Header
View tracker

...är inprincip vad mina dagar består av nu. Jag har dock betat av ganska mycket plugg, vilket känns jätteskönt, så jag kan ta det lite lugnare nu i en vecka. Jag gillar mina klasser jag tar denna terminen, de är roliga!

Med mindre än tre veckor kvar till första tävlingen så tränar vi på hårt. Golfen känns ändå bra, men kan vara mycket bättre. Vi har haft tre stycken qualifyings och jag har haft scorerna 74,76,77. Inte jättenöjd, med jag känner att det kommer snart! Jag är taggad på att säsongen ska starta!

Jag har sedan ett år tillbaka mortons neurom, vilket har gjort att jag inte har kunnat springa och haft ont i min vänstra fot. Men på sista tiden har jag börjat springa lite lugnt och arbeta mig framåt successivt. Så idag klarade jag att springa 3,5 km utan att det gjorde ont, vilket gjorde mig jätteglad! Så kul att äntligen kunna springa lite!

Annars så rullar vardagen på här borta och allt är bra!

​Min nya putter-headcover som jag fick idag, så snygg! Stolt svensk hehe

Likes

Comments

I brist på annat och tänkte jag att det kunde vara lite intressant att få se mitt schema för denna terminen haha.

Måndagar:

06.00 - Morgonfys, springer 5 km

11:00 - 11.50 - Första och sista lektionen <3, Accounting

14:00-17:00 - Golfträning

Tisdagar:

06.00 - Morgonfys, styrka

08.00 - 09.15 - American Government & Politics

09.30 - 10.45 - Microeconomics

14:00 - 17.00 Golfträning

Onsdagar:

Sovmorgon!

11:00 - Accounting

14:00 - 17.00 Golfträning

Torsdagar:

06.30 Yoga, älskar att vi har börjat göra det med laget!

08.00 - American Government & Politics

09.30 - Microeconomics

14:00 - 17.00 Golfträning

Fredagar

06.00 Morgonträning, styrka

11:00 Accounting

14:00 - 17:00 Golfträning

+ alla andra sysslor som plugg, handla, tvätta, laga mat, städa, gym osv. Men jag gillar det! Kram!


Likes

Comments

Hejsan!

Första veckan tillbaka i Weatherford har varit väldigt lugn. Det har varit en mjukstart i skolan med introduktioner på de nya kurserna, så alltså inte så mycket skolarbeten än. Denna terminen ska jag läsa MIS, Marknadsföring, Amerikansk politik, Microeconomics och Financial accounting. Jag tror det kommer bli roligt och jag gillar verkligen mitt schema och mina lärare.

Vi har också tränat varje dag denna veckan. Det var så kul att äntligen få slå på gräs igen! I tisdags och igår så var det så fint väder, 20 grader varmt! Idag så har det varit runt nollan, så kallt!! Det är helt sjukt hur det kan ändras så fort! Igår gick jag i shorts, och idag hade jag underställ och flera lager och frös så mycket! Oklahoma vädret är helt sjuk ibland..

I morgon har de stängt campus och alla lektioner är inställda på grund av att det ska komma en "snöstorm". Jag vet inte om jag skulle kalla det snöstorm direkt. Det ska inte ens vara minusgrader och det är 40 % chans av snö.. Hemma i Sverige är ju inte detta någonting, men här i USA så stängs allt ner. Amerikaner går ju inte riktigt hand i hand med snö, is och kyla. Idag var säkert hela staden på Walmart för att bunkra upp inför "stormen". Jag har nog aldrig sett så mycket folk på Walmart, så många varor var slut, allting som du inte behöver någon el till att laga, ficklampor, tändstickor, vatten etc. Kolla bara de tomma hyllorna på brödavdelning nedanför haha. Det känns verkligen som amerikanerna förstorar allting och det känns inte som det kommer bli så allvarligt. Men tid får väl utvisa. Vi hörs snart! 

Likes

Comments

3 veckor gick fort. Nu är jag tillbaka i USA efter ett väldigt mysigt jullov hemma i Sverige. Jag åkte upp till Stockholm för att träffa Esther och fira jul med hela släkten. Därefter åkte familjen upp till Tandådalen och åkte skidor. Så mysigt! Därefter firade jag in det nya året med fina vänner. Ett härligt och mysigt lov, då jag fick ny energi till vårterminen!

Likes

Comments

Äntligen!! Idag skrev jag mitt sista finals och nu har jag jullov!! Väskorna är packade och imorgon går planet hem! Som jag har sett fram emot detta i flera veckor. Jag kan inte fatta hur snabbt denna terminen har gått och det känns bara som att de går snabbare och snabbare för varje gång. Jag har redan avklarat 3 terminer här i USA.

Kan knappt fatta att jag få se dessa om 2 dagar <3

Jag är väldigt nöjd med denna terminen, både i skolan och med golfen. Jag har fått bra betyg och skött skolan bra.

Vi har haft två lagvinster och placerat topp 2 i varje tävling i höst! Jag har placerat top 10 individuellt i varje tävling med två 3:e platser. Jag har verkligen vuxit på banan och fått mera självförtroende. Jag vet att jag faktiskt kan spela bra golf!

Denna terminen har dock inte bara varit en dans på röda rosor. Har haft ganska mycket hemlängtan och speciellt nu i offseason. Men jag tror att jag kommer ut starkare ur detta. Jag är tacksam att jag har vänner och familj som stöttar mig varje dag. Både här och hemma i Sverige.

Därför är det extra skönt att veta att imorgon ska jag faktiskt få åka hem och ha ett skönt och härligt jullov!

  • 390 readers

Likes

Comments

View tracker

Min SWOSU Golf familj

I torsdags hade vi vår årliga Christmas dinner, vilket var väldigt trevligt. En rolig avslutning innan alla åker på varsitt hål.

