Igjen må vi anbefale en annen musiker vi akkurat har vært på konsert med og er veldig glad i. Han kaller seg Moddi, er fra Senja og er rett og slett skjønn. Første gangen vi så ham på konsert hadde vi aldri hørt musikken hans før, men det tok ikke lang tid før vi skjønte at vi hadde gått glipp av noe. Den stemningen han lager med sangene sine, de viktige temaene han tar opp, for ikke å snakke om de morsomme kommentarene og historiene han stadig kommer med, gjør at en sitter og smiler fra start til slutt. Også er det rett og slett det at han er nydelig da. Med det svære krøllete håret, diverse ullgensere og, i hvert fall før, mangelen av sko og sokker. Han synger både norsk og engelsk og både selvskrevne sanger og sanger han har lånt fra andre artister. Det siste albumet hans er resultatet av et enormt prosjekt hvor han har samlet sensurerte sanger fra hele verden, og bare det er nok til å forstå hvor utrolig denne fyren er. Alle disse sangene, både nye og gamle, lånte og selvskrevne, gir en gåsehud og får en til å lytte nøye. Stemmen hans er nydelig og han er en mester i å bruke dynamikk som virkemiddel. Han spiller og reiser rundt med cellisten Katrine Schiøtt, som også er utrolig flink til å både spille og synge.

​Fotograf: Bjørg Fossli

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

I vår hadde vi og Ravn egentlig kjøpt billetter til denne onsdagen, 12. oktober, til noe som heter Welcome to Nightvale, et hørespill som nå skulle ha et liveshow på Sentrum Scene i Oslo. Men vi to sa med én gang at det var med forbehold om at hvis det viste seg at gutta skulle ha en konsert som var for bra til å gå glipp av samme dag, ville den bli prioritert. Og typisk nok skjedde det. Det skulle være strømløs konsert på Rockefeller, bare gata ovenfor, og det kunne vi ikke gå glipp av, så Ravn solgte våre billetter til et par venner, og dermed hadde vi og han plutselig forskjellige planer i Oslo på samme tid, for én gangs skyld.

Vi fikk med oss ei god venninne fra koret som har vært med én gang før og hatt lyst til å være med flere ganger, men hun har typisk nok måttet jobbe hver gang de har vært i nærheten. Så brakk hun beleilig nok beinet (sorry Tina, men det var jo godt for noe :'D <3) og hadde plutselig masse fri, så da ble det Strømløst gitt! Og i tillegg skulle Nina og kjæresten hennes Birk være med, så dette lovet godt!

På dagen tok vi bussen inn med Tina, som vi pratet høl i huet på om visse musikanter, stakkars, og møtte Nina og Ravn på Peppes litt før tre på ettermiddagen. Så spiste vi oss mette og vel så det, og skravla enda litt mer, før klokka nærma seg halv fem, og vi to begynte å kjenne magneten dra i oss, mot den ubevokta inngangsdøra til Rockefeller. Nå var det på tide å kapre våre plasser først i køen. "Bare tre og en halv time til dørene åpner!"

Vi fikk da dratt dem med oss, og magneten dro stadig sterkere i oss, noe som gjorde at vi stadig gikk litt for fort for stakkars krøpling Tina (<3) og måtte konsentrere oss om å gå saktere. Ikke at hun klaga, hun er alltid i godt humør hun. Snart kom vi til der vi og Ravn skulle skille veier, så da var det å ønske hverandre lykke til og en god kveld. Han gikk ned til Sentrum Scene, og vi resterende fire forsvant opp til Rockefeller. Vel fremme så vi tre damer stå der og tenkte ergerlige at noen hadde kommet før oss, men vi skjønte fort at de jobba der, så da var det bare å stille seg opp. Den ene av de damene kom ganske fort bort til oss og sa "vi åpner nok ikke før åtte", og vi smilte bare skeivt og sa "vi vet", noe som gjorde at hun så litt nøyere på oss og spurte "er dere fans dere?". Det spørsmålet får av en eller annen grunn alltid de som er med oss til å le, så hun ville ha forklaringer, noe hun fikk. Hun gikk, vi ble stående der vi sto, og så gikk hun inn, noe vi ikke tenkte særlig over, men så kom hun ut igjen og bort til oss før hun sa med et lurt smil: "hvis dere vil...". "Hvis vi vil...?". Vi klarte ikke å holde kjeft, hun så så hemmelighetsfull ut, og hun brukte så lang tid på å si det, så vi ble altfor nysgjerrige. Hun fortsatte med "hvis dere vil kan jeg reserve fire plasser på første rad til dere, så slipper dere å stå her og fryse". Vi ble litt målløse hele gjengen, men klarte å få frem noen "seriøst??", "tusen takk!" osv. Nina fikk også fortalt henne at vi trengte faktisk fem, for kjæresten hennes skulle også komme. Hun nikket bekreftende og sa "dere får de fem beste plassene", hvorpå vi bare måtte få presisert "i midten foran?". Våre faste plasser er jo egentlig mer mot høyre, men det gadd vi ikke presisere. Nok en bekreftelse fra henne, flere takksigelser fra oss fire, så forsvant hun inn igjen, og vi sto igjen, nokså vantro, men veldig glade.

Det var jo ingen vits å bli stående der, så vi gikk ned til der vi visste Ravn satt og venta utenfor døra og fortalte ham hva som hadde skjedd, før vi gikk inn på baren rett ved siden av. Der satt vi og fikk varmen i oss igjen, mens vi to ventet mest på at det skulle bli på tide å gå opp igjen, for reservert eller ikke, vi blir stressa av å være et annet sted enn utenfor konsertlokalet når det er såpass kort tid til. Da klokka ble over halv sju klarte vi ikke mer. Havner man for langt bak i køen, må man ofte uansett vente en god stund, og vi ville inne så fort som mulig etter at dørene åpna. Da vi kom opp dit ble vi imidlertid sjokkert over å se at det fortsatt ikke sto noen der. Javel, da kunne vi like godt gå inn på baren rett nedenfor og vente litt til. Vi satt der en halvtime omtrent, så spurte Tina "skal vi gå opp igjen?", og vi spratt opp med et unisont "ja!". Vi blir alltid veldig glade når noen andre sier sånt først. Nå hadde det faktisk kommet noen i køen, om ikke mer enn tre-fire stykker, så da ble vi i hvert fall stående.

