Instagram
Blogkeen
Nouw

Hej alla fina människor. Tänkte önska er en lite sen glad midsommar. Blir nog inte jättemycket gjort idag efter igårkväll så känner mig rätt seg plus att det åskar ute. Men håller på att planera lite för SSO, ja i den mån det går alltså 😂Får hälla i mig en kanna kaffe så man håller sig pigg o allt det jag funderade ut stannar kvar i huvudet. Men som sagt det är ju inte midsommar varje dag, måste ju ha nubbe till sillen. Däremot tror jag att det är kraftig brist på jordgubbar i dessa delarna av vårt avlånga land. Men det finns ju så mycket annat gott. Men jag ska se om jag inte får tag i lite ändå. Tänkte barnen skulle få min berömda sommar tårta när de kommer hit. Det är med äkta vaniljen och färska jordgubbar. Men idag ska frysen fyllas med lite gott man kan ha till mellis och ett lass kanelbullar.  Tänkte prova att göra pizza piroger. Snabbt o lätt för hungriga magar att värma och jag garanterar väldigt uppskattat av min son. Om det nu kunde sluta åska så ska jag in och levla en stund på SSO tänkte jag..blev klar med min lilla islandshäst igår så nu står valet mellan Welsh och urhäst. Har för många olevlade hästar i stallet igen så dags att ta sig i kragen o va duktig...ha det gott och var rädda om varandra 🐎

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Ja, som så många andra hade jag helt glömt bort sso veckouppdatering som görs idag. Tänkte tillbringat en stund med att logga in och levla lite hästar medan morgonkaffet slank ner. Men där fick jag ändra planerna lite eftersom servern just nu ligger nere. två dagar i rad nu har jag tagit mig i kragen och rensat loggen på tävlingar så håller jag detta tempo kan jag snart börja jobba med nästa häst. Är dock mer nyfiken på just nu vad som kommer i denna veckans uppdatering. Givetvis så hoppas man ju på nytt område eller huvuduppdrag men jag tror just nu att det baera blir några små eftersom det snart är midsommar. Hade varit kul om dansen kom tillbaka den här gången med så man kunde gjort lite roliga filmer om nu datorn orkar med det. Men jag hoppas att jag åtminstone kan ta lite nya bilder senare ikväll . Behöver ju något nytt att lägga ut nu. Kommer även att skriva lite mer om olika platser i Jorvik när det inte laggar så mycker för jag märker att även bara  skriva går väldigt trögt. Givetvis lite annat bra o veta kommer att läggas till med. Om några av er SSO spelare därute har några specifika önskemål om vad ni vill se på bloggen så får ni gärna skriva i kommentarsfältet för detta inlägg så ska jag se vad jag kan göra :) Nej den nya har inte kommit ännu och jag ska klaga för det ska inte ta tre veckor, snarare tre eller fyra arbetsdagar men jag tycker det har inte varit annat än kladd när postnord lade sig i. Likadant förra gången när jag vart tvungen att hämta ut en ny router. Fick få den skickad två gånger för klantskallarna skickade tillbaka den innan jag fått den. Men det verkar som den senaste flugan nu är att göra först o tänka sen. Till och med min post kom till den gamla lägenheten jag hade ett par gånger nu. Det funkade som det skulle tills de tog över och jag har inte bott i den lägenheten på snart ett år. Man kan ju börja undra!! Men nog om det, nu har jag gnällt färdigt :)  Hoppas alla får en riktigt fin dag med solsken och blå himmel, annars skickar jag lite från Skåne. Nu ska andra koppen kaffe ner innan det är dags att göra lite nytta i väntan på att servern ska komma upp igen....Tjingeling!

Likes

Comments

​Sitter och väntar på lite nya saker som gör allt lite enklae nu eftersom min nuvarande laptop håller på att ge upp helt och hållet. Förhoppningsvis idag kommer det en ny hem till mig som är minst tio gånger bättre så sen ska det tas mer bilder och filmas i SSO. Jag får ta en liten paus i skrivandet tills allt är klart. Detta blir ett relativt kort inlägg  så länge men hoppas att alla har en fantastisk dag. Var rädda om varandra.

