Mitt senaste inlägg handlade om hur år 2016 hade varit och hur 2017 skulle bli ett nytt och spännande år och att jag var förväntansfull över det. Mina tankar vad spännande år 2017 skulle vara, var inte riktigt som jag hade tänkt mig. 2017, vi går mot nya tider, de moderna tiderna. Jag flyttade till USA under 2016, då valet skulle hållas, hade jag vetat hur den utgången hade slutat hade man väl tänkt en extra gång. Jag tycker om USA, landet är fint och har många positiva fördelar och jag tror inte många hade förväntat sig att utgången i valet skulle resultera i olika människovärde. Något jag alltid brunnit för är allas lika värde, för mig spelar det ingen roll om du är från Sydafrika eller om du kommer från Norge, så länge du är en god människa kunde jag inte bry mig mindre om din bakgrund. Jag har fått ett antal frågor hur det är att bo i USA under Trumps styre, och helt ärligt? Det är hemskt. Jag blir inte speciellt påverkad eftersom jag kommer från ett land som inte utgör ett hot, och jag har ingen koppling till något annat land. Men att människor blir dömda pågrund av sin etnicitet är för mig sjukt. Men vad som är än sjukare är att personen i fråga är framröstad av dess egen befolkning. Trump har inte krigat sig fram till sitt styre, han tog inte över på något olagligt sätt, han blev framröstad av miljontals amerikaner och det är det som främst skrämmer mig. Det är fler som delar hans åsikter, det var många som dagen efter Trump hade blivit vald tog sig friheten att kalla andra för hemska ord på grund av deras etnicitet, för vadå? Trump styr ju? Men USA, ni hade chansen att stoppa han,han kunde ha varit "enbart" business man nu. Världen är upp och ned efter bara en vecka, jag känner mest, vad har då fyra år att erbjuda?

Likes

Comments

Året var 2016, året då jag skulle ta studenten och året då allting skulle ändras. För exakt ett år sedan idag satt jag förväntansfull inför den kommande våren, studentvåren. Jag skulle äntligen uppleva våren som alla pratat om, som alla sagt var den bästa tiden i deras liv, nu var det min tur. I år skulle jag ta studenten. Våren var rolig, den var så annorlunda från alla andra terminer som jag tidigare haft i skolan, vad var då annorlunda? Till att börja med, vi var knappt i skolan. Vi firade nästan hela tiden fram till den andra juni, då vi firade som mest. Den andra juni var precis som de flesta sagt, en av de bästa dagarna jag hittills upplevt, det var så mycket blandade känslor och tankar. Men mest av allt var det bara ren glädje, glädje att stå och skrika ut att man tagit studenten tillsammans med några av mina absolut finaste vänner. Att sedan komma hem till släkt och vänner och fira med de. Hur min familj hade gjort i ordning så fint för att fira lilla mig kändes galet, alla var där för att fira mig, för att dela min glädje.
Hösten närmade sig och jag skulle fatta beslutet om jag skulle åka till USA eller inte, det var bland de tuffaste besluten jag tagit. Och i andras öron låter det konstigt, du får välja mellan att åka till miami eller stanna? vad fan tänker du ens på? åk bara? Men beslutet är inte så lätt, jag lämnar inte bara Sverige och Stockholm, jag lämnar en trygghet och min familj och mina vänner, jag åker till ett land hundratals kilometer hemifrån, med en annan kultur och personer jag aldrig tidigare träffat. Dessa personer skulle jag nu spendera min vardag med. Det var annorlunda, och det var svårt till en början, men att alltid ha min familj och mina vänner så nära, trots att avståndet är långt gjorde allting väldigt mycket enklare. Jag träffade dessutom Sarah, Zelda och Mattias vilket gjorde allting mycket enklare, och de är en väldigt stor bidragande effekt till att jag haft det väldigt kul. Det är så galet sånt där, hur man kan bo i samma land, i vissa fall till och med i samma stad, men det är när man är på andra sidan jorden man träffar de. Jag är tacksam för 2016, alla år har upp och nedgångar, man förlorar vänner, men bästa av allt är att man också hittar nya vänner. Jag är så glad över alla de människorna jag har kring mig, för även om jag oftast bor 10000 tals kilometer bort så är de närmare mig än någonsin. Jag skulle kunna tacka många för det här året, och för allt de gjort och gör för mig, men för att inte glömma någon säger jag bara tack 2016, låt 2017 börja.Likes

Comments

Hej alla fina! Jag, Sarah, Mattias och Roni valde att fira vår thanksgiving i Key West vilket var så himla mysigt. Vi cyklade, hängde på stränderna och gick en hel del. Vi bodde väldigt centralt, vilket är ett tips om ni ska åka dit. Vi hade nära till stan och stränderna. Key West är inte precis ett ställe där alla ungdomar hänger men helt ärligt tycker jag inte det gör något så länge man själv är i bra sällskap. Detta var en så himla bra resa och det var faktiskt väldigt skönt att komma iväg från skolan och campus för ett tag. Dessa är bara några av de 700 bilder jag tog men kolla och njut, för miljön är bland den finaste jag sett!

