Aupair, I USA

Elin du bloggade inte förra söndagen! Nej, jag vet. I brist på bilder och något roligt att berätta bestämde jag mig för att kvalitet är viktigare än kvantitet, och nu får ni istället ett riktigt söndagsinlägg med många bilder :) Februari har verkligen bjudit på skiftande väderlekar. Vi har haft snö upp till knäna, spelat Monopol, och barnen har firat att skolan varit stängd tre dagar i rad. Det mesta av snön har nu smält bort, en vecka senare, och våren smyger sig på. Sitter just nu ute i trädgården med en kopp te och en bok i gräset. Något mina värdföräldrar tycker är "SO swedish" haha.

I veckan bakade jag och mitt ena värdbarn muffins på alla hjärtans dag. Vi hade två stora påsar med godis som hon ville blanda i muffins-smeten och dekorera med. Vi bjöd sedan hennes hockeylag på muffinsarna som jag hoppas smaked gott (vågade inte mig på att smaka haha). Jag har även besökt gymmet varje dag, har hittat en app med grymma träningar jag kan göra som variation till löpbandet och styrketräning. Appen/arna heter Freeletics bodyweight, running, och gym. Den jag använder mest är bodyweight. Något att testa!

I lördags åkte jag in till NYC med Sandra och vi strosade ner till Greenwich Village. Vädret var helt underbart och vi kunde gå utan jacka!

Vi satte oss i en liten park och njöt i solen samtidigt som vi lunchade på varsin bagel med cream cheese. (Matilda detta är parken vi satt i första gången vi åkte in till NYC med Cultural Care och åt pizza från Joe's)

Under söndagen åkte jag till Pleasantville för att se filmen Lion, tyvärr var den dock slutsåld så jag gick hem till Sandra och såg en film hemma hos henne.

Då jag har noll koll på vad som spelas på radion i Sverige så vill jag tipsa om de låtarna som spelas mycket här i USA. Kanske är det samma ni har, men någon kanske är ny för er :)

Maroon 5 - Don't wanna know
Adele - Water under the bridge
Train (ni minns de som sjunger Hey soul sister) - Play that song
Ed Sheeran - Shape of you
Katy Perry - Chained to the rhythm
John Legend - Love me now
Calum Scott - Dancing on my own (Yes, det är Robyn's låt, inte nog med att man var trött på den i Sverige, nu ska man få höra den här med...)

Idag är jag ledig då det är St. Patricks day annars ser veckan ut som vanligt. Hoppas eran vecka har varit bra och att denna veckan är ännu bättre!

Likes

Comments

Aupair, I USA, Resemånaden

Jag landar i Los Angeles den 8:e Maj och kommer att bo på hotell fram till den 10:e. Har inte riktigt än hunnit planera vad jag ska göra dessa tre dagar så om ni varit i Los Angeles och vet guldkorn som finns nära LAX, skriva gärna en kommentar. Mellan den 10:e-13:e Maj kommer jag att resa runt på västkusten tillsammans med TrekAmerica:

Dag 1, åker vi till Hollywood, Mojave Desert, Colorado River och Lake Havasu där vi sover under bar himmel.

Dag 2, åker vi till Grand Canyon där vi stannar över natten.

Dag 3, åker vi till Route 66 och Las Vegas där vi stannar på hotell.

Dag 4, spenderar vi i Los Angeles och sedan tar jag flyget tillbaka till New York.

Kommer att posta mitt vanliga söndagsinlägg imorgon :)

Likes

Comments

Aupair, I USA, Resemånaden

I veckan bokade jag resorna till resemånaden - det närmar sig med stormsteg! - som kommer att bli en vecka på Hawaii och fyra dagar i Kalifornien. Tänkte ge er en överblick på vad jag kommer att se under resemånaden i detta blogginlägg. OBS! Inga av bilderna är mina.

Hawaii består av nitton öar och jag kommer att besöka ön vid namn "Big Island" som är den största ön. På söndagen landar jag på Kailua-Kona flygplats och börjar mitt äventyr på måndag morgon tillsammans med andra au pairer.

Dag 1, kommer vi att åka till County Beach Park för att bada och snorkla. Vi kommer även att tälta här.

Dag 2, kommer vi att besöka Pu’uhonua o Hōnaunau National Historical Park som ska vara en av de bästa stränderna på hela ön där det finns sköldpaddor och delfiner. Sedan bär det av till Black Sand Beach och på kvällen går vi till Volcanoes National Park där vi kommer att tälta över natten.

