Munsboro Poppin
Victoria wirth
Fotografering

Ny månad och nya möjligheter. Slutet av sommarlovet var väldigt bra, mycket tävlingar för Fanny och Poppin som jag hängt på, jag har fyllt 18 år, vi har tävlat en gång till sedan Vilhelmina, Poppin har gjort riktigt stora framsteg och för varje pass så faller bara mer bitar på plats, det är även så för Fanny också vilket känns superroligt att Poppin utvecklar båda grenarna!

Nu har skolan börjat, att det är sista året känns, knappt några lektioner men med tuffa arbeten, studentmössorna ska snart prövas och balklänning börjar dyka upp på sökhistoriken allt mer och mer. Jag och Sebastian trivs väldigt bra lägenheten och mer och mer börjar hamna på plats. Ett akvarium är Äntligen inköpt, vilket jag velat ha i många år mest som dekoration, tänker inte ha en massa fiskar utan mer få in en myskänsla i vardagsrummet.

Nästa sommar har vi redan massvis med planer, så jag hoppas nu på att året rullar på och utvecklingen för oss alla vidare fortsätter och vi får hålla oss alla friska och hela.

Jag & Poppin i tisdags när vi tränade för Camilla. Samla, länga och övergångar var fokus vilket gick bättre och bättre och igår så gjorde vi övningarna igen och då satt det som en smäck!

Jag & Poppin på tävling i Lycksele, 59%

Sofia & Poppin hoppade 120cm på Stöckes P&J, riktigt duktig häst och ryttare!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Long time no seen

Ja drog en paus när sommarlovet började närma sig osv men nu börjar det bli skoltider igen och det är då det kryper i skrivarfingrarna. Sommarlovet har varit superhärligt, väldigt lugnt lov med bästa familjen och hästar. Har gjort dressyrdebuten med Poppin för 1 månad sedan, inte det bästa resultatet pga slarvigt galopparbete och spänd häst men vi kom inte sist! Tävlade då i Vilhelmina och där bor Sebastians mamma så vi passade på att stanna där 2 extra dagar och Poppin skötte sig super. Det har gått jättebra för Fanny och Poppin inom hoppningen också! Resultaten blir bara bättre och bättre och igår tog dem deras första placering, heja heja! 👏

Om endast 3 dagar fyller jag även hela 18 ÅR! Ska bli otroligt roligt och det blir både firande ute i stugan och på Sjöbris. Tänkte inte skriva en hel uppsats utan slänger in lite bilder från olika dagar istället.

Även hoppat Poppin en gång innan vi gjorde dressyrdebuten!

Likes

Comments

Kul att se vilken skillnad det blivit redan på 2 månader! Första filmen är från när jag provred Poppin. Då hade hon precis kommit upp från Stockholm och var inte riktigt igångsatt så hon tyckte det var lite jobbigt. Poppin är verkligen inte en lätt häst och har sina stunder så det har tagit tid för oss att lära känna varandra! Och sen var det även ett bra tag sedan jag red ridhäst och inte travhäst, Dramaqueen var som en ridhäst men steget är väldigt annorlunda så kändes otroligt konstigt i sadeln till en början innan man vänjer sig vid uppåt stegen istället för framåt. Andra klippet är från i fredags. Men vi jobbar på och Poppin är nu fullt igångsatt och det går bara bättre och bättre även för Fanny och Poppin så det känns riktigt roligt och ska bli kul och se hur hon utvecklas inom dressyren och hoppningen nu under sommaren!

Likes

Comments

Kan kort sammanfatta helgens tävling, vi for från stallet i god tid, Poppin gick på rätt så fort så det slutade med att vi var först på plats haha.. men tack vare det kunde vi ställa oss där Fanny sedan inte behövde packa ut vilket underlättade otroligt mycket och var väldigt skönt att vara lite på kanten istället för mitt i gröten. Första klassen var lite mer en test, 90cm, för Poppin att bara hoppa fram och gå felfritt, och det gjorde dem! En superrunda och Fanny var jättenöjd! I och med det och att slippa köra dit ännu en gång så red hon en till klass på lördag och strök söndagens. Inga höga krav på den klassen då det var lite högre och första gången Poppin hoppar två klasser efter varandra. Så ett bettbyte till lite mildare så att hon kände att hon kunde piggna till lite och inte så mycket krav gjorde att dem klarade banan med två rivningar. Frambenen som tog så var tröttheten som slog in. Men dem var jätteduktiga och kämpade på så vi var väldigt nöjda på vägen hem! Så nästa helg blir det tävling igen.

