View tracker

Aj, mitt hjärta.

 • 14 readers

Likes

Comments


Jag tänker väldigt mycket, jag känner av varje detalj. Någonstans tror jag att alla med sömnproblem tänker väldigt mycket eller någonstans hittar varandra genom tanken. Jag drömmer mig också ofta bort. Speciellt när jag inte kan sova och försöker tvinga kroppen till att varva ner. Drömmarna tar överhanden och för mig till olika scenarion som får mig att le. Till platser som jag saknar eller vill besöka, eller stunder som gett mig lycka.

Ibland är verkligheten grå och består av måsten som lämnar lite tid till drömmar och fantasi. Ibland räcker inte verkligheten till för att ge utlopp för alla tankar inombords. Alla stressiga och sega vardagar med frukostar med syfte att gå snabbt, vara ätbara och helst ge mättnad - knappast något insta material. Eller alla brända middagar i försök att prova något nytt som slutar i katastrof, eftersom en tvättid och läsandet av alla artiklar tills morgondagen ska ske parallellt. Eller att jag varje morgon vet att jag inte kommer uträtta något häpnadsväckande, utan jag kommer läsa i någon bok om statistik och skriva svar på en fånig fråga. till ett till synes kanske ännu fånigare seminarium.

Vardagen kan ibland verkligen döda fantasier eller drömmar. Men trots allt, så kan man i stunder skratta åt eländet och vara medveten om att en dag kommer allting vara annorlunda. Allting förändras hela tiden, det gäller att inte fastna alltför mycket i rutiner. I alla fall rutiner som man inte mår bra av. Jag vill verkligen läsa kurserna och utveckla mig själv, men ibland. Ja, ni vet ibland känns allting bara så hopplöst och tråkigt.

Tänk att få vakna upp någonstans i centrala New York med en garderob full av fantastiska skor. Gucci, Chanel, Prada and you name it. Att få promenera runt på gatorna som Carrie i Sex and the city - i en snygg klänning av många från hennes walk-in-closet. Hänga med New York's societet och komma in på alla inneställen. Skriva massa krönikor om singellivet på dagarna och event på kvällarna. Inte samma ekorrhjul som jag känner av.

Haha, livet är inte en film. Men livet är underbart och fullt av möjligheter om man bara vill. Ingenting är omöjligt. Efter snart tre år på universitet som student har jag läst en hel del psykologi och en hel del annan skräp. Jag är på rätt väg, men som sagt. Jag tänker väldigt mycket, känner av varje detalj.

 • 30 readers

Likes

Comments

Det är kallt ute. En sån där vanlig kall dag i Januari när frosten ligger som ett täcke över gatan och kylan kryper in under skinnet för att långsamt bita sig fast. Gatorna är iskalla och folktomma, precis som jag känner mig inombords. Hösten är sedan länge ett minne och detsamma gäller alla löv i alla dess färger, kvar finns frosten. Frosten skapar en fin fasad och under frosttäcket har tiden stannat till för en stund. Ibland önskar jag att det var jag som kunde stanna upp. Låta tiden stanna - och känna efter.

Jag är trött på att vilja gå framåt men stegen fastnar på samma ställe. Jag vill önska mig fri från allting som håller mig kvar. Önska mig fri från ångest och krav. Önska mig fri från greppet som du har. Låta tiden stanna för att känna efter och släppa taget. Och kanske är det just det som gör ondast. Jag vill inte släppa taget, jag har aldrig velat släppa taget. Istället trampar jag på samma ställe i mina gamla vita Nike's. Jag vill stanna kvar oavsett vad historien säger.

Det är inte så livet funkar. När allting har dött ut och det som finns kvar är kontroll, desperata sms och ett brustet hjärta, så finns ingen annan utväg än att rädda det som finns kvar av den som man en gång var. Jag är så jävla medveten.

Istället för att promenera runt på en kall och frusen gata i jakt på tecken blir jag sittande framför fönstret. Med en filt tätt omkring mig och ser hur fint ljus frosten skänker gatorna i mörket, det där mörkret som hör vintern till. Inte det mysiga mörket, utan mörkret som känns enda in i själen. Jag öppnar fönstret trots kylan och känner hur ren luften är trots att miljontals bilar har kört omkring och den borde vara förorenad. Precis så förorenad som jag känt mig eller känner mig av dig. Det gör inte lika ont längre, för första gången på månader känns allting lättare. Idag, valde jag att inte stanna kvar.


Likes

Comments

Håller på att skriver klart rapporten, som äntligen börjar nå sitt slut. Jag har säkert suttit klistrad framför datorn i snart fyra dygn och skrivit, knappt sovit. Jag blir så lätt stressad och känslan tar över precis allting som jag gör. Samtidigt som jag måste ta mig själv i kragen för att verkligen skriva och skriva.. Jag är lat, samtidigt som jag är en perfektionist. Förmodligen de allra sämsta kombinationen någonsin, eftersom oavsett vad jag väljer så slutar det med ångest eller mer stress, haha. Har accepterat mitt jag och kan flina åt mig själv ibland, hur konstigt konstruerad jag är. Jag är en splittrad själ, ju mer jag lär känna mig själv desto mer kan jag finna i kaoset bland tankar och känslor. Jag är envis och har trots allt, så jävla mycket vilja att klara av precis allt som kommer i min väg. Nu blir det nudlar + cola, och massa skrivande innan seminarie som väntar imorgon. 


