Header

Ja tyvärr har ni nog märkt att jag varit sjukt inaktiv ett tag nu... Och det beror mest på att livet kommit i vägen. Jag har prioriterat skolan och kompisar före bloggen och sedan har jag varken haft lust eller ork att blogga när jag fått en stund över. Så jag kommer ta en 'paus' nu. Eller snarare sluta blogga tills jag känner för att börja igen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Livet efter dig av Jojo Moyes

Denna bok läste jag ut i Juan Les Pins (bilden är tagen vid Villa Eilenroc). Boken handlar om Lou Clark och Will Traynor som är varandras motsatser. Lou är en fattig småstadstjej som bor med kvar med hela familjen och måste dessutom försörja allihopa med hjälp av lönen från ett litet kafé hon jobbar på. Lou har inga tankar eller planer på att lämna staden, utan känner sig nöjd och trygg med att fortsätta med sin vardag. Will däremot var en atletisk, social, rik och framgångsrik aktiemäklare, med både fantastiskt jobb i London och snygg flickvän. Men det var förut, för alltsammans togs ifrån honom när han var med i en motorcykelolycka och total paralyserades. När Lou förlorar jobbet börjar hon arbeta som Wills assistent, då hon snabbt förstår att Will inte har en gnutta glädje i livet och gärna tar ut det på andra. Dessutom vill han ta slut på sitt lidande, men Lou försöker med allt hon kan att övertala honom annat. Det ingen av dem vet, är att de kommer förändra varandra för alltid.

Livet efter dig är en emotionell och vacker bok som handlar om liv, död och kärlek. Jag gillade verkligen hur man uppslukades redan på första sidan av boken och den var svår att lägga ifrån sig. En stark moral i boken är att man ska leva livet fullt ut och verkligen uppskatta det bräckliga liv vi lever som vilken sekund som helst kan rasa samman. Jag gillade verkligen det och hela känslan i boken som kändes väldigt realistisk. Jag rekommenderar boken starkt, även om den är lite kylschig i bland. 

Jag ger den: 3.5 av 5 munkar 


Likes

Comments

Den här helgen har varit fullspäckad förutom idag, söndag, då jag äntligen fått vila och göra absolut ingenting. Lite läxor men knappt det. Helgen började med Tacokväll hos Josefin från klassen och alla klassens tjejer var inbjudna! Det var jätteroligt, mysigt och vi lärde känna varandra mer. 

Lite dålig bild, men aja... Skitmysigt var det i alla fall! 

På lördagen var det fullt upp! Jag träffade först Vickan runt tolv i slussen, vi åkte till Vapiano i Gamla stan och åt och hade det supermys. Dessutom är det superdupergott där så rekommenderar verkligen den restaurangen! 

    

mums fillibabba 

       

Sedan gick vi runt på stan, kollade i affärer, fick ballonger av F! osv. 

    

Tog också en fika på Espresso House också då jag åt goda scones. Mmmmmm...

Efter jag varit med Vickan träffade jag klassen och våra faddrar. Vi delades upp i lag och i mitt lag var vi sex stycken och kallade oss själva för Los tacos. Vi gjorde diverse pinsamma utmaningar som ni kan se på vår hashtag #lostacos eller på klassens insta @en1b för alla lagens pinsamma videos. Vårt lag vann dessutom (Yay!) och det var mycket p.g.a. att tre av oss (inklusive mig) badade i underkläder i fontänen vid Sergelstorg!

Efter vi var klara med alla utmaningar var vi ett tag i rålambshovsparken, sedan gick jag och några kompisar och hängde på Donken ett tag. Mys mys mys hela helgen var det.

Likes

Comments

Klänning från Forever 21 som pappa köpte till mig i somras när han var i USA. Taack daddy :*


Bilderna är ifrån Kroatien - åhh saknar det fortfarande, det var sååå fint. 

Likes

Comments

Idag är det torsdag, så snart är skolveckan slut! YES! Den här helgen blir det mycket socialt, på fredag ska jag hem till en tjej från klassen på Tacoskväll, på lördag ska jag träffa Vickan under dagen (ÄNTLIGEN har saknat dig!! :* ) och på lördagkväll ska jag träffa klassen igen, vi ska både göra lite tävlingar och grilla tillsammans. Det ska bli jättekul! Förhoppningsvis får jag vila på söndag, men det blir förmodligen kusinhäng igen. Kul ändå. Och jag har ju mina fina katter som piggar upp vardagen (och ibland förstör den lite med sina groteska och döda presenter) ;) Här kommer en eftermiddag med Kokos:Jepp, hon gillar att rota bland mina saker...

