Homecoming meillä oli perjantaina ja mulle ainakin jäi oikein positiivinen kokemnus siitä. Ihan hirveen iso juttu homecoming ei mun koulussa ole ja monissa muissa kouluissa sitä "juhlitaan" paljon isommin. Spirit week meillä kuitenkin oli viikon aikana, sekä kaksi "kokoontumista" koulun kesken. Sana kooontuminen saa ne kuulostamaan niin paljon tylsemmiltä kun mitä oikeasti olivat mutta käytännössä meille oli järjestetty pieniä kisoja ja muuta hauskaa.

Itse perjantaina olin tunnin koulussa jonka jälkeen lähdettiin mun hostsiskojen kanssa "laittautumaaan" sillä Polina oli 11 luokan prinsessa ja hänellä oli lupa lähteä aikaisemmi. Takaisin kouluun tultuamme oli meillä tämä "kokoontuminen" jolloin esiteltiin myöskin kaikkien vuosiluokkien prinsessat ja prinssit sekä kuningatar ja kuningas. (Senior luokalla on homecoming court johon oli aikaisemmin äänestetty 5 tyttöä ja 5 poikaa ja heistä sitten julkistettiin kuningatar ja kuningas. Muiden vuosiluokkien prinsessat ja prinssit oli jo äänestetty ja julkistettu jo aiemminkin.) Tämän jälkeen oli "Green Devil Pride" jolloin kiersimme pari korttelia kaupungissa, bändi kävellen ja soittaen, (urheilu)joukkueet rekoissaan ja prinsessat ja prinssit golfkärryissä sekä "homecoming court" paraatiautossaan. Paraatiautoissa oli teemana disneyleffat ja meillä senioreilla oli tuhkimo (junioreilla oli Frozen joka näkyy myös yhdessä kuvassa).

Ilalla oli sitten (jenkki)futispeli jonka pojat iloksemme voittivat. (Eivät kuulemma ole voittaneet homecoming peliä moneen vuoteen :D) Juuri ennen pelin loppua alkoi satamaan aivan kaatamalla mutta eiköhän me cheerleaderit vaan loppuun asti sinnitelty :D. Tavarat ja vaatteet vähän märkinä mutta eipähän hirveästi menoa haitannut. Homecominghan ei ole mitkään viralliset tanssit vaan ennemminkin DJ joka laittaa musiikkia ja ihmiset tanssivat miten tassivat :D. Hauskaa mulla ainakin oli koko päivän ja illan.

Princess Polina!

Morgan(keskellä) on meidän cheerjoukkueen kapteeni js pääsi Homecoming courtiin, ei kuningattareksi asti mutta meidän kuningatar hän ainakin oli :D

Homecoming hade vi på fredagen och en riktigt rolig upplevelse kan jag säga. Helt jätte stort är inte homecoming i min skola och i många andra skolor "firas" det mycket större. I varje fall hade vi spirit week och två samlingar (med hela skolan). Ordet samling får det låta mycket tråkigare än vad det påriktigt var men i praktik hade de fixat lite småa tävlingar och annat roligt till oss.

På själva fredagen var jag en timme i skolan och for sedan hem med mina syskon "för att laga oss" för att Polina var 11 klassens prinsessa. När vi kom tillbaka till skolan hade vi samlingen där alla prinserna, prinsessorna och drottningen och kungen blev också annonserade. (Senior klassen har homecoming court som hade röstats tidigare och där fanns 5 flickor och 5 pojkar och av dem röstades sedan kungen och drottningen. Alla yngre klasserna hade en prinsessa och en prins som hade röstats och annonserats redan tidigare.) Efter det hade vi "Green Devil pride" då vi körde runt några kvarter i staden.

På kvällen var det dags för (amerikanska)fotbollsmatchen och till vår glädje vann pojkarna matchen. (Tydligen hade de inte vunnit homecoming matchen på många år så det var ju dags för en vinst då.) Just före matchen tog slut började det ösregna men vi som cheerleaders stod där ända till slut:D. Kläderna och sakerna våta men det störde inte så mycket utan dans blev det ännu efter det.

