Lika fort som Halloween hade ersatts utav Thanksgiving, ersattes Thanksgiving av Jul.

Under december månad så julpynatade vi, och bakade lussekatter. Den 20:de gjorde en pepparkaksdeg som jag hade tänkt baka ut tillsammans med tjejerna, men den blev extremt hård och tung att arbeta med så jag fick baka ut den själv. Jag stod med en halv sats utav mammas pepparkaksdeg i ca 4timmar innan jag var klar. Under den tiden hann det bli ca 250 pepparkakshjärtan och granar.

Dagen efter mitt julbak så träffade jag Hanna, från Kvibille, vi simmade tillsammans i flera år och nu läser hon på College i Ohio och hade följt med en kompis hem över julen. Jag gav Hanna lite pepparkaror att bjuda familjen på så att de fick lite svenskt också.

Båda tjejerna hade varit magsjuka i december och jag hade varit förkyld. Den 23:de lämnade jag Lillan på dagis och åkte till läkare för att kolla mina öron som jag fortfarande hade ont i. Det visade sig att jag hade öroninflamation i vänster öra och fick utskrivet antibiotika. precis när jag kom ut till bilen fick jag ett samtal från Mamman, Lillan hade utslag som jag hade upptäckt dagen innan och dagis ville att jag skulle ta hem henne. Jag fick vända om och köpa antihistaminer mot utslagen, sedan åkte jag och hämtade henne och vi hade en lugn dag hemma. Utslagen var bara en biverkning från magsjukan hon hade haft och det var inget att oroa sig för.

Natten mellan den 23:de och julafton vaknade jag vid 2-tiden av att jag mådde illa, jag hade fått tjejernas magsjuka. Jag skickade ett sms till min Värdmamma och bäddade inne i badrummet där jag inte fick mycket sömn. när jag äntligen hade somnat vid 7 ringde min telefon. Jag såg pappas namn och blev lite smått arg, jag tänkte att han som reser så mycket borde ha koll på att det finns ett fenomen som heter "TIDSSKILLNAD" och att man inte ringer till någon kl 7 på morgonen. Jag svarade i alla fall och blev förvånad när det visade sig att hela familjen hade mig på högtalare och vi pratade en liten stund. Sedan fick jag sova.

Den 24:de firade vi svensk jul med julbord och presenter under granen, Mormorn hade till och med gjort tre sorters kål! Jag hade lite skuld känslor över att jag inte kunde njuta av maten, men det fanns ju inget jag kunde göra.

Den 25:e hade vi Amerikansk jul, med strumpor hängandes vid spisen. Till och med Hunden hade en strumpa! Jag tyckte det var en jättemysig tradition att låta julen dra över till nästa dag med Mormorn och Morfarn som sov över för att kunna ha julfrukost tillsammans och öppna presenterna från tomten. Fram mot lunch var det tänkt att vi alla skulle åka upp till Mormorn och Morfarns stuga uppe i bergen. Jag hade packat och allt, men kände mig inte helt 100 ocg valde att stanna hemma. Då slapp även Familjen ta med Hunden som kunde stanna med mig. Det var konstigt att vara ensam hemma, så otroligt tyst. Familjen kom tillbaka nästa dag så jag behövde inte vara ensam alltför länge.
Eftersom att jag spenderade jul i USA tycke jag inte att det var mer än lämpligt att jag anammade en utav de Amerikanska traditionerna: Ugly Chistmas Sweater. Så jag gick på jakt efter en i början av December och hittade en som lyser!

Jag var den enda i huset som hade en, så när de skulle ha en ful jultröja i skolan lånade Stora min, och när Mamman hade samma sak på jobbet användes min lysande tröja igen. Jag hade till och med på mig den på julafton! Men jag har ännu inte kommit på hur man tvättar den...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Dagen efter Halloween hade affärerna helt bytt ut sitt sortiment och det fanns inget annat än Thanksgiving saker uppe i affärerna.

