Hej älskade följare! Idag är det jag som skriver bloggen så ni slipper A-lagarn Max! Tur är väl det?! Dagens blogg kommer handla om framtidens jobb då tekniken förändras snabbare än någonsin.

Vad ska du bli när du blir stor? Jag vet att frågan känns uttjatad men idag utvecklar vi ständigt ny teknik och frågan är mer relevant än någonsin. I framtiden kommer en stor andel av dagens jobb förändras.

Enligt en uträkning som jag kollat på kommer femtiotre procent av dagens anställda i Sverige kunna ersättas av digital teknik under de kommande två decennierna (Stefan Fölster, 2014). Det är mellan två och tre miljoner jobb. Att så många arbeten skulle försvinna på tjugo år kommer inte hända men att arbetsuppgifter kommer förändras i takt med den digitala teknikens utveckling är ofrånkomligt. Just nu ökar sysselsättningen i Sverige och hittills har siandet att en teknologisk arbetslöshet kommer varit skitsnack.

Det som många som studerar inom det här ämnet är noga med att påpeka är vikten av att ständigt utbilda och anpassa sig till den nya tekniken. Eftersom de flesta av oss inte får någon sådan utbildning är det viktigt att hålla sig uppdaterad på sin fritid. Det gäller även er som går i skolan då utbildningen där inte är särskilt anpassad till datorer och internet.

Som ett förslag kan man lära sig koda. Då kan man lära sig förstå och kommunicera i den digitala världen bättre. Max till exempel försökte lära sig koda. Han gav upp efter ett par månader men det var kul att se honom försöka…

Tekniken kommer självklart påverka jobben i framtiden och om tjugo år kommer arbetsuppgifterna se annorlunda ut. Det är viktigt att hålla sig uppdaterad på ny teknologi om man inte vill halka efter i samhället. Til next time, Ha det gött änna!

/MW

Likes

Comments

Nu är dagen äntligen här - vi skaffar blogg!

Vi som skriver den här bloggen är två kompisar som vill skapa något tillsammans. Vår blogg kommer handla om framtiden. Om du kan se in i framtiden finns det stora möjligheter att bli väldigt framgångsrik.

Det finns väldigt mycket olika saker att förutspå och väldigt många olika spådomar. Ett exempel på en spådom som inte slog in var mayafolkets att jorden skulle gå under 2012. Ett exempel på en teori som slog in var Alexander Bards teori om hur internet kommer se ut.

Se det här: https://www.youtube.com/watch?v=6VfZsoMZEdg

Det hade såklart varit mäktigare om Mayafolket hade kunnat spå 1000 år in i framtiden än att Bard gjorde det på tio år.

Framtiden är ovis men vi försöker göra den lite klarare.

Max och jag har som mål att skriva minst tre inlägg i veckan. Vi hoppas att ni kommer tycka det är lika kul att läsa bloggen som vi tycker det är att skriva den!

/MW

Likes

Comments