Hej
Jag har haft mycket att göra på senaste tiden.
Allt ifrån. Bada varje dag, från att sitta i en kyrka med svarta kläder på en begravning. Sen kör jag Cross med. Det är jag en liten jävel på haha. Men jag ska komma igång igen nu runt när skolan börjar.
Puss kram
😘

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej förlåt. Att jag inte har bloggat på jävligt länge. Har hänt mycket här. Jah ska börja igen. Bara för att det var så länge sen så tänkte jag att jag laddar upp en video här. Så får ni se lite mer av mig. Puss kram

Likes

Comments

Skiter nu i allt. Ska börja tänka på mitt bästa nu, skolan, familjen och mig nu. Orkar inte mer. Alla klagar hela tiden. Alla kommer till mig om det är nått pallar inte"". Har nu fått veta vart dom falska sätter foten ner. Jag är inte den ni tror. Jag tror inte jag vet, att jag klarar detta!'

Likes

Comments

Fan va kul!! Redan i skolan. Haha** först av alla elever, men de klarar jag med min mobil.

Hoppas på en toppendag. Igår tränade jag på gymmet. Mensvärken har väl inte gått över helt. Men det fixar jag bara trycka i sig tabletter.

HAAAAAADDDDEEEEEEEE
💁

Likes

Comments

Natti natti. Jag har äntligen fixat klart mitt rum "woopp wooppp" AA typ så haha. Jag ska städa och fixa imörrrra så ni får lite bättre bilder då.(kort inlägg) Piss o kräm:-(

Likes

Comments

Stolt tjej!! Gick upp runt 08:30. Städa lite. O fick med lite frukost i magen. Sen tog jag och Angelika på oss träningskläder och var ute och träna runt i Lotorp. Gick runt en mil. Hälsade på min kära farmor och farfar med. Varit ute i runt 3 timmar. Sjukt nöjd. Har nu duschat och myser det sista innan min skatt ska åka hem.❤️

Likes

Comments

Toppen dag!! Vakande vid 11:12 typ. Sen så myste jag med madre. Efter det åkte mammsen och jobba vid 13:10. (va hemma själv) Så ringde jag Angelika som kom vid 15:40 typ. Så kom hon. Har vi två städat och ätit. Tittade lite på film och gjorde fruktsallad till ikväll Så nu har jag tänt ljus och frugan och jag bakar till mammsen kommer hem. Sen intar vi mello.❤️

Likes

Comments

Jag är precis som du men ändå alldeles olik.

Jag känner samma känslor, upplever samma saker. Bara lite mer. När jag är glad är jag överlycklig. När jag är arg är jag förbannad. När jag är ledsen är jag förtvivlad. När någon sårar mig känns det som om hela världen går under. När jag får en kram blir allt genast bra igen hur illa det än var alldeles nyss.

Ibland tar jag allt personligt. Allting som händer känns riktat mot mig. Och eftersom jag saknar en ventil i min hjärna så måste allting komma ut på annat sätt, oftast genom munnen. Jag kanske låter ilsken. Du kanske tycker att jag överdriver. Men eftersom jag saknar den där ventilen som du har, så blir saker som sker väldigt stora för mig. Jag får ingen chans att sortera upp tankarna och rensa bort det dåliga. Det som inte är realistiskt.

Jag är ingen dålig lyssnare men ibland har jag svårt att koncentrera mig. Droppandet från kranen, en bil som kör förbi, ett par på en bänk; allting som du med hjälp av din ventil kan sålla bort stannar kvar i huvudet hos mig. Jag ser dina läppar röra sig men ibland, jag är ledsen, så klarar jag inte av att höra vad du säger trots att jag verkligen försöker. Jag gör det inte för att nonchalera dig utan för att det finns så mycket annat att lyssna på. Och är vi i ett helt tyst rum så lyssnar jag istället på tystnaden som blandas med tankarna i mitt huvud. För där, där är det aldrig tyst.

Ibland blir du trött på mig för att jag har frågat dig om en sak och sedan nästan genast ställer samma fråga igen.
Nej, jag är inte dum i huvudet, trög eller korkad. Det är bara så att svaret du gett mig försvunnit bland alla andra tankar i mitt huvud. Så då behöver jag fråga igen. Och kanske en gång till för att det ska fastna ordentligt. För att jag ska komma ihåg.

