan för att jag vill vara med den person jag blev kär i för den killen är en perfekt pappa åt min dotter och en perfekt fästman som hade kunnat ge mig lyckan för att bli frisk igen.

Det absolut bästa jag har gjort i mitt liv, är min underbara dotter! Jag älskar henne så obeskrivligt mycket och det mor och dotter band som finns är det bara en annan mamma som kan förstå. Så allt jag gör, är för henne. Varje gång hon ler och pussar och kramar om en, är en bekräftelse på att man gör någonting rätt.

En falsk fasad med ett fejk leende utåt är ingenting jag vill ha. Men jag vet i alla fall, att en dag ska jag få säga att jag är lycklig. En dag kan man äntligen ha den där ork och kraft man behöver för att njuta till 100% av att vara mamma. För mig räcker inte 60-70% som det är idag, och att inse att man inte mår bra är det största steget för en person med utmattning att ta. De har jag fått lära mig! Men vad jag nu också vet, är att det inte är fel att ta hjälp, det är inte fel att känna sig annorlunda. Oavsett vad, är man den man är och det är helt okej! Så ta hand om varandra vi är alla ett och döm inte någon du inte känner vid, älska alla för dess olikheter istället, det gör oss unika.

Likes

Comments

Som allt kan vändas så himla fort? Morgonen var ju helt underbar, en gosig och glad liten tjej som gjorde hela ens morgon helt underbar och vi hade det så otroligt härligt. Plus i kanten på det så var det strålande sol!

Men, sen vänder allt. Det börjar regna och åska och i samband med detta förändras även hela Lovinas humör. Hon vägrar sova middag och bara trotsar och gnäller för hon är så himla trött.

För tio minuter sedan somna hon äntligen! Liksom vad är klockan nu? Middag ska hon sova vid 12 men nu somnar hon? Vad är felet varför kunde vi inte ha en underbar mamma och dotter dag med en massa glädje och mys för? Nej nu får hon väl sova en stund och så får vi väl se om hennes humör är på bättringsvägen när hon vaknar så vi i alla fall kan ha det underbart tillsammans ikväll! Håller tummarna...

Likes

Comments

Har ni någon favoritbutik som ni alltid föredrar att handla hos när det gäller ert eller era barn? Barnkläder, alltså hur gulligt är det inte? Det finns nog inget sötare alltså! Garderoben fylls väl på mer än vad som kanske är nödvändigt, men hur ska man kunna låta bli? Speciellt när det strömmar över med rabatter titt som tätt? Ja det går väl inte att hålla sig undan helt enkelt. Varje månad går de sista pengarna i kassan till grejer åt dottern. Men det är det så himla värt!

Här har ni min topplista på klädesbutiker som jag bara älskar! 

(Klicka på bilden för att ta dig till butiken)

1. Första butiken är zara. Jag har väl hållit mg på avstånd från denna butik för jag har trott det varit så himla dyrt! Som småbarnsmamma är man kanske inte så jätte rik utan snarare mer åt det fattiga håller, för min del i alla fall. Och köpa kläder för tusenlappar när man kan få ett flertal plagg för under femhundra ja de är väl bättre?

Men nog om de. Jag har i alla fall tagit mig en titt i denna butik nu och jag älskar den! Inte så dyr som jag trodde och kläderna är ju bara hur snygga som helst!

Zara ligger i topp och får av mig ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5 stjärnor!


2. På plats nummer två kommer newbie från Kappahl!
Detta är nog ett av de största märkena som säljs i butik just nu, vilket man inte kan tycka är så konstigt då den ge precis allt. Underbara kläder i alla stilar från gulligt, modernt och prisklassen är ju fantastisk. Inte nog med all rabatt som man får som medlem på dessa underbara plagg! Har köpt detta från start och kommer fortsätta ända tills storleken tar slut!

Newbie får av mig ⭐️⭐️⭐️⭐️/5 stjärnor! (Pga att storlekarna faktiskt tar slut till sist hehe)

3. Så har vi slutligen den tredje, name it. Här finns kanske inte så stort utbud av vad de tidigare har och priset är väl lite högre. Men kläderna, helt underbara! Snygga, tåliga och inte minst det finns något för alla de små barnen! Går man in i denna butik, går man inte ut därifrån förrän man köpt minst två plagg!

Name IT får av mig ⭐️⭐️⭐️/5 stjärnor! (Pga priset och lite sämre utbud)

Likes

Comments

Hej på er denna soliga dag! Natten var tuff, stormen tog i så hårt att det slog mot fönstret hela natten så inte förrän i morse när det hade lugnat sig kunde man somna.

Men morgonen var underbar! Förutom att man är på tok förkyld.. Så var lillan jätte gosig och glad och vi har haft en jätte fin morgon. Vid tio vakna hon idag så nu ska vi faktiskt äta lite frukost, haha ja tro de eller ej. Ganska sent men vi njuter! Tänkte vi skulle ta en promenad idag men får se om förkylningen ger med sig. Men först, frukost så får vi se vad denna fredag erbjuder oss!

Likes

Comments

En liten tokunge har hållit oss vakna tills nu, men nu tror jag att hon är tillräckligt trött för att sova. Stora fina tjejen nu, om en månad är hon redan ett år tiden går fort nu! Snart är det äntligen helg och jag hoppas så att denna förkylning försvinner då så man kan hitta på något skoj. Men för nu, säger jag, godnatt!

Likes

Comments

Jag är så himla stolt över min älskade lilla dotter! När vi sitter och leker så reser hon sig upp och sedan börjar hon gå! Så otroligt duktig! Hann inte filma den första gången men lyckades till sist få med lite på film. Åh jag är så glad, äntligen vågade hon släppa! Och på hennes 11-månaders dag dessutom, hur perfekt är inte det!

Likes

Comments

Igår testa man den! Ja det blev ju en liten förvåning med allt det där knastrandet i mun när man skulle tugga, men jag tyckte den var god i alla fall för nu är paketet slut haha!

Likes

Comments