Den här veckan har nästan hela min familj varit här i Umeå på besök. 2/3 syskon med avkommor och respektive. Det har varit så roligt och mysigt. Ett av mina syskonbarn har sovit här och han sa härom dagen att det var som att bo på hotell och äta på restaurang. Är ändå ganska nöjd med det betyget!

Likes

Comments

Jag har köpt ett så fint nagellack från H&M Beauty. Nyansen heter Heatwave och är en transparent gultonad ljusrosa med skimmer i guld och cerise. Nyansen skiftar beroende på vinkel och ljus.

Ursäkta mina torra nagelband hehe. Jag köper inte nagellack från H&M så ofta. Borsten är spretig och känns väldigt billig. I och för sig är det ett billigt nagellack. En flaska med 8 ml kostar 49,90 kr, så jag antar att man får vad man betalar för. Formulan är det dock inget fel på. På bilderna har jag haft lacket på i tre dagar och det ser fortfarande flawless ut.

Likes

Comments

Urtekram. Första gången jag fick syn på produkter från Urtekram så var det ett schampo och ett balsam. Det var extrapris på någon affär och jag köpte på mig typ fyra flaskor. Jag var supertaggad. Veganskt och ekologiskt! Till ett så bra pris! Det lät för bra för att vara sant och det var det också. Schampot var som ett diskmedel och balsamet som ett margarin. Det var en väldigt obehaglig upplevelse och sedan dess har jag hållit mig långt borta från Urtekram. Ja, jag har till och med avrått människor i min närhet från att köpa produkter från Urtekram.

Men... för några månader sen provade jag en handkräm från Urtekram som jag tyckte väldigt mycket om. Jag var till och med tvungen att köpa en egen. Jag har också vågat mig på att prova deras nya Body Balm som är baserad på sheasmör och den tänkte jag skriva om idag.

Produkten har en väldigt tjock konsistens och ska värmas upp i händerna innan användning. Då smälter den och blir mer lättarbetad. "A little goes a long way" står det på förpackningen. Jag har köpt doften Musk Rose. Jag älskar doften av ros och tycker att den är helt underbar, men jag känner ingen mysk what so ever. Jag upplever det som en ren rosdoft.

Enligt anvisningarna på förpackningen ska Urtekrams Body Balm kunna användas över hela kroppen, ansiktet, läpparna och även i håret. Jag använder på kroppen och har testat den på läpparna. Den är ganska starkt parfymerad, så jag var rädd att den skulle smaka parfym eller kännas irriterande i ansiktet. Det gjorde den inte!

Hur bra är den då? Jag är kluven. Det är en parfymerad blandning av ekologiskt sheasmör och ekologisk nyponfröolja. En produkt som låter och känns väldigt lyxig, men några aktiva återfuktande ingredienser finns inte. Sheasmöret och nyponfröoljan går inte in i huden, utan lägger sig som en hinna på huden. Den skyddar, huden blir mjuk, men jag behöver varva med djupare återfuktning.

En plåtburk med 140 ml produkt kostade 149 kr. Ett okej pris för en multifunktionell produkt med så fina ingredienser, tycker jag, även om jag hade önskat lite aktiva ingredienser i den. Jag gillar tanken att "less is more", men produkten måste fungera också. Am I right?

​Urtekrams Body Balm ​är okej och jag kommer nog att i framtiden våga testa fler produkter från ​Urtekram​.

Likes

Comments

Förra veckan var jag och Anders på restaurang Båten här i Umeå. Vi satt på uteserveringen och åt en jättegod tempehburgare med sötpotatispommes till. Vi åt ölpanerade lökringar också, men de tog jag ingen bild på. Allt var så gott!

Annars händer det inte så mycket. Jag jobbar mycket och det är jättekul. Dagarna flyger iväg och snart är det september. Då åker vi till Miami!

Likes

Comments

Igår hämtade Anders mig från jobbet och på vägen hem fick vi syn på en ekorre. Anders stannade bilen så vi kunde titta på ekorren och se vad hen tänkte hitta på. Ekorren hoppade över vägen och in på en tomt där hen satte sig under en fågelmatare för att sno till sig lite nötter och frön. Så gulligt! Jag vet inte hur länge vi stod där, men tillräckligt länge för att det skulle bildas en kö av bilar bakom oss, med arga trafikanter som tutade på oss...! Det var så typiskt oss. Vi ser en söt ekorre och då spelar ingenting annat någon roll längre.

Likes

Comments

Igår gjorde jag premiär utomhus för mina allra högsta skor. De är hela 15 cm höga, men har 5 cm platå som gör dem bekväma och relativt enkla att gå i. De är ursprungligen från Nelly.com, men jag köpte dem på Myrorna för nästan inga pengar alls.

Likes

Comments

Igår var det ett tjockt molntäcke som sträckte sig över hela himlen och det var typ fem grader ute. Jag vill citera Johan Glans; "mörkt som i en säck och kallt som i en jävla isbjörns rövhål". Jag jobbade igår och beskådade ett sällskap damer som valde att sitta på uteserveringen och njuta av svalkande mojitos. De satt där hela kvällen och lät isdrinkarna flöda.

Javisst, Umeborna kämpar på väldigt tappert. De verkar besitta en du-ska-inte-tro-det-blir-sommar-anda som fullständigt nonchalerar rådande väderlek, oavsett rådande väderlek. Jag är imponerad.

Likes

Comments