I helgen fick jag och Emil ett ryck och åkte och köpte nya möbler och växter. Vi har pratat om att köpa en ny tv bänk sen sen jag flyttade in och äntligen tog vi tag i de! Vi är verkligen supernöjda med resultatet! 👌

Halsbandet som är på bilden i mitten köpte vi på Bali i sommras. Det används förr i tiden som bröllopshalsband av ursprungsbefokningen på Bali!

Likes

Comments

I onsdags föjde jag och Emil med hans lillebror och farmor för att kolla på valpen de ska få hem om några veckor! Såå söt! 😍 Man blir verkligen sugen själv när man ser dem men vi har kommit överens om att vi varken har tid eller pengar just nu. Men vi kommer nog få massa valpgos iallafall 😇

Likes

Comments

För några dagar sen fick Emil äntligen upp lampan i sovrummet som vi köpte i början av december. Ibland tar det lite tid innan saker blir gjorda då vi alltid har så mycket annat 😅. Men äntligen kom den upp iaf och fint blev de eller hur?! 😁

Likes

Comments

Idag tänkte vi städa bort julen här hemma! Blandade känslor inför de.. Vi började julpynta väldigt tydigt (några dagar innan 1a advent) då jag bodde hemma hos mina föräldrar i 2veckor under min praktik så ville hinna se lite av julsakerna iaf. Men nu när julen är över börjar man bli lite trött på iaf tomtarna (vi har dock bara 3) och vill att de ska bli vår. Verkar dock inte som moder jord vill detsamma när hon gav oss både snö och kyla. Nä får de komma upp lite mer vårsaker, kanske även köpa nått nytt! 😉

Likes

Comments

Vi har verkligen haft en toppen dag idag! Började med en stor frukostbuffe på hotellet! Mätta och glada gick vi ner till spat för våran "spaupplevelse".

Vi hadsom sagt bokat "söndagsmys" paketet och då ingick en sparutual på 1,5h. Vi fick börja med ett fotbad och därefter bastu i flera olika varianter. Vi fick behandlingar med både lera och olja, is och ansiktismaker. Vi fick även utföra turkisk hamam på varandra (jag och emil alltså😆). Man gick runt i grupper om 6 och stannade ca 10-15 min på varje "station". Rolig upplevelse som jag verkligen kan rekomendera! 😁

Efter spat var vi lagom slöa men begav oss iallafall till ullared där vi började med en lunch på rosegareden. Fortsatte sedan in på gekås där det tack och lov var väldigt lungt! Vi hittade lite småsaker bl.a. dessa byxor:

Efter en underbar dag begav vi oss hemmåt nöjda och glada! Känns som dessa dagar har handlat mycket om mat haha (vi är matälskare,märks de?). När vi kom hem fixade vi lite varma mackor och avslutade med en film. Imorgon börjar skolan igen, men har faktiskt inget emot de, är mest kul att träffa gänget igen 😁!

Likes

Comments

Nyårsafton igår var verkligen superbra med Emils och även nu mina vänner. De hade fixat 3 rätters med oxfilé och massa annat gott! 🌟 Vi stannade dock bara tills efter 12 slaget då vi hade bokat "söndags-mys" paketet på falkenbergs strandbad. Vi tänkte att det kunde vara en bra start på året och såå rätt vi hade!

Började med en stund i deras "eld-relax". Ett stort rum med massa sänger (och stora fluffiga kuddar) som alla var stod placerade som en halvmåne runt en enorm eldplats. Sedan tog vi ett dopp i deras lilla pool. Man blir lätt seg att att vara i värmen så vi gick upp på rummet en stund innan middagen. I söndagspaketet ingick en 2-rätters middag (vi fick dock en 3-rätter, lyx!) som var suuper god. Emil envisades med att jag skulle prova ostron så nu har jag även gjort de, ingen höjdare direkt!

Vi la oss en stund i eld-rummet och somnade i matkoma. Nu har vi gått upp till rummet och ska snart sova! Imorgon ska vi få våran spa-ritual, spännande att se vad det är för något.

Godnatt🌟

Likes

Comments

Idag har jag topsat mig för att se om jag kan bli blodstamcells donator. Allt man behöver göra är att anmäla sig på www.tobiasregistret.se så får man hem ett topsingkit och sedan får man vänta ca 1 månad innan man får veta om man blivit registrerad eller inte. 😄

Mer info finns på HÄR! Ett enkelt sätt att rädda någon annans liv! 💖

Likes

Comments

Det har hänt en hel del sen förra inlägget för 1 månader sen! Skolan rullar på, vi håller fortfarande på med kursen 'Personcentrerad omvårdnad 1" som är en 15 poängs kurs. Vi hade 5 gruppuppgifter, en praktisk examination, en tenta och jag har klarat allt hittills! Sen 3 veckor tillbaka har vi VFU som är högskolans ord för "praktik". Blev placerad i värnamo på medicin D där jag trivs huuur bra som helst! Vi är flera stycken från klassen som är i värnamo så vi fick tillgång till lägenheter så vi kan sova över vilket är extra skönt när man jobbar kväll och slutar vid 21,30 och börjar 06,45 igen vilket man gör ganska ofta! Men tiden springer förbi så nu är de bara 2 veckor kvar av första VFU:n.

