MOODBOARD, We are: Charlotte

Stora färgade glas, galna mönster, senapsgult, tryck i massor, jeans och färg i överdos – THE 70s BACK!

Älskar detta modet i vår!! Får så mycket sommarkänslor samtidigt som det är det perfekta vårmodet med jeansjackor tishor och högmidjade långa byxor. Jag kommer framförallt att satsa på en sån perfekt jeansjacka och ett par stora färgade glajjor ska inhandlas ASAP.

Puuuuuss C

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

TRAVEL, We are: Alice, Travel Guide

SKIDÅKNING

Sankt Anton har ett skidsystem som heter duga (frågan är om jag ens kommer hinna åka alla backar?). Även grymt puder (!!!) för den som gillar offpist. Tips? Dra till Rendl när det är lite sämre snö men bra väder. Här brukar det vara lite mindre uppkört och om man inte är i mood för åkning kan man alltid hänga i solstolarna på Rendl Beach. Favoritstället att käka på i backen är högst uppe på Kapall: perfekt sol, utsikt och mindre folk än resten av ställena. Annars då? Det är bara att tuta och köra!


ÄTA

När det kommer till restauranger är Floriani ett måste. Ett prisvärt italienskt kök, mums! Är plånboken snäppet tjockare rekommenderar jag Al Fuego (ja, de är där jag jobbar som kock, lovar att bjuda på något gottis om ni kommer förbi) och Grischuna. Sugen på fika som den äkta svensk du är? Drick en espresso (och varför inte testa en österrikisk apfelstrudel?) på Anton Café eller Galzig bistrobar. Smaklig måltid!


AFTERSKI

Här finns det gott om att välja mellan. De tre jag oftast slutar på ligger allesammans i backen: Taps, Krazy Kangaru och Mooservirt. Roligaste med afterskin är att ta sig från Taps/KK ner till Mooser. Vi snackar pulkaåkning utan pulka. Tips: ta inte på dig vita skidbrallor om du inte vill att det permanent ska se ut som att du satt dig i hundskit. Klädkod annars? Skidbrallor, pjäxor och resten av fadderruttan. Jag gillar dock att kombinera skidoutfiten med en stor pälsmössa, raffig scarf (som ni ser ovan är scarfen en favorit: fungerar på så många sätt) eller balla glajjor.


UTGÅNG

First out - Bobos. Men be aware, om du åker utomlands för att komma ifrån Sverige, gå INTE till Bobos. Låt mig formulera det såhär: att prata engelska med en okänd på Bobos skulle aldrig falla mig i tanken, för här hänger bara svenskar. Men kul är det (hur lycklig blir man inte när Håkan eller Maggio kommer på i högtalarna?), har ännu inte lyckats ha en utgång utan att dra några moves på Bobos.

Horny Bull vet hur man blandar house med gamla godingar. Grymt ställe för att skaka rumpa och headbanga lite hehe.

Sugen på en billig (och stark) Long Island Iced Tea är det Scotty's som gäller. Detta är första stoppet på kvällen då de stänger redan kl 01. Så varför inte komma innan 11 för att klämma två Long Islands till priset av en?

Sist men inte minst, stället man antingen älskar eller hatar – Murmel. Jag tillhör den första kategorin. Hit drar jag sent på kvällen för att skrika mig hes till "Country Roads" tillsammans med livebandet. Liten lokal, men om man drar dit med sina närmaste och tar över dansgolvet är det omöjligt att inte få en bra kväll.

Klädkod vid utgång? Tänk er en "jag-pallar-inte-röra-mig-ur-soffan-idag"-outfit. Det vill säga: t-shirt/collegetröja, jeans och mössa. Finare än så blir det inte. Sorry.


ALLMÄNT

Hajka, picknick i backen, off-pist-routes. Kvällsåk, fun-parks, bergsvandring. Listan av saker man kan göra är oändlig. Dessutom är Sankt Anton en ort som aldrig sover. Från beerpong i backen till helliumparty på kvällen, här händer saker varje dag. Var öppen, snacka med alla sköna människor som hänger här och ta vara på tiden i alpernas grymmast skidort.

Auf Wiedersehen // A


Likes

Comments

We are: Charlotte

Denna måndagen är ganska grå här hemma i Malmö så för att pigga upp mig själv och kanske någon av er så tar jag mig tillbaka till thailändska stränder och värme (lever i förnekelse om att jag inte är där längre, lovar att sluta att bara posta bilder därifrån snart, men det är ju så härligt att i alla fall låtsas att man är där). Och sen var jag tvungen att dela dessa två godingar till foton.

Just nu är mitt liv inte mer spännande än en förkylning som aldrig vill sluta och en vanlig dag på jobbet, men så är det ju ibland. För let's face it, man kan inte leva i ett spännande äventyr varenda dag i livet. Då hade man ju inte uppskattat det när det väl händer. På sistone har jag dock börjat gilla de här grå måndagarna för det är ju egentligen på dessa dagar som så mycket händer, man får de där nya idéerna, man skapar de där nya planerna och man har extra mycket tid att tänka. Så ta vara på era grå måndagar för förhoppningsvis får ni inte så många av dem.

Puss och kram C

Likes

Comments

TRAVEL, We are: Charlotte

Snaps from the islands Koh Phi Phi and Koh Tao in Thailand.

1. De få husen som fanns på öarna bjöd på fina färger och former. 2. Levde mest på vattenmelon. 3. Finaste stranden Nui Bay på Koh Phi Phi. 4. Älskar denna kepsen från HM i fusk-mocka. 5. Ännu en breathtaking strand på Koh Tao. 6. Inne i djungeln på Koh Phi Phi. 7. Vår lunchspot en av dagarna. 8. Invigde denna baddräkten som jag fyndade på Forever 21 (var tvungen att köpa den i 2 färger :))) 9. Med boken The Help i handen, världens bästa boktips förresten.

Love C

Likes

Comments

LIFESTYLE, TRAVEL, We are: Alice

Igår tog vi bilen till Innsbruck. Shopping, sushi på band och (riktigt) kaffe stod på schemat.


När klockan slagit midnatt tog vi taxi till St Christoph. Vi hade hyrt turskidor och det var dags att bestiga Galzigtoppen. Varm choklad och godis (tack IKEA Innsbruck för det<3) till fullmåne, en stjärnklar himmel och snötäckta berg så långt ögat kunde nå. Sen var det dags att bege sig ner i helt öde och nypistade backar (ser ni bara hur underbart manchesterliknande det är på bilderna?!). Trodde jag skulle ha 0,0000 sikt pga mörkret men där uppe, med bara månen som lampa, var det häpnadsväckande ljust. Så vackert, det är verkligen en upplevelse jag sent kommer glömma.

Kärlek // A

Likes

Comments

Instagram@alicepavin

Instagram@charlottewiden