View tracker

Sitter och pluggar retorik, väldigt intressant! Jag älskar att det är så lägligt, jag har ju en föreläsning att förbereda inför nästa vecka och kan ta till mig av de retoriska knep som nämns i litteraturen. Det har varit mycket litteratur på senaste tiden men en intressant sådan för omväxlingens skull. Är inne på andra veckan i P2 (kurs 2) på programmet som är medieproduktion i praktik. Vi håller på med etnografiska studier och fältarbete. Projektet går ut på att vi ska observera något "en berättelse om vardagslivet" som är temat för arbetet. Det är as intressant! Heja detta. I slutet ska vi sedan använda oss av våra fältstudier för att göra en medieproduktion, i detta fall en podcast där vi ska prata om vår studie. Apropå studier läste jag nyss ett mejl om kallelse till informationsmöte om utlandsstudier. Det låter så intressant och jag är så taggad på att höra om vilka möjligheter som finns. Om det inte blir utlandsstudier kanske det blir praktik istället. Får se vad som blir av och vad som visar sig!

Nu jag ska fortsätta pluggandet, jag har en hel del litteratur att läsa inför morgondagen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Igår natt fick jag ett ryck och loggade ut från mina sociala medier och raderade apparna från mobilen. Jag känner att jag behöver vara i fred ett tag och bara ta en paus från alla uppdateringar och mina egna ständiga uppdateringar. Appar så som Facebook, Instagram, Snapchat och Twitter, de enda "sociala" apparna jag har kvar är Messanger och Whatsapp och så skype, men det är ju av praktiska själ, det går ju inte att helt insolera sig. Sedan tycker jag nog inte de apparna räknas som sociala medier. Jag reflekterar väldigt sällan över hur mycket tid som jag faktiskt lägger ner på att uppdatera mig om min omvärld, vad mina vänner och bekanta sysslar med. Den omvärld jag ser på sociala medier är ju inte en representation av den omvärld som finns där ute i det verkliga. Fångade i våra filterbubblor inser jag snabbt hur lätt det är att faktiskt snöa in sig. Jag behöver ta en paus från det gamla och leva mig in i det nya, jag har inte riktigt tillåtit mig att göra det.

Men framför allt få tid . Tid för att läsa, gå på promenad, lyssna på poddar, skriva (kanske inte om vad jag gör men mer om mina tankar), krönikor samt (kanske allra vikigast) fokusera på studierna. Allt sådant som jag bort prioriterar när jag ligger med telefonen i soffan i timmar. Jag känner att det är läge att ta tag i mina beteendemönster. Kanske skall jag ta mig till gymmet? Haha nu bara drar jag till med en massa hätska förändringar, men någonstans måste man ju börja.  Förhoppningsvis ger det också en positiv effekt på min sömn som har fått lida väldigt mycket de senaste månaderna. Vi får se hur länge pausen varar. Nu ska jag borsta tänderna och sedan somna till Alex & Sigges Podcast. Kram så länge!

Likes

Comments

View tracker

Två inlägg på en dag, rastlösa fingertoppar lol.
Sitter på tåget påväg tillbaka till Norpan, bara att brösta läget. Märkligt nog sitter killen bredvid mig och tar lowkey bilder på mig och han är verkligen inte diskret. Vill typ kolla in i kameran och posa så att han skäms, haha, så märkliga personer det finns. Har precis kollat klart på en tal som Jimmie Åkesson höll i Almedalen i somras inför en föreläsning vi har imorgon. Vi fick några frågor att tänka på inför det 30 minuter långa talet och jag måste säga att jag aldrig riktigt lyssnat på när Åkesson håller tal. Nog om att jag inte håller med SDs politik så var ju Åkesson inte den bästa talaren. Jag förväntade mig ändå att han skulle vara det av någon anledning? Det brukar vara en gemensam nämnare för högerextremister. Ser fram emot föreläsningen imorgon för att höra om de andras reflektioner. Just nu vill bara gå hem och slänga mig i sängen men jag har en inlämning imorgon bitti som jag lyckats stjuta upp, så sömnen får skjutas upp för tillfället. Jaja, blablabla... Jag lever än. 10 fingrar. 10 tår. Livet är gött ändå. På återseende❤️

