härom veckan tog jag bort instagram, snapchat facebook och alla andra sociala medier jag hade på min telefon. väldigt impulsivt men jag klarade inte av det längre. pressen. en press som jag egentligen inte vet kommer från någon annan än mig själv. jag orkade inte leva upp till de krav jag själv ställde på mig själv på sociala medier.

igår tänkte jag göra det igen. fick ångest över att min blogg var för ful. för ytlig. för fel på alla sätt. lösningen blev att jag ville ta bort den istället för att utveckla den. varför? för att jag ändå aldrig kommer bli nöjd.

som en tonårig tjej är jag väldigt vilsen. i varje nytt sammanhang jag hamnar finns det nya grupper, nya gäng. men jag passar aldrig in. jag vet inte vem jag är, har ingen speciell stil. jag är en gigantisk Harry Potter- och Sherlocknörd och jag älskar att läsa fantasyböcker, och samtidigt är jag modeintresserad och läser gärna bloggar om den ena ytligheten efter den andra. vill vara som de coola hipstersarna (är det ett ord?), och vill vara som de fina stockholmsbloggarna (läs: typ kenza). men vad jag än gör så blir det fel. för jag vet inte vem jag är.

detta är lite problematiskt om man vill skaffa vänner eftersom att människor är så fixerade vid sina gäng och sin image. "squadgoals" lär ju till exempel vara den mest överandvända captionen på alla sociala medier någonsin. vilket i och för sig inte är konstigt. vi är ju ändå flockdjur och folk känner nog en trygghet i sina gäng, en grupp människor som alla litar på varandra. vi mot världen. lite fint. man kan ju inte älska alla eller passa ihop med alla heller.

men står man utanför det där, eller inte har hittat sig själv eller sin "image" blir det ensamt och svårt. då kan det leda till att man tar bort alla sina sociala medier för att allt man gör blir fel. eller så accepterar man är sexton år och att det inte är konstigt att man inte har hittat sig själv än. och så sätter man sig och skriver texter om det istället. ska började välja det senare alternativet. lite mer konstruktivt, lite mindre irriterade snapchatvänner.

¨


vet inte riktigt vart jag ville komma med detta, mest lite tankar som jag har haft i mitt huvud på senaste tiden som jag kände för att skriva ned.

glad fredag och trevlig helg på er!

jag som den klassiska coola "jag säger att jag inte bryr mig om mode eller image men egentligen gör jag det precis som alla andra"-hipstern. lyckas jag?

Likes

Comments

"we all are living in a dream,
but life ain’t what it seems
oh everything’s a mess
and all these sorrows I have seen
they lead me to believe
that everything’s a mess"


den här låten. musiken. uppbyggnaden. texten. så jävla spot on.

Likes

Comments

sitter i mörkret i mitt rum och har precis pluggat klart inför ett samprov till de ljuva tonerna av frank (som jag inte kommer se på wow i sommar. grät en skvätt när jag insåg att jag kommer missa det.).

har haft en konstig dag, hade ganska mycket humörsvängningar och har typ känt mig allmänt förvirrad. som vanligt. konstigt det här med hur sol och värme kan få en på bättre humör fast man inte är glad egentligen.

åt iallafall livets godaste falafelrulle för fyrtio spänn från någon food truck vid kth, efter bland annat en väldigt intressant föreläsning på UI om burmas utveckling.


såhär såg jag ut. hade på mig mammas halsduk. den har ganska fula färger egentligen men jag gillar den ändå. pappas gamla jacka från peak och mammas väska från the bridge (även min systers tröja, skor och byxor. för varför använda sina egna kläder.)


nu ska jag försöka sova och inte f:a mitt prov imorrn. bonne nuit mes amis

Likes

Comments

god kväll my people! har precis startat en blogg åt min tysk (nouw.com/jannewoell ;)) shameless promo) så hon tyckte att jag också skulle blogga igen


dagens:

humör: stressad på grund av plugg, annars ganska mycket som på bilden för ovanlighetens skull ;))

kläder: pappas tröja, mammas gamla levis,

smink: ett tappert försök till att se någorlunda levande ut + vintertorrhetens läppar (lypsyl? I don't know her)

vän: min kära vapendragare och favorittysk janne.

musik: GOT IT GOOD - KAYTRANADA

trevlig helg, peace

Likes

Comments

Hösten alltså. Kyla nog att gömma sig under halsdukar och kappor men som fortfarande går att cykla barbent i till skolan. Mörkret som kommer allt senare på morgnarna och tidigare på kvällarna och tar med sig ett lugn som jag inte riktigt känner på sommaren.

Men det som framförallt gör hösten till en favorit är färgerna. Var man än ser sig om är det skiftningar i gult, rött och orange i löven och solnedgångarna är obeskrivliga.

