Hej vänner, kommer ni ihåg mig? Mitt senaste inlägg trillade in här på bloggen torsdagen 3 mars 2016 12:44, vilket är ett bra tag sen.
Jag vet inte om jag hade tänkt börja blogga igen, jag fick bara ett sug efter att skriva ett inlägg. Jag börjar ju trots allt 9an nu och har fullt upp med att nå mina betygsmål och sköta mina läxor. Men jag vill ändå ge bloggen ett försök, se om jag faktiskt saknar den eller ifall det bara är ett infall jag har nu sent på kvällen 2 nätter innan skolan börjar. Vi får väl se.

Om vi ska fortsätta på min gamla röda tråd och prata om psykisk ohälsa kan jag tala om för er att jag mår ganska bra just nu. Jag har varit på topp, med ett fåtal dalar nu i sommar, vilket är stora framsteg för mig. Men någonstans saknar jag ändå den där 'deprimerade Wilma'n'. Det var någonstans en trygghet att kunna sätta ord på hur man kände och folk kunde ha någon slags förståelse. Jag tittar tillbaka på mina inlägg här på bloggen från 2015 och tänker jag var så säker på vem jag faktiskt var. För jag var deprimerade Wilma som drev en blogg om psykisk ohälsa, grät om nätterna och spenderade större delarna av min skoltid på skoltoaletterna. Det var jag.

Nu vet jag inte riktigt vem jag är. Jag vet att jag går på en behandling kallad spt (social psykiatriska teamet), att jag fortfarande har mina dalar ibland och att jag går på lamictal, att den medicinen faktiskt håller mig stabil.
Att säga att jag saknar Wilma 2015 är egentligen att uttrycka sig fel, för Wilma 2015 skulle göra vad som helst för att komma ur den där j'vla depressionen. Jag vill bara säga, att jag saknar att veta exakt vad jag är och hur jag är.

Jag är glad att vara på banan och jag är glad att skriva att jag troligen kommer höja mina betyg nu i 9an och kommer troligen kunna komma in på samhällslinjen inriktning beteendevetenskap. Inget utav det där hade Wilma 2015 kunnat skriva, för hin visste knappt vad hin skulle göra veckan efter. Att ha kommit ur detta eviga mönster och kunna tänka framåt är skönt, det är något jag aldrig riktigt kunnat göra. Men nu står jag här, ett halv år ungefär senare och vet vad jag vill göra med mitt liv. Tänka sig vad ett halvår kan göra.

Jag vet inte vart jag vill komma med denna blogg nu för tiden, för jag är ju trots allt inte Wilma 2015 som kunde skriva 2-3 inlägg om hur jag mådde 5-7 dagar i veckan. Med mitt psyke nu skulle det bara tråka ut er.
Att skriva om min vardag känns ganska meningslöst då en dag ur en konstant pluggande tonårings liv inte är särskilt intressant. Men jag tror jag vill börja uttrycka mina åsikter någonstans och en blogg känns som ett bra forum för det. Men jag vill inte börja om på nytt med min blogg, vill inte sätta alla gamla inlägg på privat och lämna dom som om dom vore skräp. Jag vill att folk ska kunna se min utveckling, för jag är trots allt väldigt stolt över den. Bloggen har varit lite utav en öppen dagbok och det är fortfarande något jag vill att folk ska kunna få ta del av.
Så detta kommer troligen vara ett åsiktsforum, kanske lite psyke för det är trots allt en del av mig som ibland bestämmer sig för att poppa in.

Det känns skönt att vara tillbaka, i alla fall just nu. Som sagt kanske detta bara är en väldigt trött Wilma som bara babblar på om sitt förflutna och försöker få igång en dammig gammal blogg igen enbart för underhållning. Alla youtubeklipp bland prenumerationer är tittade på och säsong 4 av oitnb är nu slut så detta kanske bara var någon jag gjorde för att hålla mig själv sysselsatt för stunden, vem vet. Det känns bra just nu som sagt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ni vet den där känslan av att vara otillräcklig, typ när misslyckades med ett prov, eller när du inte kan finnas där för någon eller kanske att du inte klarade av att springa den där sista kilometern. Nästa gång får du ångest innan du måste göra de, du MÅSTE klara det den här gången. Det mina damer och herrar (och allt där i mellan) är prestationsångest.

Jag vill helt ärligt bara lägga mig under en sten och aldrig komma ut därifrån. För jag har sån ångest över allt jag behöver göra just nu, t.ex en tenta, hålla kontakt med vänner, finnas där för folk (och nej jag tar inte för mycket ansvar inom de) och även tänka på min hälsa - båda fysiskt och psykiskt. Helt ärligt känner jag, att ifall allt detta fortsätter kommer jag snart gå in i väggen! Jag klarar min vardag, jag klarar att gå till skolan och arbeta där. Men någon jag inte klarar av är alla dessa läxor.. Det är jobbigt att komma till skott, och när jag väl gör de så känns det som att jag ska bryta ut i gråt när som helst. För ett E räcker inte för min del, då kommer jag inte in på den utbildningen jag vill.