Likes

Comments

Gyllenåsarnas Dal är en mytomspunnen vacker dal som är mest känd för sina guldgula träd. Det har funnits många märkliga och intressanta varelser här sedan tidernas begynnelse. Men det är inte alls många som faktiskt vet något om dem. västkobbens Fiskeby var en gång i tiden ett stort stridsfort och det lilla stallet norr om det födde upp hästar till Jorvik armé. Det är ingen myt att mystiska varelser och andar smyger omkring där. De farliga tingen är många och det är därför grinden är låst. De är bara aktiva under vintern så varje senhöst låses grinden för att sedan låsas upp varje vår.

Likes

Comments

Den gömda dinosauriens dal eller förkortat dinodalen är en mytomspunnen krater eller dal som ligger norr om Valedale. ​Klimatet är kallare  än i resten av Jorvik. Kratern i dalen var en gång i tiden helt vattenfylld och bildade en gigantisk sjö av is. Vattennivån sjönk drastiskt vilket ledde till att en gigantisk grotta formades. under isflaken. Efter det legendariska snöovädret 1912 kollapsade isen och orsakade att alla forskade som höll sig i området lämnade dalen. Dalen har sedan dess varit helt orörd av omvärlden fram till nutid.

​Det finns två teorier för den bitande kylan. A.A.E. misstänker att asteoriden som slog ned är gjord av något extremt kyligt och okänt material från yttre rymden och att den ska ligga begravd under jordskorpan så att den håller hela dalen nedkyld. Bergen som omger kratern ska fungera som skydd och hålla kylan inne så att den inte sprids över hela Jorvik.

Den andra teorin är att asteroidens nedslag frigjorde så mycket energi att den pressades samman med magi och extremt kalla iskristaller bildades som håller kratern nedkyld underifrån. Ja teorierna kan bli många desto mer man funderar men vilken teori är det som faktiskt passar in?

Efter allting som har hänt så befinner sig nu i dagsläge forskaren och upptäcktsresanden Nic Stoneground  där på en expedition. Efter att ha kraschlandat med sin ballong på Everwindfältet nådde han efter många om och men sitt mål.


Nu till det mystiska kylskåpet som Nic har fastkedjat vid sig. Han hittade det under en av sina expeditioner och det har följt honom sedan dess. Givit honom ett intryck av att det behöver beskyddas men ingen vet varför. Det är som om det har en hemlighet, ett medvetande. Vad man ser med blotta ögat är inte alltid det som är sant. Kanske är det något annat som ger illusionen av ett kylskåp. Det verkar som om det kan uppfylla önskningar eller vad man nu ska säga. Allt man behöver göra är att tänka på något. Men någonstans finns nog ett pris, ett väldigt högt pris som man får betala för en önskning, spännande men skrämmande....


Det ryktas också att det finns en snöman i Dinodalen, ibland dyker det upp spår i snön på isen som om någon eller något skulle röra sig över sjön, kanske i sitt revir vem vet. Varelsen tycks bo i bergen men ingen har lyckats spåra den eller sett den.

Det finns väldigt många vackra platser i Dinodalen. Bland annat Isendell, det sägs vara ishäxans boning och troligtvis är en urholkad ispelare med solitt innanmäte av sten. Historien säger att för väldigt länge sedan var ishäxan en godhjärtad person men något tragiskt hände när en soulrider kom till henne för att be om hjälp. Soulridern försvann spårlöst och sedan dess har ingen sett ishäxan heller. Hon är troligtvis instängd i sin boning och var gång man rider förbi kan man inte låta bli att känna sig lite iaktagen. Det ondskefulla som finns där påminner om ett allseende öga och det verkar följa en när man rider förbi. Det kommer även väldigt konstiga ljud därifrån. Knarrande, gnisslande, dunkande som man kan relatera till de där vita luckorna som finns lite överallt i marken runtom Jorvik.

