Månadens krönika handlar om förändring och den var lite svår att skriva, känslomässigt. Kanske mest för att jag var så vilse i mina egna tankar men jag hoppas att jag lyckats hitta någon form av balans. Den är sprungen ur fikastunder med en otroligt fin och vis gammal lärare till mig som lyckas få mig att känna mig lite bättre till mods inför den ovisshet jag ställs inför, en spark i baken helt enkelt. Det är skönt att en vuxen att vända sig till (trots att jag själv förväntas vara en.) En vuxen som levt och som vet att allting har sin plats å att det mesta löser sig, man måste inte ha alla svar. ❤️


Webbversionen finner ni här:

http://norrkoping.etc.se/kronika/jag-sitter-pa-din-axel-glom-inte-det

Och tidigare krönikor:

http://norrkoping.etc.se/kronika/intimkirurgi-kvinnlig-konsstympning

http://norrkoping.etc.se/kronika/alla-som-ar-feminister-racker-upp-en-hand

http://norrkoping.etc.se/kronika

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det är en fråga jag kommit att ställa mig de senaste dagarna. Vem är DU? Du som läser detta just nu. Hur hitta du hit? Känner du mig? Känner jag dig? Är du på stalking turné eller var det slumpen som förde dig hit?
Jag behöver inga svar. Jag tycker mig låta lite aggressiv i inledningen men jag undrar faktiskt, av ren nyfikenhet, vilka det är som kikar in här då och då och får mina visningvyer att öka. Jag måste erkänna att jag blir lite smickrad, även fast detta bara är en plats jag skriver av mig på - när jag har funderingar, när jag oroar mig, när jag är arg, när jag är glad osv osv osv... Hela den här "hej bloggläsare" grejen är väldigt onaturligt för mig, jag skriver ju inte till någon, jag skriver bara. Jag lättar lite på locket och så råkar det bli en offentlig plattform utav det, men vad gör det om 10 år säg?

Jag hoppas du finner en ro i att läsa det jag har att skriva eller att du har/har haft en trevlig stund här inne. Jag vill ju allt annat än att verka ovälkomnade. Så jag säger hej - hej till er som klickar er in här, för enligt bloggstatistiken är ni ett par återkommande varelser.

Varhälsade!

Likes

Comments

Dannys version av Ted Gärdestad dängan går på repeat. Blir så väldans glad och ledsen och glad, haha kan inte riktigt bestämma mig, massa känslor flödar iallafall. Grät för övrigt genom hela hyllningsavsnittet till Gärdestad på Så mycket bättre. Varför? Vet jag inte. Har blivit väldigt blödig på senaste tiden???????? Nästan så att det blir töntigt.

Min frånvaro har präglats av en hel del ångest och lathet, det går lite hand i hand. Jag har en massa saker att göra men låter bli och lägger mig och stirrar på absolut ingenting i flera dygn typ (jag önskar nästan att jag skämta.) Förutom en hel del uppgifter som ligger uppradade så har jag en krönika att skriva till fredag. Krönikaångesten börjar ju bli väldigt uttjatat här, men vad jobbigt det är varje gång att skriva, POURQUE?

... Solen går opp, så oskuldsfull

Lyser på oss, för kärlekens skull

Lyssna, njut, å tacka mej en vacker dag. 


Likes

Comments

Sitter och pluggar retorik, väldigt intressant! Jag älskar att det är så lägligt, jag har ju en föreläsning att förbereda inför nästa vecka och kan ta till mig av de retoriska knep som nämns i litteraturen. Det har varit mycket litteratur på senaste tiden men en intressant sådan för omväxlingens skull. Är inne på andra veckan i P2 (kurs 2) på programmet som är medieproduktion i praktik. Vi håller på med etnografiska studier och fältarbete. Projektet går ut på att vi ska observera något "en berättelse om vardagslivet" som är temat för arbetet. Det är as intressant! Heja detta. I slutet ska vi sedan använda oss av våra fältstudier för att göra en medieproduktion, i detta fall en podcast där vi ska prata om vår studie. Apropå studier läste jag nyss ett mejl om kallelse till informationsmöte om utlandsstudier. Det låter så intressant och jag är så taggad på att höra om vilka möjligheter som finns. Om det inte blir utlandsstudier kanske det blir praktik istället. Får se vad som blir av och vad som visar sig!