Och vad vore ett höstinlägg utan musik. Har lyssnat mycket på maskinen och min systers lista heartbreak på senaste tiden (the weeknd-remixen är den med eminem, inte nicki btw). I övrigt lyssnar jag en del på "feeling alright ft. Vi" - Dapurr på soundcloud och det mesta med Kehlani och troye sivan (sååå taggad på hans album)

Happy halloween i förskott! ps. dra inte en Therese Lindgren och klä ut er till fobi-triggande skit för då kommer jag personligen hemsöka er (: ds.

Likes

Comments

mycket har hänt sen jag tittade in här senast (till exempel är det oktober??? va, hur varför??) och jag har för en gångs skull dokumenterat det ganska bra *self appreciation*

vi börjar någon gång i september, en månad där jag gick ovanligt mycket på bio (dvs två gånger). en regnig dag såg jag Phoenix med familjen. det var ett tag sen nu, men i korta drag handlade den om en kvinna som kommer från ett koncentrationsläger i Tyskland och försöker leta upp sin make igen. sjukt bra och rekommenderar verkligen

var dessutom på the scorch trials med mina kompisar. som en trogen tmr-läsare var jag väldigt besviken med hur de hade gjort den, tror det fanns ca en scen i filmen som liknade boken. innan hade jag ätit overpriced macka och kaffe på tully's coffee på söder, ovärd kväll

jag har spenderat tid med yrsis och avgudat hennes vinylspelare och skivsamling (!!!!!)

har även flugit flygplan...

...till min framtida hemstad BERLIN

där cyklade vi mest runt och såg bland annat delar av Berlinmuren som finns kvar och riksdagshuset (det var 25-årsjubileum för väst-och östtysklands återförenande när vi var där. så. jävla. coolt.)

har för övrigt varit på caliburger med Mattis och hängt med this lil cutiepie

​och sist men inte minst var jag och såg the tallest man on earth på cirkus, sååå bra!!

Likes

Comments

hej! i söndags kom jag tillbaka från fyra veckor på språk/konfaresa i Torquay, England (tydligen Englands riviera enligt britterna, enligt mig typ bara fint vid hamnen och stranden på kvällen men jag var inte där för stadens skull). however aå har jag inte tid att göra nån stor genomgång så här kommer ett random urval från de senaste (och ca mitt livs bästa) 4 veckor.


någon av de första dagarna, oklart vad vi gjorde // mina fotogeniska (och väldigt saknade) roomies // torquay harbour

eden project (google it) // anna // emmie, emilie och minna

strand i newquay (random stad någon timme bort) // alaska och alex, again eden project // yrsa (roomie)'s målning av hamnen/stranden (hon är sjuk på att måla 100% objektivt)

konstmuseum ft. alex // konsmuseum pt.2 // kaktusar

om ni tycker att jag uppdaterar lite här kan ni ju följa mig på instagram (shameless self promo) @ f.walde

hade haj!

Likes

Comments

dagens outfit ft. ma homeboys xoxo ur fave fashion blogger

tröja // affär i åre
jeans // never denim by bikbok
bh-stuffsak // urban outfitters
skor // who knows

Likes

Comments

i new york spenderade jag alldeles för mycket pengar på en longboard, så eftersom att jag nu mera är sk8er gurl no. 1 så drog Lina med mig ut för att lära henne också. därför spenderade jag eftermiddagen med att åka runt och leka cool på min bräda medan hon lärde sig att svänga.

sen kom Matilda och då satte vi oss i gräset i solskenet och kastade skittles på varandra istället.

nu ska vi (jag och Mattis) dra iväg och käka sushi. catch you later!

Likes

Comments

För lite drygt tre veckor sen fyllde jag byxmyndig och i och med det resa till New York med päronen-myndig (un tradition de vår familj). I skrivande stund sitter jag på takterrassen till vårt hotell och dricker drink, och tack vare att de finns wifi tänkte jag shit jag har ju en blogg som måste uppdateras, så here we go pals

1. lyckades få en bild på times square när himlen sprack upp mellan stört regnen
2. soho några timmar sen
3. utsikt från rummet (som btw har en sjukt bra högtalare, lyckan!!!)
4. dagens lunch på brazilia på broadway, rekommenderas starkt
5. random bild idk

1. jackan+skorna är nyinköpta och jeeeez i love 'em
2,3,4. baren där vi sitter just nu
5. dagens tips, dagens tips la la la la la dagens tips (fattar ni referensen??)
6. vi bor i flower district verkar det som, det finns minst 10 blomaffärer runtomkring hotellet och det luktar så gott när man går igenom (bild av padre)
7. också bild av padre vid ett väldigt fint vägljus

det var det för nu men i'll be back

catch u later alligator(s)

Likes

Comments