Dessa inlägg om platserna i Jorvik är som sagt både information som de flesta redan vet och mina egna tankar och funderingar kring huvudstoryn. Men frågorna är många och jag har bara skrapat på ytan vad det gäller Dinodalen. Får man se vad som finns i Isendell, vad innehåller Nic´s kylskåp, vad finnsbakom porten uppe vid Kallterna. Men vem vet vad framtiden har att avslöja. Det är bara att vänta och se...

Likes

Comments

-Välkommen tillbaka, tjejer, säger James med ett glatt leende när han möter dem vid bussen.- Hur har ni haft det? Akta så ni inte halkar när ni går av, sa han och pekade på isfläcken utanför bussen.
-Bara bra, flinar Cassie och petar till Britney med armbågen när hon får syn på James ansiktsuttryck. James låtsas att han sett något intressant på marken och petar lite med skon i gruset. Nellie kunde inte hålla masken utan skrattar rakt ut vilket resulterar i att en något ansträngd rodnad börjar ta färg i James ansikte. Plöstligt lutar sig Mira över James axel och säger
- Hittar du något intressant? James hostar till,
-Vaa, jag? Nää. Gå och hämta era hästar nu. Dom står i hagen borta vid stallet. Tjejerna fnissar högljutt när de börjar gå mot stenbron som leder över till Fort Pinta. Britney boxar till Cassie på axeln och försöker se allvarlig ut.
-Den lille fjanten?,väser hon. Aldrig i livet. Men allvaret i hennes ansikte varade inte länge när hon plötsligt brast ut i gapskratt över hela situationen.
-Där är de ju, utbrast Cassie glatt.
-Va? Vilka då, sa Nellie förvånat och såg sig om.
-Våra hästar, din dumsnut skrattade Cassie.
Tjejerna sprang sista biten och hörde på lång väg hur de gnäggade ivrigt, glada över att se dem igen. De klappade sina hästar en lång stund innan de satt upp för att rida till Moorland och Mrs Holdsworth. Precis vid bron mötte de James igen.
-Hör ni tjejer, sa han. Det var tur att ni kom tillbaka igen för något har känts fel ända sen ni åkte. Som om en ond skugga lagt sig över Jorvik. Sedan vände han sig mot Nellie och sa:
-Jag tror din farmor vet mer så prata med henne. Hon har ju nästan lite sjätte sinne när det gäller sådant här. Men det kanske bara är jag som inbillar mig. De började rida i sakta trav mot Moorland. Nellie kände sig lite illa till mods. Som om hon visste vad James pratade om men ändå inte.
-Hur är det?, frågade Britney. Mår du bra?
-Jag vet inte , svarade hon. Det kändes bara lite läskigt när han sa så där. Hoppas farmor mår bra. Sedan tänkte hon lite. Varför var där en isfläck utanför bussen. Det var ju sommar. Allting kändes så konstigt. Hon huttrade till och drog åt kragen om halsen. Varför är det så kallt? Vad var det som James inte berättade? Cassie saktade ner och sa:
-Borde vi inte se Moorland nu?
-Jo, sa Nellie. Något är fel. Vi måste hitta farmor. Ju närmare de kom insåg de att något inte stod rätt till. Det hade spridit sig en ogästvänlig dimma över Moorland. De saktade ner till skritt för att inte trampa fel när de närmade sig Mrs Holdsworths hus. Dimman var så tjock att de knappt såg någonting alls. Plötsligt såg de en ficklampas ljus i det till synes ogenomträngliga gråa täcket och en röst hördes:
-Flickor är det ni? Äntligen är ni här
-Farmor, ropade Nellie, vad är det som har hänt?
-Kom in o värm er, svarade hon, så ska jag berätta.