På Thanksgiving är det tradition att ha en stor Kalkon-middag, och det hade vi! Farmor, mormor, morfar, och vänner till mormorn och morfarn var hos oss och åt! Väldigt trevligt, men också lite stelt. Kemin mellan mormorn och farmorn var lite sådär, mormorn är väldigt nytänkande och farmorn mer konservativ, det blev lite stelt när de skulle bestämma vad som skulle göras till middagen.

Farmorn kom fem dagar innan för att bo hos oss och hjälpa till med Thanksgiving. Det var väldigt konstigt att ha ytterligare en person hemma när jag jobbade, men hon stannade bara totalt tio dagar innan hon åkte hem till Minnesota igen och allt återgick till det normala.

Under Thanksgiving-helgen (sista helgen i november) så hade Stora balletuppträdande. Hennes balletstudio gjorde en uppsättning utav Nötknäpparen, och Stora hade tre roller i fyra delar utav balletten. Jag trodde aldrig i mitt liv att jag skulle behöva sätta lös-ögonfransar på en tioåring! Men det var en del utav sminkingen de skulle ha så det var bara att göra det… Jag sminkade innan varje genrep, fotografering, och uppträdande och Mamman satte upp Storas hår i papiljotter varje kväll. På dagen fick jag hjälpa till med håret innan det var dags. Hon var jätteduktig och det syntes verkligen hur mycket tid och energi hon hade lagt i att lära sig sina roller och koreografi.

De hade fyra uppträdanden, en på fredagen, två på lördagen, och en på söndagen. På fredagen skulle de vara på plats vid 11 för genrep innan första showen vid 17. Jag var volontär på fredags showen och på söndagen. På lördagen skjutsade jag Stora till Konserthallen på Denver University så att hon var där till uppropet kl. 12, sedan gick jag och åt och bytte om innan vi (Mamman, Pappan, Lillan, Mormor, Morfar, Farmor, och extra Farmor (Familjevän)) samlades vid 13:40 för att se showen klockan två.

Efter uppträdandet åkte vi, utan Stora då hon hade ytterligare en show den kvällen, och åt middag. Efter middagen fick jag avlägsna mig från resten för att åka till ett AuPair möte.

Likes

Comments

Halloween i USA är väldigt annorlunda i jämförelse med hur det firas i Sverige. Här i USA finns det inget som heter "överflödigt" när det handlar om Halloween, husen är dekorerade med spindelnät, skelett, spöken, monster, gravstenar, rörelsesensorer som startar ljud, ljus, och robotar. Allt för att vara värre än grannarna.

På Halloween hade vi grannarna över för kvällsmat och trick-or-treating. Tjejerna fick så mycket godis att det fanns kvar efter nyår som vi fick slänga ut. Jag hade fått order från Stora om vad jag skulle vara utklädd till, så det var bara att följa order.

Likes

Comments

Med tanke på att jag började denna bloggen en bit in på mitt AuPair-år och att jag inte har haft tid att uppdatera tillräckligt för att komma ikapp så kommer jag nu välja att hoppa lite..

Veckorna efter att deras förra AuPair åkte hem var väldigt lika varandra utan någon större variation. Schemat var konstant och det fanns inte mycket avvikelse, bara någon gång när Pappan var hemma.


Likes

Comments

På måndagen började jag officiellt mitt nya jobb som en AuPair i USA.

Jag har en två veckor lång överlappning med deras tidigare AuPair. Så min första vecka var mest att observera, komma in i rutinerna och försöka lära mig hitta runt. Jag skulle alltså ta hand om två tjejer, en äldre som går i skolan, och en liten plutt som är hemma tre dagar i veckan och på dagis två.

Mitt schema är att jag börjar 7:30 varje dag, måndag till fredag, och dagarna ser ut ungefär såhär:

Måndag: Stora ska till skolan och Lilla stannar hemma. Packa vattenflaska och snack till henne och se till att hon kommer iväg i tid. Sen är Lillan hemma. Stora har dans på eftermiddagen/kvällen så får skjutsa henne.