Nu jag ska fortsätta pluggandet, jag har en hel del litteratur att läsa inför morgondagen.

Likes

Comments

Igår natt fick jag ett ryck och loggade ut från mina sociala medier och raderade apparna från mobilen. Jag känner att jag behöver vara i fred ett tag och bara ta en paus från alla uppdateringar och mina egna ständiga uppdateringar. Appar så som Facebook, Instagram, Snapchat och Twitter, de enda "sociala" apparna jag har kvar är Messanger och Whatsapp och så skype, men det är ju av praktiska själ, det går ju inte att helt insolera sig. Sedan tycker jag nog inte de apparna räknas som sociala medier. Jag reflekterar väldigt sällan över hur mycket tid som jag faktiskt lägger ner på att uppdatera mig om min omvärld, vad mina vänner och bekanta sysslar med. Den omvärld jag ser på sociala medier är ju inte en representation av den omvärld som finns där ute i det verkliga. Fångade i våra filterbubblor inser jag snabbt hur lätt det är att faktiskt snöa in sig. Jag behöver ta en paus från det gamla och leva mig in i det nya, jag har inte riktigt tillåtit mig att göra det.

Men framför allt få tid . Tid för att läsa, gå på promenad, lyssna på poddar, skriva (kanske inte om vad jag gör men mer om mina tankar), krönikor samt (kanske allra vikigast) fokusera på studierna. Allt sådant som jag bort prioriterar när jag ligger med telefonen i soffan i timmar. Jag känner att det är läge att ta tag i mina beteendemönster. Kanske skall jag ta mig till gymmet? Haha nu bara drar jag till med en massa hätska förändringar, men någonstans måste man ju börja.  Förhoppningsvis ger det också en positiv effekt på min sömn som har fått lida väldigt mycket de senaste månaderna. Vi får se hur länge pausen varar. Nu ska jag borsta tänderna och sedan somna till Alex & Sigges Podcast. Kram så länge!

Likes

Comments

Två inlägg på en dag, rastlösa fingertoppar lol.
Sitter på tåget påväg tillbaka till Norpan, bara att brösta läget. Märkligt nog sitter killen bredvid mig och tar lowkey bilder på mig och han är verkligen inte diskret. Vill typ kolla in i kameran och posa så att han skäms, haha, så märkliga personer det finns. Har precis kollat klart på en tal som Jimmie Åkesson höll i Almedalen i somras inför en föreläsning vi har imorgon. Vi fick några frågor att tänka på inför det 30 minuter långa talet och jag måste säga att jag aldrig riktigt lyssnat på när Åkesson håller tal. Nog om att jag inte håller med SDs politik så var ju Åkesson inte den bästa talaren. Jag förväntade mig ändå att han skulle vara det av någon anledning? Det brukar vara en gemensam nämnare för högerextremister. Ser fram emot föreläsningen imorgon för att höra om de andras reflektioner. Just nu vill bara gå hem och slänga mig i sängen men jag har en inlämning imorgon bitti som jag lyckats stjuta upp, så sömnen får skjutas upp för tillfället. Jaja, blablabla... Jag lever än. 10 fingrar. 10 tår. Livet är gött ändå. På återseende❤️

Likes

Comments

Skärmen på mobilen har fått en repa. Det är visserligen bara plastskyddet ovanpå den riktiga skärmen men det är ett störtningsmoment. Idag är det söndag, och sådana småsaker drar ner mitt humör till underjorden typ. Det är något med söndagar som får mitt lilla hjärta att bara vilja krypa ner under sängen och gråta hela dagen. Dagen blir så dyster och efter en fantastisk helg hemma vill jag inget annat än att stanna kvar just här hemma. Det är väl kanske lite töntigt? Kommer Norrköping någonsin kännas hemma för mig? Det återstår att se.