Likes

Comments

Skärmen på mobilen har fått en repa. Det är visserligen bara plastskyddet ovanpå den riktiga skärmen men det är störtningsmoment. Idag är det söndag, och sådana småsaker drar ner mitt humör till underjorden typ. Det är något med söndagar som får mitt lilla hjärta att bara vilja krypa ner under sängen och gråta hela dagen. Dagen blir så dyster och efter en fantastisk helg hemma vill jag inget annat än att stanna kvar just här hemma. Det är väl kanske lite töntigt? Kommer Norrköping någonsin kännas hemma för mig? Det återstår att se.

Jag har haft en underbar helg som bestod av kära återseenden och en överrasknings baby shower! Den blivande mamman hade bjudit hem tjejgänget för knytkalas så hon trodde vi skulle komma hit för det, men lowkey hade vi planerat en shower som vi sedan lurade henne till och vi ba SURPRISE och ja, ni kanske fattar resten. Jag älskar henne! Jag älskar dem, mina fina vänner. Jag älskar livet för stunden och alla sorgsna tankar är som bortblåsta. Jag ska hålla vid den kärleken och glädjen som spreds under den kvällen.
💙 Snart väldigt snart ses vi  lilla Leonel.💙

Likes

Comments

När rädslan kommer ifatt en och det gör den gång på gång.
Försöker jag luta mig tillbaka och nynna på vår sång.
En sång om trygghet och en sång om ro.
En sång om den vänskap vi lyckats gro.
Ta min hand och singalong.
Nynna med till melodin av vår sång❤️

Likes

Comments

En nyhet som är på allas läppar... Eller två nyheter faktiskt iallafall här i Sverige.

1. Snön som tagit hela Stocholm med storm (pun intended lol)

2. Donald J Trump vann presidentvalet i USA.

Möjligt att punkt 2 kanske ska vara på första plats istället men jag följer bara Aftonbladets rapporteringar och det svenska vädret lyckas ju för varje år chockera svensken... So why bother?

Jag vaknade upp onsdag morgon och slog på TV:n och det som hela det politiska, sociala och mediala etablissemanget förnekat var nu verklighet - Trump blir USA nästa president. Hur kan man haft så fel?

Jag blev förvånad, jag blev besviken men något jag inte blev var chockad. Det är svårt att vara chockad över något som varit på agenda så länge, bara det att Trump var en presidentkandidat med så många supportar säger en hel del. Och nu sitter vi där. Samtidens kanske mest oroväckande nyhet har inte lyckats undgå någon och Donald Trump är numera vald president för världens mäktigaste land.

Nyheten var väldigt tung att smälta och mitt socialamedieflöde kryllar av missnöje och det skall den för all del göra. Memes delas för fullt, uttalanden från offentliga personer gillas av mängder men det vore fel att säga att världen idag är besviken och chockad när Trump ändå blev demokratiskt folkvald. Det råder ett starkt missnöje i Amerika men jag kommer på det fullaste allvar inte kunna förstå mig på HUR man kan vilja lägga missnöjet och hatet i Donald Trumps händer - "Make America great again" Jovisst hörru.

Rädslan och ovissheten är enorm. Ingen vet vad som väntar näst. Kommer Trump fullfölja sina löften? Kommer han fortsatt häva ur sig rasistiska, homofobisla och sexistiska kommentarer ? Ingen vet.

I ovissheten försöker jag ändå finna en tröst eller snarare ett hopp. Ett hopp om framtiden och ett hopp som de unga amerikanska väljarna visat oss. De har visat att rädsla och frustation INTE ska få styra i ett sådant viktigt läge, för det var ändå det de vuxna gjorde. Hatet mot Hillary, frustration , oron och rädslan för framtiden förde dem till att rösta på en man som lovat dem guld och gröna skogar. Det var inte längesen jag läste historia och jag tycker mig minnas att andra världskrigets uppkomst började på liknande sett. Folket var förtvivlade och missnöjda och där kom Hitler och lovade dem en god framtid... Ja, resten vet ni ju om själva. Men människan är glömsk. Människan är orationell och när människan blir rädd blir människan dum och det är idiotin som rädslan för med sig som leder till sådana korkade beslut.

