Jag vaknar upp till notisen om att Stockholm är attackerat av terror och min chock, min rädsla och min panik var brutal. Vad menar de? De kan ju inte ärligt prata om Stockholm, vår fina stad? Vår huvudstad i vårt trygga lilla land? Vem skulle vilja skada någon oskyldig, som bara valt att gå på en av de finaste gatorna en fredag förmiddag. Jag hörde om det först när Olle ringde och berättade det, jag kan inte säga annat än att jag var i chock och kunde inte på något vis förstå vad han menade, det kunde inte vara sant.

Men det var sant, det är sant. Världen rasade samman, hur kunde detta hända och varför. Min första rädsla var över mina nära och kära, var någon jag känner drabbad? Lättad kunde jag andas ut när mina nära var okej, de var rädda men ändå okej. Men rädslan går över till ilska, för jag inser också att alla har inte samma tur som jag hade, vissas rädsla resulterar i tårar och ett förändrat liv för att någon annan valt att avsluta deras anhörigas liv. . De som dog är någons dotter, någons son och någon som inte var menad att dö i denna tidpunkt men miste sitt liv till terror. Vi har förlorat denna kampen mot terror, detta attentat var inte väntat någonstans men kampen är inte slut; den är inte slut förrän den goda sidan vinner.

När folk var som räddast och fyllda med panik valde stockholmarna att öppna sina hem, släppa in främlingar - idag spelade det inte någon roll vem du var, vad din bakgrund var eller din ålder för dörren var öppen för alla. Vi måste hålla dessa dörrar öppna i fortsättningen också, vi måste lämna dörrarna till vårt land öppna och för allt i världen skyll inte på immigrationen. Vi måste släppa in folk i vårt land, för precis som Stockholm upplevt attentatet så flyr de från de - stockholmarna öppnade sina hem idag och fortsätter vi med det kan vi också besegra terrorn. Vi fyller världen med kärlek för det är det terrorn är som mest rädd för. Vi fyller världen med medmänsklighet och värme, för tillsammans allihopa kan vi bekämpa terrorn, men då måste vi fortsätta lämna våra dörrar öppna. Eiffeltornet släcks idag ner för offren i Stockholm för vi är alla enade, vi alla står upp mot samma sak. Terroristerna vill dela oss, de vill att vi ska sluta tro på varandra, men det är här vi motbevisar de - för vi är Stockholm, staden för alla. Vi är världen - en värld gjord för frihet och glädje.

Vi är inte rädda, vi är redo att kämpa tillbaka. Vi är redo att stå upp för rättvisan. Vi är starka, starka tillsammans.

En stad i sorg idag, en stads väg tillbaka mot rättvisan imorgon.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nästa stopp på vår kryssning var Mexiko! Här valde vi att ta en snorkultur, vilket var så kul! Det var första gången jag snorklade i hela mitt liv och det var väldigt kul, det var kul att se fiskarna trots att jag måste medge att jag var lite rädd för de. Jag tog i alla fall med mig min go-pro och måste säga att det är så kul att se bilderna från det!


När vi kom tillbaka från snorkligen gick vi och kikade lite i stan. Eftersom vi kom tillbaka såpass sent hann vi inte se supermycket men det var väldigt kul att i alla fall se lite utav staden också! Skulle vilja åka tillbaka och vara lite mer inåt landet och på å vis få se mer av Mexiko! Kan tänka mig att det är ett väldigt fint land!

Likes

Comments

Hej allesammans! Under springbreak kom pappa över och vi åkte på en kryssning till bahamas och Mexiko! Det var väldigt kul! Jag tog en massa bilder, så här är fösta bilddelen från Bahamas, stränderna där är så vita och fina! Jag gillade verkligen Bahamas och det var så kul att ha varit där.

