Header

​För närvarande är Virkativitt.se stängt, av olika anledningar.

Kommer att meddela när/om vi öppnar igen.

/Ellinor

Likes

Comments

Ni missar väl inte att det läggs upp minst två nya posters i webshopen varje dag? =)

Sist ut hittills är dessa!

De finns i storlek 50x70 cm, kostar endast 189 kr och hittas på http://virkativitt.se!


Likes

Comments

​Äntligen har jag påbörjat ett nytt projekt. Eller ja, som vanligt började jag med två projekt. Vi köpte en ny soffa för ett par veckor sedan som kändes rätt så "tom". Då kom jag på att jag skulle virka en ny filt som vi kan ha i den. Alla som är i "virkarsvängen" vet ju att the one and only "victorian lattice square" är superpopulär för tillfället. Tyvärr har det inte funnits något mönster på svenska, men nu har Järbo Garn äntligen fått rättigheterna till att översätta och publicera det på sin hemsida. Mönstret hittar ni här

Jag har gjort denna vackra ruta förr, med hjälp av originalmönstret på Ravelry, och kan det utantill, men för er som ännu inte provat så hjälper det ju en hel del att ha mönstret på Svenska.

Självklart blir det ju som vanligt "slattar" kvar av mina garnnystan. Till råga på allt har jag gått och kärat ner mig i C2C-virkning. Corner to Corner. Och då kom jag ju på att jag faktiskt kan göra en till filt av de garner som blir över och därmed förhindra att jag får virktorka som annars brukar slå in efter ett par dagar med samma mönster.

Ett tips för er som inte vet vad, eller aldrig har provat C2C, så är det att gå in på Pinterest och söka på det. Eller på youtube. Det är en superenkel men riktigt snygg virkteknik som ger snabbt resultat. Jag kan även lägga ut en beskrivning här i bloggen om någon önskar det. 

Annars händer det inget speciellt här hemma. Jag har PMS och håller mig undan mänskligheten så gott jag kan för att skona mina medmänniskor. =)

Min underbara, speciella och älskade son Gabriel är här en vecka nu tillsammans med min äldsta stjärna William. I helgen kommer resten av terroriststyrkan så det är bara att ladda batterierna så gott det går! 


Likes

Comments

Idag har jag en sådan där dag, där hjärnan går på högvarv men kroppen säger blankt nej. Den vill inte. Och då stänger hjärnan av när jag försöker anstränga mig. 

Jag vet att det går över och att det bara är att acceptera men det är enormt irriterande och inte speciellt uppskattat av familjen.
Men det var inte speciellt uppskattat av mig att födas med narkolepsi heller. ;-) 

Det är bara att acceptera.

Likes

Comments

Det är inte ofta jag rekommenderar någon annans instagramkonto. Men just idag kommer jag att göra det. Jag har länge funderat över hur jag ska kunda vända mitt liv från att känna mig bitter, ensam och ledsen till att bli den där glada Ellinor, jag en gång var. Jag har sökt med ljus och lykta, men har aldrig varit intresserad av någon "quick fix". Det fungerar inte på mig.

Så snubblade jag på @jnorrre. Mannen som fick mig att förstå att det inte bara är att ta stormsteget ut ur den berömda boxen, trygga zonen, utan att det handlar om att ta små små steg, en förändring åt gången och att våga glädjas åt det lilla, som gör den stora förändringen i slutändan.

Om ni vill följa en meningsfull person, en man som gått från att vara utbränd VD med depressioner till Ironman 2015, då ska ni följa honom.

Det är mitt tips till er som bara står och stampar, samt en påminnelse till mig själv, att Rom inte byggdes på en dag.

Likes

Comments

Jag vill bli accepterad för den jag är, med mina fel och brister. Det finns ingen människa som är felfri, men att hela tiden bli påmind om hur dålig jag är på vissa saker stärker inte mig direkt utan tvärtom. Jag skulle bli bra mycket lyckligare om mina bra sidor lyftes fram istället för att hela tiden få höra vad jag inte klarar av.

Alla människor borde fokusera på sina egna problem istället så skulle världen vara en sådan otroligt mycket trevligare plats att leva på.


Likes

Comments

I snart tre år har vi använt ca 15 kvm som ett förråd, på bästa läget i huset. Meningen har hela tiden varit att vi ska göra ett nytt badrum/tvättstuga, men det har funnits viktigare saker att börja med. Snart har jag tömt hela rummet på SKIT som vi samlat på oss och jag börjar sakta se ett RUM växa fram. Det får ta den tid det tar eftersom bästa sambon jobbar hela sommaren, men jag ser ändå ett slut på att gå på toa i ett badrum man gärna blundar i... Och ser även fram emot att få öppna upp det rummet för att få in mer ljus i hallen.

En dag i taget, en dag i taget.

Annars verkar ju hela sommaren regna bort. Imorgon ska jag göra en utflykt till Alfta för att hälsa på min bästa vän Camilla. Det var hon och hennes mans bröllop jag fotade i slutet på maj. Jag ska lämna deras bilder och gosa med bäbis. Åter hemma igen på fredag för då kommer terroriststyrkan att börja trilla in igen. Precis när jag börjat vänja mig vid att vara ensam hemma på dagarna. =)

Finaste Lilly - nästan nykläckt. =)

Likes

Comments

Utförsäljning av Vax från Sibel!

Nu har vi utförsäljning på vax från Sibel i webshopen! Istället för 149 kr/st kostar de nu ENDAST 99 kr/st. Finns endast ett fåtal kvar i lager, all skins och sensitive. Självklart är det fraktfritt och kortbetalning. Klicka på den stora bilden så kommer ni direkt till butiken.

Kom ihåg att dessa rekommenderas för professionellt bruk!

Skynda fynda!

Likes

Comments

​Idag har jag äntligen fixat mina egna naglar. Och det är så svårt att fota sina egna händer, men ska försöka få sambon att göra det lite senare. Bilderna ger heller inte rättvisa till glittret. Det är en svart/grön/guld-glitter som är helt fantastisk. Kan inte förstå varför jag inte testat det glittret tidigare. Men det är väl svårt när hela nagelbordet är belamrat med olika färger och glitter. 

I eftermiddag ska vi iväg och spela brännboll med Auroras klass. Förra veckan var det Vincents. Snart kommer sommarlovet och jag har delade känslor om det. Dock tror jag att det kommer att bli en fin sommar oavsett väder. 

Gabriel har varit hos oss i helgen, eller rättare sagt, han har varit i Skutskär åtminstone. Vi har inte sett mycket av honom här hemma. Men det känns bra att han trivs och att han kan roa sig själv. Jag cyklade med honom till bussen nu på morgonen. Alltid lika vemodigt att se honom sitta och vinka i fönstret. 

Men nu ska jag elda och hänga tvätt. Peace out!

Likes

Comments