idag är det den åttonde augusti. detta innebär att det då bara är exakt tjugofem dagar kvar till jag flyttar till paris. paris. i tio månader. 25 dagar kvar. jag har upprepat orden i mitt huvud om och om igen sen jag fick antagningsbrevet, jagskaflyttatillparisjagskaflyttatillparisjagskaflyttatillparis. det går fortfarande knappt in. om 25 dagar sitter jag på planet till ett helt annat liv, ett helt annat land, helt nya människor (till stor del). au revoir la suède, bonjour la france. hjälp.


i mitt huvud snurrar följande tankar:

holy fuck jag ska flytta till mitt absoluta favoritland.

holy fuck vad har jag gett mig in på, tänk om allt går åt helvete.

nej tyst det kommer bli fantastiskt.


ena minuten kryper det i varje cell av min kropp av längtan. nästan uteslutningsvis har ju faktiskt allt jag läst varit positivt. av alla de säkert hundratals blogginlägg jag har scrollar igenom har knappt en procent sagt något annat än hur bra utbytesåret är. ändå är jag nästa minut helt livrädd. rädd att jag har för höga förväntningar, rädd att det inte blir lika bra för mig, lika bra detta år. rädd att värdfamiljen är svår. men sen går en minut till, jag läser ännu ett blogginlägg, läser igenom antagningsbeskedet och brevet från värdfamiljen en gång till, och rädslan och ängslan är som bortblåst. och så börjar det om igen.


den åttonde augusti 2017. tjugofem dagar kvar till paris. och fastän varannan tanke är panikartad är de resterande så positiva att det känns som jag ska spricka.

via charlottecors & huariqueje på tumblr

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments
söstra mi

(av mi)

JULIA

fick lov att styla och fota världens vackraste syster idag

bh . lindex / solglasögon . rayban / kavaj . sydd av mormor / väska . michael kors

Likes

Comments

M I D S O M M A R

...bestod av marstrand, 50+20-årsfest, vackra solnedgångar och sentimentalitet över jannes hemfärd (vilket resulterade i att ca alla bilder innehåller henne). hon är tillbaka i berlin nu men som tur åker jag ned dit om två veckor. innan det står mys med valpen samt en tripp tillbaka till marstrand för jobb på schemat. glad midsommar i efterskott vänner! ha det

Likes

Comments

fun frida-fact: fkn älskar smink i alla former, ju skevare färgkombinationer desto bättre så välkomna till min nya kategori

Likes

Comments

spontanköpta fulsnygga 70-talsbrillor från en loppis, mat, bara ben och konst i alla former sammanfattar min helg i köpenhamn med livets bästa syskon. fyfan vad de två är bra asså. 


ciao bellas

Likes

Comments

var tillbaka i cham med julle i helgen. vi drack ganska mycket öl och chillade och åkte ganska (väldigt) lite skidor

I. jag och julle / II. 1,2,3 fanta och rosé ute i solskenet, vi körde ölkubb och jag försökte dricka ikapp med säsongarkillarna, dålig idé såhär i efterhand. / III. stört fin utsikt från deras lägenhet

vi turade faktiskt också! tills en av oss skadade knät och blev hämtad med helikopter och cirka alla andra också gjorde illa sig på olika sätt. åkte nog två åk på hela tiden jag var där

 jag och julle igen imorse innan jag lämnade dem :( (notera att jag dricker kaffe ur en skål för att alla koppar var slut, säsongarlivet är glamoröst)

det kändes rätt jävla jobbigt att åka hem från julia och cham och alla fina människor, men nu är jag påväg till Åre med resterande familj (inklusive bror!!) och klockan är halv nio och det är ljust ute så jag är rätt glad ändå.

kram och hej alla fina människor, au revoir

Likes

Comments

spenderade sportlovet i chamonix, systerns hemstad för tillfället (där hon lever en jobbig livsstil med puderåkning, öl och typ 0 krav. den jäveln)

kolla på de bergen!!! alltså!!! andra bilden är tagen av världens finaste människa Klara (@klaraholmer på instagramzz) vars familj (också de är världens finaste) vi var där med.

någon dag snöade det hela natten innan. vi åkte till grands montets och åkte powpow i drömskogen från öppning till stänging. i kid you not när jag säger att det var en av mina bästa skiddagar någonsin!!

en annan dag, i fredags närmare bestämt, åkte vi vallée blanche. man börjar på aiguille du midi ca 3800 m.ö.h. och åker sedan drömmig offpist på en glaciär ned till typ 2000. glaciären heter mer de glace (ishavet) för att den ser ut som just det. bara den "vågen" på bilden var 200 meter hög. sjukt??

liften som tar upp en från glaciären var avstängd så det blev en klättring på typ 400 fallhöjdsmeter. jag och min julle (kolla vad fin hon är?? wow) var glada ändå. (Klaras bilder igen)

nu har det gått två dagar sedan jag kom hem och jag har redan grov abstinens. tror att icke-säsongarlivet är väldigt ohälosamt.

trevlig tisdag, cheers mates!

Likes

Comments

härom veckan tog jag bort instagram, snapchat facebook och alla andra sociala medier jag hade på min telefon. väldigt impulsivt men jag klarade inte av det längre. pressen. en press som jag egentligen inte vet kommer från någon annan än mig själv. jag orkade inte leva upp till de krav jag själv ställde på mig själv på sociala medier.

igår tänkte jag göra det igen. fick ångest över att min blogg var för ful. för ytlig. för fel på alla sätt. lösningen blev att jag ville ta bort den istället för att utveckla den. varför? för att jag ändå aldrig kommer bli nöjd.

som en tonårig tjej är jag väldigt vilsen. i varje nytt sammanhang jag hamnar finns det nya grupper, nya gäng. men jag passar aldrig in. jag vet inte vem jag är, har ingen speciell stil. jag är en gigantisk Harry Potter- och Sherlocknörd och jag älskar att läsa fantasyböcker, och samtidigt är jag modeintresserad och läser gärna bloggar om den ena ytligheten efter den andra. vill vara som de coola hipstersarna (är det ett ord?), och vill vara som de fina stockholmsbloggarna (läs: typ kenza). men vad jag än gör så blir det fel. för jag vet inte vem jag är.

detta är lite problematiskt om man vill skaffa vänner eftersom att människor är så fixerade vid sina gäng och sin image. "squadgoals" lär ju till exempel vara den mest överandvända captionen på alla sociala medier någonsin. vilket i och för sig inte är konstigt. vi är ju ändå flockdjur och folk känner nog en trygghet i sina gäng, en grupp människor som alla litar på varandra. vi mot världen. lite fint. man kan ju inte älska alla eller passa ihop med alla heller.

men står man utanför det där, eller inte har hittat sig själv eller sin "image" blir det ensamt och svårt. då kan det leda till att man tar bort alla sina sociala medier för att allt man gör blir fel. eller så accepterar man är sexton år och att det inte är konstigt att man inte har hittat sig själv än. och så sätter man sig och skriver texter om det istället. ska började välja det senare alternativet. lite mer konstruktivt, lite mindre irriterade snapchatvänner.

¨


vet inte riktigt vart jag ville komma med detta, mest lite tankar som jag har haft i mitt huvud på senaste tiden som jag kände för att skriva ned.

glad fredag och trevlig helg på er!

Likes

Comments

"we all are living in a dream,
but life ain’t what it seems
oh everything’s a mess
and all these sorrows I have seen
they lead me to believe
that everything’s a mess"


den här låten. musiken. uppbyggnaden. texten. så jävla spot on.

Likes

Comments