Tjejerna skyndade sig in i det varma och ombonade huset. I samma stund tjöt det från köket. Alla hoppade till nästan samtidigt.
-Var bara lugn, sade Mrs Holdsworth. Det är bara kannan. Vill ni ha lite te?
-Ja tack, svarade de i mun på varandra.
När de satt i soffan och värmde sina händer runt tekoppen sa Mrs Holdsworth. Det har hänt något hemskt i Jorvik. Jag var ute och plockade mina maskrosor när det plötsligt började blåsa upp till storm.
-Men..  avbröt Cassie, hur kan det komma en sådan kall storm mitt i sommaren.
-Jag vet inte, svarade Mrs Holdsworth. Jag höll mig inne tills stormen bedarrat men när jag äntligen vågade öppna dörren såg jag ingenting. Det var en tjock, grå, illaluktande dimma. Jag hörde hovslagen från hästarna så jag gissade att det var ni. När jag kom ut med ficklampan såg jag en märklig sak. Alla mina maskrosor hade vissnat och dött. Hur kan en dimma åstadkomma något som detta? Jag hörde ljud också, dova viskningar. Som om någon ropade på mig. Hon avbröt sig för att smutta på teét. Nellie såg hur hennes hand darrade när hon förde koppen mot munnen. Hon satte sig brevid henne och lade sin hand på hennes.
-Var inte orolig , farmor. Vi ska hjälpa dig. Vi ska ta reda på vad som händer. Vi måste bara ner till stallet med våra hästar. Cassie och Britney stirrade på henne.
-Är du från vettet eller? Man ser ju ingenting ute. Hur ska vi kunna göra något då.
-Nellie har rätt, avbröt Mira. Vi måste hjälpa henne.
Mrs Holdsworth plockade fram en varsin halsduk och en mössa åt dem. Hon räckte ficklampan till Nellie och sade:
-Var försiktiga och håll er varma.
De öppnade försiktigt dörren och kikade ut. Mörkret hade börjat lägga sig över Jorvik så nu sår det ännu kusligare ut. Mira klev försiktigt över tröskeln och trevade lite med foten för att hitta trappsteget.
-Ta tag i trappräcket så ni inte ramlar, sa hon. När de äntligen kommit ner för trappan med hjälp av det lilla ljuset från ficklampan och inifrån huset låg mörkret som en svart slöja framför dem.
-Usch vilken stank, sa Cassie och drog halsduken över näsan. Det luktar ju bränt.
Nellie tänkte efter. Stanken var välbekant men hon kunde inte sätta fingret på vad det var. De satt upp på sina hästar och skrittade försiktigt mot stallet.
-Hästarna är oroliga, sa hon, men de kanske lugnar sig när vi kommer fram. Den lilla biten mellan farmors hus och stallet kändes som en evighet. Men till slut såg de paddocken där Tan och Loretta brukade hålla till. Men ingen var där. De fortsatte in genom grindarna.
-Hjälp! Hördes en kvävd röst
-Taan!, skrek Britney. Var är du?
-Här… i stallet. Jag och Loretta.
De satt av och sprang in i stallet. De fann de båda flickorna sittandes hopkurade i en spilta.
-Vad är det som har hänt, sa Britney.
-J-Jag vet inte, snyftade hon. Vi var ute med de andra tjejerna i paddocken och helt plötsligt började det storma och vi sprang in hit. Sen kom den äckliga dimman.
-Ja det luktar verkligen bränt påminde Cassie.
-Mira, Vad är det?, sa Nellie. Du ser ut som du har sett ett spöke.
-Det var nog inget, sa Mira men jag tyckte att jag hörde någon ropa på mig när vi red hit. Jag ska gå ut och se om jag ser någon.
-Nej, gå inte snyftade Tan igen. Det är farligt.
