Jag har saknat att smyga ner för trappan i vårt gamla timmerhus där trappan knarrar alldeles för mycket för att se om pappa har somnat i soffan med endast brus på tv:n. Jag har saknat hur sur han blir när jag väcker honom. Medan jag går upp för att släcka alla lampor så ler jag lite för mig själv och tänker på hur lik jag är honom. Jag har saknat hur mamma låter lampan i sovrummet vara tänd, bara för att hon vet att jag kommer gå in och säga godnatt och släcka. Jag har till och med saknat sucken från deras sovrum när jag råkar tappa min borste i golvet innan jag går och lägger mig sådär alldeles för sent. Jag har saknat hur mamma kommer in i mitt rum och försöker väcka mig minst 10 gånger innan hon åker på morgonen trots att hon vet att jag kommer att gå upp så småningom. Och sedan smsar mig minst lika många gånger för att se om jag kommit upp. Jag ser så mycket av mig själv i henne. Och jag ler ofta av hur fåniga saker hon blir stolt av att jag lyckas med. Jag har saknat att inte behöva vara stor, jag har saknat att få vara liten. Jag har hunnit att vara vuxen och jag kommer att hinna med att vara det länge. Ibland är det så skönt att få vara liten och bara få vara deras lilla flicka igen. För oavsett hur gammal jag blir, så vet jag att hos mamma och pappa kan jag vara liten igen. Ibland är det allt jag behöver. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Skulle för allt i världen önska att jag hade kunna sova och snarka i flera timmar, men just nu så är min sömn riktigt dålig. Jag har alltid haft problem med att sova och det tar oftast flera timmar av vridningar, vändningar och en hel del ångest innan jag till slut att blunda och slappna av. Precis som med det mest så har sömnen varierat, men just nu så har det inte blivit mer än några timmar per natt och huvudet känns ständigt tungt. Jag avskyr att jag är såhär, jag avskyr att jag inte ens kan lyckas med en så simpel sak som att vila och stänga av. Det skapas så mycket ångest och olika tankar som i slutändan inte får mig att må bra och därför har jag börjat undvika att gå och lägga mig för tidigt. Jag vet att det bara blir värre om jag ligger och grubblar och tänker på orealistiska händelser eller drömmar som är alldeles för långt bort. Eller det värsta av allt, alla hemska saker som har hänt i mitt liv.


Likes

Comments

Hoppas ni haft en superbra helg allesammans. Jag spenderade min i Jönköping tillsammans med massa underbara människor. På fredag så begav sig jag och tre andra fina pinglor till pinchos och hade det riktigt mysigt. Några drinkar slank ner och massa goda tapas. Kvällen avlutades med film och prat till sådär kvart i 4, haha precis som det ska vara när det är som bäst. Jag försöker verkligen att hålla igen mitt sparande eftersom jag ska resa i vår i samband med c-uppsatsen och jag vill gärna resa till flera ställen. Men det är svårt eftersom jag vill så mycket just nu, jag vill spendera tid med alla jag gillar allra mest och jag vill upptäcka nya saker. I lördags så shoppade jag lite tillsammans med Sara och åt studentlunch på ikea. Mycket skratt och gråt, men framför allt så jäkla kul. Jag älskar att ha mycket att göra och har inte så stort behov av egentid just nu. Jag har alltid annars uppskattat att vara själv, men just nu vill jag bara ha mer, av precis allt. Outfiten från i fredags, så sjukt skön klänning!


Likes

Comments

Helt slut idag igen.. praktik är superkul, men blir så extremt trött av att ha ett så fullspäckat schema. Jag är van vid att vara hemma mycket och plugga. Jag är verkligen inte vad vid att jobba heltid och studera, huvudet gör ont och jag undrar hur jag ska hinna med allt som det är tänkt att jag ska orka. Drömmer mig bort till helgen, när det blir pinchos min fina tjejer.