Denna veckan har det varit finals week. Det sägs vara tuffast veckan på hela året, folk pluggar 24/7, dricker kaffe i mängder och ingen sömn. Så har det dock inte riktigt varit för mig haha, jag har haft ganska tur och bara haft ett prov jag behövt plugga riktigt mycket inför.
I måndags tog jag 3 stycken prov, varav 2 online. Alla tre var ganska enkla och gick bra! I dag hade jag world history final vilket kändes helt okej, förhoppningsvis gick det bra. Vara bara så redo för att vara klar!

Annars denna veckan har jag packat, varit i OKC för att handla julklappar och råkat på en riktigt dunder förkylning lagom till en 10 timmar flygresa. Snart ses vi!!

  • 391 readers

Likes

Comments

Hej!

Det är december, deadweek och 10 dagar (!!!!) tills jag får åka hem! Kan inte förstå hur snabbt denna semestern har gått..

Som sagt, denna vecka är det deadweek, vilket är veckan innan finalsweek med alla slutprov. Under deadweek så har vi inte några träningar och lärarna får inte ha eller ta emot några uppgifter. Allt fokus ska ligga på slutproven. Har dock inte börjat plugga än haha, men min plan är att börja imorgon..

I går hade jag mina två sista "vanliga" prov, vilket gick jättebra! Jag fick alla rätt på provet i geologi och på macroeconomics provet så fick jag tillräckligt mycket poäng för att få ett A i kursen och slippa finals nästa vecka! Idag så har jag också lämnat in mina sista uppgifter för denna terminen, vilket är så skönt!! Så det ända jag behöver fokusera på nu är finals, slutprov.

Jag har två stora slutprov, ett i geologi och ett i world history, som jag behöver plugga mycket till. Jag har två stycken till, men dom är online och jag behöver inte ens få godkänt på de proven för att få A i kurserna, så är inte så orolig över dom.

Denna veckan har vi också vår avslutningsmiddag med golflaget, vilket ska bli mycket trevligt!

I fredags hade vi en Ugly Christmas Sweater Party, vilket var jättekul!

Jag har haft andra advents mys med julkalendern och plugg/ Igår gjorde jag en jättegod vegetarisk lasagne med tomatsås och spenat och kesoblandning.

I lördags hade jag och Emily pizza och filmkväll. Ikväll har jag gjort en egen julklander tills jag sitter på planet hem! 10 ynka dagar, men låt dom gå fort <3

Likes

Comments

​Idag har jag gjort min egna adventsljusstake. Man får tar vad man har och pyssla själv när de inte har några adventsljusstakar här i USA. Men det blev bra och mysigt! Har lite julstämning på mitt rum nu iallafall!

Två normala veckor kvar i skolan och sen finals week. Denna vecka är sista vecka av workouts och schemalagd träning. Jag har ganska mycket plugg kvar i skolan, men ska försöka att beta av allt suggestivt. Svårt att fatta att denna terminen börjar lida mot sitt slut och att jag faktiskt får åka hem om mindre än 3 veckor. Men jag är mer än redo för dom att passera fort. 

Likes

Comments

Thanksgiving mat i mängder

Black Friday kaos på Walmart / Jag testar att skjuta gevär

Vi spelade en runda golf med Tori's bror och pappa.

Jag, Tori och hennes bror fiskade

Sista kvällen tände vi en brasa

Denna veckan har jag haft thanksgiving break. Jag hängde med Tori hem till henne nere i Texas. De bor i ett område precis vid en sjö/står å. Vi körde ner dit i tisdags och tog det bara lugnt på kvällen. I onsdags tog vi det lugnt, fiskade en stund, hjälpte Toris mamma att laga mat inför thanksgiving middagen, körde några ärenden och jag fick en rundtur i kvarteret/området dom bor i. Det är jättestort, de har två golfbanor, ett flygfält, pecan odlingar, en sjö, en stor å, affärer, bank etc.

I torsdags var det thanksgiving och vi hade en stor trevlig middag, då deras släktingar och grannar kom. På kvällen åkte vi till Walmart för black fridag shopping. Jag säger bara kaos... alla dessa människor.. I helgen hann vi också med att åka iväg till en annan stad och shoppa, spela en runda golf, ta det lugnt, och bara njuta av lite ledighet!

Likes

Comments

Hej från sjukstugan,

Jag har denna veckan fått halsfluss och mår därför inte så bra. Jag började känna i halsen redan i söndagskväll och gick därför till skolsköterskan på måndag morgon där hon konstaterade att jag hade halsfluss. Jag har tagit penicillin i två dagar så nu börjar det blir lite bättre, men har fortfarande väldigt ont i halsen, huvudet och känner mig matt. Denna veckan är det helt sjukt fint väder, över 25 grader i november?! Så det sista jag vill egentligen är att ligga inne sjuk...

Denna veckan är det som mest i skolan också, så jag har känner mig väldigt stressad. Jag har ett prov i world history, inlämning av en affärsplan, geologi prov. Sen vill jag göra klart alla läxor jag har nästa vecka, innan jag åker med Tori till Texas för Thanksgiving. Ska försöka få tillbaka lite energi så jag kan beta av allt..

Vi har också haft invigning av vår facilitet. Mannen som har sponsrat bygget heter Everett Dobson. Han är en av Oklahomas mest framgångsrika affärsmän, han äger bl.a. delar av basketlaget Oklahoma Thunders. Han är en tidigare elev och spelat golf för SWOSU. Invigningen var väldigt lyckad!

Det första du ser när du kommer in är vår individuella bilder och lagbilen.

Loggan till faciliteten har min roommate Ana gjort! Den är så fin!

Likes

Comments