Idag var eleverna som läser akutsjukvårdskursen på studiebesök på röntgen, Alingsås Lasarett. Jurga berättade om olika röntgen undersökningar, visade bilder på benbrott, tumörer, lunginfiltrat, berättade om strålning, olika kontrastmedel m.m. En rundvandring gjordes också, men det var många patienter där idag så vi kunde inte komma in överallt.

Eleverna fick också gissa vad personerna på bilderna har svalt för föremål, kan du se det? Svaret står längst ner.

Under 2 veckor genomförs ca 3000 röntgen undersökningar.

Vi tackar Jurga och personalen på röntgen för att vi fick komma på besök.

Svar: Bil, peng, batterier, ring

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag gjorde VO3 en del i sitt gymnasiearbete - att instruera andra i HLR. Detta gjorde ni riktigt bra 👍🏻 Först höll elever en genomgång av kroppens cirkulation, testade kunskaperna med en kahoot o visade stabilt sidoläge. Eleverna delades sedan i två grupper och fick träna praktiskt. Därefter samlades alla igen o då fick alla information om hur hjärtstartare fungerar genom bl.a ett rollspel.


Likes

Comments

Idag på våran gymnasiearbetestid har vi förberett oss ännu mer inför våran lektion om HLR, stabilt sidoläge och hjärtstartare inför VO1. Vi diskuterar hur vi ska lägga upp dagen och Lovisa tränar hjärtstartare. Stayin' alive med Bee Gees är en bra låt till kompressioner vid HLR för att hålla en jämn och bra takt.

//VO3

Likes

Comments

​Idag  på lektionen i akutsjukvård gick vi igenom vad som händer i kroppen när man drabbas av hjärtsvikt och andra hjärtsjukdomar. Cristian får agera patient när vi går igenom hur vi hjälper patienten vid ett akut skede.

Likes

Comments

I torsdags hade Alströmergymnasiet öppet hus och då hade vi i VO en tävling med frågor som handlade om vårt program. Många deltog och en vinnare har nu dragits. Grattis Elsa Andersson du har en datordekal att hämta i vår reception from imorgon. Vinnaren har även meddelats via sms.

Likes

Comments

Idag var alla i årskurs 3 på information av studie och yrkesvägledarna. Vad ska vi göra, vart ska vi anmäla oss för att göra högskoleprovet?
Alla dessa frågor fick vi svar på! Tack så mycket yrkesvägledare :)
Ha en bra helg, önskar eleverna från VO3

Likes

Comments

7 November var den årliga föreläsningen på Palladium om olika psykiska diagnoser. Eleverna i 3:an fick höra b.la Rebecca Anserud tala om Adhd och bipolär sjukdom typ 1.

6 st av våra elever hamnade på bild i Alingsås kuriren.

​​Föråt eleverna i 3:an för att jag inte kunde låta bli att göra ett blogginlägg....🙀🙀🙀🙀

Likes

Comments

I VO3 har vi infört avslappnings övningar på mentorstiden då vi har stressigt i skolan denna period. Då hämtar vi strandmadrasser ifrån vårt metodrum som vi kan ligga på, och sätter på en avslappningsövning från youtube. Detta är mycket uppskattat då vi har långa dagar i skolan med mycket skolarbete. Att få slappna av 10-20 minuter varje onsdag är väldigt välbehövligt. På bilden har vi Frida, Fannie, Sofia och Ida.

Likes

Comments

Idag har vi på VO3 arbetat med Gymnasiearbete. Vi har då förberett oss inför en lektion vi ska hålla inför VO1 om HLR (hjärt-lungräddning), hjärtstartare och stabilt sidoläge. Detta är ett viktigt moment för oss i vår utbildning.

Här är Fannie och Ida i VO3 och tränar på stabilt sidoläge

Här är Lovisa och Elin i VO3, även dom tränar på stabilt sidoläge.

Här tittar vi på bilder om HLR samt stabilt sidoläge. Det är stora planscher som vi kanske ska använda på våran ''lektion''. Sofia och Fannie är helt fokuserade!

Vi i VO3 kommer ta över denna blogg under en veckas tid. Vi kommer visa er vad vi gör under en vanlig skolvecka. Kika gärna in ofta för att hålla er uppdaterade! Ha de gött, haj. Kram! 😍💜

Likes

Comments

Idag tog vi bussen från Alingsås mot Borås, där besökte vi SÄS forsknings-och kvalitetsutställning och prova på-aktiviteter. Vi fick träffa många utställare och ovan ser vi några i teamet som har arbetat med att förebygga vårdrelaterade urinvägsinfektioner (VUVI). Här fick eleverna lära sig att använda en bladderscan på rätt sätt och hur man tar urinprov ur en KAD. 
Om man får problem med njurarna så måste blodet renas. Idag fick eleverna lära sig vilka olika sorters dialys det finns och bilden ovan visar en bloddialys. Patienterna blir kopplad till maskinen i 4 timmar 3 gånger per vecka.

Det var en mycket intressant och lärorikt besök.

Vi passade även på att besöka SÄS museum som ligger under huvudentren, där fick vi en glimt bakåt hur vården sett ut.

Efter mycket nytt och gammalt så gick vi och käkade tillsammans. Tack alla för en mycket bra genomförd dag, ni fick också beröm av utställarna. Vi önskar alla våra elever ett härligt höstlov!

Likes

Comments