Likes

Comments

Mitt senaste inlägg handlade om hur år 2016 hade varit och hur 2017 skulle bli ett nytt och spännande år och att jag var förväntansfull över det. Mina tankar vad spännande år 2017 skulle vara, var inte riktigt som jag hade tänkt mig. 2017, vi går mot nya tider, de moderna tiderna. Jag flyttade till USA under 2016, då valet skulle hållas, hade jag vetat hur den utgången hade slutat hade man väl tänkt en extra gång. Jag tycker om USA, landet är fint och har många positiva fördelar och jag tror inte många hade förväntat sig att utgången i valet skulle resultera i olika människovärde. Något jag alltid brunnit för är allas lika värde, för mig spelar det ingen roll om du är från Sydafrika eller om du kommer från Norge, så länge du är en god människa kunde jag inte bry mig mindre om din bakgrund. Jag har fått ett antal frågor hur det är att bo i USA under Trumps styre, och helt ärligt? Det är hemskt. Jag blir inte speciellt påverkad eftersom jag kommer från ett land som inte utgör ett hot, och jag har ingen koppling till något annat land. Men att människor blir dömda pågrund av sin etnicitet är för mig sjukt. Men vad som är än sjukare är att personen i fråga är framröstad av dess egen befolkning. Trump har inte krigat sig fram till sitt styre, han tog inte över på något olagligt sätt, han blev framröstad av miljontals amerikaner och det är det som främst skrämmer mig. Det är fler som delar hans åsikter, det var många som dagen efter Trump hade blivit vald tog sig friheten att kalla andra för hemska ord på grund av deras etnicitet, för vadå? Trump styr ju? Men USA, ni hade chansen att stoppa han,han kunde ha varit "enbart" business man nu. Världen är upp och ned efter bara en vecka, jag känner mest, vad har då fyra år att erbjuda?

Likes

Comments

Året var 2016, året då jag skulle ta studenten och året då allting skulle ändras. För exakt ett år sedan idag satt jag förväntansfull inför den kommande våren, studentvåren. Jag skulle äntligen uppleva våren som alla pratat om, som alla sagt var den bästa tiden i deras liv, nu var det min tur. I år skulle jag ta studenten. Våren var rolig, den var så annorlunda från alla andra terminer som jag tidigare haft i skolan, vad var då annorlunda? Till att börja med, vi var knappt i skolan. Vi firade nästan hela tiden fram till den andra juni, då vi firade som mest. Den andra juni var precis som de flesta sagt, en av de bästa dagarna jag hittills upplevt, det var så mycket blandade känslor och tankar. Men mest av allt var det bara ren glädje, glädje att stå och skrika ut att man tagit studenten tillsammans med några av mina absolut finaste vänner. Att sedan komma hem till släkt och vänner och fira med de. Hur min familj hade gjort i ordning så fint för att fira lilla mig kändes galet, alla var där för att fira mig, för att dela min glädje.
Hösten närmade sig och jag skulle fatta beslutet om jag skulle åka till USA eller inte, det var bland de tuffaste besluten jag tagit. Och i andras öron låter det konstigt, du får välja mellan att åka till miami eller stanna? vad fan tänker du ens på? åk bara? Men beslutet är inte så lätt, jag lämnar inte bara Sverige och Stockholm, jag lämnar en trygghet och min familj och mina vänner, jag åker till ett land hundratals kilometer hemifrån, med en annan kultur och personer jag aldrig tidigare träffat. Dessa personer skulle jag nu spendera min vardag med. Det var annorlunda, och det var svårt till en början, men att alltid ha min familj och mina vänner så nära, trots att avståndet är långt gjorde allting väldigt mycket enklare. Jag träffade dessutom Sarah, Zelda och Mattias vilket gjorde allting mycket enklare, och de är en väldigt stor bidragande effekt till att jag haft det väldigt kul. Det är så galet sånt där, hur man kan bo i samma land, i vissa fall till och med i samma stad, men det är när man är på andra sidan jorden man träffar de. Jag är tacksam för 2016, alla år har upp och nedgångar, man förlorar vänner, men bästa av allt är att man också hittar nya vänner. Jag är så glad över alla de människorna jag har kring mig, för även om jag oftast bor 10000 tals kilometer bort så är de närmare mig än någonsin. Jag skulle kunna tacka många för det här året, och för allt de gjort och gör för mig, men för att inte glömma någon säger jag bara tack 2016, låt 2017 börja.Likes

Comments

Hej alla fina! Jag, Sarah, Mattias och Roni valde att fira vår thanksgiving i Key West vilket var så himla mysigt. Vi cyklade, hängde på stränderna och gick en hel del. Vi bodde väldigt centralt, vilket är ett tips om ni ska åka dit. Vi hade nära till stan och stränderna. Key West är inte precis ett ställe där alla ungdomar hänger men helt ärligt tycker jag inte det gör något så länge man själv är i bra sällskap. Detta var en så himla bra resa och det var faktiskt väldigt skönt att komma iväg från skolan och campus för ett tag. Dessa är bara några av de 700 bilder jag tog men kolla och njut, för miljön är bland den finaste jag sett!