Fullpackade dagar tar kan man ju säga. Fick äntligen en paus i stallet igår vilket var välbehövligt, Poppin har tagit det lite lugnt sedan tävlingen i lördags. Så igår var hon Pigg, red tillsammans med en av ponnysarna i stallet till Surf där det blev mycket markarbete. På fredag blir det att rida till sandtaget och vandra lite i djupsanden, lördag morgon ska Fanny och Poppin hoppa lite höjder för att behålla hoppningen i kroppen till nästa tävling. 

Likes

Comments

I onsdags blev det som sagt stallet igen. Fick då även lov så passade på att pyssla på lite extra i stallet. Kom ut runt 16 och började då som vanligt mocka och göra stallsysslorna. Poppin har även blivit väldigt pigg och lite stark nu när hon kommit igång igen så vi håller på att testa bett osv. Så i onsdags testade jag ett vanligt 3-delat och red ut. Stoor skillnad och hon var ändå pigg så kontroll fanns, nöjd häst var det absolut. Så gav mig efter ca 40min uteritt på nya vägar. Gjorde i ordning henne snabbt så att hon kunde få gå ut igen utan täcke en stund innan solen skulle skymmas och det uppskattades med rullning på rullning på rullning och tillslut rullade även hästarna i andra hagarna också.

För att fortsätta att njuta av vädret och Sebastian jobbade sent sp ingen brådska hem så stannade jag kvar och mockade ut näst sista skithögen i hagen! Träningsverk i magen fanns igår vill jag lova. Men det var otroligt skönt att kunna stå i T-shirt ännu en dag, utan flygfän och pigga och glada hästar överallt, riktigt skön dag rent av.

Snart beger jag mig till stallet igen och ska rida lite dressyr och mjukgörande inför tävlingen imorgon. Så lite pyssel blir det idag igen och tack och lov fint väder så lär bli några timmar idag igen!

Likes

Comments

Miina Anahita är en så Otroligt duktig fotograf/redigerare!

Varje gång hon lägger upp bilder på antingen instagram eller facebook blir jag mållös. Vill Så kunna fota som henne och även vara på det fantastiskt vackra platserna hon befinner sig på! Jag är extremt fotosugen nu då det blir så otroligt lite fotografering över vintern och våren i och med att det ser så tråkigt ut i naturen när vi inte får riktig vinter osv någon gång. Så fotosuget är på sin topp just nu och jag hoppas att det är några snart som är sugen på att bli fotade. Då är jag extremt sugen på att göra liknande Miina´s foton, mer åt det magiska hållet. Miina´s foton är så otroligt vackra, det är konst. Så jag hoppas att jag får rasta kameran snart med ett väldigt vackert motiv. Någon som är intresserad är det bara att höra av sig till mig!!

Här är några foton av grymma Miina Anahita! Hennes facebook: https://www.facebook.com/Photographer-Miina-Anahita-1030652800283779/

Likes

Comments

Puh... har precis skrivit klart Engelska Nationella prov och har nu bara ett kvar att göra sen är det över för detta år. Det kändes som att det gick bra på denna skrivning och var ett bättre ämne i år än förra året. Så det känns jätteskönt att det är över och har nu ingenting mer till denna vecka. Men nästa vecka, då har dem minsann proppat med prov, juridik, engelska och samhäll + svenska redovisning. Så trots tävlingar i helgen blir det mycket plugg.

Ikväll blir det lite plugg och sedan far jag till Sebastian. Imorgon blir det som sagt stallet vilket ska bli väldigt skönt då det nu ska bli strålande sol i en vecka. Nöjd och glad över veckan än så länge och hoppas att det fortsätter på så sätt!