Da dørene endelig åpna kom vi inn i et Rockefeller som var så annerledes enn vi har sett det før at vi først ble veldig forvirra. Den store scenen der var nå bak en midlertidig scene som bare sto noen centimeter over gulvet, og stolrader var blitt satt opp helt fram til scenen. På den forreste raden lå fem lapper med ordet "reservert" på dem i store bokstaver. Ikke verst. Og vi så nå at vi hadde virkelig fått de beste plassene, for raden besto av åtte stoler, og vi hadde fått de som sto fra lengst mot høyre og litt forbi midten. Noe mer til høyre, og vi hadde sittet på skrå på sida av scenen. Nei takk. Dette var perfekt. Scenen var forøvrig pynta med de sedvanlige vimplene gutta har med seg over alt, men i tillegg hang det nå rekker med lyspærer rett over scenen. Veldig koselig. Og på Håkons plass sto det jammen meg et piano! Sammen med keyboardet! Kult. Må forresten få nevne at både han og Herman var mye nærmere publikum enn de pleier, noe vi satte meget stor pris på.

Selve konserten var rett og slett nydelig. Det var rolige sanger som dominerte kvelden, selvfølgelig for å passe bedre inn i konseptet, inkludert én sang fra debutalbumet Letters, Letters in the Night. Mange fine soloer, mange sanger vi aldri har hørt live før, og Placebo var med denne gangen og, som håpet. På et eller annet tidspunkt satt Kjetil kledelig nok plutselig bak pianoet, mens Håkon kom fram med saxen. Men så ble det mer livlig! Call Collect kom, og da var festen i gang. De jøgla som alltid, Hogne sang bassen i Can You Hear the Morning Singing, noe som er veldig pent, og da Face of the Moon kom, plutselig tilbake som "siste" sang, reiste folk seg og sang og klappa med. Så kom de tilbake og tok et par ekstranumre, før publikum ble pent bedt om å sette seg ned før neste sang. Logisk nok, siden den brakte tilbake den rolige stemningen. Men det skulle komme én overraskelse til: Gutta ba plutselig publikum om å være stille, så utbrøt Kjetil "jeg hørte rykter om at det skulle være strømløst", før de begynte å spille Whiskey and Wine helt akustisk, Kjetil hadde ikke engang mikrofon. Og som om ikke det var nok spankulerte de like greit ned av scenen mens de spilte og sang, gikk forbi stolradene og ned til merch-bordet der de avsluttet sangen og gikk rett i gang med selging, signering, bildetaking og prating. For noen folk.

Vi fikk oss da noen klemmer og litt prat vi og, men så kom det ei dame og sa "en gutt står utenfor og venter på dere", og vi kom på at Ravn måtte jo ha blitt ferdig på sin greie for en stund sida! Dermed skyndte vi oss å få tak i hadeklemmer og løp ut til ham, nokså lykkelige. Tina hadde måttet løpe idet gutta begynte med Whiskey and Wine, trist nok, men men. Vi får henne nok med flere ganger. Nina og Birk dro nå sin egen vei, mens vi to og Ravn dro hjem til ham for å sove, og på veien utvekslet vi historier fra hver våre opplevelser den kvelden.

Forresten, bestemmer de seg for å gjøre det konseptet igjen, sier ikke vi nei takk for å si det sånn!

Øverst t.v.: Mona og Nina gleder seg

Øverst t.h.: Reservert! 

Nederst: Se på den nydelige scenen!
​Fotograf: Veronica Furset Stavik


Likes

Comments

Yes. Abstinenser stilt og ro i sjela igjen. De siste to ukene før vi kunne stikke "nordover" var vi rett og slett ganske deppa, grunnet alvorlig mangel på VR. Men torsdag kveld kunne vi endelig sette oss på toget og komme oss til Trondheim og Blokkrock. Det tok ti timer, fra ni på kvelden til sju på morra'n. Da vi kom fram var vi mildt sagt trøtte, for sittende soving er ikke vår sterke side, men nå var det bare å komme seg til Nina og få i seg frokost. Dagen gikk slag i slag, med besøk på skolen til Nina for å få se hva ho har jobbet med og en rask tur opp til hybelen hennes igjen før vi kom oss av gårde til Husebyhallen der Blokkrock ble holdt så fort vi kunne.

Der var det, en time før dørene skulle åpne, nesten ingen. Det var heller ikke noe sikkerhet å se, bare en åpen dør og noen frivillige som sto rundt omkring, og de lot oss jaggu slippe inn fordi de syntes synd på oss "der vi sto i kulda". Ikke verst! Vi kasta ikke bort tid, men kom oss rett bort til plassene våre og ble der. Klokka åtte åpna dørene offisielt og vi ga dem den billetten vi hadde mens den andre av oss og Nina fikk akkreditert seg. Må innrømmes at det var veldig, veldig gøy å få en papirbit det sto "media" på rundt halsen. Den bytta vi på utover kvelden.

