Denna trötthet tar kol på mig. Vet inte om det beror på mörkret (har aldrig känt av det innan på det här viset) eller om det är sömnbrist.

Just nu är alla förkylda på något sätt. Barnen snorar och hostar. Sambon hostar och jag känner mig allmänt frusen. Men så jag jämt trött också.

Förra helgen var riktigt bra. Fredagen spenderades på stan. Lite klädinköp till barnen och så lånade vi lite böcker på biblioteket. Det var sonens egna idé och det ska man ju nappa på. 😊 På lördagen åkte vi till Astrid Lindgrens Värld. Fick en fin, men kall dag. Två föreställningar med Pippi såg vi. Sen gick jag bananas inne i souvernirshopen. Vi höll ut i 4 timmar innan vi styrde bilen hemåt igen. 🚗 Söndagen började med hockeyträning. Sen kom svärföräldrarna förbi innan det var dags att köra mamma till tåget igen. Helgen gick alldeles för fort.

Så blev det en ny vecka. På tisdagen var jag på Nätverksträff tillsammans med en kollega. En mycket givande dag. Man får så härligt mycket nya idéer. Det var bara att åka hem och börja sätta dem i verket. Men maskineriet går ganska långsamt ibland. 😩

I onsdags kom sambon äntligen hem från sin jobbresa. Men jag vet inte om det gör så stor skillnad. Det är ju ändå jag som är uppe på nätterna osv. Han åkte igen på fredag. Denna gång bar det av till Stockholm med ett gäng kompisar. Alltså en nöjesresa..... Men han var hemma ganska tidigt på lördagen igen.

Det är alltid tufft att vara själv hemma med barnen med allt vad det innebär. I måndags (tror jag det var) gick jag och lade mig kl 9. Somnade halv 10. Skulle behöva göra det varje kväll. Men när man bara har egentid på kvällen är det lätt att tiden drar iväg. Jag har nästan alltid huvudvärk. Men tålamod är inte på topp och förra veckan var jag illamående i flera dagar. Trodde nästan jag var gravid igen, men sen kom mensen och jag kunde släppa den tanken i alla fall.

Veckan som kommer blir lång. Sambon ser i för sig ut att ha en lugn vecka = inga resor. Men jag jobbar 6 dagar. Men det är bara att bita ihop. Och ta en dag i taget.

Inte lätt när man är liten 😂
(Nils Karlsson Pysslings värld)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

När jag lämnade jobbet idag kl 15 så hade jag en sån härlig fredagskänsla. Ännu bättre kändes det när jag kom på att det bara var onsdag ✨

Efter tre tuffa dagar så har jag nu ledigt i fyra. Det ska bli så skönt. Hämtar mamma vid tåget sent imorgon och det sk bli mysigt.

Förra veckans möte gick bra. Det kändes bra i alla fall. Men igår fick jag tyvärr ett tråkigt resultat. Men det är bra att kämpa vidare.

Vår nya säng är helt underbart 🤗 Det är sååå skönt att ha en ordentlig säng. Hög som sjutton är den också. Kommer knappt upp i den 😂

Förra veckan fick jag äntligen tummen ur och köpte vinterskor till barnen och overall till dottern. Så skönt att ha det klart innan snön kommer.

Vinterdäcken har jag fått på också. Sommardäcken var så slitna så det var lika bra att slänga på vinterdäcken redan nu.

Sonen har kommit igång med sin hockeyträning igen. Skönt att han har hittat en fritidsaktivitet. Känns bra att han hör något mer än att bara glor på tvn/plattan. Det tar sin lilla tid dock, men det är det värt.

Så imorgon står det städning på schemat för mig och dottern. Sonen smiter iväg till en kompis. Sen blir det hockeyträning och sen hämtar vi mormor.