-Sätt er här hos hästarna, ni har det lilla ljuset från lampan ovanför stallet. Mira tog ficklampan och klev utanför grinden. Hon lyste runt omkring sig. Men hon var strax tillbaka igen.
-Det är lönlöst nu när det är mörkt. Sov ni lite så håller jag vakt.
-Jag kan inte sova, klagade Loretta, jag kan knappt andas.
-Snälla Loretta, vila lite nu, sa Nellie.
-Nej jag vill inte, jag kan inte. Britney högg tag i en näve hö samtidigt som hon satte sig upp. Nu är du tyst Loretta, sa hon o tryckte in höet i munnen på henne. Du har klagat precis hela tiden och vi kan inte göra något när det är så här mörkt, så sov nu. Loretta spottade och fräste:
-Det här ska du få för!
-Shhh…avbröt Mira som hade lämnat vakten och smugit tillbaka till de andra. Hon hade suttit o funderat på rösterna alla hört. Alla hade hört sitt eget namn ropas men inte de andras. -Jag hör något…
Viskningen kom närmare och närmare….Nelliee….Nelliee…
Det ekade i huvudet. Nellie satte händerna för öronen
-Sluta, sluta…Rösten lät så välbekant som någon hon kände. Men hon mindes inte.
-Vad är det Nellie ,sa Cassie oroligt.
-Jag vet inte, det känns som om jag borde veta vem det är. Men jag kan inte…jag vet inte..
-Du måste försöka minnas, sa Cassie. Det kanske kan hjälpa oss att ta reda på vad som hänt.
-Jaa, fyllde Britney i. Dessutom sa ju James att vi skulle prata med Mrs Holdsworth. Jag tror hon vet mer än vad hon säger.
Vi kan väl gå tillbaka till henne igen och fråga. Jag börjar ändå bli hungrig. De insåg att de varit vakna hela natten utan att äta något alls. Det hade börjat ljusna lite ute. Men det såg så konstigt ut.. Så grått. Mira hade gått tillbaka till grinden där hon hållt vakt innan. Hon satt och slumrade lite på höbalen innanför.
-Mira, ropade Britney. Kan vi inte gå tillbaka till huset o äta något. Vi tar med lite till Tan och Loretta med. De verkar ändå vara för rädda för att lämna stallet.
-Jo det kan vi göra, sa Mira. Jag börjar bli hungrig jag med. Men vänta här så ska jag kolla här om det är säkert. Tan! Loretta! Vill ni följa med och få lite mat.
-Nej! Lämna oss inte,gnällde Tan. Hon var fortfarande vettskrämd. Det är så mycket snö, snälla gå inte.
-Okej, Cassie och Nellie, ni kan väl stanna hos dem medan jag och Britney hämtar lite mat, sa Mira och började gå mot grinden. Dimman var tjock som gröt. Plötsligt stannade hon vid grinden och stod som förstenad. Det gråa täcket började sakta att lägga sig utanför stallet och nu förstod Mira var stanken kom ifrån. Det luktade inte bränt…det luktade svavel…Nu förstod hon varför Mrs Holdsworths maskrosor hade dött..
Det hade ju varit så kallt att de alla hade trott att det var snö överallt. Att blommorna fått frost.
-Herregud, sa hon och vände sig mot de andra helt likblek i ansiktet..det är inte snö…det är aska. De andra sprang till grinden. De stod tysta en lång stund och bara stirrade ut genom grinden.
-Berätta inget för Tan och Loretta. De är tillräckligt rädda som det är, sa Mira. Kom nu så går vi.
-Plötsligt skars tystnaden sönder av ett hjärtskärande skrik från Mrs Holdsworths hus.
-Farmor! skrek Nellie rakt ut och sprang dit. Hon snubblade nästan på vägen. Men hon tvärstannade och slog handen för munnen. Dörren stod på vid gavel
-Farmor, ropade hon försiktigt när hon smög in i hallen. Är du där? Men inget svar. Var hade Mrs Holdsworth tagit vägen?Likes