Det rare er at det var omtrent alt som skjedde da dørene åpna. Nesten ingen kom inn, og de få som gjorde det hadde det i hvert fall ikke travelt med å komme seg noe lenger inn enn baren. Etter noen minutter stilte en fyr seg opp på en platting og spilte og sang kjente sanger, selv om det foreløpig var veldig få der til å høre på ham. Han var flink da. Innen han var ferdig med å spille etter en og en halv time hadde det fortsatt bare kommet nok folk til å fylle opp første rad og omtrent halvparten av benkene. Ja, også baren da. Spenningen i oss hadde steget jevnt den dagen, men nå ble det nesten umulig å vente, særlig da merch-kofferten ble trilla ut i lokalet. Vi hadde lagt veldig merke til at det ikke var noe merch noe sted idet vi kom, noe som var veldig illevarslende, men nå var alt bra! Vi kom til å få møte dem!!! Nå måtte vi konsentrere oss om å holde øye med dørene for å se hvor mange som kom etter hvert. Det begynte å ta seg opp nå nemlig, men et kvarter før showtime var vi fortsatt bare rundt 50 mennesker foran scenen. Så snudde vi ryggen til hallen og konsentrerte oss om scenen. Da lyset ble slukka for å si fra om at nå starta det snudde vi oss igjen for å se på folkemengden en siste gang. Og ble overraska over å se at nå var det plutselig fullt.

Så begynte musikken å spille og vi glemte alt om publikum. Nå kom gutta løpende ut en etter en og vi kjente med full styrke akkurat hvor mye vi hadde savna dem. Konserten var tilsvarende legendarisk, siden dette var første konsert i høst-turnéen var det ikke akkurat mangel på overraskelser! For det første TOK DE PLACEBO! GAH! Og ikke bare det, men VI FIKK BASS-SOLO!! Fare for at vi skada hørselen til de som sto nærmest oss så høyt som vi skreik. De hadde også laget en helt ny versjon av The Builder, hvor Halvard blant annet nå spilte på Kjetils gitar. Noe som rett og slett var meget kledelig. Før konserten begynte hadde vi og Nina kommet fram til at det dessverre var umulig for Kjetil å stå på gjerdet i kveld, det var tross alt minst tre meter mellom det og scenen. Men da vi hadde den samtalen glemte vi en viktig ting vi egentlig har lært så mange ganger: Kjetil skal aldri undervurderes. Under Learning to Fly hoppa han like greit ned fra scenen og klatra opp på gjerdet i en fart som gjorde at vi var helt i sjokk da han sto der oppe rett over oss og ga oss Blikket så det holdt. I tillegg tok de The Burden and His Long Lost friend, som vi ikke har sett siden Prelaten, Morning Singing var blitt gjort til siste sang før ekstranumrene og Face of the Moon til absolutt siste sang, og de hadde lagd lenger slutt på Jericho. Det ENESTE vi reagerte på var at Whiskey and Wine var borte... men hey, får nok sett den igjen! Dessuten hadde de fortsatt utmarsjen, og den er stadig like pen. Selv om Herman av en eller annen grunn ikke fikk på seg tromma og heller løp etter kornetten i siste liten.

Etterpå var vi borte ved merchbordet på et øyeblikk og sto og trippa mens vi venta på at de skulle komme seg ut., til tross for at vi vet veldig godt at det alltid tar litt tid. Da de kom fikk vi endelig tatt oss klemmer og stått og prata med dem en stund, det var veldig lenge sida nå.

Kvelden etter var det Åge Aleksandersen og Sambandet som spilte, og det må sies, det var MYE morsommere enn vi hadde trodd det skulle være! De var 15 stykker på scenen, og alle bidro like mye til det vannvittige live-showet som fikk en helt fylt gymsal (som heller ikke denne gangen ble full før rett før konserten starta) til å gå helt bananas. Skal nok se dem igjen ja, men selvfølgelig aldri på bekostning av Verdens Råeste.

Øverst: Kjetil synger Placebo!
Midten: The builder i ny drakt
Nederst: Utmarsjen

Øverst: Bass-solo!
Midten: Kjetil på full fart mot gjerdet

Nederst: Åge og Sambandet

Alle bilder: Nina Wiggen Skaret

Likes

Comments

Her sitter vi. På toget til Trondheim. På vei til en ny konsert med Verdens Råeste. ENDELIG! I to uker nå har vi blitt stadig mer deppa og rastløse på grunn av abstinenser. Ja, vi vet det høres ille ut, men kan dere klandre oss? Det er over en måned siden siste konsert, og det er nesten en måned for mye.

Og nå som vi har lagt sommersesongen bak oss og går inn i høstsesongen passer det seg å skrive om forskjellene mellom å se dem på festivaler og på Deres egne konserter.

Positivt om festivaler:
1. Man får se flere artister på samme kveld
2. Man oppdager ofte nye band (let's face it, uten konseptet festival hadde vi aldri hørt om Dem engang... oh, the horror!)
3. Festivalene er som regel ute i fine omgivelser og fint sommervær og  -lys
4. Mat inne på området
5. Masse festivalbånd å samle på

Negativt om festivaler:
1. Mye venting for veldig kort konsert
2. Som regel er De det eneste interessante bandet
3. De selger sjelden merch
4. De kommer sjelden ut og snakker med publikum etterpå
5. Folk bruker veldig ofte festivaler kun som en unnskyldning til å bli sanseløst dritings​
6. Hvis vi kan slippe å se eller lukte en Potetbaker'n-kiosk på en stund blir vi veldig takknemlige

Positivt om Deres egne konserter:
1. Man får se Dem med én gang (med mindre de har med oppvarming, men de har jo god smak, så det er ikke så farlig)
2. Man vet at samtlige i rommet er fans av Dem, så alle man møter har man minst én felles interesse med
3. De selger alltid merch
3. De kommer alltid ut og snakker med publikum etterpå
4. Lange, fine konserter
5. Det er alltid veldig mørkt, så De kan lage spektakulære lysshow
6. Ikke én bakt potet i sikte

Negativt om Deres egne konserter:
1. Ingen mat på området
2. Ingen festivalarmbånd

Vi må dessverre si at konklusjonen er klar: Festivaler er gøy, spesielt hvis det er flere artister man liker, men Deres egne konserter er både lenger og bedre og har flere fine bonuser enn festivaler. Men, selvfølgelig, ja takk begge deler!

