Header

God middag!

I skrivandets stund sitter jag på altanen och äter en sen frulle medans jag lyssnar på musik. Var hemma runt kl 6 på morgonen efter en underbar natt med Sara. Vi satt och chilla hemma hos henne och drack lite innan vi gick ner till floden för 'the riverfire' som är avslutet på Brisbane Festival. De var en jätte fin 'fryverrkerishow' och man undrar om det är så här på en festival, hur är det på nyår då? Ska bli kul o se^^

Efter riverfire fixa vi lite mat, donken som smakar skit hör, var hemma his Sara lite innan vi mötte ett annat gäng. Sedan var det utgång som gällde, vi dansa in morgonen och så kom man ju hem kl 6, äter, duschar och somnar inte förrän kl 7-8, sover as dåligt och så har man en dejt men en kille som jobba på klubben ikväll. Hoppas på allt att sminket hjälper mitt zombie face. Man hade ju tänkt plugga denna söndag och få igång rutinen etc. Men det är ju bäst att börja på måndag heheh.

På tal om inget så blir vädret här varmare och varmare och känner redan nervositeten inför den helvetes varma sommaren. Fast man klagar ju alltid på vädret i Sverige så ska inte klaga, woops. Känner även att det känns mer som 'hemma' här nu. Hade ju det väldigt jobbigt i början men jag visste att med tiden så skulle det bli bättre med tiden. Gäller bara att komma in i en bra daglig rutin nu, som är svårt för det känns som att man är på en härlig semester. Har fortfarande lite grejer att fixa som bank kort, medicard, busskort (jävla uber appen asså) och ett jävla jobb.

Allt löser sig!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hejhej blogis!

Det var ju ett litet tag sedan nu och det har hänt ett o annat sedan orientation day.^^

Sitter nu och äter lite frukt och njuter utav solen på altanen (klagar inte) och long story short så överlevde jag första 'skol-veckan' som ser ut så här:

Måndag: Marketing Fundamentalas, 18.30-21-30

Tisdag: Inga on-campus föreläsningar

Onsdag: Research and Academic Skills, 18.30-21.30

Torsdag: Online kurs/föreläsning, Understanding Public Relations

Fredag: Inga on-campus föreläsningar

Jag läser alltså tre kurser den här terminen, två på campus och en online. Tiden på föreläsningar gick fort, det var lite svårt att hänga med ibland men det gick bra ändå. Har fortfarande inte kommit in i en daglig rutin, det känns fortfarande som att man har sommarlov. Det blir lite svårt med tanke på att mina föreläsningar är på kvällen och att de är två dagar i veckan. Väldigt annorlunda när man är van vid att vara i skolan 7-8 timmar om dagen, 5 dagar i veckan.

Jag bestämde mig att äntligen skaffa en tatuering. Så i onsdags gick jag in i tatuering studio och kolla om de kunde klämma in mig eftersom min tattoo är ett enkelt litet flygplan. Jag fick fylla i en blanket medan tatuering artisten fixa iordning allt. Eftersom detta var min första gadd så var jag otroligt nervös men allt var en överdrift för det gjorde inte ont alls. Det tog ungefär 15-20 min sen så var den klaaar och jag är så nöjd och kär i den. Känner redan hur beroendet ökar. VILL HA MER O MER!

Min kompis Lina o hennes kusin Sofia backpackar här i down under och de var o hälsa på och bode hos mig från tisdagen fram tills fredag eftermiddag. Vi hade det jätte mysigt och kul och det kändes bra att se ett bekant ansikte. Vi chilla lite vid stranden i stan och pröva på Brisbanes nattliv med mina house mates och enligt mig slog den Sveriges nattliv heheh.

love & light!

Likes

Comments

Då var det äntligen dags för skolan att dra igång och det började med orientation-day på onsdagen och ett litet study-skill boot camp dagen efter.

