Header

Postad i: Hobby

En klar, two to go.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Postad i: Hobby

Ny teknologi gör mej obeskrivligt glad. Nya saker betyder att jag har nåt att pilla med, med andra ord så har jag nåt att göra (= min hjärna blir stimulerad).

Ny teknologi innebär också en inlärningsperiod och sånt har jag inte tålamod med.....

Likes

Comments

Postad i: Personligt, Vardag

När hjärnan går i 190km på kvällarna och nätterna vill jag inget hellre än att sova så jag slipper eländet. Lik förbannat så kan jag inte sova och det pga att hjärnan går i 190.

Allt snurrar just nu kring adhdutredningen som jag påbörjade i vintras. Jag har inte hört nåt från neuropsykiatriska teamet sen jag gjorde ett eeg i våras. Ett eeg som jag skulle ha fått svar på nån gång innan sommaren och folks semestrar började. Men nej, här sitter jag nu med en hjärna som går i 190km och ältar tankar som "varför har dom inte ringt, skickat kallelse eller hört av sej alls om adhdutredningen? Dom har säkert bestämt sej för att jag inte har varken adhd eller autism spektrum störning och därför hör dom inte av sej. Allt arbete, alla frågor med mera var bara slöseri med tid". Ja, ni hör själva. Jag hatar att lämna ut mej själv till vården på det här sättet. Jag vill helst veta NU vad dom tänker och gör angående mej och mitt fall. Och värst av allt är tanken på att dom kanske tvingar mej att prata med Satmaran med stort S på skitteamet.

As a side note: Jag har gått till skitteamet (ölandsteamet/allmänpsyk) pga andra saker och jag har noll förtroende för dom idioterna där. Speciellt överläkaren som jag av nån anledning inte blir av med. Satmaran (överläkaren) har gång på gång visat att hon inte ens klarar av att skriva en enkel sketen remiss till diverse distanser inom vården, bl.a. "glömde" hon att skicka remissen till neuropsykiatriska teamet i ett halvår innan hon faktiskt skrev den och skickade den. Det roliga är att dom båda olika teamen bor i samma byggnad och det tog en månad efter att Satmaran hade skickat remissen innan neuropsykiatriska fick den. Internposten måste vara JÄVLIGT seg.

Jag vill vara klar med adhdutredningen och få på papper vad som är "fel" på mej. Bevisligen så funkar jag inte som "vanliga" människor, dessa neurotypiskt "vanliga" människor som finns runt omkring mej. Jag vet att jag har adhd, jag har vetat det sen jag var liten, likt förbannat har folk sagt "det ör inget fel på dej, du är bara lat". Fuck you, säjer jag bara, du känner inte mej och du vet fan inte hur jag funkar. Jag har skrikit mej hes hela mitt liv efter hjälp och förståelse, men inte fan har jag fått nån. Tack, ni neurotypiska människor, för att ni har ignorerat, och fortsätter att ignorera, såna människor som mej. Tack för att ni systematiskt trycker ner oss icke-neurotypiska för att vi är vi. I'm fucking done.

Jag är så jävla klar med den här 190km i timmen rundgången som min hjärna kör med. Jag orkar inte. Jag vill sova. Ändå ligger jag här med en hjärna som skriker UNDERSTIMULERAD till tusen och håller mej vaken pga att nån jävla neurotypisk människa tycker "du har inte adhd, du har vuxit ifrån det". Fuck you and good night!

Likes

Comments

Postad i: Hobby, Vardag

I torsdags så åkte jag in med mamma till stan och hämtade smörgåstårtan som vi beställt till pappas födelsedag. Passade på att åka till netonnet och köpte scannern jag tittat på. Ja, jag skulle ha köpt den när nästa lön kom, men jag kunde inte vänta. Måste scanna seriestrippen sen. Men gissa vad? Mina bläckpennor slutade funka i torsdags kväll så jag blev tvungen att åka in och köpa nya.

Igår fredag drog jag in till stan efter att ha firat pappa. Köpte bläckpennor. Fick ett 6pack för samma pris som 4 lösa pennor kostade.

Köpte även garn till fler Fibi The Fox-amis, som ska bli julklappar till kompisars ungar. Det blev Sirdar Snuggly Baby Bamboo. So shiny and pretty!

Igår dök även några släktingar upp för att fira pappas födelsedag. Vi fikade och åt smörgåstårta innan vi drog ner till Ottenby och kollade sälar samt klättrade upp i fyren. Jag stannade dock kvar på marken och gick in i Naturbokhandeln.

Idag blir det nog inte mycket gjort. Har fått klar en Fibi The Fox till mej själv efter många om och men. En 2mm virknål är inte en bra kompis. Fingrarna gör ont som fan. Men klar blev den. Givetvis snodde en katt den...

Likes

Comments

Postad i: Jobb, Vardag

Trött, trött och mer trött. Som vanligt. Jobbade 06:27 - 11:03. Körde mellan Mörbylånga-Grönhögen först och sen mellan Mörbylånga-Ottenby.