Att ligga i soffan en hel kväll och titta på film fungerar sällan för mig. Efter en stund börjar det krypa i kroppen, jag tappar min koncentration och tittar på allt annat förutom det som händer på tv-skärmen. Då är det min kropp som talar om att jag behöver lite omväxling. Mitt tålamod har tagit slut hur bra jag än tyckte att filmen var. Ge min övertrötta hjärna en paus tio minuter så kan vi fortsätta sen. Min skalle har inte samma förmåga att bearbeta intryck som din och tröttnar fort.

Blir du tokig på mitt eviga fipplande på telefoner, överkastet, kläder och allt annat som jag får mellan fingrarna? Det är bara mitt sätt att göra av med lite energi för att kunna hålla kvar fokus på dig.

Emellanåt känns det kanske som jag inte förstår dig och dina känslor. Men jag förstår så mycket mer än vad jag kan sätta ord på.
För när det är starka känslor i omlopp blir min hjärna styrd av dom och inga ord kan komma över mina läppar. Jag har fullt upp med att hålla ordning på kroppen så att den inte utför oönskade handlingar mot mig själv eller andra.

Slänger jag saker överallt? Kaos är mitt sätt att hålla ordning. Eftersom det är kaos i huvudet på mig jämt så är det då jag känner mig
trygg. Det är då jag känner att jag har kontrollen.

Förvånas du över hur jag kan vara förbannad i ena sekunden och i nästa hur glad som helst? Bli inte det. Mitt humör styrs helt av vilken känsla som får övertaget. Och sådant kan ändras fort. I min hjärna är allt i ständig rörelse. Ibland hinner jag inte med.

Hamnar jag ofta i konflikt med andra? Det är bara för att jag hatar orättvisor och vägrar att se på medan andra människor råkar illa ut.
Att lägga sig i är min specialitet. Jag gör det inte för att vara jobbig utan för att jag saknar den fega spärren som brukar känneteckna människan. Jag saknar ett konsekvenstänk och sätter mig ofta i farliga situationer för att rädda människor jag tycker om eller känner medlidande för.

Du tycker kanske att jag är expert på att skämma ut mig. Du förstår, jag ser inte att vara högljudd, hoppa i vattenpölar eller skratta högt som pinsamt. Jag gör det som faller mig in. Det jag känner för i stunden. Jag har inte tid att fundera på vad andra människor tänker om mig. Det finns så mycket annat som distraherar.

Jag förstår inte instruktioner lika snabbt som du. Ibland kanske någon har förklarat samma sak för mig tio gånger utan att jag fattat ett smack. Sedan kommer någon annan och jag förstår plötsligt på en gång. För mig handlar det nämligen inte om vad du säger utan hur du säger det.

Trött på att jag tappar bort nycklarna varje gång vi ska någonstans för att sedan alltid finna dem i jackfickan när vi kommer hem?
Det är bara att du vänjer dig. Min hjärna är så upptagen av omgivningen att den inte har tid att komma ihåg vart sakerna hamnar. Jag lägger ifrån mig dem utan att tänka på det.

Vi med ADHD/ADD är intensiva. Vi känner mer. Vi hatar mer. Vi sörjer mer. Men vi älskar också mer. För när vi älskar någon så gör vi det inte bara med hjärtat utan med hela kroppen.

När du känner att du inte orkar vara förstående längre – gå ut. Ta en paus. Ta en paus från oss, för vi kan vara nog så påfrestande. Det händer alltid något när vi är med. Vi är i ständig rörelse. Men vi är inte bara intensiva och hyperaktiva. Vi är också både intelligenta och kreativa. Vi har bara ett annat sätt att tänka på, eftersom vi saknar den där ventilen. Vi har för att överleva skapat vårt egna lilla sätt att vara och agera.

Det måste du låta oss få.

Och ger du oss den chansen, chansen att få vara precis den vi är, låter oss få ta tillvara på allt positivt som vårat handikapp medför så kommer du att se hur mycket vi har att ge dig. Du kommer att förstå. Och vara stolt över att just du får följa med på vår resa och upptäcka världen i vårat perspektiv.

Likes

Comments

Idag har tiden gått jäkligt fort?? Gick upp i morse vid 06:23. Ganska chill dag. Kort inlägg.

PUSS & KRAM :-* <33


Likes

Comments