Tänkte slänga in lite mer information om Atlas och lite ännu mer goa bilder som visar hur han är. Atlas är en Setter/Schäfer/Rottweiler - blandning (mamma 100% irländsk setter, pappa 75% Schäfer 25% rottweiler) som föddes den 1 mars 2017 och är en avkomma av en tjuvparning. Det blev hela 17 valpar från kullen men tyvärr så klarade sig inte alla, men jag tror att det blev 13 valpar som fått sina nya hem! Atlas valpnamn är Rune, men vi var rätt så eniga direkt att det skulle bytas 😁 Så vi funderade och funderade, Hero, Diesel etc... men till slut blev vi eniga om Atlas vilket vi tyckt passat från dag 1.

Första gången jag for och kolla på honom hade många valpar redan fått åka hem, men jag for dit med min syster och pappa för att spana in nya familjemedlemmen. Kär blev vi nog alla, en riktigt liten knubbis med mycket, mycket skinn! Nu är han en långbent och slank, även kallad Pluto av min kära far.

I Augusti blev Atlas tvärt sjuk. Kräktes 9 gånger på 2h och jag visste att magen var tömd så antingen förgiftning eller så satt någonting fast. Så Anton kom från jobbet och fick köra in oss alla. Väl på plats fick vi direkt hjälp då misstankarna om att han ätit svamp var stor, även fast jag visste att han aldrig ens luktat på en svamp. Så röntgen gjordes, sedan kontrast för att göra en kontraströntgen efteråt, under tiden fick han dropp, vilket skapade en vätskesamling i nacken som hette duga... Man kunde se någonting i magen på första röntgen, men på kontrasten hade det gått vidare, förmodligen efter undersökningen av magen. Vi fick åka hem och han var tvungen att vara utan vatten och mat närmsta dagarna... återbesök dagen efter för ytterligare en röntgen vilket visade eventuella skador på tarmen. Men med medicin och veterinärfoder fick vi åka hem och Atlas fick sakta mat igen några dagar senare... Men en växande valp försvinner kilona fort på... Så ett benrangel, men har nu tagit sig otroligt bra!

Nu befinner vi oss i trotsåldern, hela 7 månader gammal. Går väldigt mycket upp och ner men han är ändå vår lilla guldklimp då han alltid vill väl, men att det ibland inte är lätt att hålla koll på matte och husse....

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Helt sjukt,

ett helt år sedan jag senast var inne på den här bloggen. Har inte ens sneglat in på sidan en enda sekund under hela året. Jag har väl helt enkelt inte känt det behov jag tidigare gjort utav att skriva, så då finns det helt enkelt ingen anledning till att ens försöka driva vidare. Utan bloggen för mig finns där när strö-tiden tar till eller det kliar i fingrarna efter att få skriva. Testar åter en stund då mycket strö-tid finns och under detta år har mycket minsann hänt,

Jag har tagit studenten,
Praktiskt taget flyttat upp till Skellefteå i ett hus med min sambo,
Köpt mig en valp (nu 7 månaders hund på 60cm),
Skaffat 2 kattungar,
Arbetslös,

Ja mycket stort har hänt, och mycket mer än så har hänt. Men de största är nämnda ovan! Vet inte riktigt hur jag hamnade i Skellefteå men har funnit många nya vänskaper här och så fantastiskt att bo i hus och inte i en trång lägenhet. Att gå ut skolan var det bästa som ännu har hänt mig, så skoltrött, så less hann man bli under det sista året och med ett distansförhållande på det så blev det väldigt rörigt och mycket på en och samma gång. Men jag klarade det, jag klarade hela skolan, tog studenten, vilket känns helt sjukt. Ingen mer skola liksom. Wow. Men sen såklart, arbetslösheten.... inte lika spännande. Men söker för fulla muggar och har haft turen att kunna jobba på 4H gården i Umeå under våren och sommaren! Men nu ska det minsann hittas ett heltidsjobb.

Har som sagt även hittat min bästa vän, Atlas! En "liten" pojke från en väldigt (enligt mig) lyckad tjuvparning vilket resulterade i en blandning av Setter, Schäfer och Rottweiler. Blev erbjuden Atlas då han var kvar i kullen trots att han var 8v då han ej fått sitt rätta hem ännu. Impulsiv som jag kan vara köpte jag honom, innan jag for och kollade på honom😁 Men bilden nedan visar blicken, och jag var såld. Bättre kunde det inte bli, dom gick med på att ha kvar honom till jag tog studenten, dagen efter studenten åkte jag och Anton och hämtade upp grabben! Fläckfritt har det för det mesta varit med honom, utmärkt beteende och fantastiskt psyke på honom. Tyvärr blev han tvärt sjuk i somras vilket gjorde att han gick ner en hel del i vikt... Men nu är han på bättringsvägen och lagt på sig några kilon.