Homecoming är ju inte någon jätte "officiell" dans utan det finns en DJ som spelar musik och alla dansar med sin egen stil. En rolig dag och kväll hade jag och tycker det blev lyckat.

Suunnittele blogisi - valitse Nouwin monista malleista tai tee omasi, "osoita ja napsauta" - napsauta tästä!

Likes

Comments

Vaihdossa

Spirit week on homecomingia edeltävä viikko jolloin jokaiselle päivälle on päätetty eri pukeutumistyyli.

​Maanantai: ´Merica Monday

Tiistai: Tacky Tourist Tuesday

Keskiviiko: Color War Wednesday
(Jokaisella vuosiluokalla oli oma väri johon he pukeutuivat. Itse olen senior ja meidän värimme oli musta.)

Torstai: Fake Injury Day
(Ja kyllä sain paljon kommentteja ja katseita mun asusta :D)

Perjantai: Green and White day

(vihreä ja valkoinen on meidän koulun värit)

Likes

Comments

Niin kuin oletuksenakin oli on koulu täällä jenkeissä hiukan erilaista kun Suomessa. Näimpä listasin muutaman asian jotkaovat eriailla täällä kun suomessa(tai ainakin mun koulussa). tä

1. Lounas. Täällä lounaan voi ottaa itse mukaan tai OSTAA koulusta. Ruokalajeja on myöskin useampia mutta usein myöskin epäterveellisempiä kuin suomessa.

2. Opettajia kutsutaan Mr. tai Mrs. + sukunimi

3. Oppitunti kestää 48 minuuttia (meidän koulussa näin, mutta se vaihtelee kouluittain)

4. Kello soi aina kun oppitunti alkaa ja loppuu

5. Sama lukujärjestys joka päivä

6. Välitunti/siirtymäaika tunnilta toiselle on 5min (joissain kouluissa tämä voi olla vielä lyhyempi aika)

7. The pledge = lippuvala "vannotaan" joka aamu. Meidän koulussa tämä tulee kuulutuksena jonka aikana kaikki oppilaat nousevat seisomaan

8. Penaaleja ei käytetä vaan oppilaat kävelevät tunnilta toiselle yksi kynä kädessään

9. Kaikilla oppilailla on oma kaappi

10. Monilla oppilailla, yleensä urheilijoilla on kaapissaan "locker poster" eli juliste (laitan omastani jonka meidän cheerjoukkueelainen teki kuvan tuohon alemmas)

11. Lounaan aikana ei saa poistua ruokalasta (tämä ei välttämättä ole kaikissa kouluissa)

12. Meidän koulussa käytetään myös jonkin verran Ipadeja opiskeluun ja kokeiden tekemiseen

13. Kaikki "tehtävät" tehdään paperille ja kaikki paperit palautetaan opettajalle arvioitavaksi

14. Muistiinpanojen kirjottamisen jälkeen tehdään "review" eli käytännössä kirjoitetaan ihan samat asiat paperille kun muistiinpanoissakin on, lisäksi ennen koetta tehdään vielä "practice test" eli harjoitus koe

15. Koulukirjat ovat kaikki 800-1000 sivuisija eli jättimäisiä

16. Kaikki urheilujoukkueet on koulun joukkueita ( kun meillä suomessa on taas seuroja)

17. Koulubussit ( itse en kylläkään kulje sellaisella kouluun)

Brown city high school on koulu jota käyn. Meidän koulu on pieni mutta niin on kyläkin. Itse asiassa meillä on ylä-aste ja lukio samassa rakennuksessa, eli vuosiluokat 7-12. Meidän koulussa on kolme käytävää ja noin 30 luokkaa sekä liikuntasali. Koulu on siis pieni ja niin on piiritkin eli kaikki tuntee enemmän tai vähemmän toisensa. Itse olen saanut lämpimän vastaanoton ja viihdyn oikein mukavasti. Tuntuu aina ajoittain vähän jännältä (varsinkin ekoilla viikoilla) kun oppilaat tietää kuka mä oon koska oon vaihtari mutta mulla ei ole heistä minkäänlaista käsitystä. Myös vähän hämmennystä on syntynyt sillä monet (oikeasti suurin osa) ovat luulleet että minä ja Carmen (vaihtari Virosta) ollaan siskoksia, joku jopa luuli että olemme kaksosia. Itse emme näe suurta yhdennäköisyyttä kuin että olemme molemmat blondeja mutta mielipiteensä kullakin :D.

