Bildkällor: Kök / stolar / golv

Sedan sex månader tillbaka har mitt liv innefattat total renoveringskaos. Det var då vi fick tillträde till huset som vi sedan började slakta bit för bit tills det bara fanns ett skal kvar. Nu har vi äntligen börjat vända projektet ifrån demolering till återuppbyggnad. Isoleringen har bytts ut och vi har förberett för de nya fönster som skall sättas in i slutet på nästa månad. Mitt i vintern, jag vet men vår tidsplan sprack rätt fort när hösten kom knackande på vår dörr - jobb, resor och en och annan förkylning kom i mellan. Dock, har vi börjat hämta igen lite av det. Köket är numera beställt och vi får leverans i slutet på februari. Tills dess ska vi hinna med el, vatten, golvvärme, gips, golv, fönster och finlir som spackel och färg. Därmed misstänker jag att det kanske inte blir kök först i mars/april någon gång.

Den första bilden ovan visar köksluckorna vi valt som kommer att kombineras ihop med en bänkskiva i kvartskomposit som är så likt betong i sitt utseende som man kan komma utan att använda sig av riktig betong. Anledningen till varför vi inte valde betong var främst för att materialet är lite opålitligt vid gjutningen, den kan förekomma sprickor lätt och precis som en träskiva absorberar den ALLT(!) Det går säkert att motverka detta genom ytbehandlingar men det kändes som att fördelarna med kvartskompositen var övervägande i detta fallet även om jag hellre hade velat ha betong baserat på ren estetik. Jag älskar råa material och att arbeta med kontraster men ibland för man helt enkelt kompromissa. Resterande två bilder är tänkta att ger er en liten försmak på hur jag tänker kring resten av ytan. Nackdelen med att ha sig själv som kund är att man ständigt hittar nya roliga lösningar så det är svårt att fastställa något tills man tröttat ut alla andra tänkbara alternativ. Suck!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det tog några år och ett brutet löfte till mig själv men då var man här igen, vid startgropen till en ny blogg. Jag är inte mycket för grandiosa presentationer utan vi lär nog känna varandra med tiden. Jag som människan med för mycket tankar för att hålla dem till mig själv (läs. författaren) och ni som läsare. Ja, jag skriver så klart "ni", för att det är den mest neutrala formen jag kunde komma på som inte antyder på verken vem eller hur många som faktiskt hittar hit, men förhoppningsvis hittar åtminstone en stackare hit som orkar sig på att läsa sig igenom min sporadiska textbaserade diarré, återstår dock att se.

Likes

Comments