Blev nästan bombarderad idag. Gråtrutarnas unge hade tagit sej in på depån och en av föräldrarna gjorde i stort sett allt för att hålla mej instängd på depåhuset. Trutar är inte att leka med...

Kom hem och tog mej en alkoholfri cider. Tog lite kort på humlorna när dom kröp runt i kungsmyntan. Var ute med katterna en stund samtidigt.

Åkte till stan och hämtade en smörgåstårta till farsans 60årskalas. Sen åkte vi till netonnet där jag köpte en scanner. Jag vet, jag skulle ha väntat tills lönen kom, men jag orkade inte vänta. Serier är viktiga saker!

Sist åkte vi till Färjestaden och köpte dom sista grejerna inför imorgon + kvällsmat till ikväll.

Nu ska jag bara ta det lugnt och se på American Dad, innan jag scannar in serien.

Likes

Comments

Postad i: Hobby, Vardag

Idag blev det en spontantripp till Borgholm med föräldrarna. Hittade hängslen och gubbkeps till farsan som han hade velat ha länge på en butik. Var in på bokhandeln med, men där fastnade inget i smaken (mest pga att den är så jäkla dyr).

Sen drog vi vidare till till Evas kroppkakor norr om Köpingsvik. Köpte en flaska kola där och föräldrarna köpte sej fisk. Det blev inga kroppkakor den här gången.

Kolan smakar lite.... konstigt är det närmsta jag kan beskriva den. Det smakar liksom för mycket av nån ingrediens. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vilken dock.

Sen åkte vi till själva Köpingsvik och kollade på klädreorna som var där. Hittade inget där. Skulle behöva ett par byxor, eller två, då dom jag har börjar bli slitna. Aja, jag fick iallafall en flaska kola.

Håller på och bygger en lalylala efter Fibo the Fox mönstret. Det ligger kroppsdelar överallt i rummet haha.

Likes

Comments

Postad i: Jobb, Vardag, Hobby, PTC

Eller nåt sånt. Kvällsjobben förra veckan var minst sagt intressanta. Folk är alltid intressanta. En dam skulle till östra sidan av ön men visste inte hur hon skulle ta sej dit mer än att närtrafiken skulle köra dit. Med tanke på att jag inte har så stor koll på mer än bussarna, så kunde jag inte hjälpa henne mer än att säja att hon fick ringa klt. När hon gjort det berättade hon att närtrafiken har sina tidtabeller med (nu vet jag det, tack!) och att nästa närtrafik-fordon skulle gå vid 9 på kvällen till östra sidan. Stackars henne. Hon fick sitta i Mörbylånga i 4-5 timmar innan hon kunde få komma fram till sin destination. Två andra damer skulle till "Paradisgården Bed and Breakfast" i Mörbylånga. Jag bara "jaha, och vart ligger det? Jag har aldrig hört talas om det förut". B&B-et ligger tydligen mitt emot Ölandsbanken i Mörbylånga, så var det med den lokalkännedomen haha.Klippte och färgade håret i lördags ju. Äntligen har jag hittat "min" gröna färg. Directions "spring green". Äntligen rätt nyans! Är ganska nöjd med hur klippningen gick. Klippte nämligen min double undercut helt själv förutom några småjusteringar närmst det långa håret.

Helgen har varit lugn. I lördags hände inget speciellt, mer än klippandet och färgandet. Igår söndag drog jag och några kompisar in till stan för att jaga pokémon och fika lite. Kollade lite på netonnet, mediamarkt och netto med innan vi åkte hem. Hade tänkt köpa en scanner, men fick typ en livskris när jag stod och velade. Min hjärna går igång på priser på saker. Exempelvis så kostade scannern 649kr och då gick hjärnan igång på hur mycket andra saker jag kan köpa för det priset istället. Tack, hjärnan. Behöver ju en scanner till serien jag ritar, men det får gå utan scanner tills nästa lön istället. Jag hoppas bara att just den scannern fortfarande existerar då haha.

Fick agera datorsupport igår med. Min gamla laptop, som föräldrarna har, vägrade starta pga nån ny uppdatering som ubuntu har gjort av operativsystemet. Hittade ingen lösning på hur jag skulle få det att funka (ett alternativ som nån skrev på ett forum var att sätta i en ethernetkabel och leta efter drivrutiner till grafikkortet på nätet (doh hallå)), så jag installerade linux mint på den istället. Yay på enkel installation av operativsystem!


(sneak peek)

Hoppas serien kan bli klar ganska snart. Och att lönen kommer snart så jag kan köpa scannern (jag vet ,vilket jäkla tjôt) och scanna in sidorna. Efter att ha ritat serien digitalt från början så fick jag ett plötsligt infall att rita den på papper. Så... Fota med mobilen och få skuggor på pappret och eller dåligt ljus, eller lägga 650kr på en scanner som inte ger dåligt ljus och skuggor? Valet är lätt där. Scanner it is liksom.

