Jag har sedan länge vetat att jag ville flytta när jag börja på gymnasiet. Först gången jag fick frågan var när jag 13 år, precis hade börjat högstadiet. Svaret fick ett bestämt NEJ. Men när det började att strula i simklubben hemma började jag tänka om och fundera på förslaget. I åttan började jag titta på simgymnasium i radien ca 20mil, jag och mamma tog reda på vad de olika skolorna erbjöd ifrom av boende, mat, nära till skolan/träningen och hur klubben såg på simmare som kom utifrån. Jag var intresserad av några skolor men ingen kändes direkt lockande. Men när Sum-Sim (usm) 2014 gick i Helsingborg fick jag upp mina ögon för Helsingborg. Det jag tyckte var bra, var att simhallen är bra för min astma, att simhallen ligger bredvid skolan, de är vana med simmare utifrån och skolan har ett elevboende. Jag började fundera och kände mig mer och mer säker på att jag ville börja där.

2015 åkte jag ner och "provtränade" och skuggade en simmartjej. Jag blev glatt överraskade över var deras bemötande och träningsstandard. Jag kände mig välkommen och omhändertagen av simmarna/tränarna. Då blev jag 100% säker på att det var dit jag ville flytta.

Idag är jag glad över mitt beslut och jag tror inte att det kunde ha blivit bättre. Såklart har jag hemlängtan ibland och motivationen inte alltid är på topp. Men så känner nog alla som är i min situation. Gävle står kvar och jag kan alltid åka hem om det är akut. Men just nu är det ganska skönt att få klara sig själv.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag är det min så kallade "pysselsöndag", då jag tvättar, städar, handlar och pluggar. Jag har även lagat matlådor med böngryta och gjort ingefärasshots. Böngrytan blev väldigt bra faktiskt, jag hade inget recept utan jag improviserande vilket jag tycker är roligast. I min gryta så var det aubergine, zucchini, pärlcoucos, bönor, championer mm.

Efter lunch så tog jag bussen till Väla för att leta efter ett Yankeecandle med "höst lukt" men jag hittade inget. Så istället köpte jag mig en salted caramel macchiato från Espresso House och mums vad god den var, inte min favorit men helt klart värt pengarna. Jag skulle även leta efter en ny cykellampa för min har gått sönder, men det var så mycket folk så jag pallade inte. Så min jakt på Yankeecandle och cykellampa forsätter.

  • 160 readers

Likes

Comments

Nu sitter jag i sängen och äter min middag. Jag orkade inte stå i köket och laga mat så jag cyklade och köpte sallad istället. Det är så himla gott och bättre än annan skräpmat. Efter ska jag äta lite fransknougat som jag också köpte, vilket har blivit min favorit godis för tillfälligt.

Idag så har jag haft två simträningar med fart i fokus. Morgonpasset var jobbigast som tur var, det är värst om det jobbigaste är på eftermiddagen då man redan är trött. Mellan passen har jag vilat och tittat på film. Jag orkar inte göra så mycket där i mellan och jag kände att jag behövde vila.

Det var fint väder i morse, vid lunch kom molnen och nu på kvällen har det regnat och åskat lite. Men det är relativt varmt för att vara oktober. Jag som vill att det ska vara kallt och riktigt höstigt.

  • 167 readers

Likes

Comments

Måndagen 26 september så var det NIU mästerskapen i Lund. Där vi skulle simtävling mot andra NIU skolor i Sverige och sedan bli rankade med poäng om vilken skola som är bäst. Filbornaskolan vann(min skola) för andra året i rad. Vilket var jättekul. För jag har inte simmat i någon klubb förut som har haft chansen att vinna någon poängtävling.

Efter tävlingen var det "fin"middag med de andra skolorna där vi fick buffé och det var även prisutdelning. Jag hade högre förväntningar om middagen så jag blev lite besviken men maten var god iallafall. Sedan kom bussen och hämtade oss vid kl 21.00 och skjutsade oss tillbaka till Helsingborg. Jag var väldigt trött när jag kom hem och somna nästan på direkten. Dagen var lång men rolig.

  • 250 readers

Likes

Comments

Imorse hade jag tvättid så jag steg upp och kastade in mina kläder i två maskiner. Efter det gjorde jag ordning frukost och åt det i sängen. Att äta frukost i sängen varje dag en av det bästa sakerna med att bo själv, det är min favorit del på dagen.

Ungefär kl 10.15 kom Johanna och hennes mamma och hämtade mig för vi skulle till Väla (shoppingcentrum). Där jag följde med henne till optikern och sedan bjöd hennes mamma oss lunch. Vi hann titta in i några affären också där jag hittade ett linne som jag ska ha imorgon. När jag kom hem städade jag lägenheten, diskade disken och nu ska jag plugga franska och biologi.

Den största skillnaden från grundskolan och gymnasiet är alla läxor. Jag måste plugga varje dag och vara mycket fokuserad på lektionerna för att hinna med allt. Tempot är mycket mycket snabbare än vad jag är van vid och jag måste ta mer ansvar än tidigare. Men jag tycker att det går ganska bra ändå. Gymnasiet kräver en hel del tid och det ställs höga krav på en. Men men det är samma för alla och alla går vi igen den.

  • 267 readers

Likes

Comments

Lördagar är inte min favoritdag längre, för att den består mest utav träning. Men träningen  var ganska rolig så den blev lite bättre. Efter eftermiddags träningen så drog jag och två kompisar till "haket" en resturang i stan och käka middag. Sedan tog vi bussen hem till mig där vi tittade på film och spela pingis. Jag har iallafall haft en bra lördag med mys och skratt. Längtar tills imorgon då det är söndag och min nya favorit dag! Dock så måste jag tvätta på morgonen men men.

  • 270 readers

Likes

Comments

Hej! Jag har nu i höst flyttat till Helsingborg från Gävle, för att kunna kombinera simning och skola. Jag går på filbornaskola och läser natur över fyra år istället för tre. Vilket gör att skolan inte tar för mycket tid och jag kan fokusera på både simma och skolarbete.

Jag heter iallafall Sarah Wallin och jag är 16år. Jag föddes i Stockholm men flyttade sedan med men familj till Gävle där jag är uppvuxen. Jag har alltid gillat att sporta och har hållit på med flera olika sporter men det var simningen som jag fastnade för och började att prioritera. Utanför skolan och simningen gillar jag att pyssla, hålla på i köket och att chilla.

I denna blogg får du följa min vardag i stad ca 72 mil hemifrån. Hoppas du gillar den, så hörs vi snart!

  • 307 readers

Likes

Comments