Ensimmäinen kello koulupäivänä soi 8.05 joka tarkoittaa että saamme mennä kaapeille ja muihin käytäviin. Kukaan oppilaista ei oikein ymmärrä miksi mutta sääntönä on että emme saa mennä muihin kuin yhteen käytävään ennen ensimmäistä kelloa. 8.10 soi toinen "varoitus" kello joka tarkoittaa että viisi minuuttia tunnin alkuun. Vihdoim 8.15 soi kello jolloin koulu oikeasti alkaa. Ennen ensimmäista tuntia käyn kaapilla viemässä repun sinne sekä ottamassa tavarat ensimmäistä tuntia varten.

Ensimmäinen tunti mulla on "environmental science" eli suoraan suomennettna ympäristötiedettä. Suurin osa kurssista on kierättämistä joka käytännössä meinaa että teimme ekoilla viikoilla taitteimme (pahvi)laatikoita ja teimme niihin kylttejämissä luki mitä kierrätämme ja mitä emme ja veimme niitä kaikkiin luokkiin. Niitä nyt sitten tyhjennämme kerran viikossa, lajittelemme ne ja viemme isoon kierrätyslavaan joka on koulun pihalla. Tämän kurssin otin sillä hostsikoni sanoi sen olevan hauska eikä se turhan haastava ainakaan ole.

Toinen tunti on matikkaa, Algebra 2 tarkemmin sanoen. Alotin ekalla viikolla "Advanced pre-calculus" matikalla, mutta totesin sen olevan turhan haastavaa ja vaihdoin helpompaan.

Kolmas tunti mulla on kuvista, ihan vaan sen takia että se on suht helppoa eikä siinä tarvitse oikein opiskella mitään, ei todellakaan sen takia että olisin kuviksessa hyvä. Neljäs tunti on mulla "civics" eli yhteiskuntaoppia.

Viides tunti mulla on kemiaa. Tämän valitsin ihan sen takia ettei listassa paljon kiinnostavampaakaan ollut ja jos totta puhutaan koska Carmenilla oli tämä kurssi. Kemia on kohtalaisen helppoa. Jos sitä haluaa suomen kemiaan verrata on se ylä-aste kemian vaikeustasolla.

Kuudes tunti mulla on liikkaa- helppoa ja kivaa, tai no kolme ekaa viikkoa pelattiin "air force footballia" eli amerikkalaista jalkapalloa jossa ei saa taklata suurin piirtein. Jos multa kysytään niin ei kylläkään niin helppoa tai kivaa. Tällä hetkellä pelataan maahockeyta ja lacrossea ja mä diggaan vaikka nääkin lajeja joita en oo koskaan ennen pelannu.

Vielä ennen koulun loppua pinnistellään seitsemäs tunti joka on mun kohdalla enkkua (äikkää). Näin 4 viikon perusteella ei mitenkään mun lempi aine. Enkuks kirjottaminen mun englannin taidolla ei näin alkuun oikein nappaa. Mä oon senior tämän mun vaihtovuoden ( eli 12 luokkalainen) joten oon "senior enkussa" jossa he käyvät myöskin paljon college asioita jotka mulle ovat sinäänsä vähän turhia kun en tänne collegeen ole kuitenkaan tulossa.