Likes

Comments

Snabbläsare eller långsamläsare? Jag tror jag är snabb...? 

Tegelstenar eller tunnisar? En bra blandning tycker jag om, alltså att efter en tegelsten är det ganska skönt med en liten tunnis osv, men de allra bästa böckerna är oftast längre.

Bibliotek eller bokhandel? Bokhandel - mest för att jag älskar att spara böcker och för att bokaffärer är så mysiga. 

Ljudbok eller e-bok? E-bok - jag tycker inte om ljudböcker eftersom jag både inte gillar högläsning och ofta blir för okoncentrerad så jag hör inte.... Det bara funkar inte för mig, jag måste se och läsa texten själv.

Inbunden eller pocket? Hmm... den här är svår... Jag gillar pocket för de är så mysiga och är oftast mer praktiska, mindre och billigare men samtidigt är det något speciellt med inbundna... 

Vampyrer eller spöken? Vampyrer! Kan inte glömma Twilight-fanet inom mig (även om jag nu insett att både böckerna och filmerna faktiskt inte var så bra, så kommer jag alltid att älska vampyrer <3 )

En i taget eller slalomläsning? Absolut en i taget, tycker inte om att läsa flera i taget - blir förvirrad...

Nytt eller gammalt? Både och, det är spännande att läsa äldre böcker eftersom man skrev på ett helt annat sätt då, som t ex Brott och Straff samtidigt som de nya kan vara lättare att relatera till och dessutom ofta kommer ut på film nuförtiden.

Bokmärke eller hundöra? BOKMÄRKE - HUNDÖRA ÄR ABSOLUT FÖRBJUDET DET FÖRSTÖR JU BOKEN - DET ÄR HELT OACCEPTABELT.

Snacks eller godis? Godis är bättre när man läser eftersom man blir så kladdig av snacks (som chips t ex). Annars beror det på vad jag är sugen på så klart, kan inte välja ena. 

Biografier eller memoarer? Jag har tyvärr inte läst så många memoarer eller biografier, så jag kan inte riktigt välja. 

Soffan eller sängen? Sängen - Det är skönare och så kan man somna direkt efter.

 

Inne eller ute? Lite kallt ute i Sverige, annars föredrar jag ute om vädret tillåter.

Originalspråk (engelska) eller översättning till svenska? Originalspråk så klart! 

Poesi eller prosa? Eftersom jag bara läser prosa så blir det ju det, men jag skulle gärna läsa mer poesi! 

Kvinnliga författare eller manliga författare?  Kvinnliga! GO FEMINISM - Nä men jag tycker faktiskt inte att det spelar någon roll, brukar inte märka könet på författaren förrän slutet av boken.

Boken eller filmen? BOKEN! Även om film är så himla fantastiskt slår det nästan aldrig boken. 

Kokbok eller Bakbok? Bakbok - mums mums säger gottegrisen.

Kärlek eller spänning? Späääänninggg - kärlek kan ofta bli lite för klyschigt och likt, men det är alltid roligt med en twist på kärleken! Då blir det mer intressant.

Jobbigaste bok jag läst: Hmm... Egentligen borde jag nog säga Brott och Straff eftersom det var en väldigt svår bok, men jag tycker nog faktiskt att Snuff av Terry Pratchett var jobbigare för att den var längre och jag absolut hatade den, men jag kunde inte förmå mig att lämna en bok oläst. Särskilt kunde jag inte heller efteråt hata den om jag inte läst hela. Så det var nog de jobbigaste och mest plågsamma 476 sidorna jag läst.

Bästa barnboksförfattaren: Jag tror nog att Martin Widmark är min favorit eftersom han skrev Lasse och Maja böckerna som jag absolut älskade som liten. 

Bok som berört mig mest: Hmm... Jag tror faktiskt inte jag kan välja en bok som har berört mig 'mest' men Wonder av R.J. Palacio berörde mig faktiskt väldigt mycket. Den påminde mig om att man inte ska döma folk efter deras yttre när man har ingen aning om deras bakgrund, varför vissa ser ut på ett visst sätt eller hur det har påverkat dem. August, huvudkaraktären i boken, har enligt beskrivningen det mest avskyvärda ansikte, men han har en så fin personlighet och måste lida för något han inte kan rå för varenda j*vla dag. Det satte saker och ting i perspektiv för mig, och jag har tänkt på det mycket mer efter boken. Jag rekommenderar verkligen att läsa den, den passar för alla åldrar eftersom den är så lätt läst och viktig! 