Tisdag: Stora ska till skolan, så samma visa med henne på morgonen. Lillan ska till dagis så packa in båda i bilen på morgonen och köra dem till respektive skola/dagis. Sedan några timmars ledighet innan de ska hämtas och stora ska skjutsas till dans igen.

Onsdag: Precis som på måndagarna, fast Den Lilla har lite aktiviteter under dagen som hon ska till. Sedan när Den Stora är på dans så ska Den Lilla underhållas lite innan hennes dans börjar.

Torsdag: Precis som tisdagarna.

Fredag: Som måndagarna, fast ingen dans på kvällen.

Eftersom att jag är ledig mitt på dagen på tisdagar och torsdagar jobbar jag lite längre på kvällarna. Men de andra dagarna slutar jag tidigt.

Just denna veckan så kom värdpappan hem från en jakthelg på natten mellan måndagen och tisdagen, så han tog hand om frukosten på tisdagen och onsdagen när han var hemma. Han åkte tillbaka till Kanada på onsdags förmiddag och deras AuPair körde honom till flygplatsen.

På söndagen kom min LCC (Local Childcare Consultant) för att ha en "two-week orientation meeting", vi satte upp Skype med min Värdpappa och satt alla fyra och pratade om ren formalia. Lite tråkigt och drygt, men saker som måste göras.

Likes

Comments

När vi kom fram till mitt nya hem så visades jag till mitt rum på övervåningen. Jag skulle bo i mammans kontor i två veckor tills det blev min tur att flytta ner i AuPair-rummet i källaren. Denna tiden "uppe i huset" kommer ge mig en jättebra möjlighet att vara nära familjen och lära känna dem.

Min första helg i familjen var jag fortfarande jetlaggad och hade lite udda sovmönster.

Deras AuPair tog med mig till ett stort shoppingcenter och visade mig runt lite. Min första helg var relativt händelse-lös, spenderade den mesta tiden med att lära känna barnen och dynamiken i familjen.


Likes

Comments

Efter att planet landat på Newarks flygplats så gick jag direkt genom security till baggage claim och sedan vidare. Efter att ha väntat i ca 3h på att fler tjejer skulle anlända så var det dags för bussen att ta den 3,5 timmar långa färden till training school på st. John's University i Long Island. Väl framme så checkade vi in på skolan, och gick till våra rum. Jag tog en dusch innan jag gick och la mig.

kl. 7 nästa morgon var det dags för frukost och lektionerna började kl. 8 och var slut vid 16:00. Schemat var liknande på onsdagen, fast då hade vi lektioner till kl. 20:00 på kvällen. Torsdagen var halvdag i skolan, vid 13:00 så gick bussarna in till New York City för vår rund tur. Jag Hängde ihop med tre andra svenska tjejer. Efter rund turen i bussen så åkte vi högst upp i Top of the Rock med en underbar utsikt över Central Park på ena sidan och Empire State Building på andra sidan. Vi hade turen att komma upp precis i solnedgången, det var så otroligt vackert! Verkligen något jag skulle vilja uppleva igen.

Efter Top of the Rock var vi extremt hungriga och gick och letade upp en mysig liten Italiensk resturang där vi satt tills det var dags att gå mot Empire State Building där bussen skulle plocka upp oss.

På fredagen var det dags att åka till våra nya hem, jag var i första gruppen som skulle slussas ut till flygplatserna. Vi fick frukost vid 6 och kl. 6:30 så skulle vi vara i bussarna, packade och klara. Jag var på samma flyg som två andra från skolan, en tysk som skulle till Boulder, och en Italienska som är i samma AuPair grupp som mig.

När väl planet landade i Denver, Co så krånglade vi oss fram till ankomsthallen och där stod den äldsta flickan och Mormorn och väntade på mig med blommor och stor skylt. Mamman kom när vi var och plockade upp bagagen och sa hej snabbt innan hon var tvungen att åka tillbaka till jobbet och vi åkte till mitt nya hem.

Likes

Comments