Hästar, Vardag

Oj här har det stått tomt... Ber om ursäkt över det! Tyvärr har mina planer från förra förändrades efter avramlingen. Fick såpas ont att det var jobbigt att sitta vid datorn och skriva. Så när jag väll satt vid datorn la jag ner tid för skolarbeten. Under lördagen mådde nacken/ryggen lite bättre och jag tog mig till Kungälv för mysa lite med hästarna! Kändes riktigt skönt och det var ett så fint och skönt vårväder. Därefter flög jag och Robin lite över Orust, och såklart så fick jag test flyga lite hihi... 😊

Idag var jag hos kiropraktorn tidigt i morse, han berättade att jag var väldigt spänd och stel i nacke och axlar. Det han gjorde först var att kolla hur det såg ut, kolla lite höger och vänster... Då såg han att jag hackade väldigt mycket, så fick lägga mig ner sen på magen då han skulle knäcka ryggen. Fick ta ett djupt andetag och sedan knäckte han precis vid skulderbladen. Jätte obehagligt men man kände lite skillnad när han tryckte igen. Dock gjorde det fruktansvärt ont när han tryckte på knölarna. Sedan la jag mig på mage för att han skulle känna mer på nacken. Fick slappna av och så ryckte han och det knäckte som f*n och hur obehagligt som helst. Märkte sedan hur illamående jag kände mig... Tog vatten sen var det över! Nu sitter jag i skolan och åker hem och vilar vid 1530.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vardag, Musik

Fantastiska röster. Tyvärr inte lite fantastisk som min nacke är just nu, kan knappt röra den eller liknande. Bokat tid hos kiropraktorn på måndag morgon och hoppas det blir bättre. Men var tvungen att åka hem vid lunch då jag hade jätte ont... La mig och vila när jag kom hem, fick sedan lite massage av pappa. Han kände verkligen hur stel och två tjocka knölar satt vid nacken. Så inte undra på varför jag har ont. Ge mig lite varma kramar så hoppas vi på det släpper snart, jag ska iaf äta nu!

Likes

Comments

Hästar, Ridpass, Träning

Igår satt GoPro på ridhjälmen under hoppträningen. Allt blev filmat och kommer läggas upp under dagen.. Är ni taggade på när jag ramlar av i luften över hindret på en 173cm hög häst? Tänkte att jag inte kommer berätta något här i inlägget utan ni får titta på videon och se/höra därifrån. Kan ju säga att magen tog en smäll vilket gjorde att jag tappa andan och fick något tryckt mot min halsstrupe. Usch att ramla av. Men jag hoppade upp igen, filmade dock inte och red en lugn bana igen. Gick mycket bättre men just nu känner jag mig alldeles stel, ont i halsen och ont i huvudet. Tror den fick även en smäll..! Men ska sätta mig och redigera nu så får ni vänta tills filmen kommer. 😊

Likes

Comments

Hästar, Ridpass, Träning

Gillar denna häst ganska mkt. Gårdagens ridlektion var lite linjer hoppning, värmde upp på att trava fram på långa tyglar. Lite tagen bakdel etc och hoppa fram på volten 2-3ggr och han lyssna jätte bra när jag ville samla/få tillbaka han! Sen var det dag för linje hoppningen...

Vi började med det två övre övningarna, liknande en S linje. Stor fokus var att ha en samlad galopp så man har kontroll och kan bryta av. Det gick jätte bra för mig och Brownie, han lyssnade väldigt bra på när jag ville samla! Gick även väldigt bra med avbrytningen samt fatta ny galopp. Så detta gjorde vi jätte bra! Känns så skönt att slippa rida ston ett tag nu... Heheh!

Sedan körde vi på raka linjer, räcke till oxar ville jag få fram honom men kontrollerat. Samla en lugn galopp in och sedan fram efter räcke. 6 perfekta galoppsprång på första försöket! Kändes riktigt bra. Fortsättningen blev riktigt bra tills det höjdes till 1m på räcket och 1,10m på oxern. Jag får en dålig galopp in som inte är tillräckligt framåt, STOPP. Gör om gör rätt.. Bättre galopp framåt får jag. HOPP. Och sedan STOPP. Stoppet på oxern berodde på att jag inte bestämde mig för "Detta klarar vi, nu hoppar vi det!" utan jag var lite osäker och inte tillräckligt bestämd. Gör en stor volt och kommer mot oxern igen. STOPP. Var fortfarande inte tillräckligt säker på mig själv. Kände att jag fick skärpa mig själv och vara bestämd. Så när vi kom tredje gången in tryckte jag på med skänklarna och bestämde mig nu hoppar vi. 10/10 blev det, fick adrenalin kick! Grymt.

Oxer till räcke. Nu var Brownie riktigt pigg och hindren låg på 60. Nu behövdes det ett lugnt tempo samt var tvungen att samla efter oxern. Första gången blev väldigt slarvigt. Samlade för mycket och gick in på 7 språng om jag inte minns fel. Det var slarvigt iaf, kände att han sprang ifrån mig. Hoppade en gång till och det gick bättre men han var väldigt springande... Fick trava av och han lugnade ner sig. Hade iaf en bra känsla efter lektionen för allt kändes så bra och jag var nöjd över mig själv fast jag gjorde lite småfel.

Likes

Comments

Vardag

Hej babes, vad är det för tråkigt regnväder som kommit hit till Göteborg? Trodde för en gång skull att solen skulle titta fram nu veckorna framöver... Tur att man har två varmare resor om 13dagar och 17dagar. Det är även sjukt att jag tar studenten om 77dagar! Så mycket att se fram emot detta året, vilket är skönt då man kanske känner sig lite nere någon gång så kan man bara tänka på allt man planerat iår. Hoppas ni förstår hur jag menar!

Ny vecka. Nya dagar. Nya tag. Det som står planerat är såklart skola men annat än de som händer är this:
Måndag: Pluggaaaaa
Tisdag: Ridskola (Hoppning)
Onsdag: Rida en kompis häst, sedan hoppträning med Brown Boy "Brownie" på kvällen
Torsdag: Kungälv (häst)?
Fredag: Chilla
Lördag: Kungälv (häst)?
Söndag: Chilla/plugga lite på kvällen

Mer häst i veckan gillar vi hehe... Eller vad tycker ni? Det tystnar lite ibland när det kommer till hästtemat. Vill fortfarande driva en hästblogg, men allt skulle vara så mycket enklare om man hade egen häst eller hyrde en. Men ska inte klaga då detta funkar väldigt bra. Tråkigt är att jag ej hinner till gymmet, så slösar månadspengen lite där... Försöker prioritera bra men svårt är man behöver bilen för gymmet för annars tar det 40-50min. Lite segt! Jag ska nu sätta på en ansisktmask, ta hand om mig själv, städa rummet och sätta på en gos film.

Likes

Comments