Niin kuin huomata varmaan saattoi olen valinnut osan aineista sen perusteella että ne ovat helppoja mutta hei miks ei koska joudun kuitenkin kotiin palattuani käymään tän vuoden uudestaan joten otan täällä nyt sitten mielummin vähän iisimmin. Myöskin osan kursseista oon ottanut koska järjestöni vaatii niin. Koulupäivä meillä tosiaan on 8.15-15.05 ja siihen sisältyy 7 oppituntia ja 30min lounas.


//Janita

Som förväntningarna var också är den amerikanska skolan lite annorlunda än den finska. Tänkte lista här nere lite saker som är annorlunda från skolan i Finland (eller åtminstone från min skola).

1. Lunch. Man kan ta med sin egen lunch eller KÖPA från skolan. Det finns flera maträtter här men de är också ofta ohälsosammare än i Finland.

2. Lärarna kallas Mr. eller Mrs. +efternamn

3. En lektion är 48 minuter (i vår skola, men detta varierar mellan skolorna)

4. Klockan ringer alltid när lektionen börjar och slutar

5. Samma schema varje dag

6. Rasten/växeltiden från lektion till följande är 5 min (detta varierar också mellan skolorna, många skolor kan ha ännu mindre tid)

7. " The pledge" "svärs" varje morgon. I vår skola kommer det som en annons och då skall alla elever och personal stå upp.

8. Man använder inte penaler utan eleverna går från lektion till lektion med en penna i handen

9. Alla elever har ett eget skåp

10. Många elever, oftast idrottare har "posters" alltså affisher på sina skåp ( det finns en bild på min poster högre upp som en av flickorna i mitt cheerlag gjorde

11. Under lunchen får man inte lämna matsalen (i vår skola i alla fall)

12. I vår skola använder vi en hel del Ipads till olika uppgifter och för att göra prov

13. Alla "uppgifter" görs på papper som returneras till läraren för att de ska rätta dem

14. Efter att vi skrivit anteckningar gör vi ett review som i princip betyder att vi skriver exakt samma sak som anteckningarna på ett papper, dessutom gör vi ett "practice test" alltså ett övnings prov ännu före provet

15. Böckerna är alla 800-1000 sidor, alltså enorma

16. Alla (sport)lag är skolans lag ( i Finland har vi ju föreningar)

17. Skolbussar

Brown city high school heter min skola. Vår skola är liten men så är staden också. Vi har faktiskt högstadie (middle school) och gymnasie(high school) i samma byggnad och tillsammans är vi ca. 400 elever. I vår skola har vi 3 korridorer och ca. 30 klassrum och en gymnastiksal. Skolan är alltså liten så alla vet mer eller mindre varandra. Som tur har jag fått en bra mottagning. Känns lite konstigt(speciellt på första veckorna) då andra elever vet vem jag är för att jag är en utbyteselev men jag har ingen aning om vem de är. Lite förvirring har också uppstått då många(påriktigt största delen) har trott att jag och Carmen(en utbyteselev från Estland) är syskon, någon till och med trodde att vi var tvillingar. Själv ser vi inte riktig någon likhet förutom att vi är båda blonda men alla har sina egna åsikter:D.

Första gången under skoldagen ringer klockan 8.05 som betyder att vi får fara till andra korridorerna och våra skåp. Ingen elev förstår riktigt varför men vi har en regel att vi inte får fara till andra korridorer före klockan ringer. 8.10 ringer klockan andra gången som en "varning" att snart börjar lektionen. 8.15 ringer klockan igen som äntligen betyder att skolan börjar. Före första lektionen far jag till skåpet och för min ryggsäck och tar mina saker för första ämnet.

Första timmen har jag "environmental science" alltså naturvetenskap. Största delen av kursen består av återvinning som betyder i praktik att under första veckorna gjorde vi lådor och skyltar till dem att vad vi återanvänder och vad inte och förde dem till alla klassrum. Dom tömmer vi nu då en gång i veckan, sorterar sakerna och för dem till en stor återvinningslåda som står ut på gården. Tog kursen för att min hostsyter sa att den var rolig och för krävande är den åtmintone inte.

