Har jag tänkt att det ska bli från och med nu :)

Har hänt väldigt mycket sista tiden både ont men också mycket gott.

Lite sviter efter cellgifterna som satt sig på nervsystemet i ryggen vilket resulterat i ryggont på varierande ställen såsom ryggskott, muskelvärk, ischias värk osv. Alla mediciner jag tuggat senaste åren har även de satt sina spår men på njurarna och då främst vänster njure som tjurat ihop sedan några månader tillbaka.

Del ett i tjejklassikern är avklarad!!!! Jag är sjukt stolt över mig själv att jag trots alla krämpor kravlade mig runt Lidingöloppets tjejlopp. 1:23 Sprang jag i mål på, ingen super tid men klart godkänd för denna lite vingklippta kropp. Stort tack till min fantastiska svägerska som sprang runt med mig- återkommer med bildbevis på hela resan som mot alla odds var en succé från start till mål.

Ett besök på fantastiska Lundborgkliniken som resulterade i en rejäl utrensning som jag fortfarande kämpar med- hoppas att ryggontet kan ge med sig lite efter detta!

Återkommer med detaljer kring Lundborgbesöket, den strulande ryggen och den otroligt lyckade stockholmsresan :)

​Fake it until you make it ​ 💪 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Jag har börjat jobba heltid igen- man får tydligen inte vara sjukskriven längre än ett år för försäkringskassan, därefter så måste man ansöka om vidare sjukskrivning. Det gör inte mig så mycket för jag hade ändå tänkt börja jobba men det finns ju andra som kanske mår dåligt även efter ett år? Att bli av med karensdagen visade sig inte heller vara alltför enkelt...eftersom jag fortfarande får behandling, tar prover, går på regelbundna undersökningar osv så blir det ganska mycket frånvaro. Tydligen så är det skillnad på att få behandling mot cancer och att ha cancer?!? Jag måste ha ett läkarintyg för min sjukdom och ett annat för behandlingen och sedan så ska det göras två olika ansökningar eller anmälningar och redan här så spricker det eftersom jag blir trött bara av att skriva det! Jag undrar om det går att göra saker mer komplicerade än vad försäkringskassan gör det?

Jag såg mig som en ganska normalbegåvad person men sen så gick jag in på försäkringskassans sida för att fylla i de där olika ansökningarna och då plötsligt insåg jag att det är jag nog inte... Har alla samma bekymmer som jag? En av ansökningarna lyckades jag inte ens klura ut om det var jag eller volvo som skulle fylla i det in eller när vem det nu var som skulle skicka in det skulle göra det. Djup suck

Av egen erfarenhet så kan jag meddela att är man sjuk så mår man inte bra och mår man inte bra så har man mindre ork och har man mindre ork så orkar man inte med sådant här.


Likes

Comments

Idag har jag varit i Lund och tävlat, planen var att rida två klasser 120 & 130 men det blev bara en. Första klassen red jag klockan 9:20 ungefär och nästa klass hade jag ridit runt 14:00, eftersom det snöade och regnade om vartannat, både jag, häst och alla grejer var dyngsura så beslöt jag att åka hem istället. Tanken på att sitta dyngsur i 4 timmar i ett iskallt ridhus kändes faktiskt inte så lockande ❄️
Vi var i varje fall felfria. Återkommer med film
Imorgon laddar vi om för träning för Stefan Sjögren.
H

Likes

Comments

Igår var det äntligen dags för det efterlängtade besöket på en klinik som jag hört mycket gott om. Det är riktigt svårt att få tid men jag lyckades tjata mig till att de skulle klämma in mig :) Annars så tror jag att det är minst ett par månaders väntetid. Jag blev oerhört imponerad av deras kompetens och "proffsighet" både vad gäller kroppens alla funktioner (ner på molekylnivå) samt hur kost och olika tillskott kan påverka olika saker i kroppen. Jag känner mig helt trygg men att jag äter precis rätt och har "rätt tankesätt" gällande kosten. Min tanke med kosten är att det ska var bra för kroppen och tillföra något mer än bara lite mättnadskänsla. Jag äter någonstans mellan Paleo, LCHF och Rawfood och undviker rött kött och mejeriprodukter. Mycket grönsaker, nötter, frö, bär och frukt.