Likes

Comments

Så idag hade studentkåren ordnat Smiska Fisk! som ska vara en tradition på KG. Då sätter alla på sig sopsäckar (frivilligt så klart) och sedan gör man olika lekar/tävlingar med döda fiskar. Låter ju hur mysigt som helst. Särskilt när en av lekarna är att skicka runt en död fisk i en ring och alla bara använda munnen. Och extra mys blir det när inälvorna kommer ut. Ja, det var nog inte den renaste upplevelsen, men vi hade väldigt kul! Det vart bl. a. fisk kull och 'fishbee' (ni kan gissa vad man använde som frisbee...). Tyvärr kommer nog skolan att stinka ett tag till. 

Likes

Comments

Så i helgen har jag träffat Julia på lördagen och kusinerna på söndagen. Jag och Julia gick på bio, vi såg Magic in the Moonlight och på kvällen såg vi en till film, en gammal chick-flick, cruel intentions. Magic in the Moonlight är regisserad av Woody Allen, en favorit, och jag tyckte mycket om den, särskilt temat i filmen som handlade om om det finns magi i världen, om man ska tänka rationellt och logiskt hela tiden, eller om det faktiskt att är bättre att göra helt absurda beslut i bland. Vem vet? Aja, den var i alla fall väldigt mysig också! Cruel intentions tyckte jag var så där... Saker hände alldeles för fort, det var som om dom hoppade i tiden, fast dom sa att det bara gått en dag. Dessutom var den lite skum, och inte på ett bra sätt. Och värst av allt så tyckte jag inte om slutet, som jag tycker är nästan den viktigaste delen av en film. Det som räddade filmen var Kathryn, en av huvudkaraktärerna, som var en riktig bitch och helt jävla bad ass. Men det är nog många som hatar henne, men ibland bara älskar jag en riktigt bra 'villain'. Jag och Julia hade det i alla fall jättemysigt!

 Så på söndagen träffade jag kusinerna och vi gick på Gröna Lund. Det var jättekul! Vi åkte flera olika attraktioner, åt sockervadd och spelade spel. Det var en lyckad dag, även om det spöregnade en hel del, och på slutet var alla väldigt trötta... 

Likes

Comments

Nu har jag precis läst klart 'The Scorch Trials' - andra boken i serien 'The Maze Runner' av James Dashner som ska komma på bio. Nu är bara dilemmat vad man ska läsa härnäst... Det blir i alla fall någon av de här böckerna (förutom de första fyra som jag redan läst) Någon som har några bra boktips? Ni får gärna kommentera!

Likes

Comments

Skönt att få helg efter första veckan, även om bara torsdagen var 'riktig' skoldag... På måndagen satt jag vid datorn och gjorde nada förutom att jag gick och träna vilket var skönt. Sen i tisdags började jag skolan - allra första skoldan som bara var en massa info + namnlekar... inte så himla spännande. På eftermiddagen träffade jag Amelia - vilket var supermysigt, och på kvällen träffade jag kusinerna från Portugal och vi firade mormor 72 år - Grattis!! På onsdagen var det roligare i skolan - fick lära känna fler och Student Union - Kungsholmens Elevkår. Dessutom var det Meet & Greet efter skolan vilket var att vi fick diverse utmaningar som vi skulle göra klassvis men som involverade de andra klasserna. Ett exempel var att ragga så många nummer som möjligt... Torsdag var första skoldagen med riktiga lektioner - vi hade svenska, mentor time och kemi. Hittills verkar lärarna helt ok. Efter skolan träffade jag Amelia igen och vi hängde hela eftermiddagen och gjorde middag tillsammans, än en gång jättemysigt! Sedan på fredagen hade vi någon slags aktivitetsdag, fast det var bara alla ettor från internationella sektionen med. Vi gjorde olika team building övningar, kastade frisbee och hittade på en egen ramsa. Vår var inte den bästa... Det har i alla fall varit en väldigt rolig, spännande och mysig vecka, men nu är jag sjukt glad att det är helg! Tack och lov. Sedan börjar skolan på riktigt på måndag!

Likes

Comments


Better Blogging Nouw