Men hopp finns. Och det bevisade the millenials för oss igår. Generationen som står emot hatet och som verken låter missnöjet, hatet och frustrationen styra. Framtiden ser ljus ut, vår generation - min generation har fattat grejen. Snart är det vi som är de vuxna och vi har i uppdrag rätta till och göra världen till en bättre plats för oss och våra avkommor och framtida generationer. Hoppet finns med de unga. Imorgon kommer jag kliva upp i tid. Ta mig till min föreläsning och påminna mig själv om att kunskap är makt. Det är nu i dessa tider som våra studier och den kunskap vi tillämpar oss betyder som mest. Jag vaknade med ett tungt hjärta igår men jag la mig med en enorm plugg motivation. Det är VI som gör skillnad❤️

Likes

Comments

Kepasa från en väldigt trött tjej. Jag är äntligen "hemma". Känns skönt att bara kunna slänga sig i sängen och inte vandra omkring som en vilsen liten filur. Det blev vinter över en natt och snön faller ner över Norrköpings gator, det är mysigt men extremt kallt. Det är nu jag är extra tacksam över att jag har tak under huvudet och ett varmt täcke att krypa under, jag önskar att det vore en självklarhet för alla.
Ikväll är jag hemkommen från ett möte på Rådhuset. Jag har suttit tillsammans med några från kommukationsavdelningen på kommunen och nyanlända ungdomar och bollat lite idéer kring ett welcome party som kommunen planerar att hålla i. Vi blev introducerade till en "Welcome!" app som är som en mötesplats för nyanlända och svenska medborgare där de kan dela aktiviter i sin närhet, nå ut till varandra och skapa nya kontakter. Jag är så förvånad över att jag inte hört om detta tidigare och blev super exalterad, laddade ner det genast. Det var ett mycket berikande möte och jag är väldigt glad över att ha blivit inbjuden till att bidra med mina idéer och synpunkter. Ser framemot nästa steg.


Efter en vecka borta har det varit lite trögt att komma tillbaka till skolan. Vi har en projektidé som ska in idag och en redovisning på onsdag men känner mig inte riktigt hemma i idén. Snart är det över och detta grupparbete blir ett minne blott - jag har aldrig längtat så mycket som nu. För övrigt känner jag att jag har lite väl många bollar i luften, jag får väldigt svårt att sortera ut dem. Jag behöver sätta mig ner och skriva projektplanering för två föreläsningar jag kommer hålla i via mitt ambassadörskap samt förbereda dessa föredrag. Har blivit indragen till olika forum och verksamheter som jag glatt tackat ja till, allt låter så intressant men jag känner att jag inte räcker till. Mycket av de jag blivit tipsad och inbjuden till är ju saker som jag kan implementera via mitt ambassadörskap. Men jag måste ta det lungt och ta ett djupt andetag, det är mycket som snurrar i huvudet och jag vill räcka till men jag måste lära mig att välja, solla ut och prioritera - helt enkelt tacka nej till vissa grejer. Vill göra ett så bra jobb som möjligt och bidra med det jag kan bidra med, men då gäller det att jag är fokuserad. Hellre att jag gör ett välgenomfört projekt än flera halvdana. Sen får jag ju inte glömma att jag är student och utbildningen kommer trots allt först. Jag hoppas på att kunna implementera allt detta i utbildningen snart, är så taggad på att få fria händer men just nu är det mycket teoretiskt och introdultion. En sak i taget, det ska nog gå bra.

Läser du detta - Ladda ner Welcome och ta del av integrationen. Vem vet, kanske skaffar du dig en vän för livet.  

