Ikväll var jag på föreningsmöte med Linköpings FN-förening och jag måste säga att under hela dagen har gått runt och varit lite vemodig och det kändes även under kvällen. Har nämligen följt mina kompisar som är kvar på gymnasiet på snapchat och sett lite av deras arbete med FN-föreningen. Blir så extremt stolt och glad, men som jag saknar dem och att arbeta med dem. Snart är FN-dagen kommen och jag kommer delta på ett musikevenemang i Motala som Mjölby/Motala FN-förening håller i., som insamling till Skolmatprojektet. Jag känner att jag saknar mina FN-kompisar på Arlandagymnasiet extra mycket just nu när alla FN-uppdrag/föreläsningar och projekt börjar dra igång. Men jag följer dem på avstånd och är så där extra stolt över dem och deras framsteg... De finns ju med mig, bara en skypedejt bort.

Throwback till ett föreningsuppdrag förra året tillsammans med mina favisar!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ärade bloggläsare. Ja, nu vet jag ju faktiskt inte om det är någon som läser detta men det gör inget. Det kan ju vara lite trevligt att börja ett inlägg med ett hej - jag är så dåligt på sånt.

Som kanske märkts så har jag varit lite frånvarande (eller ganska mycket frånvarande skulle jag nog vilja säga.) Det har varit mycket plugg, men även nya möten och intryck som gjort mig lite upptagen och så kan det vara skönt att faktiskt inte skriva ibland. Jag ska försöka att inte summera dessa två veckor i ett inlägg, det blir ganska ointressant.

Idag vaknade jag (eller snarare rullade upp ur sängen) vid 10 (nej, nu ljuger jag igen haha 11 faktiskt. Ville försöka låta duktig.) Sedan satte jag mig ner i köket med böcker, datorn och en kopp te för att plugga. Jag måste nog säga att om det är något jag är extremt dåligt på, så är det att studera. Jag tror att jag behöver vara praktisk för att något ska fastna i min hjärna. Det räcker lixom inte med att läsa om samma sida 24 gånger, det rinner av mig ändå. I fredags fick jag dock lite pepp, jag har nämligen fått mina första högskolepoäng och det kändes ju ganska mäktigt. Så jag är numera 7,5 hp rikare och nu återstår det bara 172,5 kvar!

Från en sak till en annan. Under den föregångna veckan tog jag över Instagram kontot @inorrkoping som är ett projekt kommunen driver, där jag delat med mig av mitt "jätteintressanta" liv som ny student i Norrköping och ambassadör för svenska FN-förbundet.

Det är ju ganska praktiskt att skildra sin vecka i bilder när man ska återberätta veckan sen. För att summera bilderna lite kort; Jag har målat kossor lila på photoshop, varit med på P4 Östergötland och pratat om flicka och skolmatprojekten som jag är ambassadör för. Dessutom har jag varit i Söderledskyrkan där jag träffa Anna-Karin som är diakon och som kontaktade mig. Jag fick nämligen en förfrågan om att delta på ett evenemang i mitten av november som hålls i kyrkan för att uppmärksamma situationen i Etiopien.  Anna-Karin gav mig även en rundtur i kyrkans lokaler och jag fick en insikt i deras verksamheter. Bland annat den öppna förskolan de har men även ett insamlingförråd fullt med kläder och andra nödvändigheter, så fantastiskt med hjälp man kan få via kyrkan! I lördags delog jag även på min allra första sjungning med kören, det var så skoj! 

Veckans höjdpunkt var nog min söndag. En söndagseftermiddag jag ska leva på så fort motivationen sviker mig eller jag får en dålig dag. Det blev mat, fika, kramar och en massa prat. Min lärare från gymnasiet var på besök i Norrköping och jag bara ventilera och det kändes så skönt. Det var tankar kring utbildningen, klassen, staden, vännerna, idéer, framtidsplaner osv osv. Ärligt talat, det finaste man kan ge någon är nog sin tid! Därför är jag så glad jag har henne - en trygghet i det nya steget och i min rätt så löjliga rädsla för att bli övergiven. Just då blir även orden "Jag sitter på din axel" något större. Det är ord som säger - "Jag lämnar dig inte."

Likes

Comments

Ikväll har jag varit på föreläsning, det var Zontaklubb i Norrköping som bjöd in mig på deras klubbmöte som inleddes med en middag. Resten av kvällen lyssnade vi på en föreläsning om könsstympning som Anisa Mohamed Hassan, sakkunnig på Länsstyrelsen Östergötland, höll i. Det var en fantastisk föreläsning och jag rös igenom flera delar av föredraget då hon så klockrent beskrev det som ändå borde vara så självklart att avstå från. Jag tackar för möjligheten att fått lyssna på den föreläsningen. Den gav mig ännu mer insikt i hur flickor som har blivit utsatta har det, många flickor lever ju faktiskt i Sverige. Jag hoppas på att kunna spinna vidare på detta och uppmärksamma arbetet mot könsstympning i högre grad, vi måste få bukt på sedvänjan.
Anisa sa något så klockrent: "Det är först när vi börja tänka det som "vårt" problem istället för "deras" problem som vi faktiskt kan få bukt och sätta stopp för könsstympning. Vi behöver arbeta tillsammans."