Orientation day började kl 2pm så då kan man tänka att man fick en lång, härlig natts sömn. Men nej nej utan eftersom min sömn är lite fuckad så gick man upp kl 8am. Gick upp, åt lite frulle och såg på lite serier. Sedan var det dags att göra iordning sig och beställde en uber. Stanna så klart och köpte en kaffe på starbucks innan skolan och sedan började det på riktigt.

Man blev välkomnad med en 'goodie-bag' som innehöll lite smått och gott som man kan ha användning utav. Dagens schema, termin och exam tider/datum, olika guider, USB minne, anteckningsblock + penna etc. Sedan gick man på lite olika informations föreläsningar om skolan, internships, säkerhet, möjligheterna, lärarna, campuset, och fick gratis kaffe och snacks. Man valde även vilka kurser som man vill studera under första terminen. Den här skolan har 'trimester' system, man har alltså 3 terminer per läsår och på varje läsår ska man studera 8 kurser sammanlagt och det är att studera på full-tid. All kurslitteratur och material finns tillgänglig på ens 'student-portal' och även på biblioteket som ebooks och fysiska kopior. Och om man vill så kan man även köpa all material men allt finns tillgängligt gratis genom skolan så det känns lite onödigt att köpa böckerna och materialet.

Jag träffade även min program manager som hjälpte mig att välja mina kurser för terminen och det blev Research and Academic skills, Marketing Fundamentals och Understanding Public Relations. Två av mina kurser är 'face to face' alltså på campus utom Understanding Public Relations som jag kommer ta online. Jag kommer alltså ha två föreläsningar i veckan på campus på måndagar kl 18.30-21.30 och onsdagar kl 18.30-21.30 (yup på kvällen) och varje föreläsning är 3h. Sen så har jag ju en föreläsning online som också är 3h och den sänds live på måndagar kl 15-18 men den kan jag även kika på efter live sändningen eftersom den spelas in och läggs upp på the portal.
Mitt långa studie-uppehåll ligger runt jul och nyår, alltså har jag 'sommarlov' dec-feb eftersom det är då det är sommar här. Lite konstigt kan jag tycka eftersom det är ju raka motsatsen till Sverige (som allt annat här) och mina planer att hälsa på Göteborg under svensk sommartid blev lite förstörda så jag åker troligtvis hem runt jul i år och kanske under en kortare period runt maj-juni. Men det är bit kvar dit så tar det då.
Overall så var det en lyckad o-day, alla lärare och staff var så trevliga och roliga. De visste verkligen vad de prata om och de verkar var väldigt passionerade om deras områden vilket gör det roligare att lära sig (tycker jag^^) man fick så mycket information så hjärnan var helt slut efteråt. Och man fick även sina student emails och inlogg och de använder google drive och gmail, precis som jag hade på gymnasiet så det känns bra.
Träffade en annan svensk tjej som verkar as skön. Hon hade varit här i ett år redan så hon gav mina lite tips och tricks om staden.

Idag så gick jag på 'Study-Skill Boot Camp' för att lära mig lite mer om studie tekniker, referera, time management, research etc. Detta var frivilligt men jag kände att jag behövde detta och man fick så mycket bra information om hur man gör och även var och hur man hittar 'reliable sources' genom skolans data-base. Lite mycket information där med men med lite tid och övning kommer det nog sitta fint.
De kommer även ha en 'day 2' nästa tisdag om hur man skriver uppsatser, reports etc. som jag nog också kommer gå på. Lika bra liksom. Nu är det bara att vänta och ladda upp inför kursstarten som är på måndag, då börjar allt på riktigt. Aaaah.

love & light!

Likes

Comments

God kväll!

Tänk att det har gått en hel vecka sedan jag flytta hit? Whaaat?

Vad har hänt sen sist då? - Jo, då ska vi se^^

Fredagen och lördagen var ganska lugna faktiskt. Fixade äntligen ett aus sim-kort så nu kan jag ringa, smsa och surfa varsom utan att vara beroende utav wifi. Hängde även med en utav mina house-mates ut för att se hennes kompis band uppträd på en bar, det var mysigt och de var jätteduktiga.