Det morsomme er at den vi skal på nå er en slags blanding. Gutta har sin helt egne konsertkveld, men den er en del av et arrangement som heter Blokkrock, og andre dagen er det Åge Aleksandersen og Sambandet sin tur. Vi skal forresten på den og. Men la oss gå tilbake til det som teller: VI SKAL PÅ VIOLET ROAD I MORGEN!! Blogginnlegg vil følge så snart som mulig!

Likes

Comments

I går fylte Kjetil Holmstad-Solberg 40 år! Han er den andre av tre som har bursdager 22., og den andre av Gutta til å bli 40 i år. Vi håper han ble feira på en ordentlig måte og at han hadde en helt fantastisk dag! Selv spiste vi selvfølgelig fårikål (yndlingsmaten hans ifølge samlekortene), til tross for at vi strengt tatt er vegetarianere nå. Noen tradisjoner blir bare sittende. Vi tenkte vi skulle feire ham med noen fine bilder fra tidligere konserter! Bildet i midten er fra Sarpsborgsfestivalen 28. august i fjor da vi ga ham kålhode i bursdagsgave av samme grunn som nevnt ovenfor, han virka veldig fornøyd med gaven selv om vi ikke ga ham fårikålkjøtt i tillegg. Resten er fra diverse konserter og tatt av Nina Wiggen Skaret.

Gratulerer masse Kjetil!! <3

Likes

Comments

Dette innlegget skulle egentlig blitt posta forrige uke, men det er hektiske tider akkurat nå, så da blir det to denne uka i stedet. Vi har heller ingen konsert å skrive om, hverken ny eller "gammel", så da er vi nødt til å finne på noe annet. Dermed tenkte vi: "Hvorfor ikke dykke ned i sangen vi elsker over alle andre sanger her i verden?". Dette er ingen analyse på noen måte, vi kunne ikke levert den til noen norsklærer. Vi vil bare fortelle dere hva vi mener om den, hva den betyr for oss og hvorfor.

Jericho. Verdens kuleste låt. Første gang vi hørte den var på vår aller første konsert med dem, alias "Åpenbaringen" som vi har skrevet om før. Da introen, eller "slavekoret" som de kaller det, ble spilt utover Sam Eydes Plass i Arendal, slutta vi å puste, og vi skjønte at dette kom til å bli bra. Og da resten av sangen ga oss frysninger og viste seg å være like rå som introen, lyttet vi intenst for å prøve å få med oss hvert ord og hver minste lille lyd. Det er ikke vanlig for oss å elske en sang så plutselig og så høyt allerede første gang vi hører den. Selv ikke noen andre av Deres sanger har hatt den effekten.

Så er det vel lurt å si litt om hva som gjør den så fantastisk:
Lydbildet er rett og slett rått. Måten de bruker så mange forskjellige instrumenter på, inkludert mandolin, saksofoner og lommekornetter, gjør at vi ville digga sangen uansett hvordan hvordan teksten var, og vi er ekstremt opptatt av tekst.​​ Som jeg alt har sagt er slavekorintroen en stor del av sangen, den er rå, mektig og dyster, og du får et inntrykk av hva du kan forvente deg, og det bare med to enkle, dype messelyder som gjentas og gjentas: "humm humm". Helt til Kjetil begynner å synge. Når han begynner med "Let's go" med den kraftige og klangfulle stemmen, vil man bare adlyde. Vi har ikke tall på hvor mange ganger vi har skullet si "La oss gå", og det har kommet ut ikke bare på engelsk, men i den melodien. 

Teksten i sangen viser et viktig og alvorlig budskap, et budskap som resonnerer bra i oss. Det må innrømmes at vi ikke helt og holdent forstår alle de språklige bildene, men det er ikke nødvendig. For det første får man en forståelse for innholdet ved å ta inn stemningen i sangens helhet, for det andre er det fint å ha noen mysterier å gruble over, og for det tredje er teksten vanvittig kul og original, uansett hva annet du får ut av den. For oss virker det ganske åpenbart at den protesterer mot grådighet og undertrykkelse, men den kan kanskje bety noe helt annet for noen andre. Det er noe av det fine med alle VRs sanger: de er åpne for tolking.

Vi lærte oss Jericho kort tid etter første konsert, men noe som gjorde oss både nysgjerrige, frustrerte og enda mer oppsatt på å kunne den var at hele teksten ikke sto i tekstheftet som fulgte med CD-en. Det siste refrenget er annerledes enn de andre, men teksten til det er ikke å finne noe sted. Dermed måtte vi høre ekstra godt etter for å få med oss hva som ble sagt der, og vi fikk da til det og. På neste konsert, på Rockefeller i Oslo to måneder etter "Åpenbaringen", kunne vi hele. Og på den konserten fikk vi bakoversveis, for der tok de alt til nye høyder, inkludert introen. Detaljer om den kvelden skal dere få en annen gang, for nå holder det å si at det var en så heftig opplevelse at hver gang vi har hørt "slavekoret" etter det har vi hoppa himmelhøyt. Vi gjør det fortsatt, uansett om det er live, Youtube, Spotify eller CD på biltur. Det er for sterke følelser involvert i den lyden til at vi skal kunne la være. Så mye elsker vi den.

Likes

Comments

I dag er siste dagen av guttas turné i Danmark, men selv om det er ubeskrivelig flott at danskene får opp øya, er det ikke særlig gøy å ikke ha penger eller mulighet til å oppleve konsertene selv. Misforstå oss rett, vi har hatt det kjempegøy de siste dagene med vennene våre og skolen og unner danskene og gutta opplevelsen. Men alle konserter en går glipp av er en bortkasta mulighet, det gjør litt vondt. Noe som selvfølgelig er grunnen til at vi dropper så få som mulig og på én måte er relativt fornøyde med at denne turnéen ikke er like lang som den i vår var. Den som kunne dratt på alt! Vi håper selvfølgelig at de har hatt og har det helt fantastisk i Danmark og skaffer masse nye fans, det er ingen tvil om at de snart er like store der nede som her oppe. Tenk at de sprer seg ned nedover i Europa! Sukk. Vi vil til Danmark. Noen som har en jet?