Dag 3, åker vid till den sydligaste delen av Big Island, Papakolea Beach som har grön sand och till en kaffe farm.

Dag 4, kommer vi att besöka den aktiva vulkanen på ön på Volcanoes National Park, upptäcka en lava tube, vandra genom djungel, besöka och bada i Geothermal Hot Pond som värms upp av vulkanen, sedan besöka Hilo som har vattenfall så som Rainbow Falls och se solnedgången från Coconut island.

Dag 5, åker vi till Kahuna Falls och The Majestic Akaka Falls samt bada i Pacific Ocean på kvällen.

Dag 6, blir det sol och bad vid Hapuna Beach State Park samt en vandring genom Ironwood Forest.

Dag 7, flyger jag till Los Angeles. Fortsättning följer i nästa blogginlägg...

Annars har veckan varit bra! Såg på Melodifestivalen och åt tacos tillsammans med Sandra igår och idag kommer Selina över för att se Prison Break. Ikväll är det även Super Bowl - amerikansk fotboll - så min värdfamilj kommer att bunkra uppe mitt rum på kvällen ;)

Hoppas eran vecka har varit bra!

Likes

Comments

Aupair, I USA

Januari har varit en ganska seg månad med temperaturer som gjort att man fryst ändå in i ryggmärgen och dagar med sjutton grader, sol och blå himmel. Nu är det endast tolv veckor kvar hos familjen och de har troligtvis hittat en ny au pair som jag tror kommer att passa familjen väldigt bra! I matchningsprocessen har jag varit med och hjälpt familjen med att svara på frågor som au pirerna haft via skype som varit väldigt roligt!

Veckan har annars rullat på, jag har gymmat, jobbat och städat mitt rum på lördagen. Det behövdes hehe... Under söndagen träffade jag Sandra (som jag gick på bio med under lördagen) och Emilie från Frankrike. Så glad över att jag träffat Sandra och nu även Emilie, hade väldigt roligt med dem! Vi åkte ut till Brooklyn för att gå på New York Transit Museum där de har subway vagnar från tidigt 1900-tal till idag.

Ingången till och själva museumet är faktiskt är en gammal subway station!

Ovan ser ni en av de första vagnarna som NYC hade. De hade glödlampor som belysning och väldigt sköna säten med mycket fjädring haha. I början var det tre olika subway företag som konkurrerade med varandra, därför är det stor skillnad mellan vagnarna i början av 1900-talet.

Här det andra företaget som hade bredare vagnar, mer ståplatser och sätena är lite kors och tvärs. Tanken var att människor som ville stå upp skulle ställa sig innanför diamanten (stängerna som går mellan golv till tak är i form av en diamant) så att passagerarna lätt kunde gå av och på runt om. Detta system fungerade självklart inte.

Tjejen i röd jacka är Emilie och tjejen i svart längst bak är Sandra :)

För att jämföra mellan dagens subway vagnar kan ni kolla på bilderna nedan:

En sak som är lite rolig är att på dörrarna i de äldre subway vagnarna stod det:

Och i dagens vagnar står det:

Haha vad kommer härnäst? I vagnarna fanns det även gamla subway kartor.

Denna är lite lustig då de vänt Manhattan på sidan.

Det fanns även mängder av reklamskyltar i vagnarna:

​Känn pressen haha.

Tyckte bilden ovan var rolig då detta är något vi varnar för än idag.

Det fanns även en del bilder där de oroade sig för ett tredje världskrig.

Vi gick sedan till Brooklyns Promenade stråk och njöt ett bra tag att solen var framme med slutna ögon.

Hoppas eran vecka har varit bra!

Denna veckan ska jag se Melodifestivalen med Sandra och kanske gå och se The Space Between Us på bio :)

Likes

Comments

Aupair, I USA

I början av veckan var jag ledig då det var Martin Luther King Day som är en röd dag i Amerika. Jag hade inget inplanerat så jag gick på en fotorunda; nedan är några av bilderna jag tog.

Min vecka har varit lugn men historisk för världen. Jag och min värdmamma har lyssnat mycket på radion och på gymmet har de tv-apparater framför löpbanden där jag såg Trump ta över som president. Jag skäms för amerikanerna och tycker synd om dem som nu måste leva i ett land med Trump som president.

