Header

Hej! I måndags var det den sista måndagslektionen för terminen och vi red kadrilj och det var superroligt. Jag red Appe och han var så galet pigg alltså. Men klagar verkligen inte - det är roligt att han börjat bli piggare. Och pigg var han även när vi red ut i både måndags och tisdags, sötisen <3

Igår red jag 2 st hopplektionen. Först, i min hoppgrupp, red jag Cornelia och det var verkligen galet roligt. Vi hoppade barbacka (utan sadel) samt på slutet även utan tyglar. Det var första gången jag hoppade utan tyglar faktiskt men det gick super bra. Det var 3 studs, ett galoppsprång till ett räcke och sen ett galoppsprång till ytligare en 3 studs. Det var även sista gången för terminen i den gruppen vilket var synd. Kommer sakna alla så mycket!

Sen, kl 21-22, red jag ett till hoppass fast på Marcus (storhäst). Hoppade han förra veckan också och då gick det också superbra men det kändes bättre denna gång eftersom att jag hittat lite mer knappar liksom. Är ju inte så van att hoppa eller ens rida storhäst men jag tycker att det gick väldigt bra och att vi fick till fina språng. Vi hoppade kombinationer och lite linjer.

Marcus & Cornelia samt en video på Cornelia från gårdagens träning <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej!! Adda nvh_hastvlogg på snapchat för att följa med mig idag när jag bland annat ska sköta Appe och rida lektion <3

Likes

Comments

Hej! Idag har jag varit i stallet sen kl 07:30 och haft stalltjänst. Har gjort allt som vi brukar göra dvs mocka, fodra, sopa osv. Men idag så grävde vi även i bäddarna och gjorde de tunnare. Självklart jobbigt men det är så värt det. Om lite mer än en timme så ska jag rida lektion på en häst som heter Gravve som jag aldrig ridit förut. Vi har hoppning så det blir roligt. Han är dessutom storhäst :)

Imorgon (måndag) så ska jag åka till stallet runt lunch med Filippa och sedan rida ut med henne och Alba & våra fantastiska skötponnyer vilket ska bli super mysigt. Sen på kvällen så har jag även lektion - den sista i måndags gruppen för denna terminen :( Imorgon så ska jag faktiskt även vlogga hos nvh_hastvlogg på snapchat som jag har vloggat hos innan så adda de för att följa med min dag imorgon.

tisdag så sköter jag även då Appe så ska troligtvis rids ut i det förhoppningsvis fina vädret. Enligt väder prognosen ska det vara fint väder på måndag och tisdag (eller hela veckan i princip) så hoppas att det blir så. På kvällen ska jag även rida två lektioner, en i min vanliga grupp och en i min syrras och mammas grupp. Så det blir kul, men tråkigt att det är sista lektionen på Smedstad för terminen. Ska även ta med alla mina grejer hem från stallet som jag ska ha med mig på ridlägret. På tisdag ska jag också vlogga på en snapchat men denna gång hos equisnapvlogs , så adda de för att se min tisdag också :)

onsdag ska jag vara med kompisar. Ska gå på bio med Filippa, Alba och Clara och sen ska vi 4 sova över vilket blir mysigt <3

Sen på torsdagen har jag inga planer men på fredagen är det midsommar så helgen ska spenderas med familjen och våra kompisar.

Vi hörs!! <3

2 nya ponnyer i stallet <3

Likes

Comments

Ca 16 idag får jag sommarlov. Galet sent då alla andra får typ kl 10. Men aja. Hörs sen :)

Likes

Comments

Har inte bloggat så mycket på senaste men det beror på att jag inte haft tid eller ork. Min födelsedag i måndags var i alla fall superbra och är jättetacksam över allt jag fick. Hade även teori lektion på måndagen där jag visiterade Appe. Red även ut honom efter skolan <3 Igår var det hoppträning på schemat. På två hästar faktiskt eftersom att jag red istället för mamma också. Först, i min vanliga grupp, hade jag Cornelia och vi skulle jobba med rytm främst på serier som bestod av trestuds med ett galoppsprång till en oxer. Och sen skulle man rida en båge till ett räcke. Superbra övning och på slutet blev även hindren lite högre så jag är superstolt över både Cornelia och mig. Nästa häst var ut Marcus. Stoooooorhäst. Typ andra gången i hela mitt liv som jag hoppar storhäst - haha. Men det gick i alla fall superbra när jag hittade knapparna på honom. Vi gjorde samma övning och likadant där så hoppade vi lite högre på slutet. 2 väldigt bra träningar helt enkelt.

Så, idag är det då onsdag och sista dagen i skolan innan skolavslutningen imorgon. Dock så är vår skolavslutning väldigt lång - typ längre än en vanlig skoldag. Men det ska ändå bli skönt med sommarlov sen efter och efter skolavslutningen ska jag sova över med några kompisar vilket ska bli supermysigt <3 Hörs!