Uansett. Den FØRSTE gangen De hadde konsert i Danmark var vi selvfølgelig hjertelig til stede. Vi måtte jo få med oss den første, og dessuten var det tre måneder siden sist vi så dem og vi hadde ganske sterke abstinenser. Vi og Ravn tok buss fra Oslo til København natta før konserten, hvorpå vi hele veien storkoste oss i baksetet med hatten full av godis. Vi kom fram halv sju på morran, etter en åtte timers reise og fant hotellet vårt, som var den billigste driten vi kunne finne. Det var ikke åpent enda, så mens vi venta lokaliserte vi konsertlokalet. Det var ikke vanskelig, rett ved en veldig fargerik kino så vi et veldig stort skilt hvor det sto "Pumpehuset". Da hotellet endelig åpna la vi oss og sov til tolv. Ikke før hadde vi spist frokost og stelt oss før vi var vi på vei til lokalet igjen for å rekognosere. På veien bort kjøpte vi mat til seinere på dagen, og da vi fant ut at ting allerede hadde begynt å skje bestemte vi oss for å bli der. Det var ikke veldig varmt og det var snø overalt, men vi var godt kledd og koste oss like mye med å være der som alltid. Da Halvard kom i døra og spurte om vi ville komme inn ble det selvfølgelig enda morsommere. Vi fikk se lydprøven og dermed få litt hint om hvordan konserten kom til å bli, det var jo første konsert siden den nye CD-en deres kom ut og dermed et helt nytt repertoar! Ifølge det vi hørte, kom det til å bli bra. Da de var ferdige med lydprøven snakka vi med dem til de, og dermed vi, måtte gå. Vi brukte tida til å gå og kjøpe oss litt mer mat, før vi stilte oss opp i kø for alvor, nå var det bare et par timer til dørene skulle åpne. En time etter så vi plutselig noen kjente fjes på andre sida av gata, vi var tydeligvis ikke de eneste Roadiesene som hadde kommet fra Norge. Der kom nemlig Ingrid og Marit! To andre store fans som vi hadde møtt i Tromsø i oktober! Nå hadde vi flere å vente og å dele konserten med. Da dørene åpna sto vi fem naturlig nok først i køen og da vi kom opp i lokalet var det tydelig at det ikke hasta så veldig med å stille seg opp foran scenen. Dermed ble vi stående/sittende ved veggen og snakke med hverandre og alle andre, det var overraskende mange nordmenn der faktisk. Så begynte folk å samle seg foran scenen, og vi hoppa fram akkurat i tide til å kapre plassene våre.

Konserten var rå. Det var uvant å høre dem snakke på engelsk, og også veldig morsomt. Når det kommer til repertoaret var det kjempekult, med blandingen av de nye sangene og de gamle vi følte det var viktig å beholde. Det eneste vi reagerte sterkt på var at de for aller første gang DROPPA BASSOLOEN! Det var trist. Savner fortsatt den. Men som sagt, det var bare den ene tingen. Resten var herlig.

Etter konserten skaffa vi oss åpenbart eksemplarer av den nye plakaten, og da vi fikk vite at alle plakatene i vårturnéen kom til å ha navnet til hver enkelt by de skulle besøke på seg ble vi nok om mulig enda mer bestemt på å gå på så mange som mulig. Så ble vi der og snakka med alle og ingen til de stengte. Det viste seg at Ingrid og Marit bodde på hotellet rett over gata, så vi ble med dem bort dit og fortsatte samtalen der. Da gutta dro satt vi fortsatt der, så vi skaffa oss hadet-klemmer før de forsvant og snakka med Ingrid og Marit enda en stund til før vi gikk til vårt eget hotell og la oss. Greit med litt søvn før vi skulle ta bussen hjem igjen halv sju neste morgen.

Bildene under er tatt med mobilkamera det ene øyeblikket vi følte for å ta opp mobilen. 

Likes

Comments

Fredag morgen 26. august dro vi med toget hjem til Arendal, før vi samme kveld kjørte med mams til Smaal i Lillesand for å være med på Wedding Jam. Det var akkurat det det høres ut som, det var en kveld med fremførelser av musikk som skulle spilles neste dag, i bryllupet til Tom Espen Pedersen, som forresten spilte med Hogne i både Hangface og Englebarn, to band vi elsker, for flere år siden. Det var en kjempefin kveld/natt. Vi fikk møte masse kule folk og snakke med flere vi kjente fra før av, og vi hadde det utrolig gøy! Det eneste som gjenstår å si om det er: Gratulerer igjen til det nygifte paret!

Samme dag som dette bryllupet fant sted i Lillesand dro vi og mams østover til Elvefestivalen i Drammen. Det skulle bli avslutningen på en heftig festivalsommer, samt feiringen av vår bursdag som hadde vært tre dager før. Som vanlig var vi kronisk tidlig ute, så vi spankulerte litt rundt i Drammen og så på livet. For liv var det. Hele sentrum var stappfullt av mennesker, boder og alt mulig rart. Er mulig det var det som forvirra oss litt, eller kanskje det faktisk var dårlig skilting eller noe, men vi klarte virkelig ikke å finne inngangen til festivalområdet. Til slutt ga vi opp og bestemte oss for å spise middag i stedet, det var jo lenge til det skulle starte. Så vi fant en søt, liten engelsk pub som het Dickens og spiste oss mer enn mette nok der før vi gikk tilbake i bilen og tok på litt mer klær, for vi skulle tross alt bli ute til litt utover natta. Snart åpna innslippet, men vi hadde fortsatt ikke helt funnet ut hvor. Vi var plutselig på helt feil side og måtte gå rundt igjen, så fant vi ut at inngangen var rett ved der vi hadde spist! Velvel, vi fant det i hvert fall. Nå var klokka seks, altså åpningstid, og vi viste billetter og kom oss inn. Der inne var det foreløpig omtrent ingen folk og ingenting som skjedde, til tross for at Marit Larsen skulle spille om ikke lenge, så vi satte oss ned på en av benkene som sto midt på plassen der. Etter hvert nærmet imidlertid konserten seg og folk begynte å trekke mot scenen. Skulle vi få en bra plass måtte vi nesten bevege oss vi også. Da vi kom bort sto merkelig nok ingen helt fremme ved scenen, så vi tok plassene midt foran og så etter tegn på at gutta var på området, og jammen fikk jeg øye på banneret som lå i en krøll helt bak på scenen. Det var nok til å bli gira.