I söndags träffade jag ett gäng från swedenland som som ska studera i samma byggnad som min skola och vi gick på 'Scandinavian Festival' som typ var som Göteborgs-kalaset. Där köpte vi lite gott från hemlandet och kika runt, efter det blev det lite disc-golf som man självklart sög på, hahahah. Lite that take out och disney filmer blev det till kvällen också. Mys-pys.
Hakade även på detta gäng på måndagen då blev det lite waffle brunch, apartment hunting och ett IKEA besök. Och även där plocka man med sig svenska godsaker och åt köttbullar (redan hemlängtan? He he Nejjjjjj)

Denna dag spenderades på detta sätt: Jag vaknar vid kl 06 som jag har gjort sedan jag kom hit (säkert någon jetlag grej) åt lite frukost, somna sedan om och när jag vakna bestämde jag mig för att åka in och kika lite på skolan igen. Tog bussen till stan (btw att åka buss här är som att åka berg o dal bana) köpte lite coffee från starbucks och gick till skolan där jag fick en liten tour av en ansvarig för internationella studenter. Efter det blev det lite vandring i stan och hamna sedan i South Bank där jag gick en härlig promenad längs floden och upptäckte 'street beach' som är en sorts ''fake'' strand i staden. Blev lite små sur att man inte hade bikinin med sig så man kunde ta ett dopp när det var så varmt ute. Next time! Åt en liten sen lunch och började gå tillbaka. Svängde snabbt förbi coles i stan för att köpa lite bananer och mandlar och letade upp en busshållplats där min buss stannar. Gick förbi en Nespresso butik och bestämde mig för att titta lite på hur det ser ut jämfört med Sverige eftersom jag tidigare har jobbet som ambassadör för Nespresso. Pratade lite med ett par tjejer som jobba där och testa en ny limited edition kapsel och berättade att jag hade jobbat för märket i swe så frågar en av tjejerna om jag hade ett jobb här i Brisbane och sa att hon ska kolla om de hade några lediga tjänster i butiken. Jag får då prata med en kille som är manager där, vi sätter oss ner och pratar lite, han ber mig mejla in mitt CV och hur mycket jag kan jobba, så får vi se vad som händer. Lite små kul hahah.

På tal om någonting annat, imorgon är det orientation day och jag är så taggad. Ska bli så skönt att börja ett vardags liv här och komma in i det hela. Har ju haft en liten jobbig start på allt och det känns fortfarande lite jobbigt, lider av lite kulturchock men förhoppningsvis blir det bättre med tiden. 

Nu ska jag ta en härlig dusch och lägga mig. Är så trött att jag har huvudvärk. 

love & light! 

Likes

Comments

​Att flytta hit har inte varit så enkelt som jag trodde. Utan det har varit otroligt svårt psykiskt för mig. Jag har velat att flytta och studera utomlands sedan jag var tolv år gammal och det har alltid varit det enda alternativet för mig, jag har liksom inte vilja göra någonting annat. Att studera i Sverige efter studenten var inget val för mig, jag har byt mellan olika destinationer och utbildningar genom åren men planen har alltid varit 'utomlands'. Och jag tror att när man har haft en dröm, en plan så länge så blir det lite bara 'snack'. Att man bara längtar tills den dagen kommer för det har alltid varit 'efter högstadiet'. 'efter studenten' etc. Man har bara pratat om att man ska/vill göra det men inget är hugget i sten. Och nu när det har hänt så var jag inte beredd på alla olika känslor som ingår i det hela eftersom jag hela tiden har längtat efter detta, det har ju varit en dröm för mig så tänkte jag aldrig på hur det skulle kännas att inte ha min familj så nära mig. Att alltid kunna ta upp mobilen och ringa en kompis och hitta på något. Att veta vilken buss som åker vart etc. Alla små saker som ingår i ens liv, i ens vardag. Alla rutiner, hela ens liv. 