Likes

Comments

Vikthetsen har förbannat vårt samhälle. Alltså mat är ju gott, jäkligt gott. Faktum är att mat är livet. Mat är vad vi behöver. Mat är det viktigaste. Det är något som Maslow och hans behovstrappa har konstaterat för oss, men ändå är det en sådan fixering.

Jag kan ärligt säga att jag aldrig riktigt mått dåligt över vad folk har att säga om min vikt - Jag trivs med mig själv, trots min övervikt. Dels för att jag nog aldrig låtit min vikt eller mitt utseende definiera min person. Samtidigt kan det ha att göra med min uppväxt - Jag hade en jäkla bra tur när det kom till umgänge. Jag tycker mig ha förskonats från elakingar många gånger och mina vänner var sanna beskyddare. Sen är det ju klart att det alltid finns människor som yttrar sig  bara för att vara elaka, än idag.  Jag känner mig dock inte illa till mods för att någon kommenterar min vikt. Gillar man inte Nasrin, så är det för något som Nasrin sagt eller gjort och inte för Nasrins utseende. Simple as that.

Ändå kan jag idag erkänna att jag dras med in i den hälsohets som råder. Det går så långt att hela dagar ibland cirkulerar kring det man ska och inte ska äta, istället för att bara leva ett normalt liv med lagom av allt. Det är tufft - Bantningskurer hit och dit och folk som kommenterar hur "feta" och "äckliga" de känner sig, trots att majoriteten av dem har ett BMI som snuddar under det normala/friska. Jag önskar det funnits en knapp så man bara kunde pausa all hets. En knapp som för oss till ett tillstånd där människor tränar och äter sunt för att må bra utav det och inte för att löpet på Aftonbladet hävdar att man kommer riskera cancer ifall man väger 5kg för mycket. "Lev sunt och kom också ihåg vem du gör det för." Ett motto jag nyss snodde från ett instagram konto.

Jag skaffade ett medlemskap på 24 för några veckor sedan. Jag kanske har varit där 3 gånger hittills, så det ser ju inte så ljust ut, haha.  Det går trögt framåt men det är okej, jag tror inte hetstränande kommer göra så stor skillnad. Jag (försöker. Ska ej ljuga, haha) äta bra - För att jag själv vill det och för att jag ska må bättre och orka mer. Jag vill kunna ge min kropp de bästa förutsättningarna här i livet så att den orkar med mig och inte ger upp på mig på min livsresa. Där har jag ett ansvar där jag själv tar hand om min kropp efter mina egna villkor. Jag tror inte på att jag kommer bli lyckligare, ju färre kilon det står på vågen men jag tror på att jag behöver en frisk och hälsosam kropp för att orka med livet. Så jag ska jobba på det men utan någon som helst hets. Framför allt tänker jag inte göra det för att anpassa mig efter ett visst samhällsideal. Om något år är det antagligen något nytt ideal som står på agendan och då kanske man måste ha symmetriska tår och inte en Kim K booty och Victoria Secret modellers kropp för att vara snygg. Så summan av kardemumman...Nu ska jag ta å käka och så ska jag göra det med nöje och imorgon kanske jag beger mig till gymmet för vad vore inte livet utan lite balans.

Kram å hej så länge, nu ska jag försöka komma igång med min krönika, stresssssss

​I ett photoshopat försök att förstora mitt leende... Istället för redigera bort andra diverse fel som finns att hitta på mig. 

Likes

Comments

Kan var bland det finaste jag beskådat. Materiell lycka är också lycka🎈

Likes

Comments

Tjeeeena, mittbena.
Jag har gått tillbaka och läst lite vad jag skrivit i tidigare inlägg och jag låter ju ganska bitter, men ibland får man kanske vara allvarlig. Jag tror jag vågat tillåta mig själv att må annat än bra, just eftersom det inte alltid går att vara på topp humör, trots att folk förväntar sig det. Nu när jag är mer anonym, i en stad där förväntningarna inte haglar över en, har jag tillåtit mig själv att bara vara. Jag får må hur fan jag vill, jag får vara ledsen och jag får vara arg och jag får vara jävligt lycklig, det är ändå ingen som märker något. 

På senaste tiden har jag varit lite obrydd när det kommer till kompisfronten. Jag behöver inga kompisar, eller jo det behöver jag nog men jag känner att jag inte orkar inte anstränga mig. Jag låter det få komma av sig själv och tills dess ska jag njuta av min ensamhet, eller rättare sagt fokusera på viktigare saker som plugg...

Likes

Comments

Idag efter skolan mötte jag upp Malin som är redaktör för tidningen jag kommer skriva krönikor för. Vi möttes upp för att ta en byline bild och på något sätt blev det till en snabb men härligt avslappnade fikastund. Snacket med henne fick mig genast på bättre humör. Älskar människor som smittar av sig av sin energi, hon var verkligen superhärlig. 

