Hej!

Dagen är ÄNTLIGEN här! Om några timmar drar vi till Stockholm. Som jag har saknat & längtat efter allt denna staden har att erbjuda & alla fina vänner. Är så himla glad & lycklig för den här dagen. Blir en mini-weekend & vi ska försöka hinna med så mycket som möjligt. Så många vi vill träffa och hänga med, får se hur mycket tiden räcker till för. Vi ska iaf ha världens mysigaste helg, är sjukt taggad!

Hoppas ni får en lika mysig helg! KRAM

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

För 1 år sedan befann jag mig i huvudstaden. Hade 8 lärorika veckor på Operakällaren, fick uppleva mycket & levde life däremellan! 2 månader när man fick prova på drömmen. Fick en paus från plugget, prövade på arbetslivet, bodde & levde i min drömstad. Nära till allt & i konstant liv. När man kommer från en liten by, där inte mycket sker efter kl 18 på kvällen. Till att hamna i en stad där man möter fler kl 01 påväg hem från jobbet, än man gör kl14 påväg till jobbet så blir kontrasterna ganska tydliga.

Lärde mig som sagt mycket av att vara just där jag va, med just dedär människorna som kollegor. Erfarna stjärnkockar, konditorer & servitörer, som medarbetare & bossar. Plus några vilsna praktikanter som var i samma sits som jag.

Hade några jobbiga, inte jätteskojjiga veckor av tidiga morgnar, missande av pendel & tunnelbanor, degknådande & kånkande av mjölsäckar ibörjan. Men man lär sig & alltid skitgöra från början, det gäller att jobba sig uppåt! Men dessa mindre intressanta veckor var värt det varje sekund, när man fick ta del av höjdpunkterna sedan. Utvecklades otroligt mycket under dessa veckor.

Insåg där & då mer än någonsin innan, att denna branschen har en viss jargong som är lika vart man än befinner sig. Det är svårt att förklara, ibland älskar man det & andra gånger kräks jag på den. Finns vissa ögonblick från denna resa som sticker ut & som jag aldrig kommer glömma. T.ex.

Kvällen vi var på slottet & serverade kungafamiljen + 180 gäster, 3-rätters hovmiddag. Ögonblicket när självaste kungen kommer in i köket medan vi står och preppar för fullt. Omringade av guld & kristallkronor från golv till tak & människor överallt. Typ 10 olika små "blommor" som ska dekorera alla 185 tallrikar & ligga exat lika på varenda en! Det var ingen barnlek, men en oförglömlig upplevelse.

Eller dagen då jag kör en proppfull stickvagn med ca 1000 desserter på, rätt ner i en golvbrunn & karamellbavvorna flyger åt alla håll och glas-splitter över hela golvet. Just där och då, i den sekunden så ville jag bara sjunka genom jorden & dö. Har nog aldrig någonsin upplevt en sån förjävlig panik inombords. Bröstet brann & huvudet va påväg att explodera. När jag efter några sekunder hittat tillbaka andningen & vågat öppna ögonen, kom ändå lättnaden, ljuset i det mörka! Det var inte lika farligt som det lät & kändes. Lät ungefär som ett växthus skulle exploderat. Men som tur var, så va det bara typ 10st som blev helt förstörda, resten gick att rädda. Bara att tänka tillbaka på detta får hela mig att vilja försvinna. Allt gick ju bra tillslut, men det var ingen trevlig upplevelse!

När jag stod & doppade damsugars i choklad i 4h. Och när jag fick göra helt egna chokladpraliner från scratch.

Sist men inte minst, kvällen vi hade 2300 gäster & serverade 7000 desserter. Vi preppade i dagar & timmar för detta. La ca 2000 blåbär ett & ett, och typ 1 miljard blommor. Spritsade grädde på bavvor & la på kaksmulor. Förövrigt var blåbären typ det sjukaste jag sett, jumbobär som va typ större än hallon. Vi hade iaf en jäkligt rolig & mysig kväll jag och Cissi, när vi inte orkade längre & dog i skrattattacker pga dessa jumboblåbär.

Denna bransch är otroligt stressig & påfrestande! Men det finns nått som gör att lågan tänds & man bara vill uppleva mer och mer. Vissa stunder känns det som man skulle kunna tänka sig vilket annat yrke som helst, bara för att slippa detta. Men andra stunder när man inte kan tänka sig att någonsin byta karriär.

Ville bara dela med mig av den här storyn än en gång för den är en klar höjdpunkt! Xx.

Likes

Comments

Halloj!

Det var ett tag sen sist, har haft mycket på gång sen sist. Hann iaf återhämta mig efter höstmarknadshelgen, innan kaoset drog igång igen. Vi hade iaf en sjukt kul helg, supermysigt. Hängt med underbara människor, så mycket kärlek! Sånna där magiska kvällar, man aldrig vill ska ta slut.

Har jobbat sen fredags, ledig imorgon & jobbar resten av veckan. Ska bli sååå skönt att vara ledig imorgon, är så himla trött nu! Kommer jobba typ 6-5 dagar i veckan nu i fortsättningen ist för 2-3, så det blir lite skillnad. Meeen jag älskar ju att jobba, så jag är glad att ha nått att göra på dagarna, glad att ha ett jobb att gå till. Kul med lite omväxling också, jag lessnar ju som sagt väldigt fort på rutiner! Sälja bullar & göra cappuccinos hela dagarna är ju skoj.

7 arbetsdagar kvar sen blir det en liten vacay. En helg i Sthlm, längtar sååå! Ska bli underbart att träffa alla älsklingar där nere & komma bort från vardagen en sekund!

Hoppas er måndag startat bra! Xx.

Likes

Comments

Instagram@vilmaviktoriamagdalena