Sen får vi se hur helgen blir. En dag tänkte jag vi skulle till höstmarknaden på Astrid Lindgrens Värld. Vi får se hur det blir 😊

Vår nya säng 🤗✨
(fast här saknas lådorna under och huvudgaveln 🙈)

Likes

Comments

Oj oj oj.... Nu har det gått så där lång tid igen sen jag bloggade sist. Vill skriva men finner varken tiden eller orken.

Det rullar väl på här i det stora hela. Men känner mig ganska nere. Min förhoppning om en förändring gick i stöpet. Framtiden ser kanske inte jätteljus ut. Men det är bara att kämpa och ta en dag i taget. Göra det bästa av situationen. Har ett möte på tisdag som jag hoppas mycket på. Håll tummarna för mig ☺️🤞🏻

Denna helg är står det jobb på schemat. Idag hade jag ett kort pass och det var skönt. Fick en feeling och bjöd hem svärföräldrarna på fika. Det var trevligt. Imorgon börjar vi med hockeyträning för sonen och sen blir det jobb för mig på eftermiddagen.

Förra helgen kom jag och sambon äntligen iväg för lite egentid. Vi lämnade barnen hos deras farmor och farfar. Sen stack vi till stora staden. Tog in på hotell, gick på restaurang och på bio. Så skönt att komma iväg och vara bara vi två. Det behövde vi. Innan vi åkte hem så gick vi in på H&M (jag behövde lite underkläder 🙈) och sen frågade sambon om vi skulle gå och testa sängar på IKEA. Meningen var att vi bara skulle prova lite och se vad vi skulle ha för säng egentligen (den vi har idag är alldeles för mjuk). Det slutade med att vi spontanköpte både säng och stomme. Men Gud så skönt det ska bli med en ny säng 🤗🤗 På måndag får vi den hemlevererad.

Vi har blivit med två parkeringar också. Sambon har slitit som ett djur och nu kan vi äntligen parkera båda bilarna på uppfarten istället för att en ska stå på gatan. Det är gött. Tror grannarna uppskattar det också.

Så, det var en lite uppdatering. Hoppas det inte tar lika lång tid innan nästa kommer 🙈🙊

Så pigg är jag efter att ha varit vaken sen 5.30, jobbat, umgåtts med svärföräldrar och sedan nattar två barn varav den en lååångt efter sin ordinarie tid. 😴

Likes

Comments

Först: Tack för de fina kommentarerna på förra inlägget. De värmde. 😊

Som sagt; att orka. Det krävs en hel del energi för att ta sig igenom livet. Ibland har man en hel del och ibland är tankarna tomma.

Mycket energi går just nu åt att vänta faktiskt. Väntar på att få ett besked som skulle förändra mitt liv ganska mycket. Vill inte säga mer just nu. Men ni får gärna hålla tummarna för mig.

Samtidigt behövs det energi att gå till jobbet. Just nu känner jag lite delade känslor angående jobbet. Vet inte riktigt vart jag är, vart de vill ha mig. Ena dagen är det uppåt, andra neråt.

Mycket energi går åt att planera och lösa vardagen. Men ett jobb med oregelbundna tider och en sambo som är resande så är det inte alltid lätt att få ihop vardagen. Det blir ju inte lättare när han knappt vet veckan innan vad han ska göra veckan därpå.

Och så är det barnen. De ska ju ha sin tid också. Och de vill ju gärna ha en pigg och energisk mamma. Idag har jag varit ledig. Men man blir knappast piggare av det tyvärr. Finbesök av Bea fick jag i alla fall. På eftermiddagen var vi ute en kort stund i trädgården innan vi for till Burger King för middag. Fråga mig inte varför egentligen, fick för mig att tiden skulle vara knapp så det fick bli en snabb middag. Insåg dock idag att vi hade hunnit laga egen mat. Ja ja, så kan det gå. Efter BK-besöket så var det utvecklingssamtal med sonens fröken. Hade velat lämna lillasyster hos farmor och farfar men det gick inte. Så hon fick snällt följa med. Samtalet gick bra i alla fall och hon hade bara gott att säga om sonen. Vi fick även ta upp lite som hade hänt de senaste veckorna. Och fick jättebra respons.