Comments

Från bussens högtalare hörs ett knastrande ljud och en dov röst säger, “Nästa anhalt, Jorvik Galleria.
-Är vi framme nu?, tjuter Nellie i ren glädje och kastar sig mot rutan för att titta ut.
-Inte ännu, fräser Cassie irriterat, då hon satt en bit smörgås i halsen på grund av Nellies plötsliga utrop.
-Vad väsnas ni om?, sade Britney och kisade med ett öga, då hon sovit det mesta av resan.
-Vi är snart framme, säger Nellie igen med ett leende som nästan gick från öra till öra.
Britney satte sig upp och började tugga på ett äpple hon haft med sig.
-Äntligen, säger hon. Det ska bli så roligt att få träffa våra hästar och alla vänner igen. - Och att få vara här hela sommaren igen, fyller Cassie i, nu var hon på lite bättre humör efter att ha tömt halva vattenflaskan och hostat färdigt.
Mira som hade suttit och läst, såg upp över bokens kant och sade
-Hör ni tjejer, packa ihop era saker för nu är vi snart här.
Plötsligt knastrade det till i högtalaren igen: Nästa anhalt Fort Pinta…..
Nellie, Cassie, Britney och Mira hade bestämt att de skulle tillbringa sommaren på Jorvik hos Nellies farmor Mrs Holdsworth. Hon bodde en liten bit från Moorland. De hade lovat varandra att varje sommar skulle de åka hit.


Likes

Comments

​Här kommer lite roliga bilder från min tid på SSO under tiden som jag väntar in lite bättre saker så att jag kan filma och ta bättre bilder. Nu ska denna datorn rensas från övriga saker och installeras på den nya så att man kan komma igång med allting igen...sen ska jag försöka filma och ta lite bilder från Second Life med och alla hästar där...Har ju inte så mycket uppdrag på SSO nu så då hinner man med lite andra saker med. Snart kommer min design igång med igen och det kommer att finnas här och på sidan på Facebook samt lite på instagram...

Likes

Comments

​Ja, Vad ska jag skriva i mitt första inlägg. Mitt namn är Vivienne Hawklord, Jag har spelat SSO i över ett år nu. Finner det väldigt avkopplande att komma hem efter en lång dag o sitta en stund för att umgås med vänner, lyssna på musik och levla lite hästar eller göra uppdrag. Jag har också varit med i Second Life i åtta år. Det är snarare en community mer än ett spel men lika roligt för det. Fann mitt kall där som kläddesigner och inom amaretto världen. Det är en slags häst som kommer i alla möjliga färger och andra så kallade "traits", man föder upp dem, man kan lägga till specifika traits man vill ha. Inte alltid turen är med men ibland så kan det bli jättebra också. Så jag födde upp och sålde under en ganska lång tid. Det roligaste är nog att bara sitta och snacka med vännerna där med. Lite som det teamspeak vissa har för sina SSO klubbar men det finns redan i Second Life. jag jobbade till och med som "auctioneer" ett tag och ropade ut hästar på auktion vilket också var väldigt roligt. Det finns oändligt med möjligheter med vad man vill göra där och man finner vänner över hela världen. ​Men man får hålla lite koll för det är lätt att det går en hel dag när man sitter där så man får vara försiktig med det. Plus att om man har varit där ett tag och vet hur allt fungerar så kan det faktiskt bidra med en liten extra inkomst om man har tur. Om någon spelar något av det jag gör så får ni gärna adda mig som vän för vänner har man aldrig för många av. ​I övrigt så är jag 39 år, bor med min sambo, mina två barn och mina husdjur. Är inte främmande vid stall och hästar heller. Har dock ingen själv men har tillräckligt med de djur jag har. Men det bästa som finns när man har haft en lång dag är att vara ute med sin hund i skogen och/eller åka till stallet. Man behöver inte göra så mycket men bara att vara där och insupa den lugna atmosfären som hästarna kan ge är helt sagolikt. jag tror nog att en del håller med mig när jag säger att hästar (ja alla djur för den delen) har en helande effekt på oss, till exempel om man har haft en dålig dag, är ledsen etc så mår man oftast mycket bättre sen . Längre fram kommer det även att dyka upp bilder o annat kul från både SL och SSO. Plus youtube och en facebook sida men det jobbar jag fortfarande på. Nu ska jag dock gå ut med min gosiga lilla vovve och sen är det en film som gäller. Ha det gott och var rädda om varandra.

Likes

Comments