Andra timmen har jag matematik, Algebra 2 noggrannare sagt. Hade första veckan "advanced pre-calculus" men kom till slutsatsen att det var lite för mycke för mig.

Tredje timmen har jag (bild)konst. Tog kursen för att den man behöver inte riktigt studera och det är rätt så lätt också inte för att jag skulla vara bra på bildkonst för det är jag verkligen inte:D Fjärde timmen har jag "civics" alltså samhällslära.

Femte timmen har jag kemi. Tog kursen för att det fanns inte riktigt något intressantare heller och ärligt sagt för att Carmen hade den kursen också :D. Kemi här är rätt så lätt, typ samma nivå som vår högstadiekemi.

Sjätte timmen kör jag med lite gymnastik- lätt och roligt. Första tre veckorna spelade vi "air force football" så typ amerikanskt fotboll utan tacklingar och skule nog inte säga att det var skärskit lätt eller roligt. Nu spelar vi lacrosse och landhockey och jag diggar fast det är min första gång.

Ännu före skolan slutar har jag engelska(modersmål). Som man kanske märker har jag valt ganska många lätta ämnen men hej varför inte då jag inte för det här året till godo utan måst gå om den när jag ska tillbaka till Finland. En del ämnen har jag för att min organisation säger att jag måste ha dom. Vår skoldag är alltså från 8.15-15.05 och under den har vi 7 lektioner och 30 minuters matpaus.

//Janita


PS. Hiukan uutta väriä hiuksiin kävin ottamassa tänään!

Likes

Comments

Vaihdossa

Moikka moi pitkästä aikaa!

Nyt olen saanut niin monelta ihmiseltä kuulla että mun pitäisi päivittää blogia joten nyt vihdoin viimein sain kaivettua läppärini tuolta laatikon pohjalta ja tässä sitä nyt ollaan. Pitäis varmaan vähän ryhditäytyä tän blogin kirjottamisen kanssa.

Koulu on siis nyt jo kerennyt alkaa viime postauksen jälkeen ja mä on viihtynyt ihan hyvin. Tosi erilaista se toki on mutta niin mä olin odottanutkin. Ajattelin että voisin tässä tulevalla viikolla kirjoittaa erillisen postauksen koulusta ja minlälaista siellä on.

Ennen koulun alkua käytiin yhtenä päivänä shoppailemassa sekä viettämässä vuoden viimeinen rantapäivä joka ei mennyt han niinkuin suunniteltu. Päivä jolloin menimme oli nimittäin kylmä ja tosi tuulinen joten uimista tai auringonottoa ei siltä kerralta huvennut mutta sen sijaan otimme kasan kuvia ja kävelimme laiturilla joka rannalla oli. Käytiin myös kivassa pikku kahvilassa syömässä browniet.Ennen koulun alkua käytiin yhtenä päivänä shoppailemassa sekä viettämässä vuoden viimeinen rantapäivä joka ei mennyt han niinkuin suunniteltu. Päivä jolloin menimme oli nimittäin kylmä ja tosi tuulinen joten uimista tai auringonottoa ei siltä kerralta huvennut mutta sen sijaan otimme kasan kuvia ja kävelimme laiturilla joka rannalla oli. Käytiin myös kivassa pikku kahvilassa syömässä browniet.

Viime viikonloppuna oli meillä vuoden eka AFS (mun organisaation) orientaatio. Meidän niin kutsuttuun Thumb area ( nimi tulee muuten siitä että Michiganin osavaltio on käden muotoinen ja me asumme sen niin sanotussa peukalossa) ryhmään kuuluu yhteensä 9 vaihtaria. Kaikki he ovat tosi mukavia joten tulee olemaan hauskaa vietää aikaa heidän kanssaan aina silloin tällöin yhteisissä tapahtumissamme. Viime viikonlopun orientaatiossa meille puhuttiin sopeutumisesta ja muuta yleisä löpinää. Tuntien kuuntelun jälkeen oli meillä lounas ja vähän ryhmätehtäviä sekä lopuksi pääsimme vielä kanotoimaan, eli oikein mukava päivä kokonaisuudessaan. Saatiin myös AFS Michigan hupparit joita voi jonkin verran nähdä kuvissa.

