Avslutade en fantastisk vecka på Lyx Vxo med härliga kunder och grymma kollegor! Har vart fullt upp men avslutade veckan med fina Elin som jag gjorde en balayageteknik på. Baylage är en teknik som gör att man får ett naturligt slingat hår med mjuka skiftningar. Resultat blir helt galet fint och tekniken är så rolig att göra, det bästa är att man kan göra den på så många olika sätt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu i veckan hade jag en kille som var såååå trött på sitt långa hår och verkligen ville få en frisyr! Att hans långa hår bara blev stort och fluffigt. Jag tyckte han skulle passa i en mer korthårig frisyr men med mer längd vid luggen. Han gick från att vara en långhårig kille till en korthårig kille!

Likes

Comments

För någon dag sen hade jag en kund som kom in med ett mörkt hår som var torrt och slitet. Vi ville att det skulle hända mer i håret och kännas mer levande med härliga skiftningar!

Vi jobbade med en mörk botten och massa slingor för att få en baylage ombre effekt på det. Självklart jobbade vi med olaplex för att stärka upp håret!

Likes

Comments

I onsdags var vi från Lyx Vxo på utbildning i Malmö och det var fantastiskt roligt att åka iväg med hela gänget och umgås och skratta så man nästan kissar på sig! Jag vill visa er hur kul vi hade med allt från frukosten på hotellet till tåget hem!

Malmö vilken fin stad! Älskar alla gamla byggnader och små restauranger som har jätte härliga uteserveringar. Skulle vilja åka tillbaka igen för att bara strosa omkring och shoppa en hel del med, haha!

Likes

Comments

Idag har vi på Lyx Vxo varit på en makeuputbildning i Malmö för att djupdyka i olika tekniker för att tex lägga en bas eller snygga bryn som är flawless. Har vart helt otroligt och nu är vi supertrötta men kommer tillbaka med ny energi och inspiration!

Bilder från utbildningen kommer inom kort!

Likes

Comments

Nu sitter vi på tåget ner till Malmö för att gå på sminkkurs på företaget Färg. Ska bli oroligt kul att gå en makeup-utbildning med hela Lyx Vxo gänget! Vi åker redan idag för att kunna köra en afterwork på Pinchos innan en heldag imorgon.

Likes

Comments

Igår hade jag Johanna hos mig på en klipp och färg. Hon kände nu att hennes utväxt kommer alldeles för fort och att håret ska få en mer naturlig nyans än att det ska vara det hårda hemma blekta nyansen.

Jag började med att kolla ut vilket ljushetsläge hon låg på i sig själv. La en bottenfärg som var mer naturlig kall, sen la jag 2 olika toningar i längderna för att få en mer kallare nyans.

I klippningen jobbade jag med mycket textur för att lockarna ska bli mer följsamma! Kolla in så snyggt det blir!

Likes

Comments

Vi på Lyx Vxo vill att du som kund ska stå i fokus och känna sig lyxig, samt att när du går hos oss vill vi att du ska få en lyxig tid. Därför har vi tänkt mycket med inredningen att den ska kännas mysig, hemma, lyxig och en massa dofter av blommor. I alla våra behandlingar erbjuder vi ekologiskt och fairtrade kaffe och mumsiga kakor från Munges Bagaeri! Kan ju inte bli bättre :D

I din behandling vill vi att du ska kunna koppla av, då har vi Ipads där man kan läsa massa tidningar eller bara surfa runt :)

Likes

Comments

Något jag skulle vilja uppmärksamma är trender för killar. Kollar man olika sidor så finns det så mycket om trender för tjejer men inte lika mycket för killar. På bloggen kommer jag att berätta mycket om trender, både hår & kläder samt produktrekomendation .

Så just nu och faktiskt en liten tid tillbaka har man sett en stor trend för killar och deras hår!

Man-Braids
Just precis det som står i rubriken. Tidigare har man sett så mycket om man-bun men nu börjar vi ta över flätorna från tjejerna. Jag började redan se att det var påväg in i början på året men det känns som att man inte riktigt vågade köra på flätan men nu har vi skaffat lite mer stake och vi bär upp flätan med stolthet.

Det bästa jag vet med flätor är att det finns miljoner olika tekniker på hur man kan göra dom samt tjocklek, linjer & form. Nedan här ser ni bara en bråkdel av hur en fläta kan se ut!

Är det nått ni skulle vilja att jag berättar mer om så lämna en kommentar eller kontakta mig på min mail!

Likes

Comments

För några dagar sen gjorde jag en stor makeover. Kunden kom in med ett hår som var väldigt guldigt och lit lätt åt det röda hållet men ville helt gå ifrån det och istället bli mycket ljusare och åt det silvriga.

För er som inte vet det så måste man vara väldigt ljus för att kunna bli åt det silver grå nyansen. Man måste ha ett neutralt läge och inte gult för då måste man nyansera det för att komma till det neutrala sen nyansera det en gång till för att få den perfekta grå nyansen.

Tänk på det när ni vill åt den nyansen samt att det krävs mycket arbete hemma.

Jag rekommenderar att man arbetar med ett silver schampo, jag bara älskar silverschampot ifrån Fudge. Fudge silverschampo innehåller en violett toning som tar bort gula nystanet i håret men torkar inte ut det som vanliga silverschampo kan göra. För att få ännu bättre jobbar jag med en colormask ifrån KC som har en nyans av grafit. Denna gör så att håret bli mer åt det grå, bättre får man leta efter!!

Likes

Comments