Denna veckan så är det det sista vi gör i skolan. Vi kommer visa upp vår kabare och ha lärarmiddag och städa. På måndag nästa vecka är det bal och skolavslutning. Alla betygen ska vara satta i veckan och som alltid är man lika nervös varje gång, även fast man vet på ett ungefär vad man kommer få i betyg i alla ämnen.

På fredag under den veckan där vi slutar skolan så åker jag på språkresa. Innan det måste jag hinna fixa massa smågrejer och jag vet att jag kommer behöva åka in till stan flera gånger innan jag kommer bli färdig med min packning. Jag kommer vara borta i 3 veckor och kommer att bo på hotell vilket är ganska skönt. Tanken att få hotellfrukost varje dag i 3 veckor gör mig lycklig. Sen älskar jag att lära känna nya människor så jag ser verkligen fram emot resan. Att vi kommer lära oss mycket bättre engelska är ju bara ett plus, jag tycker om att prata engelska så för mig är det inga problem.

Innan jag åker så måste jag hinna köpa en kamera. Jag har en GoPro som jag ska ta med så jag kan filma under vattnet och vad vi gör under dagarna. Jag är osäker på om jag ska dela upp klippen så man gör ett klipp per vecka, eller om man delar upp det dag för dag. Vi ska ju vara borta i 3 veckor och jag vet att vi inte kommer filma varje dag men vi kommer att fotografera mycket då jag tycker att det är väldigt roligt att få bilder på alla och att få ta med sig minnen hem igen. När jag är hemma hade jag tänkt göra en video om redan där jag klipper ihop klippen med musik. Har någon en bra kamera som tar bra bilder men som är liten så får ni gärna kommentera det. Jag vill ju helst ta med en liten kamera som man kan ha i väskan utan att den väger för mycket eller tar för mycket plats eftersom att man vill få plats med andra saker i väskan också. Förlåt för det inte kommer så mycket bilder med i mina inlägg men vill inte visa mig själv och har inte så bra kamera på min telefon så har tyvärr inga bra bilder än. Men efter Malta kan ni förvänta er en fotobomb. : )

Jag har en känsla att detta sommarlovet kommer bli jättebra och roligt. När jag kommer hem från min resa så ska jag på konfirmation till en nära familjekompis och sen ska jag jobba resten av sommaren för att betala av det jag inte redan betalat av på min resa. Jag är så himla taggad på alla utflykter och roliga grejer som händer denna sommaren. Hoppas alla får en lika bra sommar som jag kommer ha!! <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag gick jag min sista dag i grundskolan! Eller den sista dagen med lektioner i alla fall. Vi slutar inte förrän om ca 3 veckor men under de veckorna kommer vi bara strosa runt i skolan och ta det lugnt med varandra. Det är så tråkigt att veta att man ska lämna sin klass. För jag har märkt hur nära jag har kommit så många under den senaste tiden. Jag inser hur många jag kommer sakna och hur många jag kommer tappa kontakten med. Den känslan gör mig ledsen redan nu. Man vet ju inte vem man kommer fortsätta umgås med och vem som kommer försvinna lika snabbt som dessa veckorna kommer gå. Känslan att träffa varandra på stan eller på fester och komma ihåg allt dumt man gjort tillsammans i skolan, allt idiotiskt som hela klassen tillsammans hittat på och pushat varandra till att göra. Sen alla redovisningar som gått fel och sen alla saker som varje enskild individ har gjort och stått för under dessa 9 år tillsammans. Eller alla utflykter där vi låtsats att vi ramlat i vattnet för att vi ska kunna bada utan att våra lärare ska bli arga. Mina minnen från grundskolan kommer va så himla glada och positiva. Allt som hänt mellan mig och dom är för det mesta positivt och ganska roligt om man vet vad som egentligen hände och var där.

Varje person i min klass är speciell på sitt sätt, men alla är lika underbara. Nu de sista veckorna vill jag knappt lämna skolan för man vill bara ta vara på de sista dagarna man är tillsammans. Alla raster och lektioner där man gått ut och suttit i solen för man inte har orkat göra något. Sen de två sista dagarna innan ett prov då man har pluggat sönder och mått dåligt över att man inte har kunnat någonting, sen klarat sig genom proven med fusk och hjälp av varandra. Alla gånger vi har bytt prov och snackat med varandra så fort man fått chansen. Sånt man egentligen inte får göra men som alla gör för att lyckas, för att uppnå de kraven som ställs på oss. Varje dag har vi gått upp för att mötas av svårare och svårare prov som man antingen pluggat mer eller mindre till. Eller de dagarna när man mått riktigt dåligt påvägen till skolan för man inte har velat göra den där redovisningen eller velat ha tillbaka resultatet från ett prov som gått dåligt. Då har min klass pushat mig framåt. Under varje dag de 3 senaste åren på högstadiet har mina kompisar fått mig att fortsätta och aldrig ge upp. Därför älskar jag dom allihopa. Även fast man inte passar som handen i handsken med alla så har jag en bra relation med allihop och kommer sakna dom massor.