Efter utvecklingssamtalet så hann vi vara ute lite till innan det var dags för dottern att gå och lägga sig. Det har varit härligt väder idag. Det tackar vi för.

Imorgon och resten av helgen står det jobb på schemat. Inte roligt men det är bara att bita ihop.

Min lilla plutta 😍

Likes

Comments

Ibland så rinner en känsla över mig. Att jag är så misslyckad. I det mesta.

Min dotter är drygt 1,5 år och säger knappt några ord. Pratar gör hon men man förstår inget av det. 😔 Min son går jag och skäller på jämt känns det som. Det var dessutom nära att han fick med sig en lapp hem idag om att han hade brutit mot en regel på skolan. Det är inte han. Han är skötsam, framför allt i skolan. Vad händer? 😩 Barnen får börja tidigt på morgon eller så hämtar jag dem sist.

På jobbet vet jag inte vad som har hänt. Har känt mig så nedtryckt sen ett par veckor tillbaka. Försöker verkligen hålla modet uppe, men känner mig så motarbetad. 😔

Sambon är nu i Tyskland. Även om det är skönt att kunna ägna mig åt mitt på kvällarna så är det tufft att vara själv med barnen. Samtidigt som jag vill ge dem all min tid så måste det ju plockas och donas här hemma, och lagas mat. Idag slutade jag tidigt och somnar på soffan när vi kommer hem. Vad är det för morsa egentligen. Sov ju inte länge eller djupt, men ändå. Men denna känsla av otillräcklighet är ju hemsk.

Känner mig lite jagad. Det finns så mycket som jag vill göra, köpa. Men jag känner mig låst. Det bara kryper i kroppen. Tiden går så sakta just nu.

Ett litet ljus i vardagen var i söndags när min kompis och hennes två döttrar kom på besök. Vi hade det supertrevligt och kände att det var vad vi båda behövde. Vi ses alldeles för lite. Förhoppningsvis blir det ändring på det snart. 🙊🤐

Nej, borde nog gå och lägga mig snart. Imorgon ringer klockan kl 5, precis som i morse 😩

Mitt kvällsnöje 🤗

Likes

Comments

Och så var det vardag igen. Just nu sitter jag själv i mitt halvstädade hus. Har dammsugningen och våtmoppning kvar, men det får jag ta när dottern har vaknat. Sambon tog med den skollediga sonen och åkte och hämtade den nya firmabilen. Ska bli spännande och se hur den ser ut. 😊

Helgen gick alldeles för snabbt. Upp tidigt i lördags för att plocka upp min kompis (det blev bara en som följde med) för att sedan styra bilen mot Göteborg och Liseberg! 🤗 Sa till min kompis att jag tänkte inte ha några spärrar... och det fick jag äta upp. Vi började lugnt med Flume Ride. Blev jätteblöt 😂 Sen blev det Lisebergsbanan, första gången för mig men jag hade redan innan bestämt mig för att jag skulle åka den. Det gick galant. Lite mat, Virvelvinden och sen Kållerado. Blev återigen lite blöt men det var värre för min kompis 😂🙈 Sen lurade hon upp mig i Balder. Fy fan!! Det var det värsta jag har varit med om. Man inser inte hur mycket 70% lutning är innan man åker ner för första backen. Herregud! Men frågan du mig nu så skulle jag kunna åka den igen. Direkt efter kom en jätteskur så då passade vi på att ta oss en kopp kaffe. Sen fanns ingen återvändo. Jag ville verkligen inte åka Helix. Jag vägrar att åka upp och ner. "Du skulle ju åka allt" säger min kompis. Ja det var ju bara att bita i det sura äpplet och ställa sig i kön. Som tur hinner man lugna sig lite innan man är fram och då är det ju bara att åka. Alltså, jag älskade det. Jag skrattade hela tiden. Den var ju skitrolig 😁 Än så länge hade dagen varit så rolig. Sen åkte vi Uppsvinget. Aldrig igen! Jag mådde så jävla illa efteråt. Helt sjukt. Efter ett tag så dämpades det lite och det blev en Kålleradotur igen. Och sen avslutade vi dagen med en Helix. Bästa avslutet!

