View tracker

​Bilden till vänster blev min inspiration när jag såg den. Hade ett garn hemma (högra bilden) som jag inte riktigt hittat vad det skulle passa att göra av det. Jag valde att göra fyllda mormorsrutor med dubbelstolpar. Dels är garnet såpass tunt att det funkar och så ville jag inte att det skulle bli så `håligt´ som med den klassiska mormorsrutan. Min tanke är att sätta ihop rutorna på ett lite annorlunda sätt. För att bestämma hur stor varje ruta skulle vara så mätte jag mig runt bysten och delade det med 4. Det eftersom enligt min planerade hopsättning av rutorna är att det blir 4 rutor totalt runt om, på diagonalen. Återkommer med en liten ritning hur jag sätter ihop dom, och hur det går. Håll tummarna att det fungerar.

#mormorsrutor #tunika #fyllda mormorsrutor #sätta ihop rutor till tunika 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker
Tips & Idéer

Idag fick jag äntligen gjort en idé jag tänk på att testa. En virkad ring. Jag tror det finns nån bättre metall áktig tråd, men jag tog det jag hade hemma, ett nystan effektgarn tunt tunt med lite glitter och små paljetter.

Jag tog min minsta virknål nr.2 och gjorde helt enkelt en mormorsruta, när den var gjord virkade jag fasta maskor från ena kanten till den andra, det blev underdelen av ringen.

Den andra ringen är det min väninna Nadija som visar. Den gjorde jag i ett silver garn jag hade och det var lite tjockare. Så de 2 varven med mormorsrutan blev lite större, så jag valde att vända ringen på diagonalen, det tyckte jag blev jätte snyggt. Vad tycker du....

Tror man kan göra jättesnygga grejer på detta sätt, eller vad tror du?


Likes

Comments