Man har ju sitt liv där hemma i Sverige även fast jag inte har tänkt på det och nu när jag är så långt ifrån jag kan komma känns det konstigt och läskigt. Att inte veta någonting om något. Att inte känna någon här. Jag har tyckt att det har känts så jobbigt, jag har gråtit varje dag, ringt till min pappa och min syster flera gånger om dagen, skrivit med mina kompisar och frågat mig själv om jag kanske borde flyga hem? Hem till min trygghet zon där jag vet och har kontroll över allt? 

Nejdå. Jag ska inte åka hem. Detta är mitt hem nu och med tiden kommer det även kännas så. Just nu känns det så otroligt jobbigt, men det är bara en känsla. Känslan styr inte mig, jag är inte den känslan utan jag styr/påverkar den. Jag vet att när skolan börjar, när jag får träffa lite nya människor, nya kompisar så kommer det kännas bättre. Jag måste bara ge det tid och jag måste låta mig själv tycka att det är och känns jobbigt. För det är okej, det är normalt, jag har liksom flyttat till en helt ny kontinent, där allt är tvärtemot mitt liv i Sverige. Så det är inte konstigt att det känns läskigt och jobbigt. 

Som sagt, man måste ge det tid och det är det som också är jobbigt. Att 'vänta ut det'. Och jag vet att jag kommer ångra mig om jag 'ger upp' och inte ger detta en chans. Jag vet att möjligheten att det kommer bli as bra är stor. Jag måste och jag ska lita på min resa här. För i slutändan om det blir bra eller ej så har jag gjort mitt, jag har försökt, jag gav det en chans och fungerar det som jag vill att det ska så är det hur grymt som helst och om det inte blir så bra och bestämmer mig för att göra något annat så är det okej det med.

love & light!


Likes

Comments

Halloj!

Nu har jag varit i denna stad i 3 dagar. Wohooo!

I onsdags hälsa jag på alla mina rumskamrater, de verkar vara as sköna människor. Blev även lite spoiled med frukost och kaffe och fick lite tips och tricks och info om staden. Senare åkte jag in till Indooroopilly Shopping Centre för att köpa lakan, täcke och filt till mitt rum. När jag kom hem gick jag till matbutiken som ligger runt 7 minuter bort från huset för att köpa lite mat (så vuxet usch). Gick hem igen och packa upp alla varor och fixa till i mitt rum, bädda sängen och packade upp mina kläder. Sedan däckade jag, var så otroligt trött och sov från kl 15-16 ända tills torsdag morgon.

Igår (torsdag) bestämde jag mig för att åka in till centrala Brisbane och utforska staden lite mer och eventuellt besöka mitt college. Som jag förvänta mig gick jag fel och gick runt som en dåre och trodde att jag visste vad jag höll på med. Men det gav mig mer att se utav staden (och skoskav). Jag gick längs 'the river walk' typ som en strandpromenad fast längs med floden, sedan åkte jag färjan tillbaka och letade upp wifi så jag kunde googla fram vägbeskrivningen till mitt college (det som var så bra var att de hade gratis, fungerande wifi i stan). Jag hitta till slut mitt campus och det var så otroligt fint där. Så modernt, fräscht, inspirerande. Blev 100x mer taggad på att börja studera där. 
Letade sedan upp ett ställe att äta på och det blev subway, som inte smakar likadant som i Sverige och tog en taxi hem för att det blev sent och för att jag inte hade en aning om vart jag var. 

Blev så förälskad i staden när jag såg hur allt var och ser ut. Att jag är en del utav den här staden nu är ju hur sjukt som helst. Att jag är en del utav detta samhälle? S J U K T. Allt såg ut som en film och jag kände att jag levde i en dröm. Det kändes lite bättre att vara här efter gårdagen och jag kan inte vänta o se vad den här staden kommer ge mig för liv framöver. 

love & light!


Likes

Comments

God morgon, god morgon!

Efter två dagars resande är jag äntligen framme i Brisbane, Australien!