Likes

Comments

Jag förstår att man ibland inte rår för det som kommer ur en när man talar i affekt, men någonstans går ändå en gräns. En gräns för saker man säger till någon, oavsett om man är arg eller inte. När jag får ett "alla tycker du är otrevlig Nasrin" kastat mot mig tänker jag först: Kan alla ställa sig i kö eller typ räcka upp handen så att jag får ett hum om vilka alla är?
Har man fått slut på argument när man tar hjälp av "alla" för att undertrycka sin frustration? Det bästa var nog ändå "jag får cancer av att vara med dig". Ja, det känns som att vi är tillbaka på lågstadiet eller liknande.

Min London resa har varit superskoj men även väldigt krävande. Jag har svårt med människor som har noll självinsikt ärligt talat och dubbelmoralen flödar i detta umgänge. Men staden har bjudit på många sevärdheter. Jag har fått se mycket fint och har fått en hel del shopping gjort, ser framemot min nästa resa tillbaka till staden. Då ska jag allt göra allt de där jag önskade. Idag har jag fikat oerhört mycket och små shoppat. Blev utskälld på restaurangen av en av tjejerna och den andra sprang efter för dramaturgisk effekt. Jag tyckte allt som kom ur henne var ganska komiskt, eftersom mycket motsäger sig. Att sedan dessutom vara tyst och förvänta sig att den andra ska säga något är ju ganska underligt? Men man ska inte tala i affekt har jag lärt mig, jag är själv väldigt duktig på det. Jag lär mig och låter bli.

Vad mer? Jag har strosat runt själv idag med och det har varit mysigt. Stött på trevliga britter, utbytt artighetsfraser till höger och vänster och till och med haft en lite mer djupgående konversation med en äldre herre på ett café. Imorgon bitti åker vi hem, ska bli skönt, men jag kommer sakna London.

Likes

Comments

Tjena bloggen? Haha, nä fy. Hejhej cyberspace.

Jag sitter just nu på hotellrummet och sörplar på en frappe från donken i min ensamhet. Precis hemkommen från en dag på British Museum och lite shopping på
Oxford Street. British Museum var kolossalt stort och så häftigt, hade kunnat gå runt i timmar men tjejerna tröttna ganska fort, vilket var jättesynd när det fanns så mycket häftigt att se. Nu i efterhand känner jag att jag borde stannat kvar själv, tjejerna hamnade ändå i ett mood och det slutade upp med att vi splittrades. Vi har verkligen helt olika intressen kan jag känna. Jag är så mycket mer kulturig av mig. Om jag hade fått bestämma hade denna London resa bestått av olika muséebesök och jag hade velat kolla på teater och musikaler, fatta vad kul! Det kostar ju så klart en del men upplevelsen känner jag lätt skulle vara värt det. Gå på madame tussauds och åka London Eye var inte heller något de hade lust med, så jag fick tiga där med.


Efter att vi splittrats fortsatte jag vidare till Oxford Street. Alltså Primark är nog det bästa som har hänt mig, det går att finna allt och lite till. Skulle kunna stanna där i timmar och prova kläder. Jag trodde att jag inte skulle shoppa så mycket i London men så fel jag hade. Folk är även übertrevliga här, älskar det. Det är inte ovanligt få ett "yes love" eller "of course dear" som svar, blir typ varm i hjärtat. Gick förbi några små gatubutiker och hittade sjalar och mobilskal och lyckades dessutom charma till mig en discount, haha. Återigen det här med trevlighet: " It's 10 pounds, but for you i'll make it 5 pounds, dear". Med andra ord, Nasrin är kär i London. Klockan är 16 lokaltid och 17 i Sverige I guess, så får se vad kvällen tar mig. Kanske kommer vi mer överens ikväll, ser inte ut så, haha. Pallar ej med surpuppor och har ärligt aldrig fattat grejen med passiv aggressivitet.  Så jag kommer nog bege mig ut på egen hand. Summan av kardemumman: London är nice och surpuppor är bajs. 

Likes

Comments

Sitter på Danmarks flygplats och hostar halsen av mig. Planet lyfter inte förens 16 så vi har en massa tid att fördriva. Så ja, hejhå. Längtar efter London, blir så otålig. Lyssnar på podd, älskar poddar, senaste favoriten är Wahlgren & Wistam, lite otippat men de är väldigt roliga. Tips tips . 

Likes

Comments