Header

Hej bloggen, dåligt med uppdatering nu på slutet. Men det ska vi ändra på...

​Den bästa sommaren

Vi har kollat på en film som heter "Den bästa sommaren"​ som handlar om två stycken elva åriga barn som heter Mårten och Annika. 

Jag väljer att koppla till huvudkaraktärerna i filmen, Annika, Mårten och Yngve. Jag känner att Yngve är en person som sätter på masker för att bli någon annan i olika umgängen, detta är väll för att han känner sig ensam och beroende av att passa in egentligen. Annika och Mårten är ju ändå barn och gör vad barn ska göra, men Annika är mer olydig och tar mer risker än vad Mårten gör. Dels för att Mårten är mindre och att han inte har sin mamma, därav att jag tror att han försöker vara så lydig som möjligt för att han inte känner detsamma som om att hans mamma skulle vara där och tjata på honom eftersom hon gick bort när han var 8 år, därav att han kanske inte vill hålla på och vara olydig eftersom sorgen för hans mamma är för stor. Annika har inte känt av hur det var att lära känna sin mamma eftersom hon växte upp utan henne. Jag skulle tyda det på de sättet att hon blir mer defensiv och inte vågar öppna sig. För hon hade svårt att lita på folk, men det var bra att 2 olika personer träffas sådär och ger varann bättre sidor ändå.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​DET PSYKODYNAMISKA PERSPEKTIVET:

​Sigmund Freud utvecklade omfattande psykologiska teorier och en egen behandlingsmetod, som kallas psykoanalys. Perspektivet står för ett sätt att se på människan som har fått stort inflytande, inte bara iom psykologin, utan även inom kultur- och samhällsliv. Freud utvecklande också en behandlingsmetod som innefattar Freud soffan, 

Likes

Comments

DET ​KOGNIVTIVA PERSPEKTIVET:

​Ordet kognition betecknar människans intellektuella funktioner, hur vi organiserar vår kunskap och bildar begrepp. En psykolog med kognitivt perspektiv studerar tänkandet och vår begreppsbildning och hur det speglar av sig på våra känslor. 

Likes

Comments

​DET HUMANISTISKA PERSPEKTIVET:

Det humanistiska perspektivet riktar in sig på förståelse, inlevelse och tolkning, snarare än på statiska samband. När man pratar om det humanistiska perspektivet är det ofta många som tänker på Carl Rogers, han ses också som en representant för det humanistiska perspektivet. Andra namn är Abraham H. Maslow och Carl Ljung, Maslows har en känd teori som kallas för Marlows behovstrappa och är en väldigt känd metod. 

Likes

Comments

BIOLOGISKAPERSPEKTIVET:

Vad händer egentligen med våran hjärna? Vad händer med vårat nervsystem när vi tänker och känner? Vad händer när vi tar droger? Det får vi veta i det biologiska perspektivet! Det biologiska perspektivet är också besläktat med det så kallade sociologiska perspektivet.

Likes

Comments

BETEENDEPERSPEKTIVET:

Beteendeperspektivet riktar in sig på människans och djurens beteende. Det finns tre forskare som främst har studerat beteendet på djur och människor, Pavlov (Pavlos hundar), Watson och Skinner som omsatte teorin till praktiska resultat.

Dagens beteendepsykologer är framförallt kända för sitt praktiska arbete med beteendeterapi. Det är till exempel duktiga på att behandla fobier och tvångssymtom.

Likes

Comments