Världen är orättvis. Det finns stora skillnader i tillgångar och resurser, ekonomi och politik. Under min tid i landet Sydafrika, ett land som präglats av apartheid och en historia av krig och kolonialism, så gör det lite ont. Det har bidragit till hopplöshet, människor har tappat tro på drömmar, tro på tillit till andra. Ett land blir farligt först när människor tillåter rädsla att ta över. Rädsla och en stor misstänksamhet finns alltid närvarande i luften här. Alla håller sig innanför sina stängsel eftersom där finns tryggheten. Det finns ingen trygghet att finna hos grannen eller i samhället. Stängsel stänger ut människor från varandra. Det finns så mycket fina människor, finare än många från Sverige om ärligheten ska fram. Världen är orättvis. Låt inte orättvisor hindra drömmar, tankar eller förhoppningar om bättring. Drömmar måste finnas, drömmar måste få uppmuntran för att kunna växa. Och för att förändring ska vara möjligt.Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments


Som vanligt är jag inte trött, inte ens Sydafrika kunde råda bot på det, haha. Och jag får inte plugga för Amanda eftersom jag gör alldeles för mycket. Så tänkte uppdatera min blogg i väntan på att få lite sömn, med en sovande Amanda bredvid mig. Jag har länge funderat på att tatuera mig efter besöket i Afrika, men inte riktigt kommit på vad jag vill göra. Något som jag verkligen har fastnat för är dock uttrycket - unbuntu. Som jag verkligen kan relatera till, inom mig själv. Ingen människa är en ö, vi behöver andra. Jag är ingenting utan mina närmaste, det har verkligen slagit mig ju äldre och medveten jag blivit. Allt handlar om kärlek. Allt handlar om relationer och de avtryck som vi lämnar efter i världen. Jag vill ge, jag vill lämna efter mig något som har haft betydelse. Det låter så otroligt klyschigt, men det är viktigt för mig. Det är den person jag är.

Likes

Comments


Kommer verkligen trivas här. Universitetet är riktigt fint och alla är väldigt vänliga. Och ingenting är som jag hade föreställt mig att det skulle vara - det är aningen bättre. Det jobbiga är avstånden och att vi behöver lära känna någon med bil eller taxi, haha. Men det är ett litet problem just nu. Imorgon ska vi sola och bara ta det lugnt - med lite plugg i solen. Ha det så bra, alla i Sverige eller var ni än befinner er.

Likes

Comments


Äntligen påväg! Den här dagen har jag fasat över länge nu, men det känns väldigt skönt att äntligen vara iväg. Resan från Landvetter ner till München gick väldigt snabbt, trodde det skulle ta mer tid och vara mer omständigt. Nu har vi snart suttit här i München i 5 timmar och det börjar bli segt. Vi har lyckats äta lite ratatouille från en restaurang som inte kostade skjortan. Flygplatsen här känns lyxig, i stort sett alla springer omkring i kostymer och klackar. Golvet blänker av all putsning. Vi blir kvar här en stund till innan nattflyget går.. ska bli skönt att komma härifrån. Kan inte fatta att jag verkligen gör det här.

Likes

Comments

Fyllde 22 i helgen och haft så fullt upp på sistone. Knappt hunnit att andas och framför allt inte tänka. Lördagen va iaf superbra! Kanske blev liite för mycket känslor och alkohol, haha men det ändå så det ska vara. Jag är så otroligt glad att jag har er. Kände inte riktigt att någon bild blev sådär superbra från lördagen, haha så väljer att skriva om hur glad jag är istället. Jag har alltid varit lite rädd för mig själv, för mina tankar och mina känslors styrka. Jag lyssnade på en låt tidigare idag som heter - you make me feel good. Och det beskriver tydligt hur jag känner när jag är med er. Jag känner mig mindre ensam, trygg. Jag mår så jävla bra. Vi har gått igenom mycket tillsammans och jag vet precis allt om er, precis som ni vet allt om mig. Det finns en trygghet i att veta att det finns vänner som oavsett vad alltid stannar kvar. Jag älskar er. Och till dig som läser det här, haha för det är bara du som egentligen vet om min blogg - du är min bästa vän och så viktig för mig. Kom ihåg det.