Söndagen blev sen lugn. Lite återhämtning och så.

Och sen var det en ny vecka. Denna vecka händer inte mycket tror jag. Sambon jobbar på hemmaplan innan han far till Tyskland på söndag.

Likes

Comments

Har tänkt skriva ett tag nu men det kommer alltid något emellan. Nu sitter jag på Burger King och har en liten stund över innan jag ska hämta dottern.

Livet snurrar på i en väldans fart just nu. Kommer precis från diabetesläkaren. Han visade mig svart på vitt hur det går med diabetesen. Och jag bröt ihop. Jag visste att det inte var perfekt, men han får det att låta som om det är helt åt helvete. Kom överens om konkreta ändringar som förhoppningsvis ska hjälpa mig att få bättre värden. Men jag vet att det behövs en specifik ordentlig förändring för att det ska bli riktigt bra. Och den jobbar jag på, inget som kan ändras i ett trollslag. Det är bara att bita ihop och fortsätta kämpa.

Helgen hos mamma för några veckor sen gick snabbt. Vi kom dem på fredag eftermiddag och åkte söndag vid lunch. Tråkigt när det blir så korta helger. Tur att hela gänget kommer ner till jul. Då blir det livat i huset. Ska bli kul.

Jobbhelgen blev turbulent. Vet inte om jag har tystnadsplikt så jag skriver inte mer än så här: jag fick bevisat för mig själv att jag klarar betydligt mer än vad jag trodde. Och det är ju positivt. 😊

I helgen som kommer är jag ledig. Och jag ska till Liseberg!!! Det ska bli så kul. Åker med två kompisar och vi ska åka ALLT! Nja, det mesta i alla fall. Men innan dess så ska jag jobba. Det är allt man gör tycker jag, jobbar och tar hand om barnen.

Så är läget just nu i alla fall.

När skolan började så tänkte jag att jag skulle ut och gå på mina lediga dagar. Det har blivit 1(!) promenad än så länge. 🙈😳

Likes

Comments

Så var det måndag igen. Det rullar på.

Förra veckan var lite småjobbig, som det alltid är första veckan efter semester.

Det hände inte så mycket under veckan. På torsdagen kom sambon oanmält hem tidigare. Jag skulle på föräldramöte så jag hade fixat barnvakt. När de komma tog de sig bara lite kaffe och lekte lite med barnen innan de kunde åka hem igen.

Föräldramötet var på skolan och inför årskurs 1. Min son ska börja i 1:an!!! 😱 Och det var en hel del att ta in. Ordningsregler, förväntningar på både elever, lärare och föräldrar. Och det ska bli så spännande. Själv ser jag mest fram emot läxorna 🙈 Det som jag blev lite förvånad över var att i svenska så kommer de knappt använda pennan. Inte träna på bokstäverna som jag gjorde när jag var liten. Utan de kommer nästan uteslutande att använda iPads. De får varsin plus hörlurar. Så nu vet jag vart alla mina skattepengar går någonstans 😱🙈 Men enligt bekanta som har barn som gjort likadant så funkar det väldigt bra. Får se hur det går 😏

I lördags var det förberedelser inför söndagens kalas som gällde. Städa, handla och så. Sambon fick för sig att kapa ner alla rabarber. De fick jag sedan snällt stå och hacka ner så vi kunde frysa. Det blev 4,8 kg totalt och av en del gjorde jag en oj som svärföräldrarna kom och smaskade på.