Det positiva med att börja gymnasiet är väl att man får välja själv vad man vill göra. Om man vill kan man skita i det totalt eller så kan man ta ett år ledigt innan man börjar eller så gör man som jag och börjar direkt. Jag ska välja natur vilket jag har hört är en av de svårare linjerna men det är också det jag är intresserad av vilket gör det roligt. Vad jag vet nu så har jag kommit in på det gymnasiet jag vill men de nya klasskompisarna och det nya klimatet skrämmer mig lite. Men vem vet, det kanske blir det bästa valet jag gjort i hela mitt liv!

Likes

Comments

Jag går de sista veckorna i nian nu och det är faktiskt riktigt jobbigt. Jättemycket att göra och hinna komplettera de betygen som man vill hålla. Jag skickade in en uppgift i förra veckan som inte alls gick bra. Jag gjorde den tidigt så jag skulle kunna få feedback och kunna göra om den. Jag gjorde om den i fredags och är jättenervös för hur det kommer bli nu. Har A i alla andra kunskapskraven och fick E på den. Och med det nya betygssystemet så ger det bara ett D och ett C om jag har tur. Så det var tur att jag gjorde den så pass tidigt att jag kunde göra om den. Jag har fortfarande inte riktigt förstått vad det är jag ska få med i utvärderingen som jag skrev men gjorde om den och det kändes mycket bättre. Jag hoppas att den är det också och att det inte bara är min magkänsla. Sen så har min lärare massa andra utvärderingar att rätta så han har inte hunnit kolla på min än. Det gör mig jättestressad att inte veta hur det har gått och inte veta om jag kommer hinna skriva om den igen om han inte rättar den förrän om några dagar. Vi har kabare nu och det är jättemycket jobb med den vilket gör att jag har svårt att hinna med sånt under skoltid. Sen rider jag ganska mycket och gymmar ibland vilket gör att jag inte har jättemycket fritid heller.

Jag kommer i alla fall komma in på det gymnasiet och den linjen jag vill om jag håller de betygen jag gör nu vilket är bra. Jag har många kompisar som inte har någon aning om dom kommer in på sin linje eller inte så det är dock mer stressade än vad jag är.

Nu när vädret är som det är så mååååste jag komma igång med min löpning. Min kondition är SÄMST och jag älskar att träna så att ha bra kondition är egentligen väldigt viktigt för mig men jag har verkligen ingen ork att springa då jag tycker det är Såååå tråkigt. Någon som har tips på hur man kan göra det roligare? Jag springer ibland lite intervaller på gymmet men inte så ofta. Mest under de dagarna det är mycket folk på gymmet så man får långa pauser mellan varje maskin. Då brukar jag köra intervallträning och ibland så brukar jag också köra pass med styrka och kondition. Det är så jobbigt men det är väldigt roligt och det är bra träning.

Hoppas ni får en mysig dag och en härlig långhelg.

Likes

Comments

Sååååå skönt att inte ha någon söndagsångest. Jag vaknade imorse av mig själv och gick upp och gjorde gröt och åt den i solen. Så härligt väder nu, tillochmed så bra att man kan åka ner till stranden och bada. Det blåser knappt någonting. Jag var också i stallet och red ut med mina kompisar. Vi red i nästan 2 timmar!!! Det var så roligt, vi red i havet och hade en lång galoppsträcka. Min häst blev rädd och hoppade till jättehögt när vi red i vattnet. Vet fortfarande inte varför men han trampade eller kände väl något läskigt på sitt ben. Blev riktigt chockad när han hoppade till. Det var roligt i alla fall och fick lite panik när jag trodde att jag skulle ramla av i havet. Den hade inte varit rolig. Det var dock jätteskönt att kunna rida ut i bara t-shirt utan att frysa. Dock var det så himla mycket mygg så mina armar är just nu täckta av myggbett. Bilden är från när vi var påväg tillbaka till stallet och solen lös så fint och det var en jättemysig äng med massa blommor.

Käkade precis kvällsmat och tänkte sätta mig på balkongen och sola och plugga. Solen lyser fortfarande och på vår balkong har man perfekt kvällssol. Imorgon är det skola och jag är ändå ganska taggad då detta är vår sista vecka med lektioner. Jag har mina sista prov/förhör på tisdag och det är NP i tyska och ett kemitest. Tror dock det kommer att gå bra och sen blir det långhelg då vi bara har skola måndag tisdag och sen friidrottsdag på onsdag och lediga torsdag och fredag.

Hoppas ni får en jättemysig kväll! :)

Likes

Comments

Hej!

Detta är första inlägget på min blogg och det är efter många om och men som jag skapar den. Jag har alltid velat skapa en blogg där jag ändå kan dela med mig av vad jag gör i mitt liv.

Jag har alltid tyckt om att läsa bloggar men aldrig riktigt våga skapa en själv. Men nu har jag äntligen gjort det och hoppas att ni kommer uppskatta det som jag delar med mig av här. Jag fick inspiration av några kompisar som också skapat blogg och tyckte att jag också borde göra det. Sen ska jag också vara mycket utomlands och ska på språkresa i sommar och tänkte att det skulle vara kul att dela med mig av den resan här! <3

Likes

Comments