Snart kom Marit Larsen på scenen, med like fin stemme som vanlig, sammen med bandet sitt. Det var en bra konsert, men vi ble etter hvert mer opptatt av det som foregikk på siden av scenen der VRs crew med Alex i spissen nå gikk frem og tilbake mens de ordna og styrte. Ting var i ferd med å gjøres klart for høydepunktet. Vi hadde ett problem, nemlig at Kristian Kristensen skulle begynne å spille rett etter Marit Larsen, men han skulle være på scenen på andre siden av konsertplassen. Mange av VRs fans vet nok hvem det er, ettersom han var oppvarming for dem på nesten alle konsertene i vårturneen i år. Derfor føler vi en slags lojalitet mot ham, samtidig som vi selvfølgelig liker musikken hans veldig godt, så vi ville gjerne se ham, men vi turte ikke gå fra plassene våre foran denne scenen. Derfor ble det til at vi byttet på med å gå bort og se litt på ham. Jaja, vi hørte ham da i hvert fall. Og, mens han sang seg ferdig på den scenen var nå Alex og gjengen i full gang med å rigge scenen klar for gutta. Alex ble ikke akkurat overraska over å se oss der, naturlig nok, men smilte og hilste, og vi ble bare stående og se på det som foregikk der oppe og snakke med et par felles fans mens det nærma seg showtime. Plutselig så vi gutta komme opp trappa til bak scenen, og Kjetil tok en titt ut på publikumet som ventet tålmodig. Vi ble stadig mer gira, men også stadig mer frustrert, for Ravn hadde gått seg litt bort og fant ikke frem til inngangen, og nå var det like før ting skjedde her. Så, idet de første tonene kom ut fra anlegget, kom Ravn gjennom mengden og frem til oss, som om han skulle ha planlagt det! Konserten var flott, med masse sprell og fanteri som vanlig, men dessverre ble den noe amputert på grunn av at festivalen hadde gitt ganske begrenset tidsrom til alle artistene, så flere sanger ble kuttet, og verst var det at Whiskey and Wine ikke ble spilt, noe som gjorde at Herman gikk rundt med tamburin i stedet for den vanlige tromma på den vanlige utmarsjen. Og igjen prøvde Herman å kaste trommestikker, og igjen bomma han, men Hogne klarte å treffe rett på oss med et plekter! Oh yes!

Og så var de plutselig ferdige, og vi kjente altfor godt at det var altfor lenge til neste gang. Alex dukka plutselig opp ute på plassen, så vi fikk oss en liten prat med ham. Han kunne fortelle oss at september var viet til Danmark-konserter, noe vi da tullet med at vi nesten måtte, men som vi i etterkant har innsett at vi ikke har råd eller tid til. Så, det blir lang ventetid på oss. Han måtte hjelpe til med nedrigg, og tørste som vi var alle sammen gikk vi for å skaffe oss litt vann før vi sjekket ut neste band på den andre siden og snakket med flere felles Roadier på vei tilbake for å se Aurora. Hun var utrolig bra live, og opplevelsen ble bare litt ødelagt av de fulle folka som sto rundt og han høye fyren rett foran oss, ettersom vi ikke rakk å komme helt fram. Spesielt Running with the Wolves var magisk. Vi måtte se litt på Dagny til slutt også, for vi hadde sett henne én gang før og likt det ganske godt, men for det første var vi en ganske sliten gjeng, for det andre måtte Ravn rekke en buss, og for det tredje kunne ikke Dagny måle seg med hverken Aurora eller VR. Så etter andre/tredje sang ble det heller å komme seg hjemover for denne gang.

F.V.: Marit Larsen, Kristian Kristiansen, Aurora, Dagny
Alle bildene er tatt med vårt elendige mobilkamera ettersom mams ikke hadde lov til å ta med kameraet inn.

Vi har dessverre ingen bilder fra guttas konsert, der ble det for viktig å få med seg alt som skjedde.

Likes

Comments

Når De skal spille på en festival en kort fergetur unna oss, er det ikke snakk om å la vær å dra. Penger eller ikke. I tillegg til Dem skulle jo også bandet til fetteren vår spille, så dette gleda vi oss til! Vi gleda oss ikke til fergeturen da. Ferge er fælt. En rekker jo knapt å gå om bord før en er sjøsjuk. Men vi kom oss da noenlunde okei fram til Moss og begynte straks å lete etter festivalen. Det ble veldig mye lettere enn vi trodde det skulle være, for de fine folka hadde vært greie nok til å merke veien (bokstavelig talt) med logoen til festivalen og en pil som pekte riktig vei. Dette merket pryda fortauet ved hver sving, som brødsmuler! Sånn fant vi det veldig lett og sosa rundt inne på festivalen mens vi venta. Så snart Ravn kom og de begynte å gjøre klar scenen stilte vi oss opp på plassene våre og fulgte med, like fascinerte som alltid. Med en time igjen før konsert måtte vi kapitulere og kjøpe oss (for endte gang denne sommeren) en bakt potet hver for å slippe å akkompagnere gutta med våre sultne mager. Vi tok dem selvfølgelig med tilbake til scenen da, det begynte jo å komme folk. Mens vi sto der begynte regnet å sile ned og vi skjønte at gjerdet vi sto og lente oss på var plassert akkurat sånn at vannet som rant ned fra taket på scenen traff oss midt i fleisen. Bra vi hadde regnjakker, for nå dusja vi.