  • 24 readers

Likes

Comments

Imorgon så börjar min praktik där jag kommer att arbeta som kurator. Min dröm har i många år varit att skapa förändring och göra världen till en bättre plats och då menar jag inte i form av att stoppa kärnkraft eller sluta äta kött. Det har för mig snarare handlat om att förändra och utveckla människor. Att hjälpa människor att finna verktyg för att kunna få ihop sina livspussel och må bättre. Jag har alltid velat få människor att må bra och känna sig lyckliga. Jag tror på att förändring sker genom varje individ och att det finns en väg för alla att uppnå glädje. Imorgon så börjar jag min praktik och det enda jag vill är att skapa skillnad, om så bara för en enda person. Jag är verkligen en drömmare och framför allt har jag väldigt mycket tankar om allt och inget. Haha, ha en riktigt bra söndagkväll.


Likes

Comments

Jag har haft en riktigt bra vecka! Har hunnit med en hel del och avslutat en kurs. Som varit ganska jobbigt eftersom min starka sida inte har varit att samtala inför kamera och känna mig bekväm med det. Nu känner jag mig tryggare i mig själv och i vad jag klarar av. Jag upptäcker hela tiden hur den här utbildningen utmanar mina svagheter och gör mig starkare, det är får gånger som du faktiskt blir medveten om orsaker till varför man är den person som man är och varför vissa saker är svårare än andra. Det kan vara läskigt att lära känna sidor hos sig själv som man inte visste fanns där, samtidigt som det stärker. Just idag är det ingen bra dag, det är en riktigt dålig dag. För mycket tankar och tårar och alltför lite sömn. Ibland blir det för mycket och då är det skönt att totalt få gå sönder för att kunna bli hel igen. Ha en bra helg allesammans.


Likes

Comments

  • 51 readers

Likes

Comments

Har äntligen flyttat in i min egna lägenhet! Det är fantastiskt skönt att få h sina egna grejer och att få inreda ett eget hem. Även om det inte är så långvarigt. Just nu så lider jag av bihåleinflammation.. Så kunde mått bättre. Hela ansiktet gör ont haha. Febern är borta, så känner mig iaf levande igen. Ska försöka plugga en del idag, innan min tvättid. Sedan ska jag till Sara ikväll och mysa. Känns skönt att få ta det relativt lugnt. Känns som att jag behöver det.

  • 61 readers

Likes

Comments

​Tagit det väldigt lugnt idag och sov riktigt länge, vet inte om det beror på vädret eller på att jag inte mår så bra just nu. Men kan verkligen sova hur länge som helst. Är egentligen inte så trött, det är bara skönt att ligga kvar i sängen och tänka bort allting som jag inte vill tänka på. Min framtid, att bo själv, praktik och extrajobb. Allt som borde kännas bra och spännande, känns samtidigt läskigt. Jag blir rädd av tanken, samtidigt som tanken gör mig glad. Haha ibland gör mina tankar mig galen. Förändring är bra, det har jag alltid varit en förespråkare för eftersom det medför att man utvecklas. Men när förändring väl sker, så blir jag livrädd. Ibland är jag inte så stark som jag vill tro och det leder till att jag gör val som sedan blir jobbiga. Antar att det är saker man får ta, när man handlar utan att tänka på konsekvenserna. Förbannar min spontana sida så ofta, samtidigt som det är del som jag älskar hos mig själv. 

Likes

Comments

​Fick för ett tag sen hem min glossybox som innehöll ett erbjudande från mymuesli.se. Klickade in på sidan och blev lite fast, såg supergott ut! Jag som inte ens är speciellt förtjust i muesli. Fanns massa roliga kombinationer till olika tillfällen. En väldigt rolig ide och dessutom nyttigt. Ska klicka hem lite olika smakprover, hehe + min gratisprov som ingår i boxen. Annars så väntas det jobb natten lång, och nästa natt och natten därpå.. work, work.. 

/PoK 

Likes

Comments