​Idag kom Lotta Jofjord som arbetar som kommunpolis på besök. Hon talade om hur polisen är organiserad, brottsförebyggande arbete, vilket uppdrag som hon har som kommunpolis och mycket annat. Vill man läsa mer så var det inte så länge sedan som hon bloggade i Alingsås tidning http://www.alingsastidning.se/2017/09/lotta-jofjords-bloggvecka/​ 

Sedan kom även Daniel Gabrielsson som är områdespolis i Alingsås på besök och berättade om sitt arbete. 

Vi tackar så mycket för att ni kom och besökte oss och inspirerade säker flera av våra ungdomar att välja ert yrke. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Denna vecka hjälper vi lärare och elever att samla in pengar till stiftelsen "Sebastians Glädjegåva". Pengarna går till cancersjuka barn/ungdomar i Alingsås kommun eller som får sin behandling på NÄL. När man vårdar ett cancersjukt barn är det inte så lätt att få ekonomin att gå ihop och då kan man söka pengar ur stiftelsen för att kunna köpa det man önskar sig. Sebastian blev endast 8 år, han somnade in 7 mars 2005 men stiftelsen lever kvar. Vill du läsa mer går det att besöka hemsidan: http://www.sebastiank.se/gladjegavan.htm

Vill du ge en gåva för cancersjukabarn swicha då till 1232632834 - Sebastians Glädjegåva

Vi kommer att stå i köpcentret Vimpel i Alingsås under hela veckan för att hjälpa till, vi kanske syns där!

Likes

Comments

Ikväll var jag och Lena tillsammans med lärarna i BF och lyssnade på Marika Carlsson som höll en föreläsning i Alingsås. Hon talade om hur fördomar och attityder var när hon växte upp och hur hon tycker att det ser ut idag.

Marika läste till undersköterska på gymnasiet och jobbade med detta i några år. Hennes mål var att bli barnmorska men hon valde att jobba med något helt annat - Stå upp komiker. 

Tack för en riktigt bra föreläsning som gav många goa skratt!

Likes

Comments

Här försöker jag att visa hur det går till att andas när diafragman sänker sig och luften strömmar in i lungorna. Förr när polio drabbade många så blir andningsmusklerna förlamade och det går inte att andas. Många hamnade då i en järnlunga som hjälpte patienten att andas. Används den även idag?

Ja några enstaka patienter använder den idag. Här kommer ett klipp där Martha Mason berättar om varför hon hamnade i järnlungan. Hon var 6 år när hon hamnade i järnlungan och den var hennes liv i 61 år . Hon dog 2009 när det blev ett långvarigt strömavbrott. Se gärna hennes berättelse här:

https://www.youtube.com/watch?v=kM30mAEz5bA


Likes

Comments

Denna veckan har det varit skolbiofestival för barn och unga i Alingsås. Vi valde att se filmen jordgubbslandet med våra elever som går i VO1. På måndag skall vi diskutera filmen ur flera perspektiv!

Likes

Comments

Idag tränar eleverna i VO1 praktiska moment i vårt metodrum. Här är två elever i VO2 som gärna skulle vilja vara med....

Elever och lärare in action i metodrummet där vi har två övningsdockor att träna på.

Likes

Comments

Att lära sig att ta venprovtagning på rätt sätt är en förutsättning för att få tillförlitliga provanalyser. Vi gick igenom grunderna och nu skall eleverna få träna praktiskt på våra träningsarmar.

Likes

Comments

Idag var VO2 på studiebesök på Alingsås Räddningstjänst, det ingår i en kurs som vi har som heter Människanssäkerhet. Vi fick en föreläsning av Roy och Carl-Johan samt se filmer. Eleverna fick veta vad som krävs för att arbeta inom räddningstjänsten, vilka larm åker man på, vilka redskap använder man m.m.

En rundvandring på stationen är obligatorisk och några av eleverna provade Roy´s kläder, Tova fick även på sig rökdyknings utrustningen.

I vagnhallen gick Roy och Carl-Johan igenom olika utrustningar, bilarna är som en åkande verkstad.

Det gäller att kunna ta sig fram överallt och snabbt när någon olycka inträffar, här är tre som provar båten dock bara på land.

Vill man läsa mer vad räddningstjänsten arbetar med så kan man följa detta i Alingsås tidning där AVRF gäst bloggar denna veckan.

http://www.alingsastidning.se/2017/09/avrf-bloggvecka/

Likes

Comments

det har eleverna i VO1 fått prova på idag. I nästa vecka går eleverna ut på fältstudier i två veckor för att prova på och se hur det är att arbete inom vården. Så nu tränas det för fullt...

och så tränar vi lite till....

och så tränar vi lite till....

men vänta lite, har ni kuddkrig? Nej här testar man att bädda rent med en patient i sängen.

Likes

Comments