Jag har haft en underbar helg som bestod av kära återseenden och en överrasknings baby shower! Den blivande mamman hade bjudit hem tjejgänget för knytkalas så hon trodde vi skulle komma hit för det, men lowkey hade vi planerat en shower som vi sedan lurade henne till och vi ba SURPRISE och ja, ni kanske fattar resten. Jag älskar henne! Jag älskar dem, mina fina vänner. Jag älskar livet för stunden och alla sorgsna tankar är som bortblåsta. Jag ska hålla vid den kärleken och glädjen som spreds under den kvällen.
💙 Snart väldigt snart ses vi  lilla Leonel.💙

Likes

Comments

När rädslan kommer ifatt en och det gör den gång på gång.
Försöker jag luta mig tillbaka och nynna på vår sång.
En sång om trygghet och en sång om ro.
En sång om den vänskap vi lyckats gro.
Ta min hand och singalong.
Nynna med till melodin av vår sång❤️

Likes

Comments

En nyhet som är på allas läppar... Eller två nyheter faktiskt iallafall här i Sverige.

1. Snön som tagit hela Stocholm med storm (pun intended lol)

2. Donald J Trump vann presidentvalet i USA.

Möjligt att punkt 2 kanske ska vara på första plats istället men jag följer bara Aftonbladets rapporteringar och det svenska vädret lyckas ju för varje år chockera svensken... So why bother?

Jag vaknade upp onsdag morgon och slog på TV:n och det som hela det politiska, sociala och mediala etablissemanget förnekat var nu verklighet - Trump blir USA nästa president. Hur kan man haft så fel?

Jag blev förvånad, jag blev besviken men något jag inte blev var chockad. Det är svårt att vara chockad över något som varit på agenda så länge, bara det att Trump var en presidentkandidat med så många supportar säger en hel del. Och nu sitter vi där. Samtidens kanske mest oroväckande nyhet har inte lyckats undgå någon och Donald Trump är numera vald president för världens mäktigaste land.

Nyheten var väldigt tung att smälta och mitt socialamedieflöde kryllar av missnöje och det skall den för all del göra. Memes delas för fullt, uttalanden från offentliga personer gillas av mängder men det vore fel att säga att världen idag är besviken och chockad när Trump ändå blev demokratiskt folkvald. Det råder ett starkt missnöje i Amerika men jag kommer på det fullaste allvar inte kunna förstå mig på HUR man kan vilja lägga missnöjet och hatet i Donald Trumps händer - "Make America great again" Jovisst hörru.

Rädslan och ovissheten är enorm. Ingen vet vad som väntar näst. Kommer Trump fullfölja sina löften? Kommer han fortsatt häva ur sig rasistiska, homofobisla och sexistiska kommentarer ? Ingen vet.

I ovissheten försöker jag ändå finna en tröst eller snarare ett hopp. Ett hopp om framtiden och ett hopp som de unga amerikanska väljarna visat oss. De har visat att rädsla och frustation INTE ska få styra i ett sådant viktigt läge, för det var ändå det de vuxna gjorde. Hatet mot Hillary, frustration , oron och rädslan för framtiden förde dem till att rösta på en man som lovat dem guld och gröna skogar. Det var inte längesen jag läste historia och jag tycker mig minnas att andra världskrigets uppkomst började på liknande sett. Folket var förtvivlade och missnöjda och där kom Hitler och lovade dem en god framtid... Ja, resten vet ni ju om själva. Men människan är glömsk. Människan är orationell och när människan blir rädd blir människan dum och det är idiotin som rädslan för med sig som leder till sådana korkade beslut.

Men hopp finns. Och det bevisade the millenials för oss igår. Generationen som står emot hatet och som verken låter missnöjet, hatet och frustrationen styra. Framtiden ser ljus ut, vår generation - min generation har fattat grejen. Snart är det vi som är de vuxna och vi har i uppdrag rätta till och göra världen till en bättre plats för oss och våra avkommor och framtida generationer. Hoppet finns med de unga. Imorgon kommer jag kliva upp i tid. Ta mig till min föreläsning och påminna mig själv om att kunskap är makt. Det är nu i dessa tider som våra studier och den kunskap vi tillämpar oss betyder som mest. Jag vaknade med ett tungt hjärta igår men jag la mig med en enorm plugg motivation. Det är VI som gör skillnad❤️

Likes

Comments