Hallo!

Oon nyt siis ekaa viikkoa vaihtarina AFS nimisen järjestön kautta Saksassa. Aattelin kirjottaa tänne blogiin kuulumisia ainakin sillon tällön, niin voi sit kaverit ja muut tutut seurailla tätä mun 10 kuukauden reissua.

Lauantaina 9.9. aamulla lennettiin muiden AFS-vaihtareiden kans Helsingistä Frankfurtiin. Lento meni tosi nopeesti muiden vaihtarien kans jutellessa. Lentokentällä tapasin mun hostperheen ekaa kertaa. Mulla on hostveli (Arne) ja kaks hostsiskoa (Annelie ja Esther), joista Esther on kesäkuuhun asti vaihdossa Jenkeissä. Myös hostäidin vanhemmat asuu täällä samassa talossa, mut eri kerroksessa. Asutaan siis Freudenbergissä, Nordrhine-Westfalenin osavaltiossa. Ei asuta ihan keskustassa, mut täältä pääsee kätevästi joka paikkaan bussilla. Maisemat on tosi hienoja ja metsää ja vuoria on joka paikassa.

Automatka Frankfurtista kesti vaan pari tuntia, niin oli heti koko päivä aikaa tutustua perheeseen ja muutenkin totutella vähän tähän menoon. Annelien poikaystävä Julius oli täällä lauantai-illalla, syötiin ja katottiin telkkaria yhdessä koko perhe. Ollaan puhuttu melkeen pelkkää saksaa ja oon ymmärtäny paremmin, mitä luulin. Pitää vaan kokoajan kuunnella tarkkaan ja keskittyy, tai tippuu kärryiltä. Tähän asti oon kuitenkin pärjänny kielen kans ihan hyvin.

Sunnuntaina kierreltiin Freudenbergin keskustassa ja kiivettiin johonkin kukkulalle, mistä näkyi toi vanhan kaupunki eli Altstadt. Pakolliset turistikuvatkin tuli Annelien kans otettua. Oli kyl upeet maisemat! Iltapäivällä saatiin kutsu Juliuksen vanhempien luo kahville. Juotiin kahvit ja pelattiin pöytätennistä, sen jälkeen Arne ja Juliuksen pikkuveli näytti meille taikatemppuja. Ehkä opin kans jotain semmosiakin tän vuoden aikana! Kaikki on tosi kiinnostuneita Suomesta ja oon jo monta kertaa Suomen koulusysteemistäkin päässy kertomaa. Oli tosi kiva viikonloppu ja pääsi heti kaikennäköst tekemään!

Tänään oltiin hostäidin kans Siegenissä, se on n. 100 000 asukkaan kaupunki täs aika lähellä. Käytiin mun koululla ja haettiin lukujärjestys. Valitsin lukujärjestykseen esimerkiks filosofiaa ja pedagogiikkaa, saa nähdä miten ne onnistuu. Mul alkaa koulu siis huomenna, ja vähän kyl jännittää, miten siel tunneil ymmärtää. Koulussa on kans muita vaihtareita, mut en viel oo varma, et mistä. Yks opettaja näytti mulle luokkahuoneet ja ruokalan, toivottavast en ihan heti eksy. Kouluun meen bussilla ja bussiasemalta on viel pieni kävelymatka. Katottiin se reitti tänään ja oltiin myös kauppakeskuksessa, joka on siinä ihan koulun lähellä.

Kaikki on siis tosi hyvin täällä ja tekemistä riittää, auf Wiederhören!


Kreetta

Suunnittele blogisi - valitse Nouwin monista malleista tai tee omasi, "osoita ja napsauta" - Napsauta tästä

Likes

Comments