Det är någonting med skolan som får mig väldigt nedstämd, jag känner ingen fröjd av att ta mig till föreläsningarna eller mina seminarium och då är jag ändå en tjej som tyckt om skolan. Det är väl kanske hela den här ny-i-staden grejen, jag har inte riktigt hittat fotfästet än och min klass på 80 pers är fortfarande främmande för mig. Men det är bara att ta det som det kommer, under tiden ängnar jag tid åt de kontakter jag faktiskt lyckats knyta, utanför skolan.  

Jo, juste. Jag tog min spårvagnsoskuld idag och det hela startade med att jag tog fel spårvagn och hamnade i andra änden av Norrköping. Lokaltrafiken här är så förvirrande och när jag lyckats ta mig tillbaka så var jag sen till mitt spinning pass, kan ha fält en tår någonstans på vägen. 

För övrigt? Jorden är fortfarande rund, människan blir allt dummare och valet 2018 ger mig fasansfulla rysningar... 

Vi kan alla behöva en kram, jag behöver många. 

Likes

Comments

Idag har det varit fullrulle typ, eller det känns så i kroppen iallafall. Jag sov 3h inatt och när larmet gick övervägde jag på riktigt om min framtid verkligen var värd att kliva upp för, haha! Försökte hålla ögonen öppna under första föreläsningen och det gick väl sådär, allt gick in genom ena och ut genom andra örat. Vi har påbörjat vår första delmoment i kursen och det är ett grupparbete där vi ska skriva ihop en projektidé på cirka 12 sidor. Det är inte lika lätt som det möjligtvis kan låta och jag hänger knappt med i svängarna (inte min grupp eller för den delen, haha)

Jag provsjöng idag för SKÖN, studentkören här på Campus. Det var väldigt kul och jag har nu fått veta att jag är en Alt 1, intressant. Fick besked några timmar senare att jag kom med, så himla skoj, det var väldigt många som sökte i år tydligen (Hahaha humblebrag utan dess like, fy). Jag befann mig på den första repetitionen bara någon timme efter att jag fått beskedet och jag kände mig så välkomnad. Jag har aldrig sjungit i kör förr och kan ingenting kring notläsning så jag var väldigt förvirrad genom många av låtarna men altarna bredvid mig var otroligt snälla som vägledde mig och försäkrade mig om att man lär sig med tiden. Jag är ju lite av en föreningstjej och det är så kul när man träffar människor som delar liknande intressen. Ta min klass till exempel, jag känner knappt någon och lär väl vara för evigt ensam länge till. Jag kan tycka att det är jobbigt att tvingas prata med människor som är så olik en och som man knappt delar intressen med. Nu ska jag inte vara sån, men ni fattar kanske? Man får en annan gemenskap i föreningssammanhang.

För övrigt  har jag bokat in några möten angående mitt ambassadörskap och har blivit kontaktat av potentiella samarbetspartner. Jag är så taggad! Vill göra det bästa av mitt ambassadörskap för FN-förbundet innan läsåret tar slut. Men nu ska jag sova, eller jag ska åtminstone försöka.


Likes

Comments

När saker och ting blir jobbigt så skriver jag. Skrivandet har alltid funnits där, som ett sätt att rensa skallen. Jag hittade detta brev i mina anteckningar på datorn, ett brev jag skrev till mig själv när skolan var som jobbigast och när oron var som störst. Tänk att jag nu idag kan sitta här och veta om att det gick bra. Jag är nöjd med tillvaron, kanske framför allt för att jag numera är fullt medveten om att JAG har makten att utforma den efter mina egna förutsättningar och önskningar. Som ett svar tillbaka till mig själv: Det gick bra och du är grym som höll ut.
- Många kramar!

Likes

Comments

Sitter och stirrar på ett blank dokument. Jag har fått en förfrågan om att skriva krönikor för en tidning, och först ut ska skickas in på tisdag. Mina händer vill skriva men min hjärna har svårt att formulera sig. Det är inte längre en fråga om VAD jag ska skriva om, utan HUR jag ska skriva.

I måndags hade vi en föreläsning om just skrivande, en väldigt intressant föreläsning om jag får säga det själv. I salen stod två lärare med två helt olika syn på skrivandet som gestaltningsform. Det var rätt så fascinerande att följa deras hetsiga diskussioner med varandra men en sak hade de båda klart för sig  - skriva är ingenting för dem. Summan av kardemumman under föreläsningen var ju ändå att det svåra med skrivandet är att komma igång  och det är lite i det stadiet jag befinner mig nu. Ett stadie av prestationsångest, för det är nog ändå det som skrivkrampen grundar sig i. Min text kommer bedömas av andra människor, människor som många gånger inte är så snälla. 

För övrigt är jag är väldigt glad och tacksam över att få möjligheten att skriva, så jag ska ta vara på den. Får ta och göra en kopp te, så jag kommer igång. Snart så.

Likes

Comments