Kattungarna är rätt så nya i familjen, bott hos oss cirka 1 månad och är 2 syskon som fick namnen Bella och Lexus. Tagit sin tid för att vänja sig vid vårt yrväder till hund men nu börjar de komma till ro och energinivåerna går väldigt mycket upp och ner.

Men så rullar livet på för mig just nu, inget att direkt klaga på, jobb-biten ska nog lösa sig snart och snart är det äntligen jul, vinter och en tid med massa mysiga ljus!


Likes

Comments

Nu återstår endast ett enda prov sedan är denna termin över. Så en pluggfri dag unnar jag mig idag och sitter då och kollar runt lite på julklappar och inspiration. Längtar så mycket till när man studerat klart, jobbat ett tag och man kan unna sig inredning som man verkligen vill ha. Så nu försvann tankarna bland inspirationens bilder... Många i dagens samhälle vill ha vitt, vitt och möjligen lite grått. Jag är lite emot för mycket vitt, jag vill ha det lite dovt, med några inslag av turkost/blått och guld. Oj, oj så vackert... Särskilt i rum så som sovrum och vardagsrum, vill ha det mörkt och mysigt. Efter att ha samlat antal bilder som inspiration för att visa har suget inte blivit mindre för drömhuset med gård, stall och vacker fasad.

Likes

Comments

Ja vi norrlänningar har ett otroligt konstigt väder för tillfället. Igår -3, idag -15 och imorgon +2, det som om det är sommar en dag och vinter nästa.⛄ Jag tycker om när det blir lite kallare då det inte blir lika rått ute, så blev två ridturer idag med två stycken jätteduktiga hästar! Poppin skrittas ännu bara så vi for upp i skogen och vandrade på. Lady fick gå i ridhuset då det hann bli så mörkt innan jag var klar med Poppin. I ridhuset var det fullt med folk som vanligt och vissa rider så nära att Lady blir lite lätt i benen. Men vi jobbade på och i slutet gick det otroligt bra med en grym känsla och lätt häst.

Sol blev det även idag så när jag fick skjuts ut i stallet så fick Ronja hänga med och passade då på att fota henne. Tråkigt nog så åker hon hem igen imorgon efter 3 veckor hos oss, superfin hund, så tillgiven människan och världens gosigaste. Kommer bli otroligt tomt men förhoppningsvis träffas vi någon gång till. Suttit i alla fall och redigerat klart dessa bilder efter lite plugg så tänkte bjuda på några.

Likes

Comments

De flesta julklapparna är klara, jobbintervjun gick jättebra i lördags, pluggande dagar framöver.

Ja fullt upp kommer det vara nu de sista veckorna och självklart mitt i denna stress blir man sugen på att fotografera igen. Om någon vill ställa upp som modell någon dag framöver så är det bara att höra av sig! Ikväll och imorgon blir det stallet och även i helgen, längtar så mycket till när Poppin är helt igångsatt så att man kan träna på i snön (om den nu kommer någon gång).

//bilder från senaste gången jag höll i kameran.

Likes

Comments

Efter Black Friday och idag Cyber Monday så känner jag mig rätt så pank. Tack och lov så har man arbetsintervju på lördag som jag hoppas leder till jobb så att jag kan tjäna in de pengar jag precis spenderat!

Men det som är skönt med att jag har spenderat pengar är att de har lagts på balklänning, studentklänning och smink från BareMinerals för 349:- istället för 999:- vilket känns otroligt bra. Studentmössans faktura kommer tack och lov inte ännu men nu är allting klart för slutet på detta kapitel.

I lördags hoppade jag även upp på Poppin för första gången på 1 månad. Hon har varit skadad och ska precis sättas igång och vad passar inte bättre då med en barbacka tur i stormen igår. Tacka gudarna för guldvärd häst som har skött sig super både lördag och söndag utan några problem med turerna. Självklart otroligt laddad men med tanke på hennes "härliga hingstbeteende" i våras så får hon 5 guldstjärnor 🌟🌟🌟🌟🌟.


//En otroligt gammal bild på vackra Jenna & Alice som jag fotade i vårsolen.

Likes

Comments

Ibland händer det som sagt att jag fotograferar. Det är lite till och från just nu då skolan tar upp mycket tid men förhoppningsvis blir det några härliga vinterbilder i år. I somras fick jag vara fotograf på ett otroligt mysigt bröllop i 20-tal gatsby stil! Otroligt trevligt var det och det var väldigt roligt tema som var annorlunda. Jag hoppas jag får tid att fota fler bröllop nästa år.