Jag vill bara lägga allt bakom mig och bara få ligga i sängen om dagarna och läsa böcker. Då o då träffa vänner, och äta vad jag vill. Men de är inte så livet funkar.

Likes

Comments

Jag önskar att jag kunde få vara som alla andra. Att få ha ett mellanting, och äkta känslor. Jag vill kunna veta vad dom olika känslorna innebär, för jag kan inte se skillnad på sorg och glädje..

Jag, Wilma Frisk Holmberg (aka Humbla), vill vara som alla andra. Det är något jag suktat efter hela mitt liv. Och nu på senare år har det bara blivit jobbigare och jobbigare. För nu för tiden finns det inget mellanting längre. Det är antingen jätte deprimerat, alltså så pass att jag inte ens pallar gå till skolan. Eller så är jag jätte hypad så ingen orkar vara runt mig. Jag kan vara lugn, men de tyder oftast i att jag bara är extremt ledsen. Jag 'fakear' leende och skratt så ofta att jag knappt vet vad som är äkta längre - och det skrämmer mig!

Jag vill bara kunna vara med mina kompisar, göra sånt som tonåringar gör och må bra.

Jag vill vara som du.

Likes

Comments

Tro de eller ej, men jag är faktiskt inte död- haha. Jag har bara tagit en vääääldigt lång paus från det här med bloggandet, särskilt runt psykisk ohälsa. Jag vet inte riktigt varför, har inte riktigt haft någon motivation, och sen har det hänt rätt mycket i mitt liv på senaste. T.ex så har jag tagit tag i det här med bup igen (de är nu jag kommer på att jag inte sagt att jag slutade gå dit, men för att fatta de kort så tyckte jag inte att de hjälpte och vägrade att gå dit.) Jag är i alla fall där igen, och jag antar att jag bara får stå ut.

Så hur mår jag då? Jo tack, livet funkar väl tillfälligt. Ska troligen höja min dos på lamictal och har övergått till melatonin istället för cirkadin (dom sista två nämnda är sömnmedicin.) Att jag mår bra vore att överdriva, men jag är stabil.

För övrigt så var mamma på möte hos bup där hon skulle berätta om hur jag va som barn, ja i princip hela min uppväxt. Min läkare aka Maria misstänker bipolär (vilken typ är ännu okänd) och ADHD. Är fett chockad då jag inte trodde jag hade någon diagnos, men antar att jag är glad om jag får den hjälp jag behöver.

Jag ska kämpa, kämpa för att bli frisk. Det är de ända målet jag har just nu.

Likes

Comments

Jag kan bara prata utifrån mina åsikter, så jag vet inte ifall denna mask gör någon skillnad för andra.

Jag hade tänkt tipsa om en ansiktsmask från Lush, mask of magnaminty. Jag har använt den ungefär tre gånger nu, och jag kan säga att jag redan ser resultat. Helt ärligt så såg jag skillnad redan efter första användningen då mina finnas minskade redan då!

Masken känns fräsch på huden då den för det första är mintdoftande och även eftersom den ska förvaras i kylen innan användning.

Lush ansiktsmasker (och alla andra produkter) är handgjorda, och gjorda på naturliga ämnen. Vilket jag tycker känns säkert, allt är även veganskt och icke djurtestat. Masken har för övrigt ett väldigt rimligt pris då 125g kostar 79:- och 315g 169:-

Som sagt kan jag tipsar jag starkt denna mask av tidigare nämnda anledningar.

Likes

Comments

​Jag har insett att en stor del att må bättre psykiskt är att ta hand om sig själv fysiskt. Idag vaknade jag med ångest, vilket är de värsta som finns i min lilla I-landsvärld. Så idag stannade jag hemma från skolan, pga ångest, ingen sömn och huvudvärk. Och det var väldigt nödvändigt kan jag säga, för idag har jag verkligen tagit hand om mig själv! Jag sov, ett bra tag, satt och läste, pratade med en helt fantastisk människa i ungefär en timma och satte på mig en ansiktsmask. (Masken ägde för övrigt! 'Mask of magnaminty' från lush) Jag drack även två koppar te, som är typ de bästa jag vet. (Lipton's vanliga vanilj är typ de bästa som hänt mig!)

Och vet ni? Jag ska börja träna, och äta nyttigt. För jag ska ta mig fan bli av med dom där sablans spökena i mitt huvud nu! Och eftersom terapi inte funkat ska jag nu testa om psykiska saker kan funka. Önska mig lycka till!

