Nu återstår endast ett enda prov sedan är denna termin över. Så en pluggfri dag unnar jag mig idag och sitter då och kollar runt lite på julklappar och inspiration. Längtar så mycket till när man studerat klart, jobbat ett tag och man kan unna sig inredning som man verkligen vill ha. Så nu försvann tankarna bland inspirationens bilder... Många i dagens samhälle vill ha vitt, vitt och möjligen lite grått. Jag är lite emot för mycket vitt, jag vill ha det lite dovt, med några inslag av turkost/blått och guld. Oj, oj så vackert... Särskilt i rum så som sovrum och vardagsrum, vill ha det mörkt och mysigt. Efter att ha samlat antal bilder som inspiration för att visa har suget inte blivit mindre för drömhuset med gård, stall och vacker fasad.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ja vi norrlänningar har ett otroligt konstigt väder för tillfället. Igår -3, idag -15 och imorgon +2, det som om det är sommar en dag och vinter nästa.⛄ Jag tycker om när det blir lite kallare då det inte blir lika rått ute, så blev två ridturer idag med två stycken jätteduktiga hästar! Poppin skrittas ännu bara så vi for upp i skogen och vandrade på. Lady fick gå i ridhuset då det hann bli så mörkt innan jag var klar med Poppin. I ridhuset var det fullt med folk som vanligt och vissa rider så nära att Lady blir lite lätt i benen. Men vi jobbade på och i slutet gick det otroligt bra med en grym känsla och lätt häst.

Sol blev det även idag så när jag fick skjuts ut i stallet så fick Ronja hänga med och passade då på att fota henne. Tråkigt nog så åker hon hem igen imorgon efter 3 veckor hos oss, superfin hund, så tillgiven människan och världens gosigaste. Kommer bli otroligt tomt men förhoppningsvis träffas vi någon gång till. Suttit i alla fall och redigerat klart dessa bilder efter lite plugg så tänkte bjuda på några.

Likes

Comments

De flesta julklapparna är klara, jobbintervjun gick jättebra i lördags, pluggande dagar framöver.

Ja fullt upp kommer det vara nu de sista veckorna och självklart mitt i denna stress blir man sugen på att fotografera igen. Om någon vill ställa upp som modell någon dag framöver så är det bara att höra av sig! Ikväll och imorgon blir det stallet och även i helgen, längtar så mycket till när Poppin är helt igångsatt så att man kan träna på i snön (om den nu kommer någon gång).

//bilder från senaste gången jag höll i kameran.

Likes

Comments

Efter Black Friday och idag Cyber Monday så känner jag mig rätt så pank. Tack och lov så har man arbetsintervju på lördag som jag hoppas leder till jobb så att jag kan tjäna in de pengar jag precis spenderat!

Men det som är skönt med att jag har spenderat pengar är att de har lagts på balklänning, studentklänning och smink från BareMinerals för 349:- istället för 999:- vilket känns otroligt bra. Studentmössans faktura kommer tack och lov inte ännu men nu är allting klart för slutet på detta kapitel.

I lördags hoppade jag även upp på Poppin för första gången på 1 månad. Hon har varit skadad och ska precis sättas igång och vad passar inte bättre då med en barbacka tur i stormen igår. Tacka gudarna för guldvärd häst som har skött sig super både lördag och söndag utan några problem med turerna. Självklart otroligt laddad men med tanke på hennes "härliga hingstbeteende" i våras så får hon 5 guldstjärnor 🌟🌟🌟🌟🌟.


//En otroligt gammal bild på vackra Jenna & Alice som jag fotade i vårsolen.

Likes

Comments

Ibland händer det som sagt att jag fotograferar. Det är lite till och från just nu då skolan tar upp mycket tid men förhoppningsvis blir det några härliga vinterbilder i år. I somras fick jag vara fotograf på ett otroligt mysigt bröllop i 20-tal gatsby stil! Otroligt trevligt var det och det var väldigt roligt tema som var annorlunda. Jag hoppas jag får tid att fota fler bröllop nästa år.


Likes

Comments

Ny vecka och nya möjligheter.

Det är någonting som jag är väldigt fundersam över, och det är människor som åker buss. Jag åker buss under vintertid till skolan p.g.a ryggen och den buss jag nu tar är väldigt ofta full då det är många elever som åker. Jag har inte långt till skolan och cyklar eller går för det mesta och har alltid gjort det. Men nu efter att ha åkt buss i någon månad så har jag märkt upprepande mönster, särskilt hos unga.

När snön plötsligt kom för 2 veckor sedan blev det många som ville åka buss, vilket är helt förståeligt, men då vid busshållsplatsen så är vi cirka 25 personer som står och väntar på bussen. Bussen dök inte upp då den hade fastnat en bit bort. Men nästa buss kom efter en stund och den var såklart väldigt full men så många som möjligt försöker ta sig på bussen ändå och hälften ryms. Jag var bland de första på hållplatsen och stod fortfarande kvar. Detta var då p.g.a ungdomar från skolan som går ut i vägen, förbi alla och går på först. Det för det första är ju aningen irriterande när man fått stå i kylan i 30min. Några som precis kommit till hållplatsen som inte rymdes på bussen klagade och klagade på att det var tvungen att vänta, men stod kvar. Nästa buss kommer och vi alla får plats på den och efter redan en hållplats kliver dessa personer, som precis klagat, av. Alltså max 200m, och även hälften åker endast till Vasaplan vilket även det är endast en 5 min promenad.