Stor kram!

Likes

Comments

Vardag

Min första NBA match som slutade i seger för Miami Heats, inte min favoritsport men helt klart kul att få ha sett en NBA match, det är ju ändå en av USAs största sporter!

Detta var athletic banquet som hölls vid Keiser University i år eftersom de hade ansvaret över finalerna. Vi åkte tyvärr ut i semifinalen, vilket kändes så himla segt. Skulle varit så kul att få spela en final!

Hej alla fina! Längesedan jag skrev senast så här har ni lite update på vad som hänt i mitt liv på sistone.
Det börjar vankas jul även här borta, men jag måste säga att det känns så annorlunda att se palmträd och julgran, känns så fel haha. Dessutom att temperaturen fortfarande är runt 27 grader och att jag och Sarah var på stranden i lördags förklarar väl ungefär hur mycket december det känns som.
I övrigt är det bara bra här borta, igår var vi och shoppade, och att jämföra galleriorna här med galleriorna i Sverige är som att jämföra dag och natt, de är så galet stora med affärer lika stora som egna gallerior. Hoppas ni alla har de superbra och så hörs vi snart igen! Puss och kram!

Likes

Comments

​I fredags åkte jag och mamma och pappa ut på en båttur i Everglades. Det var väldigt mysigt och roligt, och var något jag har velat göra sen jag kom hit. Båtturen var ungefär 40 minuter lång och vi hann under den tiden se cirka 8 alligatorer. Tycker det är så kul att se de på så nära håll och verkligen se de ute i naturen där de egentligen bor. Många gånger får man se djur inne på zoo eller i sina onaturliga reservat, men nu var det vi som var inne i deras naturliga reservat och inte de i våra. Detta är ett hett tips till folk som åker till Miami, åk till Everglades och så hoppas jag ni får se lika många alligatorer som vi fick! 

Även fått lite tillsägelser från håll att börja uppdatera denna blogg mer, så ska försöka ändra på det! 

Likes

Comments

Hej allihopa! Tänkte bara uppdatera er om läget här i Miami!

Vi har lämnat skolan, den håller stängt för all undervisning och fotboll tills vidare, vi kan fortfarande bo på skolan men vi har valt att åka till en lägenhet istället. Stormen kommer troligtvis inte träffa oss lika hårt som till exempel West Palm beach men vi kommer att känna av den. Vi har just nu väldigt blåsigt och regnigt och alla affärer har stängt. Vi ska hålla oss inomhus och ser knappt en enda bil ute på Miamis gator men stormen förväntas att slå in natten från idag till imorgon.

Vi håller oss inomhus och säkra.

Kramar!Så länge kan ni kolla på några fina bilder från utsikten här uppe i lägenheten! 

Likes

Comments

​Jag tänkte bara uppdatera er lite om hurläget är här borta. Jag har varit ute och rest I princip hela tiden och skulle egentligen rest idag igen. Det är också därför bloggen har fått stå tom ett tag. Jag åker torsdag direkt efter class och kommer hem söndag natt mot måndagen vid 02:00

Annars rullar skolan på här borta, jag harväldigt mycket att göra I skoaln hela tiden och till nästa vecka ska vi börjamed midterm vilket gör att man ska ha hunnit med att göra det mesta tills dess.Tanken är att göra klart det mesta idag och framförallt såna här småläxor somnär det blir manga blir så onödiga. Blir jag klar med de uppgifterna innanfredag så kan jag äntligen ta en helg ledigt där jag inte gör någonting förutomspelar en match vilket skulle vara så oerhört skönt!

Skolan här är halvt i panik idag, eftersom en stor storm ska komma imorgon, så det finns för närvarande inte en enda vatten att hitta på Walmart, alla hyllor är tomma. Stormen ska tydligen vara rätt kraftig så med största sannolikhet ställs skolan in imorgon för risken att åka bil till skolan. Vi får se vad som händer helt enkelt! 

Hoppas ni har det jättebra så hörs vi senare! Kanske blir av med all elektricitet om stormen slår in och då är det på obestämd tid så får se hur mycket man isåfall kan göra i mörkret på en skola där de flesta elever åkt hem till sina familjer för rädsla för stormen haha. 

Likes

Comments