VO3:s Gymnasieveckan startas med en gemensam frukost i skolans mysiga café. Sportlovet är slut men ge inte upp snart tar ni studenten 😊

Likes

Comments

Guidad tur där vi fick se det gamla biblioteket med anor från 1500-talet, iallafall bordet och stolarna.

Universitetet har haft ett eget observatorium, dit var vi dumma nog och klättra upp.......

En egen kyrka också......

Sist besökte vi det gamla stallet som nu blivit studenternas "bookshop". Enkelt att rita porträtt när man målar en bok framför ansiktet.

Likes

Comments

Today we have visited some lessons here in Lithuainia, Vilnius. One off them was about ants, did you know that they can live for 30 years. We also planned our next meeting which will be held in Slovakia.

Likes

Comments

Efter invigning och lektionsbesök var det dags att åka till Kernav'e, en arkeologisk plats som ligger ca 35 km utanför Vilnius. Här finns ett unikt komplex utav fornborgar, bosättningar, begravningsplatser och flera kulturella monument från stenåldern till medeltiden.

Därefter så besökte vi en resturang där vi fick smaka på traditionella rätter ifrån Litauen. Här äter man pannkakor med pototissås......ja Ni läste rätt. Pannkakor med utspädd potatismos.....smakade så där. Hallonsylt var godare det smakade helt klart bäst.

Enligt tradition så tävlar man om vem som skrämmer bort vintern bäst så att våren kommer snabbare,. Det görs genom att göra skrämmande masker och genom tävlingar. Här utmanar Slovakien Sverige men Sverige vinner...

Här eldas vintern och kylan bort så nu kommer våren snabbare.

Likes

Comments

Idag kom jag och Lars till Vilnius, Litauen. Vårt projekt att integrera Engelska i vård ämnen går mot sitt slut, nu skall vi vara självgående.

Vi fick besöka en lektion idag där Musik och Franska integrerade. Här är Lars med våra Italienska vänner, så,kul att träffa er igen 😊

Likes

Comments

Efter all förflyttningsträning får eleverna grönsaker och dipp på hälsopedagogiken, tänk vad bra ni har det!

Likes

Comments

Snart APL för våra elever i VO1

Eleverna i VO1 skall snart ut på APL i 4 veckor. Så nu tränas det för fullt med att förflytta på rätt sätt och det är inte styrka som gäller utan om att ha rätt teknik. Examensprovet i förflyttning är att flytta sin lärare....

Till höger är det Anton som får sova på lektionstid.........här tränas det på att bädda nytt med en person i sängen.

Nu är alla redo, härligt!

Likes

Comments

Tänk vad viktigt det är att kunna HLR men det är också viktigt att träna och hålla igång kunskapen. Idag har jag lärt mig om HLR-pedagogik, resultat från tidsmätning som gjorts på Skaraborgs sjukhus och om HLR-barnprogrammen och mycket mer.

Här informerar Åsa Högstedt om SMS livräddning, hur det har fungerat sedan det startade i oktober förra året, mycket intressant.

Likes

Comments

Idag fyller Indra och hennes syster 18 år, Grattis båda två!!!

Likes

Comments