Likes

Comments

Jag är svag. Jag har alltid varit den som varit stark. Jag har alltid varit den som klarat av hårda slag men gått vidare utan skråma. Det kommer till en punkt när varje människa för en stund, bara ger upp. Jag är den som alltid är stark, därför blir mitt fall lite längre. Gör lite ondare och är kvar hos mig, länge. Det tar precis all kraft i mig att klara av tyngden av mig själv, en del jag inte vanligtvis vill hantera. En del som jag vanligtvis inte behöver hantera. När jag är svag, finns det kvar hos mig, länge. Jag har lätt för att ramla och ingenting inom mig vill få mig att resa mig upp. Jag är svag, låt mig va nu.

 • 71 readers

Likes

Comments

View tracker


Lite platina blond inpackning som jag testade ikväll för att kunna bevara min ljusa hombre. Trodde inte att det skulle bli den minsta skillnad men fungerade nästan lite för bra, haha. Mitt hår käkar verkligen inpackningar och hårfärg. Verkligen något att rekommendera, som en liten uppfräschning eller bara för att få mer liv i hårfärgen.

 • 87 readers

Likes

Comments

Nyårslöften. Dags för ett nytt år, en nystart till att bli ett bättre jag. Jag läste en så sjukt bra krönika i veckorevyn som egentligen handlade om 2015, men är minst lika aktuell idag. Det finns så mycket löften kring att vara ett bättre jag, börja träna, skratta mer eller dejta någon speciell snubbe.

Få löften kring att förändra den jag är eller som jag alltid har velat vara, håller. I grund och botten för att det inte är jag själv som vill förändra mitt småätande mitt i natten eller läsa flera böcker. Det handlar snarare om en önskan om att passa in, att bli ett bättre jag - för andra. Jag kanske vill bära kort kjol en fredagskväll för att jag kan och vill. Jag ska kunna ha på mig vad jag vill utan att vara rädd för killar på hemvägen. Det är okej att vara rädd, men det ska inte handla om vad jag har på mig. Utan om att världen är ett helvete för unga tjejer. Jag vill kunna stå upp för vad jag tror är rätt och för vad jag värderar i livet. Jag vill kunna unna mig en lång sminkning samtidigt som jag älskar att ta vara på sminkfria dagar, oavsett vad som förväntas av mig. Utan för vad som känns bra inombords.

Våga svära och slåss, när det inte känns okej. Våga skratta och älska - även om det kan sluta med smärta. Skriv löften för dig, för vad som känns rätt och skit i allt som du hört. Gör vad fan du vill helt enkelt.


Likes

Comments


Jag älskar verkligen att prova olika ansiktsmasker och ansiktsrengöring. Det är skönt och känns lite lyxigt i vardagen. Brukar underhålla mig med att googla på olika masker som går att göra hemma, det är alltid kul att prova nya saker. Jag har provat den för uppfräschade och för pormaskar eftersom jag inte har torr hy själv. Köpte även lite ansiktsrengöring från apoteket idag - från spotless serien. Riktigt grym.

ÅTERFUKTANDE ANSIKTSMASK

För torr hy

 • Mosa en halv avokado tillsammans med en tesked honung.
 • Applicera på ren hy och låt verka i ungefär en kvart.
 • Om du vill lyxa till masken lite kan du ha i havregryn för skrubbeffekt och nyponmjölskal för antioxidanter.

Skölj av med ljummet vatten.

UPPFRÄSCHANDE ANSIKTSMASK

För alla hudtyper

Blanda följande till en smet:

 • En äggula
 • Två teskedar honung
 • En tesked citron
 • Två teskedar vetekli

Låt verka i 20 minuter. Skölj av med ljummet vatten.

MASK MOT PORMASKAR

För oren hy
 • Mosa två mogna jordgubbar och blanda detta med en tesked honung.
 • Denna mask innehåller AHA-syror vilket reducerar döda hudceller och minskar uppkomsten av pormaskar.

Skölj av efter 15 minuter med ljummet vatten.

http://ansiktsmask.se/hemmagjord-ansiktsmask/.

Likes

Comments


Jag måste börja att ta mer bilder, haha. Använder samma bilder om och om igen. Dagarna går liksom på repeat under lediga helger och de få kraftansträngningar jag har gjort är att krypa ner till köket och småäta eller dra iväg till stan och köpa mig en pizza. Jag borde verkligen ha försökt att extra jobba nu i mellandagarna. Men jag orkar verkligen inte. Har försökt att börja komma igång med rapporten, men det går inget vidare heller. Jag behöver få vila och tänka mig bort i min stor fula pyjamaströja, mysiga tofflor och äta lite choklad. Livet ska levas och det handlar inte bara om att överleva, utan om att faktiskt leva. Jag plöjer mig igenom böcker och serier och mår faktiskt under omständigheterna ganska bra. Försökt avskärma mig från sociala medier och bara tagit det lugnt. Snart ska jag försöka sova. Ha en fin morgondag, peace out.

Likes

Comments