Eftersom denna resa tar slut nu så tackar vi er fina läsare för att ni ha följt med oss på vår Malta resa.

Vi avslutar med massor av random bilder.

Tack för oss!


Easter sunday lunch på Westin

vid fine dining restaurangen Quadros

Eftsom Quadros restaurangen finns i ett annat hus än hotellet där vi byter om fick vi korsa hotellområdet på väg till köket

mathissen och kamerorna i köket för kommunikationen med servitörerna vid Quadros

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

I onsdags hade vi sista praktikdagen och som tack fick vi åka och äta till fine dining restaurangen Quadro, vi bokade bord till Fredagen. På Torsdag och Fredag gjorde vi inget speciellt på dagen eftersom vädret var dåligt. Igår var vi och åt 3 rätters middagen till Quadro som var supergott och superbra service! På kvällen tog vi farväl av våra kollegor.



Idag Lördag var planen att åka till Paradise bay men eftersom det var mycket trafik och bussarna var sena så orkade vi inte vänta längre efter en timmes väntan. Istället gick vi till en strand här i närheten och passade på att simma i havet, för det är ju ett måste när man är till södern😎

Nu har vi packat ihop våra grejjor och är redo att åka hem. Flyget går imorgon på förmiddagen och vi har en mellanlandning i stockholm innan vi är hemma.


Quadro-kockarna​

Likes

Comments

Godmorgon!

Nu har vi bara två praktikdagar kvar på Westin och på söndag bär det av hemåt. Denna vecka är vi på Westins finedining restaurang Quadro. Igår var första dagen där och vi stortrivdes! Vi fick se många nya tekniker, både inom kommunikation och matlagning. Vi fick till och med ha ansvaret över amuse-bouche, som är en mindre aptitretare som ofta serveras på mer exklusiva restauranger innan den verkliga förrätten kommer in på bordet.


Här är portionen vi hade ansvar över.



De har mikrofoner och kameror i köket för kommunikation med serveringen eftersom matsalen ligger på övrevåningen. Rätterna skickas upp i mathissar för atr få det att gå snabbare och så ingen behöver springa upp och ner i trapporna.


De lägger kupor på maträtterna så de hålls varma under hissfärden.


Octopussalad som vi fick lägga upp.


Halvfärdiga deserter, båda saknar glass😋


Det finns inget personalrum så vi fick sitta ute och äta middag, mysigt! Vi fick laga vår egen pizza, vi passade på att göra något annorlunda så vi satte choklad på, det var faktiskt gott😀.


Nu ligger vi och solar för vi börjar först klockan 15 och slutar ca 23:30 när vi är på Quadro.

Likes

Comments

Griskind är en styckningsdel som har blivit populärare på senaste tiden. Den är väldigt saftig, smakrik och mör men kräver lite längre tillagningstid. Priset är runt 7€/kg.



Här är ett recept på Brässerad griskind i örter och vin.

INGREDIENSER

  • 600 g griskinder (ca 2-3 per person)
  • 2 msk olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 4 vitlöksklyftor
  • ½ flaska rödvin
  • 5 dl vatten
  • 10 lagerblad
  • 6 kvistar timjan
  • 25 g blötlagd torkad svamp
  • 3 morötter
  • 2 lökar
  • 2 kvistar blekselleri
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk malen svartpeppar

TILLAGNING

  1. Putsa köttet och bryn i olja i en stekgryta.
  2. Tillsätt tomatpuré, vitlök och svartpeppar. Låt steka i ca 2 minuter.
  3. Häll på rödvinet och vatten och låt sjuda i 10 minuter.
  4. Tillsätt svampen och timjan och fortsätt sjuda i ca 1 timme under lock.
  5. Tillsätt till sist grönsakerna och sjud i 30 minuter under lock tills köttet är mört.
  6. Smaka av med salt och peppar. Servera rätten med t.ex. potatismos eller annan puré.

​Receptet taget från lecreuset.se

Likes

Comments

Glad påsk på er alla!