Sen var det bara att ladda inför söndagen. Efter frukost var det fokus och koncentration på städning. Sonen fick snällt hjälpa till då det var hans kalas. Klockan 13 började barnen strömma in. Snabbt hade alla kommit. Och hej vad det gick sen. De hittade snabbt lekar att leka. De lekar som jag hade planerat var de inte så intresserade av men vi lyckades med två stycken; Sätta tungan på ormen (typ svansen på grisen) och sen en lek där man skulle smälla de andras ballonger som satt runt fotleden. Till fika blev det glass med maränger, banan, grädde och chokladsås. Jag tror att de tyckte det var roligt. Sonen verkade nöjd i alla fall 😊 Här är den fina ormen som jag målat på fri hand (I'm not gonna quit my dayjob 🙈)

Var helt slut sen på kvällen men nu har man fixat sitt första kalas och jag överlevde.

Nu är det en ny vecka med nya utmaningar. På onsdag börjar sonen i skolan och då blir det allvar. På fredag fyller sonen år och det firas både då och på lördag då farmor och farfar kommer hit. Blir kanoooon!! 👍🏻

Likes

Comments

Då var man igång igen efter semestern. En dag har passerat och jag är redan trött på skiten. 😩

Lappar om förlängd öppettid är inlämnad på både föris och fritids. La in ett nytt schema till föris och hinner inte mer än att skicka i väg det så kommer jag på att jag har fyllt i fel varannan fredag 🤦🏼‍♀️ Ja ja det får va så länge, får ändra det när den veckan kommer.

Annars så gick väl den första dagen helt ok. Man kommer ju ganska fort in i rutinerna igen. Läste dock en sak som inte gjorde mig glad. Det är många som slutar just nu på mitt jobb. Det betyder att det börjar en del och en del får nya arbetsuppgifter. En som har fått nya arbetsuppgifter är en tjej som sitter i samma sits som jag; bl.a. att hon inte kan jobba sent torsdagar. Jag har blivit tvungen att ta föräldraledigt (vilket jag inte vet om det är godkänt än då mina tider inte är bortplockade från schemat) medan hon har fått byta avdelning just den dagen. Varför blev inte jag tillfrågad? Är hon en viktigare medarbetare än mig? Det här stör mig. Men när jag kände hur upprörd jag blev så tänkte jag att jag måste vända detta till något positivt. Och det positiva är att jag vet att jag gör rätt i mitt tidigare beslut (jag vet, lite flummigt, men jag ska förklara när jag vet hur det blir 🙈)

Imorgon är vi lediga, jag och barnen. Skönt med en mjukstart. Får se vad vi hittar på....

Likes

Comments

Nu är det inte långt kvar. Fyra ynka dagar kvar av semestern. 😩 För några dagar sen var jag inte alls pigg på att gå tillbaka till jobbet. Men det har hänt lite som gör det lättare. Får återkomma om det senare 😉

Denna semester har handlat mycket om staketet. Det är helt klart nu och det är såå snyggt. Men vi har hunnit med lite annat också. Själv har jag smitit iväg till Tore, varit och fikat på en jättemysig gård och haft en underbart härlig tjejkväll med tjejgänget.

Familjen har också hunnit med en del. High Chaparral som jag berättat om innan. Sen blev det två dagar på Kolmården tillsammans med en annan familj. Jätteroligt och lika bra väder båda resorna. Några dagar senare så besökte vi Leos Lekland så att barn en fick leka av sig lite.

Tigern! Mitt absoluta favoritdjur 😍

Imorgon står en dagstur till Öland på schemat. Lite bad och så.

Nästa vecka är det vardag igen. Sambon återgår till jobbet, jag också, barnen går tillbaka till föris och fritids. Lite skönt ska det bli.

Sen som sagt hoppas jag på en del roliga förändringar till hösten. Men innan dess blir det en olidlig väntan 😩😩

Likes

Comments