Stor kram!

Likes

Comments

Vardag

Min första NBA match som slutade i seger för Miami Heats, inte min favoritsport men helt klart kul att få ha sett en NBA match, det är ju ändå en av USAs största sporter!

Detta var athletic banquet som hölls vid Keiser University i år eftersom de hade ansvaret över finalerna. Vi åkte tyvärr ut i semifinalen, vilket kändes så himla segt. Skulle varit så kul att få spela en final!

Hej alla fina! Längesedan jag skrev senast så här har ni lite update på vad som hänt i mitt liv på sistone.
Det börjar vankas jul även här borta, men jag måste säga att det känns så annorlunda att se palmträd och julgran, känns så fel haha. Dessutom att temperaturen fortfarande är runt 27 grader och att jag och Sarah var på stranden i lördags förklarar väl ungefär hur mycket december det känns som.
I övrigt är det bara bra här borta, igår var vi och shoppade, och att jämföra galleriorna här med galleriorna i Sverige är som att jämföra dag och natt, de är så galet stora med affärer lika stora som egna gallerior. Hoppas ni alla har de superbra och så hörs vi snart igen! Puss och kram!

Likes

Comments

​I fredags åkte jag och mamma och pappa ut på en båttur i Everglades. Det var väldigt mysigt och roligt, och var något jag har velat göra sen jag kom hit. Båtturen var ungefär 40 minuter lång och vi hann under den tiden se cirka 8 alligatorer. Tycker det är så kul att se de på så nära håll och verkligen se de ute i naturen där de egentligen bor. Många gånger får man se djur inne på zoo eller i sina onaturliga reservat, men nu var det vi som var inne i deras naturliga reservat och inte de i våra. Detta är ett hett tips till folk som åker till Miami, åk till Everglades och så hoppas jag ni får se lika många alligatorer som vi fick! 

Även fått lite tillsägelser från håll att börja uppdatera denna blogg mer, så ska försöka ändra på det! 

Likes

Comments

Hej allihopa! Tänkte bara uppdatera er om läget här i Miami!

Vi har lämnat skolan, den håller stängt för all undervisning och fotboll tills vidare, vi kan fortfarande bo på skolan men vi har valt att åka till en lägenhet istället. Stormen kommer troligtvis inte träffa oss lika hårt som till exempel West Palm beach men vi kommer att känna av den. Vi har just nu väldigt blåsigt och regnigt och alla affärer har stängt. Vi ska hålla oss inomhus och ser knappt en enda bil ute på Miamis gator men stormen förväntas att slå in natten från idag till imorgon.

Vi håller oss inomhus och säkra.

Kramar!Så länge kan ni kolla på några fina bilder från utsikten här uppe i lägenheten! 

Likes

Comments

​Jag tänkte bara uppdatera er lite om hurläget är här borta. Jag har varit ute och rest I princip hela tiden och skulle egentligen rest idag igen. Det är också därför bloggen har fått stå tom ett tag. Jag åker torsdag direkt efter class och kommer hem söndag natt mot måndagen vid 02:00

Annars rullar skolan på här borta, jag harväldigt mycket att göra I skoaln hela tiden och till nästa vecka ska vi börjamed midterm vilket gör att man ska ha hunnit med att göra det mesta tills dess.Tanken är att göra klart det mesta idag och framförallt såna här småläxor somnär det blir manga blir så onödiga. Blir jag klar med de uppgifterna innanfredag så kan jag äntligen ta en helg ledigt där jag inte gör någonting förutomspelar en match vilket skulle vara så oerhört skönt!

Skolan här är halvt i panik idag, eftersom en stor storm ska komma imorgon, så det finns för närvarande inte en enda vatten att hitta på Walmart, alla hyllor är tomma. Stormen ska tydligen vara rätt kraftig så med största sannolikhet ställs skolan in imorgon för risken att åka bil till skolan. Vi får se vad som händer helt enkelt! 

Hoppas ni har det jättebra så hörs vi senare! Kanske blir av med all elektricitet om stormen slår in och då är det på obestämd tid så får se hur mycket man isåfall kan göra i mörkret på en skola där de flesta elever åkt hem till sina familjer för rädsla för stormen haha. 

Likes

Comments

Fotboll

Fotbollen här är för de mesta sig lik den där hemma i Sverige. Jag tränar varje dag och spelar matcher på helgerna. Jag spelade min första match för två veckor sedan mot ett lag i Florida men den matchen vann vi ganska enkelt. Nu kommer större utmaningar och bättre matcher.