I början på april ska jag ta en tur upp igen och denna gången stanna tre dagar för lite olika behandlingar. Alla behandlingar syftar till att få tillbaka kroppen på "rätt" spår igen och att börja fungera så som det är tänkt att den ska fungera. Ser man till min sjuk- och skadehistorik så kan nog min stackars kropp behöva lite hjälp på traven. :)

Ha det gott :)

Likes

Comments

Denna veckan har jag varit mestadels trött och gnällig... Får fortfarande behandling (herceptin och perjeta) och biverkningarna är inte så roliga :( Totalt magras (som en gammal vän till mig kallar det), pajade slemhinnor som gör att näsan typ "begar" igen av gammalt blod och fingertoppar som spricker är några av dom. Så denna veckan har jag varit allmänt trött och gnällig men ibland så måste man bara få gnälla av sig lite.

I helgen gjorde jag och min älskade vapendragare Dollan tävlingspremiär med ett förargligt riv på sista hindret i omhoppningen men känslan var fantastisk så det bordar gått inför säsongen. Nästa helg bär det av till Lund för att hoppa 120 & 130, så kul att vara tillbaka på tävlingsbanorna!

På måndag bär det av till en klinik i Göteborg där jag förhoppningsvis kan få lite svar på alla mina frågor om hur jag ska gå vidare med kost osv för att hålla mig frisk. Jag återkommer givetvis med mer info efteråt. :)

Annars tränar jag för fullt inför toughest challenge i maj... Har konstaterat att jag behöver mycket, mycket, mycket bättre kondition och typ lika mycket styrka!!! Men skam den som ger sig och envis är jag så att det räcker och blir över så det går nog bra. Har räknat ut att om jag tränar spettet och även går ner lite i vikt så borde det gå lite lättare. För att göra det lite mera utmanande så har cellgifterna även stökat till min ämnesomsättning så att jag går upp i vikt trots att jag äter rätt samt tränar, hoppas verkligen att det rättar till sig snart!

Ha det det så braLikes

Comments

Ännu en röntgen avklarad och den såg fantastiskt bra ut! Fortfarande inget spår av någon cancer förutom möjligtvis den där läkningsprocessen som pågår på höften som kan tyda på att det kan ha varit något där. I vilket fall så är det utläckt nu och då får det synas hur mycket det vill.

För att fira det fantastiskt bra beskedet så bakade jag semlor som jag firade med! Jag minskade dock lite (ganska mycket) på sockret och i mandelmassan så hade jag kokossocker istället för strösocker. Jag tror dock inte att de hade vunnit nån skönhetstävling direkt men goda var de.

Har även varit en sväng i Ljungby och berättat min historia för en omvårdnadsklass- fantastiskt roligt! Jag tackar så mycket för den fina blomman och jag hoppas att ni blev nöjda.

Kan jag med min historia motivera, inspirera eller bara påverka någon till att må lite bättre så är jag mer än nöjd. Är det någon som är intresserad av att boka en föreläsning med mig så får ni gärna höra av er till mig, antingen här eller via mail: julia.r.jacobsson@hotmail.com eller via Facebook.


Likes

Comments

Gårdagen gick i träningens tecken.

På gymmet så blev det en kort vända på crosstrainern (betoning på kort) och därefter lite rygg och triceps. Triceps är just nu en av mina favorit muskelgrupper att träna, förmodligen pga att det är den muskelgrupp som just nu känns "starkast". Alltid roligt när vikterna blir tyngre och tyngre.

Dollan och jag hoppade lite i ösregnet. Fördelen med att inte ha tillgång till ridhus är att man får öva på alla typer av väder, tex ösregn, snöstorm och andra omysiga väder. I vilket fall så hoppade hon väldigt bra och kunde till och med trava över ett par bommar på marken utan att hetsa upp sig.

På kvällen drog jag på cirkelträning- shit va jobbigt! Men superkul. Helt klart någon som jag kommer att fortsätta med.


Hann även med ett besök på vårdcentralen för att ta lite prover inför dagens behandling. Fick veta att jag numera måste ha med mig nålarna själv för att tydligen så är det inte vårdcentralerna som ska betala de där nålarna...byråkrati när den är som bäst liksom.