Likes

Comments

Galet trött efter tentan i torsdagskväll.. Känns som att hela mitt liv kretsat kring att klara av min kanske sista tenta på socionomprogrammet. Jag har lagt så otroligt mycket kraft och energi på statistiken. Allt annat har fått bromsa. Och nu gasar alla andra känslor fram och tankar. Jag har behövt sova och det har varit underbart att tänka på resan och få spendera helgen med min familj. Ibland behövs det lite distans för att förstå vad som verkligen är viktigt. Jag har inte allltid insett vad som är bra för mig.

Senaste tiden har jag börjat välja rätt, börjat välja för mig och ingen annan. Det är bara jag som får leva med valen, jag måste göra dom för min egen skull. Jag har förändrats och jag älskar det. Samtidigt som det är jobbigt att lämna delar av sig själv. För en gång var alla dessa känslor och tankar precis vad jag behövde i den perioden i livet. Jag var mer naiv. Jag var oskyldig och fri på så många olika sätt. Jag är inte det längre. Därför kan jag inte heller leva som att jag är det. Jag har förändrats. Jag ska packa i stort sett hela tiden i två veckors tid, haha. Som det kontrollfreak jag är. Det är dags att gasa igen. Släppa på bromsarna. Jag har kontroll just nu.

Likes

Comments


Så fruktansvärt tråkigt väder. Har försökt gå upp flera gånger utan att kroppen vill öppna ögonen. Jag vet att det inte är morgon. Men såhär i tentaperioder så lever man lite som man vill. Jag föredrar att plugga på nätter/kvällar och sover längre på morgonen. Eftersom jag är helt slut efter att ha pluggat halva natten. Har alltid älskat att dra mig på morgonen och vara uppe på natten. Det är något visst med att vara vaken när ingen annan är det. Det är så tyst och stan blir vackrare. Alltid avskytt när morgonen kommer och det ljusnar, förutom på sommaren. När det aldrig mörknar. Annars föredrar jag mörker.

Tror även att jag förvånar alla när jag faktiskt börjat gilla granola.. det är galet otippat. Jag ogillar allt som är nyttigt. Men att ha på mannagrynsgröten är sjukt gott! Speciellt när jag vill ha lite mer fibrer och bra mat för att hålla uppe vikten. Vill inte pendla så mycket i vikt som jag gör. Kroppen mår inte bra av det. Jag mår inte bra av det. Breakfast it is.

Likes

Comments


SÅ galet trött på statistik. Har funderat på att hoppa av, har funderat på så många olika alternativ till varför jag ska utsätta mig själv för det här. Jag är en högkänslig person. När jag måste förstå saker som jag inte kan eller vill förstå så blir det tungt, jag är för ambitiös för att strunta i allt. Även om det känns så lockande just nu. Jag vet vart jag är påväg, lite jävla matte ska inte få stoppa mig nu. Efter den här tentan kommer jag förhoppningsvis aldrig mer behöva göra en tenta - vilket känns så himla befriande. Jag har snart pluggat i sexton år av mitt liv. Det är det enda jag kan, jag är beredd att få visa världen att jag kan mer nu. Så nu tänker jag ignorera min motivationsnivå, min huvudvärk och mitt sömniga jag - statistik dagen lång. Hoppas alla får en superfin dag!

Likes

Comments

Vaknade alldeles för sent. Jag hade en olustig känsla, en sån där känsla om att det kommer bli en dålig dag. Helst en sån dag som jag inte vill lämna sängen. Ibland kan jag känna så redan när jag öppnar ögonen och ser regnet slå mot fönsterrutorna. En sån där dag när allting är menat att gå fel samtidigt och energin räcker inte till. Det är nära till botten. Nära till gråten.

Tårar rinner nerför kinderna och det finns ingen direkt anledning till varför ögonen inte kan sluta tåras. Kroppen och själen är lite närmare varandra än vanligt, allting inombords känns fysiskt i varje led. Det går inte att reda ut vad som händer, bara att det gör ont. Förbannat ont. Aldrig sett fram emot att få lägga mig i sängen och försvinna så mycket som ikväll. Haha, usch.


Likes

Comments