Header

​Tyvärr var inte denna produkt vad jag trodde den skulle vara då jag fick hem den, men det är snarare mitt eget fel än själva produktens . Skulle jag ha gjort lite bättre research på Makeup Revolutions LipHug läppstift skulle jag vetat att "LipHug" från Makeup Revolution inte var meningen att ha full täckningsgrad utan snarare ha "halvtäckning". Färgen "I wasn´t mixed up" är dock jätte fin och önskar spontant jag vågade gå till vardags med denna pigga färg. 

​​Stiftet doftar också gott och är väldigt skön att ha på sig samt så går den lätt att blanda med andra läppprodukter. Just nu försöker jag hitta den perfekta vardags/nude/lilafärgen med hjälp av denna! Dessutom går den bra att blanda med ett av de mörkare läppstiften jag har för att uppnå en kallare nyans. Förståss går denäven att använda som den är, men än har jag inte fallit för den Looken....

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Något som kan kännas lite knasigt men som ofta är en ypperlig idé, är att blanda saker som finns i skafferiet ihop med hud och hårvård. I detta fall handlar mitt inlägg om kaffesump! Om du som jag, dricker en kopp kaffe på morgonen, släng inte din kaffesump , din hy kommer tacka dig! Kaffebönan är fylld med alla möjliga bra ämnen för både hy och själ!

Allt du behöver för att göra en skön mask/peeling är en jungfru olja av eget val, kaffesump och lite honung! Honungen är egentligen inget måste , men jag tycker "krämen" blir lättare att jobba med om där är lite kletig honung bland med! Jag använde mig av min kokosolja som olje-val! 

Då man blandar krämen är det inte så noga med var måtten är , kom bara ihåg att majoriteten av massan skall vara kaffekrossen. Något som är bra att komma ihåg är att om du har en väldigt torr hy i normala fall kan du få lite finnar första gången du använder dig av denna mask, dessa uppkommer på grund av oljan. Detta är på grund av att din hy inte är van med att få olja så kroppen producerar till din hy olja trotts att du redan givit din hy olja. Om din hy i vanliga fall är väldigt fet så är det din kropp som överproducerar fett för att du ständigt torkar ut din hy , den skriker "oj nu måste vi producera mera här kommer hon och torkar ut oss igen".
​Därför skall man aldrig använda uttorkande produkter på en fet hy , behandla däremot en fet hy med mera fett så kommer kroppen att neutralisera produktionen och balansen i hyn kommer återställa sig. Kroppen fattar till sist att den inte behöver producera mer fett utan istället uppkommer det en balans.
​Upprepa därför metoden några gånger så skall du se att din hy förstår efter ett tag att den får regelbundet fukt till sig, så att kroppen inte behöver överproducera fett i huden. 

​​Blanda de tre ingredienserna tills du upplever du uppnått en bra blandning, sedan så är det bara att börja applicera den på ansiktet! Låt masken sedan sitta på ansiktet i minst fem minuter. Då sedan fem minuter har gått,  är det tid för att börja massera krämen i ansiktet. De små kornen kommer på så sätt avlägsna alla döda hudceller och rena huden på djupet. Dessutom sätter det igång blodcirkulationen i ansiktet. Detta räcker att du masserar ansiktet med krämen i några minuter. Nu då du är klar med det är det bara att skölja bort. Upplever du att du fått för mycket olja i ditt ansikte kan man lätt torka av ansiktet lätt med en makeup servett eller en bomullspad.

Kaffekornen har samma effekt som en skrubbvante , men är snällare för huden. Eftersom en skrubbvante ofta kan vara väldigt våldsam mot den sköra huden i ansiktet och göra mer skada än nytta är vanten inte att rekommendera i ansiktet, därför är peeling krämer ett bättre alternativ. Vanten går dock bra att använda på resten av kroppen!​​

Samma kräm går även att använda på kroppen! Har även läst att kaffesump går att använda mot celluliter på något sätt men det behöver jag pröva själv innan jag rekommenderar .... Kan dock ändå tänka mig att de gör någon skillnad efter upprepad behandling.