Den som vill kan läsa serien här: People Troubles Comic

Likes

Comments

Postad i: Relationer

Idag ringde en gammal klasskompis morsa på hemtelefonen. Har inte pratat med varken den gamla klasskompisen eller hennes morsa på flera år. Typ 13 år. Och nu out of the blue så ringer hennes morsa på hemtelefonen. Nej, jag svarade inte. Dom människorna är inte värt det. Dom lyssnar inte på nej, låt mej vara ifred och dom fattar inte när gränsen är dragen (eller så gör dom det men skiter fullständigt i det).

Jag vet varför hennes morsa ringde. Hon ringde för att tjata (för femtioelfte gången känns det som urgh) om att jag ska vara hennes dotters kompis för hennes dotter är "så ensam" och "har inga kompisar kvar". Tja, jag undrar varför. Varken hon (gamla klasskompisen), hennes brorsa eller föräldrar har aldrig nånsin respekterat mej och det jag säjer. Speciellt när jag inte vill ha med folk att göra. Sa jag nej så betydde det ja i deras öron. Ett exempel är när jag sa åt f.d. kompisen och hennes brorsa att gå ut från mitt rum och gå hem. Deras respons var då att vägra gå hem trots att jag sagt åt dom att gå. Det är ett exempel. Ett annat är när jag och pappa var uppe och hälsade på folk innan jag skulle börja på folkhögskolan. Då råkade vi på f.d. klasskompisens morsa ute på stan. Genast börjar hon tjata om att jag måste vara hennes dotters kompis för dottern är "såååå ensam". Jag sa "om nån av er nånsin kunde fucking respektera mej och mina gränser så kanske, men med tanke på att hela min jävla uppväxt är kantad av er respektlöshet så nej tack och hejdå". Givetvis var jag ju orättvis enligt f.d. klasskompisens morsa. Orättvis och dum som inte insåg hur ensam dottern var. Och det är mitt problem? Nej. Mina gränser ska fan respekteras. Är gränsen dragen ska den fan respekteras och görs inte det då åker folk ut fortare än fan ur mitt liv.

Nu efter att människan har ringt och jag inte svarade så börjar jag undra om dom befinner sej i trakterna och planerar att dyka upp oanmälda. Jag vet inte vad jag gör om dom dyker upp. Det kommer nog inte bli roligt iallafall. Jag är så jävla klar med dessa människor. Såna som inte fattar eller vägrar lyssna på vad en säjer kan dra åt helvete.

Som om det inte vore nog så har jag två såna som jagar mej. Konstant. På nätet. På telefonen. På sociala medier. Jag är så jävla klar med såna här människor. Den jag nämnde ovan som får typ hjälp av sin morsa att jaga mej och tjata om att jag ska vara hennes kompis och sen den andra som jagar mej med "VARFÖR PRATAR DU INTE MED MEJ?!!". Hon (den andra) fick spelet när jag sa att jag vill se på film utan att bli störd av msn messenger. "Men du brukar ju ALLTID prata med mej på messenger när du ser på film. Vad har jag gjort?!" Eh.... låt mej se på film ifred för en gångs skull? Sen urartade det till att hon började jaga mej med "VARFÖR PRATAR DU INTE MED MEJ?!". Varför kan inte folk fucking respektera att när man vill vara ifred så vill man vara ifred? Det behöver inte finnas nån mer anledning än så. Men med henne så var det ju tvunget vara nåt mer än att jag ville vara ifred.

Jag orkar fan inte med sånt folk. Släpp taget för fan!


Likes

Comments

Postad i: Vardag, Jobb

Filmen igår var helt okey. Kände igen delat av den från tidigare filmer. Det bästa var att när jag kom ut därifrån så insåg jag att jag inte hade petat sönder några naglar alls. Filmer brukar annars få mej att göra det, men inte den här gången. Bra film med andra ord.

Idag blir det jobb mellan 13:55 - 23:05. Har en timmes rast på depån i stan. Önskar den rasten kunde ha lagts här hemmavid istället. Tycker inte om depån alls inne i stan. Hoppas den timmen går fort så jag kommer ifrån så fort som möjligt. Och där insåg jag att jag kommer få köra en MAN-buss första vändan. Hoppas det är en MAN-buss som reagerar någorlunda snabbt när man trycker på gasen. Nej, tacka vet jag Volvo-bussarna. Dom reagerar iallafall på gasen när man trycker på den.

Behöver fixa håret nån dag med. Topparna är slitna på det långa håret och double undercuten är alldeles för lång nu. Behöver fixa färgen med. Funderar fortfarande vilken jag ska ha i först. Spring green eller atlantic blue från directions. Beslutsångest!

Likes

Comments

Postad i: Jobb, Vardag

Idag är en trött dag trots att jag började jobba vid 06:27 och slutade 11:02. Fick en extra uppgift att göra: ringa CTL och tala om vilka bussar som stod på depån.

Kom hem och satte mej ute med katterna. Köpte lite grejer på wish så nu är det bara att vänta och se om dom dyker upp. Handlade på citygross idag och köpte nya navkapslar till bilen på biltema. Nu behöver inte folk skämmas över att jag bara har tre navkapslar på bilen haha.

Ikväll blir det film med bästa kompisen och dess sambo på lokala bion. Får se om nya Tarzan-filmen är nåt att ha eller om det bara är en halvnaken man som lockar.

Likes

Comments