Cheerillä ollaan myös jatkettu. Oon ite niin yllättynyt miten cheer on yllättänyt mut niin positiivisesti. En oikein koskaan edes kuvitellut että musta olis tällaseen mutta mä oon digannu ihan sikana. Ollaan nyt kahdessa pelissä tehty myös stuntteja joita en kyllä tiennyt meidän tekevän (sideline cheerleadingissä) mutta ainakin hauskaa on ollut. Ihan reippaasti meidät kaikki kolme vaihtaria on myös laitettu samaan stuntti ryhmään vaikkei kukaan meisä ollut ikinä ollut pohjana tai nousijana stuntissa.

Tämä kulunut viikko on ollu aika hektinen sillä olemme vetäneet pikku lapsille sellaista "cheer clinic". Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että vedimme alakoulu ikäisille lapsille (5-12v) viikolla treenejä (harjoteltiin cheerejä) ja perjantaina pelissä sitten he olivat meidän kanssa cheerleadereitä. Vähän kaoottista oli yrittää pitää 70 lasta edes jonkunlaisessa kurissa mutta me selvittiin ja niin tekivät lapsetkin. Vähän oli ääni toisaalta kadoksissa kun meidän piti enää oman cheerjoukkueen kanssa selvitä toinen puoliaika. Pojat ainakin voittivat pelin selvin lukemin 70-12.

Hejsan hopasan igen, det var en tid sen

Så många har nu sagt att jag borde uppdatera min blogg så nu fick ja äntligen grävt min dator fram och här är jag. Borde kanske skärpa mig lite med det här bloggandet...

Skolan har alltså hunnit börja sen sista gången och jag har trivts riktigt bra. Annorlunda är det ju men det hade jag förvänta mig också. Men som i High School Musical är det tyvärr inte.... (inte så att jag skulle ha påriktigt förvänt amig det :D) Tänkte att här på kommande veckan skulle jag kunna skriva ett inlägg om hur skolan i allmänhet och hurdant det är där.

Före skolan började var vi lite och skolshoppa och spenderade också en dag på stranden då vi ville ha ennu en stranddag före skolan började och en sista för året. Dagen blev inte riktigt som planerat då det var kallt och väldigt blåsigt den dagen. Inget solande eller simmande blev det men istället tog vi en massa bilder och gick på den långa bron stranden hade. Gick också in på ett mysigt cafe för att äta lite brownies.

Förra veckolutet hade vi årets först AFS (min organisations) orientation. Till vår så kallade Thumb area (namnet kommer från av att Michigans delstat ser ut som en hand och vi bor i tummen av delstaten) grupp hör 9 utbytesstudenter. Alla av dem, är trevliga så det kommer att vara roligt att spendera lite tid med dem alltid nu och då, då vi har gemensamma program. På förra veckoslutets orientation fick vi höra om anpassning och annat allmänt babbel. Efter timmars lyssnande hade vi lunch och efter det hade vi litte gruppuppgifter och till sist slapp vi ännu och paddla. Super rolig dag i helhet!

Cheerleadingen har också fortsatt. Jag är så överraskad över hur cheerleading överraskade mig så positivt. Jag hade aldrig riktigt tänkt att jag skulle kunna bli en cheerleader men jag har varit super kul. I två senaste spelen har vi ghjort stunter, vilket jag inte visste ens att vi skulle göra men zrolight har det varit. De lagade också oss alla tre utbyteselever i samma stunt grupp även om ingen av oss aldrig gjort något sådant tidigare men vi klarade det ändå riktigt bra.

Den gågna veckan har varit rätt så hektisk. Vi har haft en "cheer clinic" åt yngre barn. I praktik betyder detta att vi haft träningar där vi lär lågstadie barn (5-12 åringar) cheers och så kom de på fredagen och var cheerleaders med oss första halvleken av matchen. Lite kaotiskt har det varit då man försöket få över 70 barn under kontroll och få dem inte att springa omkring och skrika hela tiden. Men vi klarade oss efter lite panik och problem. Lite var rösten redan borta, då vi skulle ännu heja den andra halvleken med bara vårt egna cheerlag. Pojkarna vann matchen i alla fall 70-12.