2 bilder och en video på Cornelia <3

Och en bild på Marcus <3 Video på Marcus finns på min instagram @virastjarnberg :)

Likes

Comments

Hej!! Vaknade ca halv 10 imorse och åkte ner till stan med pappa och Alice samt Selma för att kolla på mamma och hennes kompisar så sprang en stafett på halv maratonet idag i Linköping. De tog dessutom hem vinst!! Grattis <3

Sen så åt vi även lunch på Subway och så köpte jag ett nytt mobilskal :) Senare ikväll väntas gäster. En av de är Fanny som även ska sova över här vilket jag ser fram emot supermycket. Sen imorgon så ska vi till Pinchos för att fira mig lite i förskott och sen på måndag fyller jag år <3 Hörs!!

Igår tog jag och prinsen en skritt-uteritt vilket var super mysigt <3

Likes

Comments

Hej på er finisar! Inte bloggat på ett tag nu men har helt ärligt inte haft något att blogga om. Nu så har jag i alla fall slutat skolan och ska cykla till stallet med Clara. Idag vloggar jag hos @nvh_hastvlogg på snap så adda de ifall ni vill se min dag. Denna helgen kommer bli superbra tror jag. Imorgon tror jag att jag ska vara med någon kompis och på söndag kanske jag ska till stallet och sköta prinsen. På söndag ska vi dessutom få lite släkt hem t oss eftersom att jag fyller år på måndag. 14 år. Så det blir skoj.

Vi hörs senare! Kram

Likes

Comments

Hej kära ni. Inte blivit så bra upd här de senaste dagarna men har bara velat njuta av ledigheten. Dessutom har min telefon gott sönder (igen.....) så har inte kunnat blogga från den utan varit beroende av datorn för att blogga. I söndags sov jag i alla fall över med Alba vilket var super mysigt. Vi badade, åt god mat och bara hade allmänt roligt. Och sedan igår så träffade vi Klara och år lunch. Sedan åkte vi till stallet och jag gjorde en extremt smutsig Appe ren samt red ett hoppass på Cat. Vi hoppade ett trestuds och sedan ett galoppsprång till ett till hinder och sedan på båge till ett räcke. Riktigt bra träning och Cat skötte sig utmärkt.

I morse så åkte vi till stallet eftersom att det var dags för tävling. Eller inte riktigt tävling, utan snarare en pay and jump. dvs att de som är felfria får en rosett. Jag fick Cornelia på 70 cm vilket kändes bra. Startade väldigt sent idag eftersom att 70 var näst sista klassen. DET GICK SÅ GALET BRA. Alltså, i början när jag red henne förra terminen var hon jätte osäker mot hinder och trodde bokstavligt talat att de skulle äta upp henne. Många träningar och många kämpiga ögonblick senare står vi här med en rosett i handen och har hoppat en hel bana felfritt på 70 cm dvs LD för henne om det skulle vara en riktig tävling eftersom att hon är c-ponny. Är så galet stolt över henne och hoppas verkligen får fortsätta träna samt tävla henne.

En video från rundan ligger uppe på min Youtube kanal och ni hittar videon via denna länk: https://youtu.be/neTcDZ4R6qM

Fler bilder kommer sedan när jag fått de, för idag var nämligen grymmaste Vilma Samulesson och fotade <3333

Den första bilden är från gårdagens hoppträning på Cat tagen av Klara och den andra bilden är från idag på mig och Cornelia tagen av mammi<33

Likes

Comments

Hej! Imorgon är det ny vecka, vecka 23, och detta är mina planer för den veckan:

Måndag: Imorgon så har jag inga planer förutom att jag ska till stallet och fixa eftersom att jag ska vara med på en liten tävling på tisdag som ridskolan anordnar. Man skulle kunna kalla det för en Pay and Jump. Och sedan ska jag även sova över med Klara vilket ska bli myyyyys <3 Är även ledig från skolan.

Tisdag: Tävling! Har ännu inte fått reda på vem jag ska ha men har önskat Appe, som alltid ;) Som ni kanske förstod så är jag ledig från skolan även då.

Onsdag: Skola. Utöver det inga planer.

Torsdag: Samma som alltid - dvs samma som på onsdagen. Ungefär i alla fall.

Fredag: Ska till stallet för att sköta Appe. Längtar <3

Lördag: Inga planer. Ska nog bara ta det lugnt och sola (om det ens är soligt...)

Söndag: Kanske lik lördagen, vad jag kan tänka på nu.


Hoppas att eran vecka 23 blir superbra!! Kanske lite luddigt inlägg men har ju ännu inte planerat allt som ska göras.

Likes

Comments

Superbra tävlingsdag idag. Vaknade tidigt och åkte till stallet. Lastade nästan direkt när vi kom dit och rullade mot Norrköping och Hageby där tävlingen var. Gick banan, promenerade med Curry, kollade på när Filippa tävlade honom och sedan var det min tur att hoppa fram. Han var superfin och jag hade en bra känsla in på banan och även på banan men tyvärr ett skit pet på hinder nr 2. Men helt mitt fel. Skulle låtit honom hoppa av ett språng tidigare än att lägga in dedär extra galoppsprånget som gör att vi kommer nära och river. Men aja. Kom på en femte plats vilket jag är nöjd med. 3 placerade dvs ingen placering för mig men är i alla fall stolt över min, Currys och alla andra i gruppens prestation.

Såg denna dag som en bra möjlighet att lära sig. Första gången vi kommer ut på en riktig tävling så bra att få lite rutin. Nu är vi redo för kommande tävlingar!

Likes

Comments

Instagram@virastjarnberg

Instagram@virastjarnberg