Under lördagen träffade jag en svensk au pair och vi gick på bio tillsammans i Mount Kisco. Filmen vi såg var La La Land som är Oscar nominerad. Den var en väldigt vacker och tänkvärd film.

Vill visa er ett ypperligt exemplar av hur vägarna i USA ser ut på bilden till höger. Ska bli skönt att köra bil på vägar utan sprickor och hål i när jag kommer tillbaka till Sverige! Haha.

Efter bion gick vi till et creperie för att äta kvällsmat. Jag valde en med tex mex kyckling och det påminde om tacos.

Idag gick jag på bio igen då jag inte hade något planerat. Denna gång såg jag Sing som är en animerad film med Reese Witherspoons röst i en av huvudkaraktärerna. Rekommenderas den också!

Hoppas eran vecka har varit bra!

Likes

Comments

Aupair, I USA

Snön kommer och går här i Katonah och det är lika mysigt varje gång. I veckan har jag testat på Full Body Conditioning, ett gympass med fokus på armar och ben. Jag brukar inte vara mycket för grupp-pass men detta var bättre än förväntat så jag och Selina kommer gå på passet varje torsdag. Vi har även lyckats plöja oss igenom säsong 3 av Prison Break och har som mål att se klart säsong 4 innan den nya kommer ut.

Igår var vi i NYC då Selina hade bokat en klipptid, så jag gick runt i Lower East Village och testade på kaffet från Think Coffee. Det är vanligt att kaffet här smakar vattnigt eller att de använder kaffebönor som smakar illa så blev positivt överraskad när det faktiskt smakade gott.

Efteråt åt vi lunch på Grand Central och fick i all hast springa till tåget med en minuts marginal. Vi hann med tåget men när de började rulla ut från terminalen insåg jag att jag glömt min handväska på stolen där vi ut lunch. Vi hoppade av på Harlmen 125th street och tog första tåget tillbaka till GCT som anlände en halvtimma senare. Självklart var handväskan borta och ingen hade sett den. Jag gjorde en polisanmälan och hoppas att någon la den i "Lost and Found" boxen som öppnas först på tisdag. Väldigt surt men det kunde varit värre, som tur var hade jag inte mina mobiltelefoner i väskan.


I och med det nya året var det dags för min värdfamilj att leta en nya au pair, om jag inte ville förlänga. Jag funderade ett tag på att förlänga ett halvår för att se mer av USA men kom till insikt med att jag inte vill ha en ny värdfamilj -- min värdfamilj är guld --men då hade jag inte sett mer av Amerika. Även om jag inte förlänger kan jag alltid komma tillbaka för att se de städer jag inte hunnit med, så mitt beslut blev därför att åka hem efter mitt år för att börja studera igen, flytta hemifrån, söka nytt jobb, och få nya utmaningar. Jag är även väldigt sugen på att resa runt mer i Sverige och resten av Europa. Jag var så otroligt hemmablind när jag bodde i Sverige då jag aldrig reste högre upp i landet än till Stockholm och inte besökt Norge, Tyskland, Frankrike, Spanien, Scotland, Grekland, Italien, och andra länder i Europa. Under min tid i USA har jag fått en annan syn på distans, sex timmar bort är numera nära, och det har gjort att jag rest runt mer.

I veckan har jag därför hjälpt min värdmamma att leta efter en ny au pair och redigera i deras profil som au pairer matchas med. Till min stora glädje är de sugna på att ha en till svensk au pair dels för att vi svenskar har mycket bra engelska kunskaper - om man inte jämför med au pairer från Syd Afrika, England eller Australien - så eloge till oss! och förhoppningsvis också för att jag gjort ett bra intryck :-)

Efter mitt år som au pair har jag en resemånad där jag fritt får åka runt i landet. Min plan är att åka över till Kalifornien för att se San Fransico, Route 66, Yosmite National Park, Las Vegas, och Hollywood, tillsammans med en resegrupp från Trek America. Är även sugen på att åka till Hawaii eller Florida men skulle behöva en resekompis i så fall.

Ledsen att jag inte hade några bilder från veckan,
hoppas eran vecka har varit bra!


Är du också sugen på att leva i en annan kultur, ta hand om barn, och upptäcka USA? Jag reste som au pair med Cultural Care Au Pair och rekommenderar dem starkt! Klicka HÄR för att komma till deras hemsida.