Likes

Comments

Vaihdossa

Tässä muutama päivä sitten oli ohjelmassa hostsiskoni velipuolen tulevan vaimon polttarit. Hostsiskoni velipuoli Donovan ja tämän tyttöystävä Marissa ovat menossa naimisiin myöhemmin tänä vuonna. Donovan oli käynyt (heinäkuussa) kavereidensa kanssa Las Vegasissa viettämässä polttareitaan mutta tämä ei ollut ihan niin "extremeä". Oikeastaan varsinaista ohjelmaa ei päivällä ollut mutta voin ainakin todeta että ruoka oli super hyvää! Ilalla pidettiin vielä polttareiden jatkot mutta sinne ei meille nuorukaisille (minulle ja hostsiskoilleni) liiennyt kutsua.

Donovan ja Marissa menevät naimisiin uudenvuodenaattona ja jopa minä odotan sitä innolla. Olen saanut sellaisen käsityksen että uudenvuoden juhliminen ei täällä amerikassa ole ihan samalla tasolla kuin mitä suomessa. Täällä se on suunnilleen yksi päivä muiden joukossa eikä silloin tehdä välttämättä mitään erityistä joten on ihan hauskaa että nyt (meillä) on ainakin ohjelmaa. Eiköhän sieltä ilmesty liuta kuvia myös tänne blogin puolelle.

Myöhemmin tuona kyseisenä (polttari)päivänä kävimme myös Walmartissa "koulushoppailemassa". Tarkoitus oli lähteä hakemaan vihkoja ja kansioita mutta homma riistäytyi vähän käsistä mutta hei olihan meitä neljä neitiä shoppailemassa. Mun makuun on todellakin kun kaupat täällä on ihan sairaan kokoisia ja niistä saa vähän kaikkea. Laatu ei ole aina niin taattu mutta kuitenkin.

Leffaan ja kiinalaiseen ravintolaankin kerettiin vielä samana iltana. Mun eka kerta kiinlaisessa ravintolassa enkä ainakaan pettynyt. Leffana katsottiin Suicide squad ja mä diggasin kyllä ihan sikana. Suosittelen siis lämpimästi.


//Janita

Här för några dagar sedan blev det min hostsysters halvbrors kommande frus polttare ( vad det sen nu är på svenska). Min hostsysters havbror Donovan och hans flickvän Marissa skall gifta sig senare det här året. Donovan har redan varit ( i juli) med sina vänner till Las Vegas och fira men så "extremt" var det här inte. Igentligen fanns det inget särskilt program på dagen men det kan jag säga att maten var fantastisk! På kvällen hade det ännu en efterfest men dit var vi unga (jag och mina hostsystrar) inte bjudna.

Donovan och Marissa ska gifta sig på nyårsaftonen och till och med jag är jätte taggad. Har förstått att man firar inte nyåret så mycket här än vad man gör i Finland. Här är det ungefär som en dag bland dom andra och man gör inte nödvändigtvis något extra så det är ju roligt att vi ska ha det roligt. Det kommer säkert en hel del bilder därifrån hit till bloggen också.

Senare den där (polttare)dagen var vi och "skolshoppa" till Walmart. Vi for och köpa häften och mappar men vi for lite crazy med shoppingen. Jag diggar super mycket då butikerna här är rätt så enorma och man får lite allt möjligt från dem. Kvaliteten är inte alltid det bästa men ändå.

Vi var och se på en film och till en kinesisk restaurang ännu samma kväll. Det var första gången jag år kinesisk mat och klagar inte, jätte gott kan man väl säga då. Filmen vi var och kolla på hette Suicide squad och den var super. Rekommenderar verkligen!


//Janita

Likes

Comments