Likes

Comments

Jag skrev ett inlägg i lördags om att mina klasskompisar skämtar om helt fel saker, och för övrigt är väldigt trångsynta. Jag tog bort inlägget, för jag ville inte få en massa skit för de. Men nu väljer jag att skriva ett nytt sånt här inlägg, för jag vill visa att jag verkligen menar allvar. Jag vill även säga att detta inlägg handlar inte om hela min klass, men en viss del utav den.

Min klass vet inte vad man inte får skämta om, vilket är något jag nu märkt av nu. Jag kan dra några exempel. Först ut: Vi hade sätt en film om mobbning, där ett filmteam följde med en pojke i skolan där han blev grovt mobbad både psykisk och fysiskt. T.ex tog dom stryptag på honom, högg honom med saker och kallades för 'fishface'. Då är de några som på riktigt sitter och skrattar och gör narr av den här pojken. Jag vänder mig om och säger "Vad är det som är så roligt?" Vilket dom svarar: "Hans röst" (Vill tilllägga att denna pojken i filmen va född i ungefär 24 veckan). Läraren går emellan och skäller ut dessa, vilket för övrigt är typ första gången en lärare reagerar. Sen har vi ju även sånna här små kommentarer som kommer ur deras munnar några gånger om dagen: "Är du bög eller?" "Bögar är äckliga" "Nu ska jag hem och skära mig lite" "Let's be emo och skära oss" "Jag ska fan få en ätstörning". Är detta acceptabelt? Får man säga såhär och skämta om självskadebeteende, och en läggning? NEJ. Alltså på riktigt, snälla gå och skaffa lite respekt och fakta. För vet ni vad deras vanligaste argument är när man frågar varför de är så äckligt att vara bög? "Det är onaturligt". Om de va onaturligt skulle de inte finnas, lilla gubben/gumman vi lever på 2000 talet och inte stenåldern.

Jag är arg, och jävligt trött på de här! Snälla skärp er!

Likes

Comments

..ni troligen inte visste om mig!

1. Jag läser ungefär 3 böcker per månad, vilket resulterar i att jag typ läst ut alla böcker jag äger

2. När jag va liten älskade jag potatisen i pyttipannan, och åt därför alltid upp korven och de andra köttet först

3. Jag har: dansat, ridit, gått på skytte, ju-jutsu, teater, kör, fotboll, handboll, gymnastik och någon slags radiostyrd bil sak. Ja jag testade i princip allt när jag va liten

4. Hårfärger jag haft: rött, 50 shades of brunt, blont, rosa, blått och mörkbrunt med grön lugg

5. Jag har haft ungefär 5 bloggar..

Likes

Comments

Så jag och mamma va på möte med min gamla psykolog och min läkare idag, och jag är så himla lycklig just nu! Varför? För att jag äntligen ska slippa gå till bup en gång i veckan, vilket jag avskytt från första gång. Istället ska jag bara ha medicinuppföljning med Maria (min läkare), vilket är helt okej I guess.

Vi snackade även om att jag kanske skulle få extra hjälp med matten i skolan, men alltså jag vet inte.. Det känns lite skumt, och känner att varför ska jag ha de egentligen? Men samtidigt tänker jag att de kanske vore bra och ha det tills jag är i kapp med kunskaperna i matten. Får fundera tills jag ska träffa Maria nästa gång.

Så måendet at the moment då? Jo det är faktiskt ganska stabilt, stabilare än vad de vart på länge. Jag träffar fortfarande vänner regelbundet, bloggen håller jag igång och känner faktiskt lite motivation för skolan. Så jag mår väl de man kallar okej just nu, vilket är nice.

Likes

Comments

Om ni följer min blogg så vet ni att jag för ett tag sen skrev ett inlägg om ett par örhängen på spelet moviestarplanet med motivet rakblad. Jag har mejlat mycket fram och tillbaka med dom nu, (tänkte dela med mig av dessa mejl) men dom har fortfarande inte tagit bort dom där örhängena? Jag blir arg, frustrerad och ledsen. Hur svårt kan de va att ta bort dom? Jag har mejlat typ tre gånger nu, och dom säger "Vi ska ta bort dom" men inget händer ju! Aja, här har ni i alla fall mejlen:

Jag 19 december: Hej! Jag har ett klagomål angående ett par örhängen ni gav ut i shoppen 2011. Motivet är ett par rakblad, och enligt mig är dessa väldigt respektlösa och opassande och borde tas bort genast! MVH ******
John's svar 25 december: Hej, vi har tagit bort örhängena. Om de är tillbaka, var god och skicka en skärmdump på dem, så ska vi ta hand om dem. Tack!
Jag 25 december: Dom har fortfarande inte tagits bort *bifogad fil*
Tilda's svar 27 december:
Tack för denna informationen. Jag kommer nu informera tekniska så vi tar bort dem så fort så möjligt. Vi beklagar detta.
Vernon's svar 5 januari:
The ear rings have been changed to something more appropriate.

MEN DOM ÄR INTE BORTA

Likes

Comments