View tracker

Här tävlar två ungdomar i vård och omsorg, domarna står närmast och har full fokus på vad som händer. Det är i tre olika miljöer som de tävlande skall visa vad dom kan, i hemlik miljö, på ett boende och på lasarettet.

Vi stannade inte och såg Sverige tävla men vi hoppas att det gick bra.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Alla elever som går på vårt gymnasium får en "Multitube". Här visar några elever upp flera bra sätt hur man kan använda den.... Lisa visa hippie locken, Josefina chipspåsen, Johan har påskkärringlock och Ronita ser ut som om hon skall råna någon 😊

Likes

Comments

View tracker

Vad gör man inte för sina frusna elever! Vi har skaffat en micro och kan nu värma vetekuddar ​till frusna elever 😊 mycket populärt! Många äldre använder dessa vetekuddar och det finns en stor brand risk om man inte vet hur man hanterar dessa på rätt sätt. Lika bra att lära eleverna....

Likes

Comments

Igår besökte jag Amanda på hennes praktikplats, hon är på ett demensboende i Sollebrunn. Tillsammans med hennes handledare Mariette så samtalade vi hur det går. Det är så roligt att se när eleverna utvecklas och vi har så många bra handledare som är delaktiga i denna processen. Ni handledare är viktiga 😊

Likes

Comments

Eleverna i VO1 fick idag laga mat och även äta det man lagat. Bra att kunna laga enkla rätter när man skall hjälpa andra. Hemmalagad jordgubbskräm och mjölk är ju inte så dumt som mellanmål eller till kvällsmat

Likes

Comments

Passa på och besök Svenska Mässan i Göteborg, 1-3 december. Då samlas ungdomar från hela Europa i Göteborg för att tävla om EM-titeln i yrkesskicklighet i hela 35 olika yrken.

Fri entré

Ett bra tillfälle för dig som går i 8:an eller 9:an att se vilka yrken som det finns att välja på, kanske hittar du ditt drömyrke?

Likes

Comments

​Igår var alla lärarna på Alströmergymnasiet på höstfest och fick en egen konsert med JTR. Det var en mycket trevlig överraskning och en av killarna John Andreasson har gått här på skolan. Han berättade att han gått fyra år på skolan, först hade han valt samhällsprogrammet men ändrade sitt val för att gå på Estetprogrammet. 


Likes

Comments

Studiebesök på Alingsås lasaretts röntgen. Idag har vi lyssnat på Jurga som arbetar som röntgen sjuksköterska. Hon visade olika röntgen bilder, olika material som används vid biopsi och vi fick även en rund vandring.

Vi tackar för en fantastisk föreläsning.

Likes

Comments

Event på skolan med fokus på att informera elever om yrkesprogram. Visste Du att sju av tio har jobb ett år efter att de slutfört en yrkesexamen på gymnasiet och många av de yrken där det råder brist kräver en gymnasieal yrkesutbildning.

Eleverna i VO3 representerade vårt program och svarade på frågor.

Likes

Comments

Idag har vi haft besök fråm Tyskland, alla arbetar i staden Leipzig. En utav dom arbetade med att kvalitetssäkra vårdinrättningarna i staden över 20 stycken. Det var intressant möte och jag berättade om vårt program, hur vi arbetar och hur nära vi arbetar med olika verksamheter i kommunen. Besöket är ett Erasmus+ projekt där syftet är att se hur vården kring äldre fungerar i andra länder.

Kan ju idag ångra att jag inte tog tag i och lärde mig Tyska i högstadiet, men som tur är så fick jag god hjälp av Tony, en av våra tyskalärare på skolan.

Likes

Comments