Det finns trots allt skillnader här gentemot Sverige, Matcherna spelas i exakt 90 minuter, det spelar ingen roll var bollen är, har det gått 90 minuter så har det gått 90 minuter och matchen blåses av. Under första halvlek kan du bli utbytt en gång, då får du dock inte komma in igen i första halvlek, däremot kan du komma in i andra halvlek igen. Blir du utbytt i andra halvlek så kan du komma in i spel när som helst igen.

Klockan tickar nästan alltid, de enda gångerna de stannar tiden är när en spelare ligger på planen och är skadad eller att det blir mål, annars rullar alltid tiden.

Vi spelar just nu träningsmatcher, men gör man bra ifrån sig på träningsmatcher kan man bli "rankad". Blir man rankad kan man gå automatiskt till NAtionals, vilket är turneringen mellan alla amerikanska lag och inte bara de som är i din närhet.

Det är 2-3 kaptener i varje lag och alla kaptener är lika mycket kaptener, vilket innebär att det inte är en "vice"kapten och en hvudkapten utan alla är lika mycket kaptener.

Om någon vecka börjar däremot Conference, det är precis som vilken serie som helst och de top 8 bästa lagen gör upp i ett slutspel om vem som får spela nationals.

+ och - med att spela i USA

- Ligger du under kan spelare maska väldigt mycket med bollen och eftersom domaren inte stannar tiden förlorar du mycket tid på det

- Värmen, ibland tar värmen verkligen kål på en, man svettas så fort man börjar värma upp och

- Den väldigt korta säsongen, säsongen är endast under tre månader vilket gör att du spelar matcher nästan varannan dag vilket gör att du är helt slut

+ Du kan när som helst få behandling vid skada, att få en operationstid här tar endast några dagar och det finns alltid sjukgymnaster med dig, till varje träning

+ Du kan kombinera skola och fotboll på ett väldigt bra sätt och har möjlighet att hänga med i både och.

+ Spelet är kul, i alla fall i vårt lag, mycket passningsspel och alla har en stark vilja till att vinna.


Har ni några funderingar eller något sådant är det bara att kommentera! Annars hoppas jag ni får en jättebra vecka!


Likes

Comments

Ute i landet

Befinner mig för tillfället i Texas för att spela två träningsmatcher. Första spelades igår och den vann vi med 6-5, galet mycket mål, aldrig vart med om något liknande. Under tiden det är träningsmatcher ska vi stå varannan match vilket innebar att jag kollade på matchen från sidan i fredags och spelar på söndag.
Idag började vi med ett träningspass vid 10:00 och sedan hade vi resans "utflykt" vilket denna gång var att gå längs river lake vilket var väldigt fint, jag menar - kolla bara bilderna!
Vi är nu påväg tillbaka mot hotellet och det ska bli så skönt att få slänga sig på sängen och sova. Man blir så trött av såna här läger, man tränar och spelar matcher i över 30 grader

Godnatt från Texas!

Likes

Comments

Att bo på campus är annorlunda från att bo i Sverige, vilket är ganska självklart.

Jag delar rum med en tjej som kommer från USA och delar vardagsrum, kök och två toaletter med två andra tjejer. Meningen var att vi från början skulle bo tre personer i varje rum men två stycken valde att bo utanför campus och det genererade i att vi nu bara bor två stycken per rum vilket är superskönt!

Campuset är relativt litet för att vara USA men vi har ett café där man kan fika, äta bagels eller äta en sallad. Vi har en matsal där alla som bor på campus får äta frukost, lunch och middag. Till varje mål finns alltid pizza som ett alternativ, annars finns det pasta, kött, salladsbarer och en hel del alternativ och det är upplagt som en buffé vilket är väldigt skönt för då kan du välja och vraka precis som du vill. Det finns dessutom alltid massvis med olika desserter och glass att välja på om du skulle vilja ha det.

I övrigt ser det ut ungefär som en vanlig skola, bara att vi har tennisplaner, baseballarena och fotbollsplan men i övrigt är det som vilken skola som helst med bibliotek och datasalar.

Ute på Campus
Såhär bor jag

Jag bor i området Villanova där alla freshmans bor, fördelen med villanova är att vi har kylskåp och ett större rum.


Vardagsrummet och köket är det ni ser nedan, detta delar vi alltså 4 stycken på.

Här är mitt rum och hur jag sover, jag har två garderober, ett skrivbord, byrå och lådor, tänkte dock att det nog inte var så intressant att titta på haha, men nu har ni i alla fall fått er en liten inblick i hur jag har det och hur det ser ut hos mig. 


Jag är fortfarande inte helr klar med mitt rum, jag håller på att sätta upp bilder och saker runt omkring för att göra det mer personligt. Sakta men säkert börjar det dock likna något.

Likes

Comments