Header
View tracker

I lördags var det julmarknad uppe på Anna berget. Det var inte mycket bara en rung ring där man kunna köpa mat och hemgjorda ljus m.m.

Men mysigt var det.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Au paire

Igår och idag har jag och hon som är två år (och jag au paire till) tittat på tv, lekt med barbie och dockor, busat, byggt med klossar och än massa annat roligt.

Sista veckan är här och i morgon kommer pappa. På söndag åker vi hem till Sverige. Denna gång gick det mycket fortare här. Veckorna bara flög iväg. Men jag var även inte här i 6månader som sist, utan 3 månader.

Likes

Comments

View tracker

Au paire

Imorgon är det min andra Thanksgiving. Två år på raken med samma familj och ställe.

Vad mycket man får var med om när man är au paire. Speciellt när vissa familjemedlemmar i au pair familjen är ifrån ett annat land. Som i min au paire familj: mamman i familjen är uppvuxen i Tyskland men pratar även svenska då hon har lite svenska rötter och bott några år i Sverige. Pappan är ifrån USA och familjen har bott i USA i många år, och barnen är födda och har vuxit upp där tills för ett år sedan drygt.

Jag får bo i Tyskland vara med om tyska traditioner, amerikanska traditioner, pratar engelska och bakar svenska kakor. Vilken härlig blandning.

Godnatt på er!

Japp, jag har julpyjamas på mig i november. Men snart är det första advent och jag älskar allt som har med julen och göra och hela december.

Likes

Comments

Au paire

Igår åkte jag, mamman i au pair familjen och den ny blivande au pairen till Amberg för att titta lite på stan och passade på att fika.

Idag på morgonen har vi hunnit med att lämna 2 åringen, ätit frukost, städat och tvättat.

Likes

Comments

Firande

Tänk att på söndag är det första advent. Jäklar vad tiden går fort. Men det är ju mysigt med advent och hela december månaden. Man tänder ljus, det är snö ute (oftast), härligt kallt och man får mysa under filten och titta på film.

Det är än massa firanden för min del i december. Det är så många i min familj och vänner som fyller år. Minst ett kalas varje vecka nästan. Dyrt men mysigt.

Likes

Comments

Au paire, Resor

Igår åkte jag och mamman i au pair familjen till Nürnberg för att titta lite och hämta upp den nya au pairen. 

Det är idag två veckor kvar innan jag kommer hem till Sverige. Då ska det letas nya jobb. Men längtar lite hem till familjen men kommer sakna au paire familjen här i Tyskland.

Idag har jag tagit det lugnt men har även gått upp för Anna berget. Det var en fantastisk utsikt med solnedgång.

Likes

Comments

Au paire

Under dem senaste dagarna har det snöat men bara väldigt lite har stannat på backen only försvunnit nästa dag. Men har det inte snöat så har det regnat.

Han som är 9 år har även varit sjuk under veckan så jag har fått passat honom under dagarna tills familjen kommer hem.

Igår var jag ledig för att föräldrarna var lediga. Vi gick och åt på en restaurang o h jag åt "vildhamburgar" (den hette något i den stilen på tyska) det är kött från skogen.  God var den och riktigt mätt blev jag.

Passade även på att åka in till Amberg igår. Men det regnade lite och var kallt så det var inte så mysigt. Men julgranen hade de tagits fram ute, och jul musik spelades inne på H&M.

Likes

Comments

Idag fyller flickan som jag passar. Hon fyller 2år men firades igår.

Av mig fick hon en docka som det följdeed en hacklapp, en tygblöja och en tyg säng. Den blev väldigt poppulär present. Tyvär räckte inte presentpappret runt hela presenten.. så fick lösa det på annat sätt.

Idag åkte jag iväg för att köpa byxor, nån julklapp och tejp till tatueringen. Hittade även Marabou daime på Rewe, den har dem inte haft förr så passade på att köpa utifall det bara är tillfälligt.

Likes

Comments

Au paire

Denna vecka har pojkarna jag är aupaire till haft lov. Så jag har passat dem på dagarna och flickan efter dagis.

Det vi har gjort är att vara ute lite, tittat på film, ritat (på bilden nedan fick jag rita potatis till yngsta pojken), byggt med klossar, bakat några gånger och busat bland annat.

Likes

Comments

Fakta, Drömmar

Min allra första tatuering!

Var så jäkla nervös innan jag gjorde den. Mina händer skakade innan jag gick in. När jag skulle skriva lite så skaka jag så mitt W blev som någon slags orm. hahah.

Jag är rädd för sprutor. Eller rädd och rädd... Jag försöker undvika att behöva ta sprutor och måste jag, så är jag jätte nervös och skakar. Så att gå in i en tattueringsalong och tatuera mig utan att någon förljde med,  är för mig jättestort.

Just där jag tatuerade mig, på insidan av armen så hade jag hör att det gör jätteont. Så det gjorde mig ännu mer nervös.

Tatueringen gjorde jag idag klockan 11 och 11:30 gick jag ut därifrån. Men då tatuerade ju inte hon hela tiden. Texten jag tatuerade in var "Making memories". Hon började längst bak i meningen och där tyckte jag även det gjorde mest ont. Men det kan även  vara för att hon började där och jag var inte van känslan. Efter ett tag kännde jag mindre och lite senare kännde jag ingen till, det var då mest en skön känsla.

Nu ska jag smörja in tatueringen väldigt ofta och byta plast 3-4 gånger om dagen i 4 dagar. Om 4 veckor ska jag tillbaka dit och då ska de titta så att allt är okej. Om något behövs fyllas i kommer de att göra de gratis.

Det var i Amberg i Tyskland på Millennium tattoo. Hon var jätte duktig och trevlig. Kände mig minder nervös när hon pratade engelska med mig.

Ingen förutom två av mina kompisar viste att jag skulle tatuera mig. Så chocken var stor när jag berättade och visade på kort för min familj hemma i Sverige.

Likes

Comments