Likes

Comments

Aupair, I USA
I slutet av förra veckan såg jag en film på Netflix med titeln CBGB som handlar om Hilly Kritsal. 1973 öppnade han en bar med en scen på Lower East side där artister som Blondie, Lou Reed, Iggy Pop, Patti Smith, Ramones, Television, Cherrie Currie, och JOAN JETT sjöng. Idag är baren stängd men i lokalen finns nu en herrbutik och bevarade affischer från CBGBs tid, så jag gick dit i lördags efter ett frisörbesök på Shampoo Avenue B (rekommenderar Amanda, billigt -- för att vara i NYC -- och lyxigt på samma gång för 65 dollar). Nedan ser ni hur klubben såg ut under 70-talet.

Två av mina favorit album från Joan Jett, det med gult omslag och det på bilden nedan!

Som ni kanske listat ut rekommenderar jag verkligen filmen, go musik, bra skådespelare och väldigt inspirerande!

Jag gick sedan vidare till Café Angelique för att ta en kopp kaffe.
"Do you want it to go or to stay?"
Jag blickade ut över borden som är upptagana av gästerna.
"Do you have more tables?"
"No miss, but I will make sure you get a chair."
Hon gick ut från kassan och hämtade en stol som hon knödde in emellan två bord. Det är sällan man får såhär bra service i NYC -- om man inte är villig att betala för det -- så blev väldigt paff. Inne i cafet spelade de Dancing Queen med ABBA, jämte mig satt två fransmän och utanför snöade det, det var magiskt.

Efter lite googlande under veckan lyckades jag även hitta The Blackhearts Records studio som låg en gata bort från kafét = HÄR HAR JOAN JETT GÅTT!

När jag ändå var nere i Greenwich Village gick jag till Generation Records som har LP skivor...

...och sedan vidare till Theodore Roosevelts hem som han föddes i för att gå en guidad tur i huset.

Guiden sa att Teedie, som han kallades, läste tre böcker om dagen som barn, älskade att fånga och stoppa upp djur och träna. Haha, rekommonderar ett besök där! Efteråt gick jag vidare upp mot Central Park och Times Square, njöt så sjukt mycket av att allt var så vackert och trots snön var det behagligt ute.

Under söndagen åkte jag till Museum of the City New York som var mycket intressant då man fick se hur staden har utvecklats genom århundraden.

Ovan ser ni gamla dollarsedlar.

Hoppas eran vecka har varit bra!

Likes

Comments

Aupair, I USA

Hoppas ni hade en trevlig nyårsafton! Veckan har varit mycket kulturell och rolig tillsammans med Fanny. Under måndagen visade jag henne Macy's, Iron House, Union Square, och min personliga favorit Greenwich Village.

I Greenwich Village gick vi till The Stonewall där den första gay-paraden ägde rum.

Vi tog sedan en fika på Amarino och njöt av alla vackra byggnader.

På tisdagen tog vi bussen ner till Wall Street. Jag har som mål att åka buss i varje land jag besöker så det var fint att checka av NYC.

Vi gick sedan vidare neråt havet och byggnaderna var alla mycket gamla och unika. Älskade atmosfären!

Ser ni hur små de första husen som byggdes var? Så mysigt!

Vi gick sedan till 9/11 och en promenad längst med havet.

På kvällen gick vi längst med The Highline som alltid är lika trevligt.

På onsdagen åkte ut till Brooklyn för att gå på ett konstmuseum. Fanny är en konstfantast så hon kom till himmelriket, själv är jag inte lika intresserad hehe. Vi gick även på Museum Of Modern Art under torsdagen, fikade i East Village, och gick på Poetry Slam.

När vi kom in på cafét:
"Hi! What kind of tea do you have?"
"Oh! I have A LOT of tea!"
(Mina förväntningar skjuter till höjden - kan det vara som så att de har svart frukt-te?!)
"Let me see... Peppermint, Camomill, Green tea, and Earl Grey" säger snubben bakom kassan och ler stolt. Haha, det fick bli gamla vanliga Earl Grey men det var en av de godaste Earl Grey jag druckit. 10 av 10! Cafét heter El Rey på 100 Stanton St.

Poetry Slam eller Open Mike som det var mer som var otroligt roligt. Det var poesi, sång och hip hop. Personen som höll i det var väldigt rolig också så det blev många skratt. På fredagen åkte Fanny hem och det har känts väldigt tomt utan henne!