​​Resultatet av masken är ett ansikte med mer lyster samt ren och fin hy på djupet!
Hoppas ni också nu prövar på kaffesump till våren , jag tycker att det fungerar jätte bra! Kram på er!

Likes

Comments

Hej Kompisar! Aah , är den inte vacker? En av mina stora favoriter bland mina paletter just nu. Inte bara för det är en fantastisk dupe på Too Faced palett "Chocolate Bar" , utan också på grund av kvalitén! Detta är en palett från Makeup Revolution som går under "I heart Makeup" kollektionen på hemsidan . Paletten heter "I ♡ Makeup I Heart Chocolate".
Nedan kan ni se en jämförelse bild på swatches jag hittade mellan Too Faced paletten och denna från MakeupRevolution

Som ni kan se är färgerna näst intill identiska och inte nog med det så är ju paletterna i sig också väldigt lika.

Överlag tycker jag att choklad paletterna från Makeup Revolution är de bästa paletterna de har på hemsidan. De är krämiga i konsistensen , de är lätta att blanda ut och håller sig på ögonlcket där du applicerat dem hela dagen. Även utan primer. Dock är det värt att nämna att om man har en lite styvare borste så skapar man lätt fallout i paletten. Dock inget som stör det vardagliga bruket eftersom mängden som kommer är väldigt liten i jämförelse med vad den kunde vara för en produkt i denna prisklass. Som vanligt rekomenderar jag denna produkt för alla som är sugna på att köpa lite billigare smink med bra kvalité. Makeup Revolution never disappoints!

På nedanstående bild är en tydligare swatch med Too Faced Chocolate Bar palett till vänster och Makeup Revolutions I Heart Chocolate till höger!

Har du några frågor angående paletten eller Makeup Revolution? Då är det bara att ställa dem nedan så skall jag försöka svara på dem så gott jag kan!

Likes

Comments

Nedan ser ni några produkter jag har gillat extra mycket nu på senaste tiden. Makeup whipes:erna har varit jätte bra till att kontrollera att allt smink verkligen är borta om kvällarna och dagkrämen har gjort att ja knappt har några finnar alls nu. Fantastiskt! BodyLotionen från garnier sjunker snabbt in i huden tilll kvällen då man vill snabbt och sova och sminket är helt enkelt bara fint! Victoria secret är en självklarhet och leave in balsamet är helt enkelt det bästa jag testat hittills. Aldra främst rekomenderar jag dagkrämen från Loreal, jag har den för "sensitive skin" samt leave in balsamet från Klippoteket!

Likes

Comments

Lördag. Oh va de klingar fint i mina öron. Första veckan på min praktikplats är över och avklarad och idag har jag fått sova utan veckarklocka inställt på telefonen. Bästa känslan någonsin. Vaknade ändå kring 10 men de kändes som det var välbehövd vila. Idag skall vi på middag till Johans bror och hans fru. Går allt som planerat så ska alla Johans syskon vara där med deras barn och deras partners samt Johans föräldrar. Ska faktiskt bli jätte skoj att se alla igen. Känns som om de är sjukt längesen. Dock så har några varit lite sjuka nu så får se vem som dyker upp...
Annars så är allting same old same old. Har mycket på gång och känner mest att jag skulle kunna sova tills allt är över och sommaren och sommarjobbet är här. ( Javisst har glömt att berätta har fått sommarjobb också , tjoho ) .

Nä nu skall jag dricka kaffe och se nått avsnitt av serier jag inte hunnit se i veckan. Sköt om er!

Likes

Comments

Oj vad tiden går fort. Nu är jag inne på min andra praktikdag och hittills har allt gått riktigt bra. Fortfarande söker jag min egen kurator identitet men all annan tankegång hade ju varit konstig. Man kan ju inte kunna något efter två dagar. Hur som helst så är det full kaos hemma hos oss och varken jag eller Johan kommer hinna städa idag då vi båda jobbar sent, så vi får antagligen ha det som en svinstia till slutet av veckan.

Föresten fixade mina naglar till förra helgen, blev rätt fina tycker jag i tanke på att jag första gången använde mig av glitter! Kan tyvätt nu meddela att alla redan åkt av för jag inte kunde skriva på min laptop så bra medan de var på. (och lets face it ... de måste man kunna...) Nåväl sånt kan de va. Finns inte mycket mer att säga just nu, men lovar att jag ska blogga lite mer kommande dagar, eller jag ska försöka. Det är ju som sagt full rulle varjedag men hehu de skall nog gå.

