Hey derude!

Vi har længe villet skrive lidt om kropsidealer og sociale medier, og da vi i denne uge har projektuge, poppede den perfekte mulighed op. Vores emne er kultur og medier, så vi tænkte hvorfor ikke tage kropsidealer på de sociale medier, som vores delemne. Efter at vi har fået en masse ny viden, synes vi, at det er meget relevant at give noget af det videre til jer.

Vi ville gerne undersøge, hvad den perfekte krop er.

Ja, for hvad er ”den perfekte krop” egentlig. Det er et meget svært spørgsmål at besvare. Vi tror ikke, at man nogen sinde vil finde frem til et korrekt svar. Det du synes er en perfekt krop, er måske det stik modsatte af, hvad jeg ville definere som den perfekte krop. Vi valgte at undersøge, hvad folk mener om emnet. Vi lavede et spørgeskema, som vi delte ud i tre 8.- og en 7. Klasse. Vi synes det var ret spændende at se, hvad folk egentlig mente var den ”perfekte krop”. Både piger og drenge var ret splittede. 43 % af pigerne og 38 % af drengen mente nemlig, at en perfekt krop for dem var en krop, man følte sig tilpas og sig selv i. Mens resten af eleverne, de 57 og 62 %, havde krav om en muskuløs kropsopbygning, udseende, højde og former.

Det fortæller noget om, hvordan vi ser os selv, og hvordan vi gerne vil have, at andre skal se os. Mange unge sætter i dag alt for høje krav til deres udseende. Ikke nok med det, sætter de også samtidig høje krav til andre. I undersøgelsen spurgte vi også om, eleverne synes, at de sociale medier frembringer en negativ side af kropsidealer. Her var pigerne forholdsvis enige. Deres svar var nemlig ja. Men hvad er det, der får os til at svare ja? De fleste af pigerne, synes især det kommer til udtryk, når man ser billeder af de her ultra tynde modeller, på catwalken, eller når Kim Kardashian lægger et billede op på sin instagram af sine mange former. Så bliver man da påvirket, det tror vi, at alle gør.

Vi håber i fik noget nyt at vide. Pas nu godt på jer selv og de ”farlige billeder”, der findes overalt på de sociale medier.

Ha’ en skøn dag!

- Michelle og Emilie <3

Likes

Comments