Regnet var selvfølgelig helt glemt idet de kom på scenen. Også denne gangen greide de å overraske oss, Kjetil og Hogne tok bassoloen!!! Den versjonen som vi bare har sett et par ganger før! I tillegg mista Herman korpstromma si under Whiskey and Wine, noe han løste med et smil og bøy i knærne mens han prøvde å rekke opp til mikrofonen og ned til tromma på en gang. Vi storkoste oss åpenbart nok gjennom hele konserten, og regnet som sammen med fossefallet nå hadde greid å gjøre oss klissvåte til tross for regnjakka var bare enda et element som gjorde opplevelsen herlig.

Så snart de forsvant hoppa vi fram til gjerdet foran scenen hvor vår fetters band, Norsk Råkk, skulle spille. De sto der og gjorde seg klare og fetteren vår Axel sa at han regna med å se oss der. Mulig vi er litt forutsigbare. De var like gode som forrige gang vi så dem, med Axel som hoppa ned fra scenen, løp rundt blant publikum og bokstavelig talt dro dem med seg med mikrofonledningen. Ingen tvil om at folk elska det.

Etter det var det ikke så mye annet for oss å gjøre enn å komme seg hjem, våte og kalde som vi var. Gleder oss til lørdag og Elvefestivalen i Drammen.

En ting til! Halvard hadde jo bursdag 22.08 som var i går/overigår!!! (gjelder det når en ikke har lagt seg enda?) 
Vi håper han hadde en fantastisk dag hele dagen verdig den flotte personen han er! :D Gratulerer masse med dagen Halvard, du er rå!!

I dag har forresten VI bursdag, noe vi sier bare fordi vi hadde veldig lyst til å si det.

Det ble nok ingen bilder fra konserten i Moss siden vi verken hadde med mamma eller Nina, men legger ved et flott bilde av Halvard i aksjon og en video fra Merdø i fjor hvor han leker med torsken vi ga ham i bursdagsgave for å feire ham! <3 

Begge deler av Nina Wiggen Skaret

Likes

Comments

Forrige lørdag skulle vi på Trang Fødsel-konsert i Horten. Det passet perfekt med tanke på at vi måtte komme oss til hybelen rundt da uansett, så planen var at mamma skulle kjøre oss og bagasjen vår dit og bli med på konserten, så skulle hun overnatte hos oss og kjøre hjem igjen på søndagen. Vi hadde kjøpt billetter og gledet oss. Mandagen samme uke dro vi tre med hunden vår Luna til Rauland, både for å være litt med mormor og for å tvinge oss selv til å slappe av noen dager. Det hadde vært en hektisk sommer med lite stillesitting, og ingen av oss ville starte et nytt skoleår helt utslitt. Vi skulle egentlig dra hjemom på torsdagen og bli der til lørdagen, men da torsdagen kom bestemte vi oss heller for å bli i Rauland til lørdagen og dra direkte derfra. Det vi glemte å tenke på var at hovedgrunnen til at vi skulle hjemom var å sette fra oss Luna. Nå ble hun et lite problem. Fredag formiddag la vi dermed ut status på Facebook der vi spurte om noen i Horten kunne tenke seg å passe henne mens vi var på konsert, men vi visste jo fortsatt ikke hvordan det skulle løses etterpå. Vi kunne ikke ha henne på hybelen, for der er det ikke lov med dyr, og vi er ikke så grusomme at vi lar henne være alene i bilen en hel natt. Mens vi satt hos mormor samme dag fikk vi en kommentar som uttrykte overraskelse over at vi ikke skulle være i Mandal den lørdagen. Det skulle nemlig Violet Road. Og det hadde vi visst hele sommeren, vi hadde bare bestemt oss for å prioritere annerledes denne ene gangen. Den kommentaren gjorde det vanskelig, for det var ikke første gang noen hadde sagt det til oss den sommeren. I tillegg hadde vi nylig funnet ut at Susie & the Spuds skulle spille på samme dag som dem på den festivalen, og Nina hadde bestemt seg for å dra dit med faren sin, også var det dette med Luna. Til slutt ble det åpenbart for alle tre at det ikke egentlig var et valg. Vi skulle på Skalldyrfestivalen i Mandal.

Den kvelden vendte vi dermed nesa hjemover mot Arendal. Neste morgen måtte vi i all hast finne ut hvordan vi skulle løse bandskjorte-problemet. De forrige gangene vi hadde vært på festival med både S&S og VR hadde vi hatt begge oppå hverandre, tettsittende underst og løs øverst, og så tatt av eller på utifra hvem som spilte. Det ble litt vanskelig denne gangen, for alle t-skjortene var pakka i sekker og kofferter, og vi gadd ikke lete gjennom alt, så vi tok de første S&S-skjortene vi fant, også tok vi bare VR-genserne utenpå. VR skulle tross alt spille litt seint, så vi regnet med at det kom til å bli kjølig nok til å lukke genseren etter hvert. Potetene skulle spille to konserter den dagen, og siden den første var ganske tidlig var det så vidt vi rakk den etter å ha plundra litt med parkering og lokalisering av scenen. Morsomt nok spilte de nemlig inne på et kjøpesenter utenfor selve festivalområdet. De ble litt overraska over å se oss, forståelig nok. Den konserten var spesiell. Scenen sto rett ved en rulletrapp, og det var en stor åpning opp til andre etasje. Der oppe var det i tillegg en kafe eller restaurant helt frem til gelenderet, så gjestene der og flere andre kunder ble sittende/stående og lytte, mens mange andre gikk forbi med vekselvis nysgjerrige og skeptiske blikk. Koselig var det uansett, både før, under og etter konserten. Etterpå kom vi oss bort til selve festivalområdet for å rekognosere og finne oss litt mat. Det andre punktet viste seg å bli litt vanskelig for oss to, ettersom det "merkelig" nok omtrent bare var skalldyr å få der. Men, vi fant da til slutt noe spiselig. Så var det snart tid for andre potetkonsert. Til vår forskrekkelse fant vi etter hvert ut at den konserten var delt i to deler, og andre del slutta så seint at plassene våre på VR-konserten sto i fare for å bli tatt. I pausen løp vi dermed bort til storscenen for å se hvordan vi lå an, men da var ennå ikke Jørn Hoel ferdig, så etter å ha stått og diskutert hva vi burde gjøre, løp vi og Nina tilbake til den andre scenen der potetene hadde begynt igjen, så så vi resten av konserten, noe vi er veldig glade for at vi gjorde, mens mamma og faren til Nina så resten av Jørn Hoel-konserten og sikra plasser foran til oss samtidig. Vi kom snart nok bort til dem igjen og fikk de plassene vi ville ha, så var det bare å vente.