Klockan är 05:55 i skrivandets stund och jag har fortfarande inte somnat. Kom fram till mitt hus runt kl 00-01 och hälsade på en av mina rumskompisar som var vaken då. As trevlig tjej som visa mig runt snabbt och små prata lite. Tog sedan en underbart skön dusch, man var ju lite för ofräsch efter den långa resan och sedan var planen att sova men det gick ju så klart inte. Då passar jag på att skriva det första inlägget här på blogis, hurray!

Tidigt måndag morgon skjutsade min far och min syster mig till Göteborgs central station där jag ska ta tåget mot huvudstaden, Stockholm för att sedan där ta det första flyget från Arlanda som flyger till Dubai. Min lilla syster blev väldigt ledsen när vi sa hej då vid tåget och det blev väldigt jobbigt för mig med att säga hej då och veta att jag inte kommer kunna träffa henne eller min pappa när jag vill. Men jag bröt inte ihop förrän jag satt utanför gaten på Arlanda och pratade med pappa i telefon. Det hela var och är väldigt skrämmande, jag trodde inte att det skulle vara så jobbigt att åka. Jag hade varit så otroligt nervös den sista veckan att man spydde upp allt man åt på grund utav alla nerver. Men efter att få lite uppmuntran ifrån pappan min kändes det lite bättre och jag fortsatte min resa.

Första flyget tog ungefär 7h. Men det var inga problem med alla filmer och serier man kunde välja mellan på flyget och all gratis kaffe man fick. Flög med flygbolaget Emirates och de har ju pengar asså. Hehehe.
Efter att ha landat på Dubais flygplats (som är för stor btw) och hittat min gate, satte jag mig ner på något 'burger ställe' och åt lite och hörde av mig till vänner och familjen. Sedan var det ju dags för andra och sista flyget till Brisbane som skulle ta ungefär 14h och den resan var lite för lång. Sov för det mesta under det sista flyget (min nacke lider så grovt nu) men usch den var jobbig. Men jag landade till slut utan några problem, gick igenom passkontrollen utan problem och tog första taxin till huset. Koppla upp sig till wifit asap och ringa pappsen.

Det känns så sjukt! Kan verkligen inte beskriva hur det känns just nu. Att jag är i Australien, i mitt nya hem.. Här kommer jag bo nu och skapa mig ett nytt liv. Känns sååå sjuukt!! och läskigt, jag vet ju ingenting. Men, men jag är helt hundra på att jag inte kommer ångra mig. Det kommer utan tvekan vara jobbigt nu i början men jag klarar mig. :)

love & light!

Likes

Comments

Sommaren har nått sitt slut, många går tillbaka till skolan, gymnasiet och många börjar på högskolan eller börjar jobba igen efter semestern. 

Sitter nu här på Arlanda flygplats med både sorg och glädje tårar rinnandes ned för kinderna efter ha sagt hej då till min familj. För dagen har äntligen kommit. Dagen som bara har varit "snack". Dagen som har varit en dröm sedan jag var tolv år gammal. Drömmen om att flytta och studera utomlands. 
Under den senaste veckan har jag sagt 'hej då' till mina nära och kära. Rensat och packat ihop mitt pack för att nu idag tar jag flyget ifrån Arlanda till Australien. Där jag kommer att bo och studera marknadsföring och PR under några år frammåt.
Man har gått på dagis och i skolan i 18 år och det har blivit en stor trygghetszon.
Jag har alltid vetat vad som händer efter ’sommarlovet’, man har alltid haft ett ställe att gå tillbaka till och nu vet jag ingenting om hur mitt liv kommer se ut. Vilka som kommer vara mina kompisar, vilka lärare jag har, om jag kommer trivas etc. Men samtidigt så vill jag leva ett liv där jag upplever så mycket som möjligt. Alla känslor, alla platser på denna planet, träffa många olika människor från världen över. Och detta är första steget till min lilla evighet på denna planet. 
Jag är livrädd. Detta var så mycket jobbigare än vad jag trott. Men det är dags att påbörja en ny bok i livet. 

"Feel the fear & do it anyway"✈

Likes

Comments