På nyårsafton gick jag ut med tjejerna ovan som alla är från Tyskland. Efter maten gick vi till Brooklyn Bridge och firade in det nya året på Promenade stråket. Vi väntade i en timma utomhus och det var rätt kyligt för att se raketerna som sköts från Frihetsgudinnan så de var inte mycket man såg.

Samtidigt som jag firat in det nya året så har jag även firat att jag bott i Katonah i ÅTTA månader. Helt sjukt vad tiden går! Jag måste boka resan till resemånaden snart, så spännande!

Hoppas eran vecka har varit bra! :D

Likes

Comments

Aupair, I USA

God Jul och Merry Christmas!

Kom precis hem från en heldag i NYC med min vän Fanny som hälsar på från Sverige. Innan hon kom hit hade jag en vanlig arbetsvecka och under onsdagen gick jag och min värdfamilj på en guidad tur i ett hus från colonial tiden. Det var väldigt spännande och huset vi gick runt i var John Jay:s, en känd advokat som levde mellan 1745 till 1829 i USA. I huset fanns det en tavla som inte var färdigmålad som porträtterar John Jay och hans arbetskollegor i ett möte, som de senare inte ville skulle komma ut att de hade haft, så tavlan blev aldrig klar.

Under fredagen hämtade jag upp Fanny på flygplatsen och åt sedan middag med min värdmamma. Då Fanny betyder rumpa på engelska så kallar de henne för Franny, vilket jag skrattat mycket åt under veckan haha! Under lördagen stannade vi hemma i Katonah och firade jul. På morgonen bytte jag julklappar med värdbarnen och min värdmamma, av dem fick jag en vattenflaska från Swell, en tröja som det står Katonah på, och en hår-skruv som man använder när man vill sätta upp håret i en bulle. Av Fanny fick jag svenskt godis så som Haribo nappar, lakris och Marabou choklad, och handcremé och läppsalva från The Body Shop. Från mormor och morfar fick jag Jojo Moyes nya bok och skumtomtar. Blev otroligt glad över julklapparna! TACK!

När Fanny vaknade på lördagsmorgonen åt vi pannkaksfrukost, såg på Kalle Anka, pratade men familjen och farmor och farfar i Sverige, spelade schack, och gjorde amerikanska pepparkakor. På kvällen gick vi till Katonahs pizzeria som fick bli julmaten för i år.

På söndagen (idag) var det Fannys första dag i NYC så jag tog henne till New York Palace som är med i Gossip Girl, Central Park, Bryant Park, och Times Square. På kvällen såg vi på Harlem gospel kör som var riktigt mäktigt! Satt mest och rös under deras show då de sjöng så otroligt bra!

Hoppas eran vecka har varit bra!

Likes

Comments

Aupair, I USA

Hej i vinterlandet! Kan inte förstå att det är mindre än en vecka kvar till julafton! Har sprungit runt och letat efter julklappar i NYC under helgen men det slutade med att jag köpte saker till mig själv istället, haha. Köpte dock de sista idag på internet så hoppas att de hinner levereras innan jul! Pojken kommer att få en american football och tjejen ett par ridvantar.

På onsdagen fikade jag med en svensk au pair i ett super mysigt cafe som heter The CakeBox. Det kändes lustigt att prata svenska när vi satt där och fikade då jag pratar mer engelska än svenska. Mysigt att ta en fika i alla fall!

Under lördagen vaknade jag upp till ett snöparadis som jag fick gå igenom för att ta mig till skolan. Jag hade min sista lektion så vi fick våra certifikat, hade prov, och fikade. I slutet av lektionen sa min lärare att de delar ut ett diplom till en student som varit extra duktig under terminen gällande kvalité på inlämningar, delaktighet i klassen, och utveckling och till min förvåning var det jag som fick det! Så roligt!
På lördagen åkte jag tillsammans med sex andra au pairer ut till Staten Island för att så The Nutcracker. Innan balletten gick vi till en spansk resturang och åt quesadillas (mums!).

Det var väldigt vackert och gillade balletten! Rekommenderas! 

Denna veckan kommer att bli mycket jobb då det ena värdbarnet har jullov. Vi kommer att ha playdates, gå på en ljus show, och troligtvis se många filmer. På fredag kommer en efterlängtad vän hit och firar jul med mig! Längtar!

Hoppas eran vecka har varit bra!

Likes

Comments