Ventetiden viste seg å bli lang. Etter en stund merka vi at scenearbeiderne var tydelig stressa, og det viste seg at noe var veldig galt med trommesettet eller noen kabler eller hva det nå var. Jo mer forsinka konserten ble, jo mer stressa ble vi, men ikke fordi vi var utålmodige. Vi er vant til å vente. Nei, vi ble stressa fordi gutta og scenearbeiderne var stressa, og fordi publikum ble stadig mer utålmodig. Noen begynte å kjefte, vi forsikret alle om at det ikke var guttas feil og at dette aldri hadde skjedd før på noen konsert vi hadde vært på, og det gjorde dem litt mildere stemt. Likevel ble stemningen mer og mer anspent, og vi syntes mer og mer synd på gutta. De hadde jo vært klare siden de egentlig skulle vært på. Til slutt måtte Herman selv komme på scenen og prøve å finne ut av ting, og han og scenearbeiderne deres gestikulerte veldig på et tidspunkt, så vi ble veldig redde for at det skulle bli avlyst. Da ei dame så kom gående ut på scenen med et anstrengt ansiktsuttrykk, var vi helt sikre på at nå var det over. Heldigvis sa hun bare akkurat det vi hadde tenkt: "Vi beklager forsinkelsen, men det er tekniske problemer. Bandet står bak her og er hyperklare, det er vi som ikke er klare". Da roet det seg litt blant de utålmodige. Idet vi merka at håndklærne og vannet ble tatt ut, lysene ble testa en siste gang, alle fjerna seg fra scenen og alt ble stille, føltes det som vi endelig kunne puste igjen. Vi var så utrolig letta. Mest for deres skyld, men selvfølgelig også for vår. Vi hadde tross alt droppa Trang Fødsel for dette. Konserten var en av de beste vi noen gang har vært på, av mange grunner. Den største åpenbarte seg helt til slutt, da Halvard plutselig sa at de ville ha med seg vennene sine fra Suse & the Spuds til å synge deres siste sang, Whiskey and Wine! Vi hadde sett dem stå ved siden av scenen, men vi trodde det var for å se bedre. Nå trådte de ut på scenen og spredte seg rundt til forskjellige mikrofoner, og vi døde. Spesielt siden Bjørnar i S&S delte mikrofon med Hogne, noe som fikk oss til å se for oss Hangface, et band de to spilte i sammen for noen år siden. Legendarisk. Vi pleier omtrent ikke å klare å se vekk fra Herman under den sangen av åpenbare grunner, og Kjetil når han spiller fløyte må vi alltid følge med på, men denne gangen hadde vi et stort problem med å vite hvor vi skulle se. Vi fikk så vidt med oss at Kjetil sto på ett bein mens han spilte denne gangen. Og vi jubla og vi måpte og vi gråt nesten av lykke der vi sto, og det var så intenst at da alle sammen gikk av scenen falt vi faktisk sammen.

Så ble lykken fort til mild panikk. Fansen til bandet som skulle spille etter VR hadde mast under hele konserten om at deres band skulle komme på, en hadde til og med sagt "Hvis de her spiller én sang til, så skyter jeg". Og jammen hadde han gjort det og. Han hadde en slags lekepistol som han fyrte av, og han traff noen i ansiktet. I tillegg hadde de kasta noe opp på scenen. Tosker. Nå pressa de på bakfra for å stå forrest, noe som gjorde det umulig for oss å komme oss ut, og vi ble så hardt pressa fra så mange kanter på én gang at vi ikke fikk puste. Mamma hadde alt kommet seg ut og visste nok ikke hvor ille det var, så vi var på egen hånd, men så begynte hun som hadde stått ved siden av oss under hele konserten å kjefte på dem som pressa og si "Vi skal andre veien, så hvis dere bare slipper oss forbi kommer dere dere foran". Da flytta de seg litt, men fortsatt måtte vi presse på for å komme noen vei, og den samme dama prøvde å bane vei for oss så godt hun kunne. Dessverre kom vi bort fra Nina og faren hennes i kaoset, men fant henne igjen så snart alle hadde kommet seg trygt ut. Mamma sto litt lenger borte. Dermed var det bare å skille lag mellom de to familiene, så vi tre gikk til parkeringshuset for å hente bilen, noe som ble litt vanskelig da vi så at det var stengt. Til slutt ringte mamma et nummer som sto på en plakat der for å få noen til å komme og låse opp for 500 kroner, en sum vi delte med noen andre som var i samme situasjon som oss. Alt i alt var det en fantastisk dag, og vi kjørte mer enn fornøyde hjemover.

​Video: Nina Wiggen Skaret

Likes

Comments