Välkommen måndag och en ny vecka!

Min jobbhelg har gått i ett rasande tempo och igår kväll fick jag åter mysa med min lilla böna. Doris och jag inledde vår vecka med att ta en långpromenad i skogen idag. Det var välbehövlig kvalitetstid och en möjlighet för mig att skingra mina tankar lite. En av fördelarna med att ha hund är ju just det, att komma ut och ta tag i livet istället för att ligga hemma och älta sina bekymmer. En promenad med Doris gör så att jag lever här och nu, vilket jag behöver bli påmind om då och då - inte bara av min mamma utan även av mig själv!

Resten av dagen blir nog fylld av mys och bus med Doris, innan vi ska åka och få kvällsmat hos min mamma, alltså Doris 'mormor'.

Ha en fin måndag

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!
Är en något vemodig matte som skriver.. Lämnat bort min lilla Doris över helgen pga av jobb för min del. Känns lite jobbigt, men kan tänka mig att det är nyttigt för oss båda två att kunna sakna varandra. Sen att jag vet om att hennes 'mormor' och 'morfar' kommer ta suveränt bra hand om henne gör faktiskt hela separationen lättare! Hon kommer att bli bortskämd och jag kommer sakna halvt ihjäl mig - låter rättvist va? Haha

För övrigt har det varit en kalasbra eftermiddag med min vovvis. Vi tog en skogspromenad på 1 timme och ägnade oss bara åt varandra. Vi är nog båda lika förtjusta i att gå i den harmoniska och lite spännande skogen tror jag.

Avslutar detta inlägg med bilder från tidigt imorse när Doris inte ville inse att väckarklockan ringt och det var dags att gå upp ut sängen!

GODNATT

Likes

Comments

Godmorgon!

Som ni kanske ser genom rubriken så tänkte jag presentera vem Doris är i detta inlägg. Blir mest övergripande så ni får ett litet hum om vem hon är.

Doris är 13 veckor ung och är en långhårig chihuahua. Hennes päls är sobelfärgad med vita inslag och hon har ögon som gnistrar. Hon älskar att vara ute om det inte regnar allt för mycket, och speciellt gillar hon skogspromenader. Hon är otroligt nyfiken och är glad i alla människor, men drar lätt sin uppmärksamhet till barn. Det som är mindre tråkigt verkar hon tycka är att borsta tänderna och klippa klorna, men det tycker ju jag också är rätt trist att göra på mig själv så jag förstår henne..

Avslutningsvis vill jag lyfta en viktig punkt jag hade i åtanke inför mitt hundköp, nämligen att köpa en registrerad hund:
Doris är en renrasig chihuahua med stamtavla. För er som inte vet vad detta innebär kan jag lite kort berätta att man genom en stamtavla kan finna mycket information om både Doris, men även om hennes släktingar. Att köpa en hund med en stamtavla är att rekommendera för att få en inblick i vilka gener en hund har. Det är även en trygghet för köparen att få papper på det man köper och det ger säljaren status och trovärdighet. Min åsikt är att det är en vettig investering att köpa en hund som finns på papper!

Med detta sagt ska jag försöka få med mig Doris ut för morgonkiss i spöregn..

Ha en fin dag
KRAM

Likes

Comments

Hallå där ute!

Allra första inlägget och jag har som vanligt problem med att formulera den första meningen som drar igång skrivandet.. Men där satt den känner jag, haha!

Varför har jag, Patricia, startat en blogg kanske ni nu tänker? Jag kan kanske försöka övertyga er även om jag inte till 100% övertygat mig själv än. Så sätt er redo, för här kommer förklaringen: Jag vet inte!

Eller.. Jag blev hundägare till en långhårig chihuahua för drygt en månad sen. En chihuahua söt som socker och med en personlighet utan dess like. Även fast hon funnits i mitt liv så pass kort tid har hon blivit en så stor del av mig. Hon heter Doris förresten, vilket ni kanske redan listat ut. Eftersom jag nu blivit hundägare för första gången i mitt liv så tänkte jag dela med mig av min vardag tillsammans med min vovvis. Ge er en inblick i hur mitt liv som hundägare är och dela med mig av mina tankar och funderingar. Doris ligger i skrivande stund och sover bredvid mig i sängen, helt ovetandes om vad vi gett oss in i.. Men jag hoppas att denna blogg kan vara värdefull för nya som erfarna hundägare eller för er som kanske går och funderar på att skaffa hund. I alla fall hoppas jag att bloggen också kommer erbjuda mig en chans att sätta ord på mina upplevelser med Doris och det vi erfar tillsammans. Låter kanske lite själviskt, men ibland måste man ju få vara det med.


Dags att sällskapa vovvis och ta natten, men innan jag gör det vill jag bara säga:
Välkomna till vår värld!

Likes

Comments