Blodvärdet hoppar fortfarande lite upp och ner och tydligen så ligger det numera på 105 (normalt är 117-153) så det var inte så konstigt att det kändes lite jobbigt på cirkelträningen igår. Någon som har någon bra "huskur" för att få upp blodvärdet?

Likes

Comments

Äntligen så börjar energin komma tillbaka så sakteligen efter förkylningen. Jag kurerar mig med en mixad blandning av apelsinjuice (färskpressad), citron, spenat, ingefära, vetegräs, spirulina, honung, kanel och ev lite bär. Riktigt gott och en riktig vitamin kick!

Förutom sviterna efter förkylningen så rinner näsan och jag nyser värre än prosit i snövit och de 7 dvärgarna, jag misstänker att det är näshåren som börjat växa ut igen- det kliar så att jag håller på att bli tokig!

Kvällsträning på gymmet.

Någon som har några bra tips på hur man kan få energin att räcka när man tränar sent?

Jag märker jättestor skillnad på styrkan beroende på när jag tränar, allra bäst går det på morgonen och sämst på kvällen.


Idag slog jag två flugor i en smäll, motionerat både mig själv och hästen på samma gång. Istället för att rida en runda så tog jag en power walk med Dollan i släptåg, med betoning på släptåg. Hon gick som en åsna så långt bakom som grimskaftet tillät.

Imorgon är planen att vi ska hoppa lite igen, vi har ju lite att öva på om vi ska hoppa 140 till sommaren.

  • “The best way to predict your future is to create it.” – Abraham Lincoln

Likes

Comments

Alla årstider har sin charm men vintern är det helt klart mest jobb med. Jag älskar pulkaåkning och att det blir lite ljusare med snön men annars så är den mest i vägen tycker jag. Nej nu vill jag ha vår, plantera blommor, ut och galoppera i skogen och ut och springa i skogen.

Om jag ska hitta något positivt med att det är kallt och snöigt ute så är att jag får massa motivation till att gå till gymmet. Jag blev gravid 2011, fick cancer, opererade bort ett bröst, fick cytostatika och bröt nyckelbenet 2012. 2013 tror jag inte att jag slog mig så mycket, 2014 började jag med att paja ett knä och därefter gjorde jag första delen av bröstrekonstruktionen, 2015 började jag med att göra andra och sista delen av bröstrekonstruktionen och därefter skulle jag börja träna. Tyvärr så kom det ju cancern tillbaka på en liten visit med lite nya operationer, cytostatika mm.

Så efter 4 års rehab träning så kan jag äntligen börja träna på allvar! Kan ni förstå hur underbart det är att äntligen kunna pressa kroppen och faktiskt kunna ta i? Att gå till gymmet och ta i så att blodsmaken kommer- underbar känsla!Likes

Comments

Efter att ha suttit inne och ugglat ett par dagar med en dunderförkylning så kunde jag inte låta bli att köra till stallet och mysa lite idag. Typiskt också att det ska frysa igen då jag verkligen vill komma igång på riktigt och rida. Vi har ju lite att öva på om vi ska klara målen för i år :)


Men inget ont som inte har något gott med sig. Fick lite tillsägelse av Diana på Level up att jag äter på tok för lite protein och efter att ha varit i min favoritaffär Naturgott i Bromölla och fått tips om att äta kikärtor så har jag nu (med lite hjälp av min son) blötlagt, kokat, fruset in och även gjort en sats hummus. Fick en ide om att grilla paprika och mixa ner i hummusen ihop med chilli och det blev faktiskt riktigt bra! (Recept kommer senare)

Baksidan med att vara sjuk och inte kunna göra något är att jag småäter hela tiden...misstänker att jag gått upp en sisådär 5kg. Hummusen har jag nästan ätit upp, skåpen är rensade på nötter och torkade bär, fruktskålarna är tomma och frysen är tömd på frusna bär men jag har iaf inte ätit något godis eller annat onyttigt. Har gjort ungefär fyra smothies om dagen med diverse bär, frukt, ingefära. honung, vetegräs och spirulina.


Nej nu ska jag gå och lägga mig och försöka sova bort den här eländiga förkylningen.

Sov gott 

Likes

Comments