Rensar hemma, försöker gå igenom allt. Försöker få min man med på det. Känner mig överrumplad med alla saker. Samtidigt känner jag nästan inget. Det är bara materiella saker.

Likes

Comments

Jag har väldigt länge tänkt starta en blogg kring minimalism, eftersom detta är ett levnadssätt jag eftersträvar. Den som skulle gå runt i min familjs lägenhet skulle dock inte se några minimalister, och det är väl det som är saken. Jag vill gärna vara en minimalist i teorin, men i praktiken funkar det inte. Jag gör dock mitt bästa för att bara konsumera det nödvändiga.

Har väl ett litet "köpstopp" detta året 2017, än så länge går det bra. Jag försöker komma fram till vad jag vill ha ut av minimalism. För min del är det en del tankar kring miljö och tillväxt. Jag anser inte evig tillväxt är något som funkar, för vår planet tror jag vi behöver dra ner på vår konsumtion. Jag vill bidra så lite som möjligt till vårt slit och släng-samhälle som jag känner en avsky mot. Jag vill lägga min tid och energi på annat än shopping.

I början av året gick jag igenom kvitton från förra året. Oj vilken mängd. Så många inköp, hur många gånger hade jag inte handlat på bl.a. New Yorker. Kläder är min största fälla, min man konsumerar elektronik, min dotter kläder och leksaker. Vilka summor och alla dessa saker som nu bara får mig att må dåligt. Saker jag inte använder, som ligger och ger mig dåligt samvete.

Och hur har jag kunnat bl.a. handla kläder 40 gånger (40 kvitton) på ett år? Jag som under hela året tänkt i minimalist-banor. Detta funkar inte, detta året ska jag lyckas dra ner på min konsumtion. Att rensa konstant, att drömma om minimalism och läsa minimalistbloggar, men samtidigt konsumera som jag gjort.

Jag som en evig wannabe minimalist, vill lyckas ta mig något närmre mina drömmar och ett hem där allt jag äger ger mig glädje.

Likes

Comments