För ettpar veckor sen annordnade Cellskapet (hälsohögskolans sexmästeri) den årliga bröstgalan där det aktioneras ut massa saker och där pengarna går till bröstcancerfonden! Superkul va det och vi budade hem en försvarskurs för 4 värde 800 per person som vi fick för 350 per person. 😁

Likes

Comments

Insparken förtjänar ett helt eget inlägg då jag gissar på att alla inte vet hur en inspark går till! Det är alltså ett "välkomnande" för de nya studenterna för att de ska få chansen att lära känna sina nya klasskamrater och staden innan skolan drar igång på allvar. Första veckan är det aktiviteter oftast från kl 10 till ertermiddag och därefter sitter man i hälsoparken och förfestar om vädret tillåter och efter det går man till vår enda och bästa studentkubb Akademien!

Flr att göra det lite mer klart.. Jönköping Univercity består av 4 olika skolor(kallas fackhögskolor) Dessa är:
1. Högskolan för lärande kommunikation (aka HLK)
De som läser till pedagoger tex Sandra. Dessa har röda byxor.
2. Jönköpings tekniska högskola (aka JTH)
Tekniker med gula byxor.
3. Jönköping international bussines School. (JIBS)
Internatinella studenter med gröna byxor.
4. Hälsohögskolan (HÄLSO)
Vi som har med omvårdnad och hälsa att göra, här går alltså både jag och Emil!  

Varje skola har ett eget sexmästeri förutom HLK som har två och ett extra där det är studenter från blandade skolor. Så alltså 6st sexmästeri där det i varje ingår ett 15 tal engagerade studenter som håller i sittningar under året. Men under insparken (som är gemensam för alla 4 skolor) så annordnar varje sexmästeri egna aktiviteter för sin skola. Vårat (HÄLSOS) sexmästeri heter Cellskapet och det är där Emil har varit med i 2 år.

I våras så fick man söka till att vara fadder som jag skrev om i förra inlägget. 1/3 av alla som sökte till att bli fadder på vår skola kom inte med så det var stort tryck iår. Jag och Thea kom iaf med och hamnade även i samma fadderlag.

Varje år har varje skola ett speciellt tema som ska bestämma hur lagen ska se ut. Vårat tema iår var årstider och utifrån det bildades 5 lag:
1. Jul = Team julskinka
2. Påsk = Holy chickens
3. Kräftskiva = Chreyfish
4. Midsommar = Små grodorna
5. Holloween = Team Devils (Mitt lag)

Alla insparkslag har 2 huvudfaddrar som har extra ansvar + ca 10 vanliga faddrar och dem i cellskapet var också med i lagen när de inte höll i någon aktivitet så ni kan förstå att det är många inblandade som planerar insparken. Detta var ju då bara för våran skola sen har ju alla andra skolor minst lika mycket folk dem med. Vi planerade allt från lekar och sånger till att måla flagga och dixa märken innan sommaren. När insparken väl drog igång den 22 Augusti så var vi redan som en liten familj med alla faddrar. Vi hade hand om halva klassen med de nya sjuksköterskorna som första dagen var ca 70st men som efter några dagar skönk till ca 30 vilket ändå är väldigt många om man tänker att de va så i varje lag x 5.

Under 2 veckor var det alltså lekar och tävlingar som pågick hela dagen och natten. Med någon "större" aktivitet varje dag så gick dagarna ganska fort men var väldigt intensiva.

Här kommer lite bilder från cellskapets fb sida, vissa är även bilder från våran insparksgrupps fb!

Vi hade underbart väder så allt blev mer än lyckat och jag är såå glad att jag fick vara med om ännu en inspark men denna gången som fadder och inte som nolla 😈
(Det är vårat lag som har de röda självlysande hornen på bilderna)

Likes

Comments

Det har varit tomt på bloggen nu ett tag sen vi kom hem från Bali. Tanken var att jag bara skulle ha detta som en fotoblogg med bilder tagna med systemkameran men inser att bara kommer bli några inlägg i månaden då. Så jag får överge den idéen och köra på mobilbilder tills vi får ett ryck och använder systemkameran igen!

Vad har då hänt sen vi kom hem? Insparken drog igång bara ettpar dagar efter hemkomst och pga av den rådande bostadsbristen här i Jönköping så öppnade vi upp vårt hem för 3 nya studenter. De hade funnit boende från 1 september men inte något under insparken. Så under 2 veckor hade vi 3 till en början okända tjejer boendes i vardagasrummet, 2 som sov i soffan och 1 på luftmadrass. Allt gick förvånansvärt lätt och smidigt då alla 3 var väldigt lätta att ha att göra med och supertrevliga! 😄

Vi märkte dock inte av dem så mycket då både jag och Emil var väldigt engagerade i insparken själva. Jag som fadder (tog hand om halva klassen nya syrror) och Emil som medlem i cellskapet (Hälsohögskolans sexmästeri som annordnar insparken för vår skola). Eftersom vi båda var delaktiga i insparken var vi med på allt från morgon till sen natt och var därför hemma mindre än våra inneboende.

Andra veckan under insparken drog våra första kurser för denna terminen igång. Det innebär alltså termin 3 av 6 för mig och 5 av 7 för Emil! Kursen jag läser just nu heter personcenterad omvårdnad 1 och riktar in sig på 5 olika tema (hud, nutrition, elimination, andning, cirkulation) och efter dem skriver vi ett grupparbete och en dag då vi övar på praktiska moment som tex sätta sond och ta blodprov. Äntligen lite praktiskt efter 1år med enbart teori!!

Idag annordnade universitetet Colour Run till förmån för cancerfonden. Det går ut på att man själv får påsar med färg man ska kasta på varandra och sedan springa/gå tunt munksjön där det finns folk längst med vägen som kastar ännu mer färg. En färgfest helt enkelt!

Det var lite om vad jag har hunnit med denna månaden under denna dåliga uppdatering 😅

Likes

Comments