Eleverna som går andra året hos oss får öva brandsäkerhet på Alingsås brandstation, som en del i kursen Människanssäkerhet. När vi kom dit gick larmet direkt, som tur var kunde vi ändå öva.

På stationen går ca 1000 larm per år och på 90 sekunder från att larmet går skall man sitta färdig i bilen.

Indra och Cristian testar hur det är att gå på löpbandet med att bära 24 kg mer än sin egen vikt i 8 minuter och då lutar bandet mer och mer. När man arbetar som brandman görs detta testet varje år. Alla som testade detta idag, riktigt bra jobbat 🔥 Många tyckte det var lite varmt 😊

Eleverna fick även känna hur starkt trycket är i brandslangarna och lära sig hur man håller rätt.

Att använd brandsläckaren på rätt sätt, ser tungt ut Sofia 😊

Även jag behöver träna och får möjligheten att släcka en person som brinner....jag menar en docka. Det gäller att inte ta bort brandfilten för tidigt för syret gör att det brinner fortfarande.

Här får eleverna testa att i total mörker leta efter en docka som finns någonstans i lokalen som rökdykare. Eleverna skall sedan rädda dockan genom att ta bära ut den, När sedan dockan börjar röra på sig..... ja jag tror flera av brandmännen nu lider av tinnitus. Många Goa skratt har det blivit under övningarna 😊

Att läsa på vårt program ger en bra grund för att läsa vidare och arbeta inom räddningstjänsten.

Vi vill tackar alla som tog emot oss idag på räddningstjänsten för en givande och lärorik dag. Tack för att vi får besöka er 💐

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Alla elever på Alströmergymnaseiet har fått var sin vattenflaska i Bioplast. Vi är en skola för hållbar utveckling och vi vill minska på användandet av engångsmuggar. I vårt cafe har även installerats en vattenautomat.

Likes

Comments

Vi sprider virus och bakterier med våra händer, även om vi tvättar händerna ofta så gäller det att tvätta på rätt sätt.

Idag kan alla elever och skolans personal kontrollera hur väl man tvättar sina händer i cafét. Vi har lånat UV-lampa från vårdhygien i Borås som visar var man kan ha missat.

Våra elever som går sista året visar hur man går tillväga.

Likes

Comments

😊 Stolt lärare idag över våra elever, och bra jobbat alla duktiga kollegor på Alströmer 👏🏻👏🏻 Ett stort tack till lärarna i VO:s arbetslag, allt jobb som vi gör ger resultat 💐

Likes

Comments

Vi vill bjuda in att elever som valt att läsa vårt program  i 1:a hand till hösten på en tacokväll. Eleverna får då möjlighet att träff sina nya klasskamrater, träffa oss och även några elever i VO3 kommer att vara med. 

Så är du en av dessa elever så är du varmt Välkommen till oss den 22/3 kl. 17.00 här på Alströmergymnasiet.

(Bilden är lånad från Mitt kök)

Likes

Comments

Idrottslektion på hal is i Nolhaga ishall.

Likes

Comments

Eleverna är lediga och vi har fortbildningsdag så idag har vi lyssnat på två föreläsningar. På förmiddagen hade vi äran att lyssna på en föreläsning om hot och våld. Poliserna Erik Reiderstedt och Niklas Lindroth talade om hemska dåd som attentatet mot skolan Kronan i Trollhättan. Dessa poliser arbetar med att informera om hot och våld i skolmiljöer och det gjorde ni riktigt bra.

Efter lunch lyssnade vi på Iann Lundegård som föreläste om lärande i hållbar utveckling. Här var det centrala hur vi lär elever detta?

Likes

Comments

Lundströmmottagningen är VG regionens utredningsenhet för personer som känner att kroppen inte stämmer med den upplevda könsidentiteten, man känner att man är född i fel kropp helt enkelt. Av väldigt få platser i Sverige finns denna möjlighet till att få hjälp här i Alingsås och vi fick komma på studiebesök med våra VO3 elever.

Vi fick träffa en socionom och en psykolog som berättade för oss hur man går tillväga för att få en könskorrigerande behandling. Från december förra året tar man även emot barn och deras föräldrar, detta har endast funnits i Stockholm innan.

Se gärna inslaget på TV4 där Lukas Svärd berättar sin livshistoria.

Likes

Comments

När det är gymnasievecka så skall eleverna som snart tar studenten visa på förmåga att utföra vanligt förekommande arbetsuppgifter inom yrkesområdet. Här får våran övningsdocka en subkutan injektion och flera praktiska moment gjordes under veckan. Eleverna skriver även ett arbete om smärta som skall redovisas och lämnas in.

Likes

Comments