Eleverna som går andra året läser kursen vård-och omsorg vid demens och jag blev lite nyfiken vad dem gör. Här arbetas det med en handlingsplan med lite olika fall på ett demensboende.

Två elever sitter och arbetar i vår soffhörna.

Likes

Comments

Elever som valt fördjupningen Akutsjukvård tränar för fullt inför sin praktik som börjar nästa vecka. Eleverna skall vara på olika avdelningar på Alingsås lasarett. Ronita skall vara på Avd 6 och tränar på att sätta en KAD, och lyckas riktigt bra. Nej....vi tränar inte på varandra utan har en övningsdocka som eleverna tränar på. Vi testade även vår nyinköpta PEF och POX mätare.

Jag känner att eleverna är nu redo för att gå ut på sin praktik och önskar dem lycka till!

Likes

Comments

På julavslutningen idag hade våra 3:or gjort en musikguiz och vi lärare överraskade med en egen quiz. Vi hade spelat in i förväg filmer där vi nynnar på olika låtar och eleverna fick gissa. Roland hade gjort ett jättebra jobb med redigering, ett stort Tack.

Vi önskar alla elever en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Vi syns igen den 10 Januari.

Likes

Comments

Studiebesök på Mjörnviksholm som är ett vård- och rehabiliteringshem för vuxna personer med psykiska funktionshinder. Vackert belägert med utsikt över sjön Mjörn. Här bor klienter i egna lägenheter och har en genomförande plan som kan gå ut på att klara ett eget boende eller ut i jobb. Man bor här i ca 3 år.

Likes

Comments

VO1 har nu får lära sig om matens väg genom matspjälkningsorganen. Spjälkningen av maten börjar redan i munnen, visste du att det produceras 1-1,5 liter saliv per dygn.

Likes

Comments

Eleverna i VO3 som läser programfördjupningen akutsjukvård har spelat in en film om HLR. Idag var det premiär visning av filmen och även lära ut praktiskt hur man gör. VO2 och BF2 eleverna fick även lära sig stabilt sidoläge och hjärtstartaren.

Detta gjorde ni riktigt bra 😊

Likes

Comments

Idag var Jasmina här och talade om projektet Hälsonavet som är ett treårigt projekt. Projektet skall bidra till en bättre hälsa och godare levnadsvanor för de som bor i Noltorp. Man har utbildat Noltorpsambassadörer som sprider kunskapen vidare till vänner och grannar i omgivningen.

Under hälsoveckan som hölls i Maj fanns det flera aktiviteter att prova. En aktivitet som var väl besökt var "Nallesjukhuset". Hit kunde barn ta med sig sin nalle för undersökning eller så behövde nalle få ett plåster.

På Alingsås kommun kan man läsa mer om projektet: WWW.alingsas.se/kommun-politik/hosten-2016

Likes

Comments

Nu är det snart jul och då städas det i varje hem innan tomten kommer. Men det är även viktigt att hålla rent och snyggt runt oss även i skolan. Det är inte bara att slänga saker hur som helst runt oss. Så idag städade eleverna i VO1 vårt klassrum samtidigt fick dom en lektion i hur man håller rent. Ny kan tomten komma när han vill, för nu är klassrummet skinande rent.

Likes

Comments

Studiebesök på IVA och operation på Alingsås lasarett då får man ha så här snygga kläder på sig.

Likes

Comments

I helgen avgjordes vem som vann EM i Euroskills och guldet gick till Finland - Madelen Grankulla, Silver till Nederländerna och brons till Tyskland. Grattis Finland!

Likes

Comments