Likes

Comments

Ny vecka och nya möjligheter.

Det är någonting som jag är väldigt fundersam över, och det är människor som åker buss. Jag åker buss under vintertid till skolan p.g.a ryggen och den buss jag nu tar är väldigt ofta full då det är många elever som åker. Jag har inte långt till skolan och cyklar eller går för det mesta och har alltid gjort det. Men nu efter att ha åkt buss i någon månad så har jag märkt upprepande mönster, särskilt hos unga.

När snön plötsligt kom för 2 veckor sedan blev det många som ville åka buss, vilket är helt förståeligt, men då vid busshållsplatsen så är vi cirka 25 personer som står och väntar på bussen. Bussen dök inte upp då den hade fastnat en bit bort. Men nästa buss kom efter en stund och den var såklart väldigt full men så många som möjligt försöker ta sig på bussen ändå och hälften ryms. Jag var bland de första på hållplatsen och stod fortfarande kvar. Detta var då p.g.a ungdomar från skolan som går ut i vägen, förbi alla och går på först. Det för det första är ju aningen irriterande när man fått stå i kylan i 30min. Några som precis kommit till hållplatsen som inte rymdes på bussen klagade och klagade på att det var tvungen att vänta, men stod kvar. Nästa buss kommer och vi alla får plats på den och efter redan en hållplats kliver dessa personer, som precis klagat, av. Alltså max 200m, och även hälften åker endast till Vasaplan vilket även det är endast en 5 min promenad.

Det jag då undrar är, varför åker dessa personer buss? Förstår inte dessa personer att dem tar plats för personer som ska åka längre? Tar plats för personer med funktionshinder?

Det är bara en sak. Sen finns det de unga som sätter sig vid handikappsplatserna, det är även de som jag sett har flyttat under rullatorerna för att kunna ta de platserna och Inte flyttar på sig när handikappade kliver på. Har man ingen medkänsla? Jag tycker det är otroligt tragiskt när man tänker på att det är ungdomar som är i min ålder som gör detta, det är oförskämt.

Överreagerar jag eller är det fler som håller med?

//Bild från Nevnarien

Likes

Comments

Tråkig start på ett inlägg men Poppin är tyvärr halt och har varit det nu i 2 veckor. Hon sköter sig jättebra trots att energi lagras men blir veterinärbesök på torsdag så får vi hoppas på att det är något som går över snart! Jag rider just nu fram till december en jättefin dressyrhäst som står i stallet som Poppin står i.

Det har även anlänt en ny häst till stallet vars ägare och jag ridit tillsammans i några förut så det känns väldigt roligt. Annars så är det väldigt lugnt i skolan just nu. Det var en tuff vecka innan höstlovet men tack och lov blir det lugnt nu fram tills nästa år. Studentmössan är beställd och länkar med balklänningar överallt på datorn, det hela närmar sig...


Senaste bilderna från September med Poppin

Likes

Comments

Ny månad och nya möjligheter. Slutet av sommarlovet var väldigt bra, mycket tävlingar för Fanny och Poppin som jag hängt på, jag har fyllt 18 år, vi har tävlat en gång till sedan Vilhelmina, Poppin har gjort riktigt stora framsteg och för varje pass så faller bara mer bitar på plats, det är även så för Fanny också vilket känns superroligt att Poppin utvecklar båda grenarna!

Nu har skolan börjat, att det är sista året känns, knappt några lektioner men med tuffa arbeten, studentmössorna ska snart prövas och balklänning börjar dyka upp på sökhistoriken allt mer och mer. Jag och Sebastian trivs väldigt bra lägenheten och mer och mer börjar hamna på plats. Ett akvarium är Äntligen inköpt, vilket jag velat ha i många år mest som dekoration, tänker inte ha en massa fiskar utan mer få in en myskänsla i vardagsrummet.

Nästa sommar har vi redan massvis med planer, så jag hoppas nu på att året rullar på och utvecklingen för oss alla vidare fortsätter och vi får hålla oss alla friska och hela.

Jag & Poppin i tisdags när vi tränade för Camilla. Samla, länga och övergångar var fokus vilket gick bättre och bättre och igår så gjorde vi övningarna igen och då satt det som en smäck!

Jag & Poppin på tävling i Lycksele, 59%

Sofia & Poppin hoppade 120cm på Stöckes P&J, riktigt duktig häst och ryttare!

Likes

Comments