Det jag då undrar är, varför åker dessa personer buss? Förstår inte dessa personer att dem tar plats för personer som ska åka längre? Tar plats för personer med funktionshinder?

Det är bara en sak. Sen finns det de unga som sätter sig vid handikappsplatserna, det är även de som jag sett har flyttat under rullatorerna för att kunna ta de platserna och Inte flyttar på sig när handikappade kliver på. Har man ingen medkänsla? Jag tycker det är otroligt tragiskt när man tänker på att det är ungdomar som är i min ålder som gör detta, det är oförskämt.

Överreagerar jag eller är det fler som håller med?

//Bild från Nevnarien

Likes

Comments

Tråkig start på ett inlägg men Poppin är tyvärr halt och har varit det nu i 2 veckor. Hon sköter sig jättebra trots att energi lagras men blir veterinärbesök på torsdag så får vi hoppas på att det är något som går över snart! Jag rider just nu fram till december en jättefin dressyrhäst som står i stallet som Poppin står i.

Det har även anlänt en ny häst till stallet vars ägare och jag ridit tillsammans i några förut så det känns väldigt roligt. Annars så är det väldigt lugnt i skolan just nu. Det var en tuff vecka innan höstlovet men tack och lov blir det lugnt nu fram tills nästa år. Studentmössan är beställd och länkar med balklänningar överallt på datorn, det hela närmar sig...


Senaste bilderna från September med Poppin

Likes

Comments

Ny månad och nya möjligheter. Slutet av sommarlovet var väldigt bra, mycket tävlingar för Fanny och Poppin som jag hängt på, jag har fyllt 18 år, vi har tävlat en gång till sedan Vilhelmina, Poppin har gjort riktigt stora framsteg och för varje pass så faller bara mer bitar på plats, det är även så för Fanny också vilket känns superroligt att Poppin utvecklar båda grenarna!

Nu har skolan börjat, att det är sista året känns, knappt några lektioner men med tuffa arbeten, studentmössorna ska snart prövas och balklänning börjar dyka upp på sökhistoriken allt mer och mer. Jag och Sebastian trivs väldigt bra lägenheten och mer och mer börjar hamna på plats. Ett akvarium är Äntligen inköpt, vilket jag velat ha i många år mest som dekoration, tänker inte ha en massa fiskar utan mer få in en myskänsla i vardagsrummet.

Nästa sommar har vi redan massvis med planer, så jag hoppas nu på att året rullar på och utvecklingen för oss alla vidare fortsätter och vi får hålla oss alla friska och hela.

Jag & Poppin i tisdags när vi tränade för Camilla. Samla, länga och övergångar var fokus vilket gick bättre och bättre och igår så gjorde vi övningarna igen och då satt det som en smäck!

Jag & Poppin på tävling i Lycksele, 59%

Sofia & Poppin hoppade 120cm på Stöckes P&J, riktigt duktig häst och ryttare!

Likes

Comments

Long time no seen

Ja drog en paus när sommarlovet började närma sig osv men nu börjar det bli skoltider igen och det är då det kryper i skrivarfingrarna. Sommarlovet har varit superhärligt, väldigt lugnt lov med bästa familjen och hästar. Har gjort dressyrdebuten med Poppin för 1 månad sedan, inte det bästa resultatet pga slarvigt galopparbete och spänd häst men vi kom inte sist! Tävlade då i Vilhelmina och där bor Sebastians mamma så vi passade på att stanna där 2 extra dagar och Poppin skötte sig super. Det har gått jättebra för Fanny och Poppin inom hoppningen också! Resultaten blir bara bättre och bättre och igår tog dem deras första placering, heja heja! 👏

Om endast 3 dagar fyller jag även hela 18 ÅR! Ska bli otroligt roligt och det blir både firande ute i stugan och på Sjöbris. Tänkte inte skriva en hel uppsats utan slänger in lite bilder från olika dagar istället.

Även hoppat Poppin en gång innan vi gjorde dressyrdebuten!

Likes

Comments

Kul att se vilken skillnad det blivit redan på 2 månader! Första filmen är från när jag provred Poppin. Då hade hon precis kommit upp från Stockholm och var inte riktigt igångsatt så hon tyckte det var lite jobbigt. Poppin är verkligen inte en lätt häst och har sina stunder så det har tagit tid för oss att lära känna varandra! Och sen var det även ett bra tag sedan jag red ridhäst och inte travhäst, Dramaqueen var som en ridhäst men steget är väldigt annorlunda så kändes otroligt konstigt i sadeln till en början innan man vänjer sig vid uppåt stegen istället för framåt. Andra klippet är från i fredags. Men vi jobbar på och Poppin är nu fullt igångsatt och det går bara bättre och bättre även för Fanny och Poppin så det känns riktigt roligt och ska bli kul och se hur hon utvecklas inom dressyren och hoppningen nu under sommaren!

Likes

Comments