Igår jobbade vi som vanligt 8:30-17:00 och i slutet av dagen kom vår chef och sade att vi får ta lite påskledigt på lördag (idag)😊. Efter jobbet gick vi och handlade sedan åkte vi hem och gjorde oss redo för att åka och äta till Waterbiscuit. Det är en fine dining restaurang vid George's bay i St Julian's som en kollega tipsade oss om. Vi åt en supergod 3-rätters middag. Det var fantastisk mat och service, pesonalen var verkligen kunniga. För 3 rätter, ett vinglas och vatten blev det endast 36€, verkligen billigt! Tips!!


Rökt cheese royal, karamelliserad lök mousse, sesam och rökt paprika crumble

Bräserad griskind, svart vitlökspuré och krämig jordärtskocka.

Chokladmousse, kunquat pannacotta och macadamianötter.

Nöt och mjölkchoklad bar med karamelliserade popcorn, pärongelé och saltkaramell nötter.

Trevligt med öppet kök😊.


Idag vaknade vi tidigt, tog en morgonlänk runt området och solade sedan resten av dagen😎.


Härligt med morgonlänk längs med kusten.

Lunch a'la Jenny och Fanny: svampsoppa med bruchetta.

Lyxmiddag hemma idag: traditionellt och finländskt, päärona, köte å pickaveeton!

Likes

Comments

Idag har vi varit lediga, vi vaknade redan 8:30 och kollade på vädret och bestämde oss att åka in till Valletta och shoppa. Väl framme i huvudstaden gick vi i några butiker men tappade ganska snabbt shoppinglusten och bestämde oss för att gå runt och fota istället. Vi avslutade med en glass vid bästa Amorino. Sedan tog vi bussen till St Julian's för att äta pizza på Bianco's, vi tog en pizza med parmaskinka, parmesanost, kösbärstomater och rucola, den var underbar! Vi fortsatte bussresan hem och gick genast till poolen för att sola. Vädret har varit jättebra hela dagen, inte ett ända moln.

Nu på kvällskvisten har vi tvättat en tvättmaskin, lagat mat och nu sitter vi på restaurangen som finns där vi bor.

Gör er redo för ännu en bildbomb!😎 Vår dag i bilder⬇️

Likes

Comments

Här kommer bilder på en del av det som vi lagar på Westin😋.


Likes

Comments

Om någon av er är påväg till Malta så rekommenderar vi verkligen restaurangen Bianco's som ligger i St Julian's. Vi har redan varit dit och ätit flera gånger. Personalen är väldigt trevlig och glad och servicen är också på topp, maten är underbar! Som pricken över i:et så är det även väldigt bra priser på maten. Gångerna vi har varit dit har vi också fått maten väldigt fort.

Tryffelburgare för endast ~13€

Likes

Comments

I söndags hade vi "sunday lunch" på praktikplatsen som innebär att det serverades en trerätters buffe med massor med olika maträtter. det var roligt att uppleva!

I söndas efter jobbet gjorde vi oss klara för att åka ut med våra arbetskollegor. Vi besökte Buggiba och Paceville. Vi var lediga Måndag och Tisdag. I måndas solade vi vid poolen och var och köpte mat till Maltas största matbutik (=inte så stor😅) . Idag har varit till Sliema och shoppat hela dagen. De kommande 5 dagar har vi praktik.

Från "sunday lunch" på The westin dragonara resort

2 arbetskollegor och Fanny

Träffade på andra studerande från England och Libyen

Det är dåligt dessert-utbud här på Malta, de har nästan bara kakbitar. Men här hittade vi åtminstone en chokladfondant (som de värmde i mikron😭) och så beställde vi en glass till så att det skulle bli en fullständigare portion😂

Likes

Comments

livet på Malta just nu: Jobba, WIFI, äta, WIFI, sova

Konferansbeställning på the westin Dragonara resort

supergoda brushettas från tisdagen när vi var till shoppingcentret The point

Hade en liten myr-suprise när vi kom hem till lägenheten från jobbet igår 😟

Likes

Comments