Likes

Comments

Hej kompisar! Ursäkta för förskräckligt dåliga bilder men detta inhandlades typ förra månaden och har helt glömt att uppdatera här om mina inköp! Inte för det är speciellt intressant egentligen men tänkte de kunde vara lite roligt att se vad jag lägger pengarna på. Vad jag är mest nöjd med är chokern(halsbandet på första bilden till vänster för er som inte vet vad det är..), handuksturbanen, sminkställningen från TIGER som nu pryder mitt sminkbord samt de nya sminkborstarna jag köpte! Inget jag är speciellt missnöjd över annat än möjligtvis BB Cream:en, den är aningen röd i tonen för mig, vilket jag verkligen verkligen VERKLIGEN inte gillar. Jag är tillräckligt röd som det är, känner jag... Nåväl den kan vara skön till sommaren eller så ger jag bort den, vi får se....Detta är tidsinställt inlägg som många andra har varit på senare tid, så just nu håller jag säkert på med något jätte stressigt och viktigt istället. Jahapp, de var väl det för nu , vi hörs!

Likes

Comments

Likes

Comments

Tisdag idag och här sitter jag och gör denna process, dvs, drar ut pigment ur håret med c-vitamins brustabletter (Tryck på länken för då kommer ni till mitt inlägg om hur man gör det på bästa sätt) av exakt samma anledning.Tänkte det kunde sitta i så länge jag sitter och jobbar med skolstuff.

Det är inte det att jag inte gillar mina blågrå toppar men de skär sig aningen med rötterna som inte tar åt sig lika mycket och fortfarande är något orange-aktiga. Dessutom tänte jag att mitt hår kanske kunde matcha bättre ihop med mitt löshår om jag gör detta sååå jag tänkte varför inte.

Var en sväng till Tokmanni idag också, Köpte lite dittan och dattan som jag kände att jag behövde. Lägger en bild här under så får ni se produkterna. Många av produkterna är nya för mig så jag kommer säkert skriva lite mer om dem i ett senare skede. Kram på er, nu skall jag äta!

Likes

Comments

På lördagen åkte Johan och jag in till Åbo och kollade på pjäsen "Ursäkta, talar du svenska?" med Mimmi och Robin, vilket blev en riktigt trevlig kväll! Till en början visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av pjäsen , men då det väl satte igång så förstod man ganska snabbt ur vilken karaktär den skulle utspela sig. 
Summa sumarum så var det en väldigt trevlig pjäs, dock kändes det emellanåt som om den var väldigt styrd i olika ämnesrelaterade frågor och inte alltid tog upp alla sidor av saker och ting. Fast det var ju inte heller meningen att det skulle vara en jätte seriös pjäs utan snarare skall man ju skratta och kunna relatera till de oliak händelserna. Överlag tycker jag den var riktigt bra, men ibland kändes det jobbigt att de lämnade ett ämne mitt i utan att ens reda ut det klart... aja svårt att förklara! 
​​​​Hur som haver så tyckte jag detta klipp var passande i tanke på den pjäsen eftersom det handlar om finlandsvenskan som språk. Klippet kom alltså helt på random fram bland "rekomenderat för dig " på Youtube tidigare idag. Jag sitter jämt och ständigt och tjatar om att det finns för lite info för resten av världen att ta del av om oss svenska talande i finland , och jag tror det är därför jag blev lite extra glad då jag såg detta klipp. Men det är nog utöver mina personliga åsikter också ett  rätt så intressant program i sig! Trist att de har några år på nacken bara , eller ja , mig stör det ju inte men kan tänka mig dagens ungdomar skulle kunna uppleva det jätte tråkigt och jääätte gammalt.  Tycker de kunde faktiskt göras fler sådanahär informerande klipp som skulle visas i alla svenska skolor, skulle ju inte skada iallafall! Kanske kommentaren "Men oj , vad bra ja förstår dig , trodde finska skulle vara svårt?" slutar komma upp då....

Likes

Comments