Ibland blir det inte som man har tänkt sig...

Fast denna gången var det inte edsn som satte stopp för vår planer. Denna helg var jag och min ena rumskompis ensamma hemma, detta skulle vi utnyttja med att ha det super mysigt bara vi två ( nej vi övergav inte vår andra rumskompis hon åkte och hälsade på sin pojkvän och hade en super mysig helg hon med) så vi planerade att åka och spela bingo. Ja ni läste rätt sitta i en sal men massa äldre människor och dutta på små nummer!

Det visade sig dock att bingon var inställd så vi såg på film istället. Nu är de så att min rumskompis jobbar som simlärare vilket innebär att hon jobbar helger. Denna helg inget undantag, hon skulle med bussen vid 7 imorse (sön) så hon smög iväg på morgonen jag hörde henne låsa dörren och vände mig om för att sova vidare. Liten stund senare får jag ett sms från henne, bussen har bara åkt förbi utan att stanna för att ta upp henne. Så jag får lämna min sköna säng och skjutsa in henne till sim mohallen. Så nu ligger jag här i min säng jag kunde inte somna om så jag undrar hur resten av dagen ska se ut.

Den började lite knepigt iallafall...

Förra helgen var vi väldigt effektiva vi rensade ogräs och tvättade fönster och så men vi frös även in örter (gräslök och persilja) och sorterade i frysen.. så nu hittar jag ingenting i den :) det tar ett tag att lära sig hitta...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​Tiden springer iväg. Jag har hunnit med att vara i Helsingborg, rensa en hel rabatt, putsa fönster och baka bröd. Detta bara denna helgen!

Det har varit hur kul som helst men nu får jag betala priset för att vara aktiv. 

Jag har värk i benen ryggen handleder och mitt huvud hänger inte med riktigt. Det är jätte obehagligt att veta hur du ska bete dig och reagera men det blir liksom en fördröjning på allt. Samtidigt som jag har denna känsla ska jag lyckas prestera i skolan och vara social med mina vänner. 

Men jag har ju migsjälv att skylla jag kunde ha låtit bli att i fint väder njuta av naturen och rensa ogräs, jag kunde ha låtit bli att putsa fönstren så man kan se ut igen, jag kunde ha låtit bli att åka och hälsa på en av mina rumskamraters föräldrar i Helsingborg. Jag kunde istället ha legat i sängen och bara rört på mig högst det som var nödvändigt. Men jag valde inte det jag valde att just denna helgen skulle jag kunna göra något som andra inte ens tänker två gånger över. Denna helg levde jag! 

Snart är det helg igen och även om planerna är lite mera lugna och inte så fysiska tänker jag ha kul även den kommande helgen! Jag lever med eds men edsn får inte leva mitt liv. Det är jag som bestämmer! 

Likes

Comments

​I skolan är det just nu tema på våra föreläsningar. De vill lära oss om hållbar utveckling. Super stort ämne men intressant, vi fick i uppgift att göra en test om vilket ekologiskt fotavtryck vi lämnar på världen. Mycket intressant resultat, jag tänkte att jag som ändå gärna köper på second hand och återvinner mina material kanske inte skulle ha ett så stort avtryck. men oj vad fel det var! om alla levde som jag så skulle vi behöva 2,5 planeter för att tillgodose allas behov. 

Jag länkar så ni kan testa själva:

klimatkontot 

Världsnaturfonden

Efter detta blir det nog att tänka lite till på vad jag kan göra för att den planeten vi alla delar kan bli lite bättre!

Likes

Comments

Vecka 32 är speciell för mig. Det är då som Visby anordnar medeltidsveckan, där man kan gå på föreläsningar, kurser, medeltidsmarknad och framför allt människor att umgås med och glädje och kärlek. Just denna vecka var full med känslor för min del. Min vän som gick bort i en fruktansvärd bilolycka runt påsk saknades något enormt men vännerna som man träffar på denna vecka hjälpte mig att bearbeta sorgen och tillsammans kunde vi minnas några av alla de roliga minnen vi delar med vår vän!


Tack alla som hjälpte till att göra denna medeltidsvecka till en av de bättre! 

Likes

Comments

​Har ni någonsin tänkt tillbaka på året som gått och kännt att ni ännu ett år slösat bort på ingenting? Jag har kännt så många många gånger! Vad har jag gjort det här året egentligen? Jag har gått i skolan, gjort det jag var förväntad att göra. Men inget mer..

Vad vill jag göra då? Jag vill umgås mer med vänner, resa, gå ut och äta, göra utflykter, utmana mig själv

Varför har jag inte gjort det under året som gått? Jag har varit feg för att göra det själv, jag vill ju ha någon att uppleva detta med. 

Så om någon mer vill göra mer med sitt liv om så bara äta gott dricka något gott och bara umgås så hör av er 😉

Likes

Comments

Jag har kommit på en sak som jag inte har ens tänkt på innan. Ju ondare jag har desto mer stökigt är det runt omkring mig. Något som är så himla dumt för. Ju mer stökigt jag har det omkring mig desto mer dåligt mår jag. Jag har även insett att jag startar många projekt som jag aldrig slutför. Jag trodde att det handlade om att jag tappar intresset för just det projektet, men det handlar mer om att jag inte minns att jag höll på med det för min hjärna har fullt upp med min smärta. Jag har hur många ufon somhelst (ufon=ofärdiga projekt). Jag kan tänka mig att det är en kombination av eds och rastlöshet som gör att saker inte blir gjorda. Men jag ska försöka att städa idag. Har varit sängliggande hela helgen men hoppas jag orkar städa lite idag så kanske jag mår bättre efter det.


Likes

Comments

Det finns några ställen jag återkommer till för att samla krafter ett av de ställena är skogen. Att gå i skogen och bara andar och vara är bland det bästa jag vet! Idag lyste kantarellerna med sin frånvaro (jo jag hittade pytteliten) men vad gör det när man är i skogen

Idag hade jag sällskap av en god vän och hennes hund. Hunden hittade tyvärr vad vi gissar var ett kadaver som han rullade sig i eller tuggade på fy vad han luktade men det löste sig ioch med att han älskar att bada :)

Igår åt jag och min nya rumskompis havskräftor och njöt av sommarkvällen hur mysigt som helst!

Likes

Comments

Hemma igen efter en härlig veckas semester. Jag har seglat på östersjön och umgåtts med vänner.

Likes

Comments

Jag åkte till den platsen som jag får mest ro och kraft på! Jag åkte till min farmor. Här hittar jag i skogen, här äter man gott och eldar i vedspis. Att höra veden knstra och samtidigt steka hemgjorda köttbullar är en väldigt härlig känsla... Och den personen som alltid är glad att se sig är när och kan berätta fantastiska historier om hur det var när hon var liten och växte upp. Och för er som inte vet om det så är det full måne vilket gör att jag inte kan sova. Men dåfår man se sånt här...

Likes

Comments

Trisst har en bra slogan! Plötsligt händer det. Jag har efter att tjejerna åkt till sina familjer bara tagit det lugnt. Men nu har jag en av mina bästa vänner här och vad jag har saknat henne! När hon inte är i närheten glömer jag hur kul vi har det tillsammans ( mest nog för att inte sakna henne för mycket) men nu har vi fnittrat och myst massor vi har varit på brunch på skårs gård ( Skårs gård )ätit gott, självklart blev det en tripp till gekås. Vi har även lagat langos hemma ( något hon alltid beställer när hon är hos mig...) nästa vecka kommer min gudmor och hennes dotter :) sen ska jag försöka att sy lite inför medeltidsveckan på Gotland...

Likes

Comments