Likes

Comments

Hade hand om Poppin i fredags och lördags. Förra veckan var jag dålig till och från och en av dagarna var just fredagen så var bara skolan för att skriva ett prov. Men for i alla fall till Poppin sedan på eftermiddagen och släppte henne i paddocken så att hon fick springa av sig. Sebastian hängde även med så han hjälpte till med det lite tyngre arbetet i och med att jag inte var på topp. Så fredagen blev en kort stalldag. I och med det så for jag till stallet på lördag runt 14 tiden, pysslade på och for sedan ut och red Poppin på SURF. Hon var jätteduktig trots en massa andra hästar och några hoppandes. Lite stel men gjorde övningarna jag fick på träningen och dem hjälper så otroligt mycket! Poppin börjar då även tänka en massa så att hon behåller fokuset på mig vilket gör det så mycket enklare. Självklart taggad i galoppen men lugnade snabbt ner sig och jobbade på bra. Tack vare det härliga vädret vi äntligen fått så stannade jag kvar i stallet i ytterligare 3h, packade hö, städade och mockade ut en del i Poppins hage. Att kunna stå i T-shirt i hagen med en nyfiken häst, musik och sol var helt enkelt väldigt skönt.

När jag väl var hemma bjöd Sebastian mig på bio eftersom det ändå var Valborg. Så vi såg Djungelboken, en extremt välgjord film! Rekommenderar den starkt! En bra helg helt enkelt har det varit trots lite förkylning. Har hand om Poppin onsdag och fredag denna vecka och sedan i helgen ska Fanny och Poppin tävla, så då hänger jag och kameran med som support och hjälp!

Tack vare röd dag på torsdag så blir det även långhelg vilket ska bli så skönt inför nästa veckas alla prov.

Bilderna är på älskade Dramaqueen som är saknad varje dag. 

Likes

Comments

I onsdags for jag ut och galopptränade Poppin. Då jag kände att hon var ganska trött från dressyrpasset innan så bestämde jag att skippa backen utan tränade bara explosiviteten och fattningar. Detta gick Jättebra och jag var jättenöjd på vägen hem! Mycket börjar släppa redan nu första månaden jag rider henne och det känns roligt. Hon är en väldigt arbetsvillig häst som alltid försöker så ska bli kul och se hur hon utvecklas. Fanny frågade igår om jag kunde rida idag också men i och med att det är trav blir det tajt så far dit imorgon innan V75 istället.

Igår for jag till Stöcke PF´s P&J och hjälpte Wilma, en ung tjej som red för mig för någon vecka sedan. Coachade henne då på banan osv. Gick jättebra trots avfallningar när hästen blev rädd. Hon hoppade upp igen och körde på en sista gång och då gick det bra. Så bra dagar och snart så slutar man skolan och beger sig hemåt för att göra i ordning mig för jobbet på travet ikväll.

Likes

Comments

Dem senaste två dagarna har varit väldigt hektiska. En hund smet och försvann för 2 dagar sedan. Den syntes senare till några kilometer från platsen den hade smitit ifrån. Vi började då sökandet och hon syntes till då och då. Jag startade en sida där man har uppdaterat vart hon synts till och människor med hundar har varit med och hjälpt till. Men detta är en omplacerings hund som var människoskygg redan till en början och har nu även förmodligen blivit påkörd då hon haltar. Så nu beter hon sig mer eller mindre som en vildhund... Så nu har hon under natten förflyttats sig till ett annat ställe och en stor bur ska riggas upp så att man kan försöka locka in henne. Jag hoppas att det löser sig och att hon tas fast snart då hon är ute på det andra dygnet. Mat har vi varit ute och fixat så hon klarar sig men kommer bli kallt igen vilket gör det värre för henne.

Trots allt detta for jag ut efter letandet till stallet och började pyssla på. Poppin var glad och nöjd medans jag pysslade på och kommer och är nyfiken i hagen. Denna vecka ska jag träna 1 dressyrpass och en dag galoppintervaller. Så igår tog jag dressyrpasset då hon är lättare att galoppera med om hon är lite tröttare och mjukare. Så gjorde liknande övningar som jag fick göra på träningen i lördags. Hon var mycket segare än jag trodde att hon skulle vara så fick jobba på igen med farten framåt och sedan mycket ställa på böjt spår.

Tillslut slappnade hon av helt, trots andra hästar på banan som hoppade osv, och kom då ner i ett långt och lågt läge! Så då blev jag nöjd jag red tillbaka till stallet. Stretchade ordentligt så att hon ska vara så mjuk som möjlig idag då det som sagt blir lite galopparbete!

På bilderna ser ni övningarna som jag fick göra på träningen och vad som jag absolut fortsätta med då det var väldigt nyttiga övningar som man får jobba på med båda sidorna med. Särskilt bågen på långsidorna, där ska hästen stå utåtställd även när man viker in mot mitten för att sedan bli rätt ställd i bågen och i slutet kunna leda trots utåtställd häst i hörn. 

Likes

Comments