😊 Stolt lärare idag över våra elever, och bra jobbat alla duktiga kollegor på Alströmer 👏🏻👏🏻 Ett stort tack till lärarna i VO:s arbetslag, allt jobb som vi gör ger resultat 💐

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vi vill bjuda in att elever som valt att läsa vårt program  i 1:a hand till hösten på en tacokväll. Eleverna får då möjlighet att träff sina nya klasskamrater, träffa oss och även några elever i VO3 kommer att vara med. 

Så är du en av dessa elever så är du varmt Välkommen till oss den 22/3 kl. 17.00 här på Alströmergymnasiet.

(Bilden är lånad från Mitt kök)

Likes

Comments

Idrottslektion på hal is i Nolhaga ishall.

Likes

Comments

Eleverna är lediga och vi har fortbildningsdag så idag har vi lyssnat på två föreläsningar. På förmiddagen hade vi äran att lyssna på en föreläsning om hot och våld. Poliserna Erik Reiderstedt och Niklas Lindroth talade om hemska dåd som attentatet mot skolan Kronan i Trollhättan. Dessa poliser arbetar med att informera om hot och våld i skolmiljöer och det gjorde ni riktigt bra.

Efter lunch lyssnade vi på Iann Lundegård som föreläste om lärande i hållbar utveckling. Här var det centrala hur vi lär elever detta?

Likes

Comments

Lundströmmottagningen är VG regionens utredningsenhet för personer som känner att kroppen inte stämmer med den upplevda könsidentiteten, man känner att man är född i fel kropp helt enkelt. Av väldigt få platser i Sverige finns denna möjlighet till att få hjälp här i Alingsås och vi fick komma på studiebesök med våra VO3 elever.

Vi fick träffa en socionom och en psykolog som berättade för oss hur man går tillväga för att få en könskorrigerande behandling. Från december förra året tar man även emot barn och deras föräldrar, detta har endast funnits i Stockholm innan.

Se gärna inslaget på TV4 där Lukas Svärd berättar sin livshistoria.

Likes

Comments

När det är gymnasievecka så skall eleverna som snart tar studenten visa på förmåga att utföra vanligt förekommande arbetsuppgifter inom yrkesområdet. Här får våran övningsdocka en subkutan injektion och flera praktiska moment gjordes under veckan. Eleverna skriver även ett arbete om smärta som skall redovisas och lämnas in.

Likes

Comments

Igår var eleverna i VO2 och åkte skidor hela dagen i Ulricehamn tillsammans med elever i BF2. Av alla era berättelse idag förstår jag att ni hade riktigt roligt.

Likes

Comments

VO3:s Gymnasieveckan startas med en gemensam frukost i skolans mysiga café. Sportlovet är slut men ge inte upp snart tar ni studenten 😊

Likes

Comments

Guidad tur där vi fick se det gamla biblioteket med anor från 1500-talet, iallafall bordet och stolarna.

Universitetet har haft ett eget observatorium, dit var vi dumma nog och klättra upp.......

En egen kyrka också......

Sist besökte vi det gamla stallet som nu blivit studenternas "bookshop". Enkelt att rita porträtt när man målar en bok framför ansiktet.

Likes

Comments

Today we have visited some lessons here in Lithuainia, Vilnius. One off them was about ants, did you know that they can live for 30 years. We also planned our next meeting which will be held in Slovakia.

Likes

Comments