Först: Tack för de fina kommentarerna på förra inlägget. De värmde. 😊

Som sagt; att orka. Det krävs en hel del energi för att ta sig igenom livet. Ibland har man en hel del och ibland är tankarna tomma.

Mycket energi går just nu åt att vänta faktiskt. Väntar på att få ett besked som skulle förändra mitt liv ganska mycket. Vill inte säga mer just nu. Men ni får gärna hålla tummarna för mig.

Samtidigt behövs det energi att gå till jobbet. Just nu känner jag lite delade känslor angående jobbet. Vet inte riktigt vart jag är, vart de vill ha mig. Ena dagen är det uppåt, andra neråt.

Mycket energi går åt att planera och lösa vardagen. Men ett jobb med oregelbundna tider och en sambo som är resande så är det inte alltid lätt att få ihop vardagen. Det blir ju inte lättare när han knappt vet veckan innan vad han ska göra veckan därpå.

Och så är det barnen. De ska ju ha sin tid också. Och de vill ju gärna ha en pigg och energisk mamma. Idag har jag varit ledig. Men man blir knappast piggare av det tyvärr. Finbesök av Bea fick jag i alla fall. På eftermiddagen var vi ute en kort stund i trädgården innan vi for till Burger King för middag. Fråga mig inte varför egentligen, fick för mig att tiden skulle vara knapp så det fick bli en snabb middag. Insåg dock idag att vi hade hunnit laga egen mat. Ja ja, så kan det gå. Efter BK-besöket så var det utvecklingssamtal med sonens fröken. Hade velat lämna lillasyster hos farmor och farfar men det gick inte. Så hon fick snällt följa med. Samtalet gick bra i alla fall och hon hade bara gott att säga om sonen. Vi fick även ta upp lite som hade hänt de senaste veckorna. Och fick jättebra respons.

Efter utvecklingssamtalet så hann vi vara ute lite till innan det var dags för dottern att gå och lägga sig. Det har varit härligt väder idag. Det tackar vi för.

Imorgon och resten av helgen står det jobb på schemat. Inte roligt men det är bara att bita ihop.

Min lilla plutta 😍

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ibland så rinner en känsla över mig. Att jag är så misslyckad. I det mesta.

Min dotter är drygt 1,5 år och säger knappt några ord. Pratar gör hon men man förstår inget av det. 😔 Min son går jag och skäller på jämt känns det som. Det var dessutom nära att han fick med sig en lapp hem idag om att han hade brutit mot en regel på skolan. Det är inte han. Han är skötsam, framför allt i skolan. Vad händer? 😩 Barnen får börja tidigt på morgon eller så hämtar jag dem sist.

På jobbet vet jag inte vad som har hänt. Har känt mig så nedtryckt sen ett par veckor tillbaka. Försöker verkligen hålla modet uppe, men känner mig så motarbetad. 😔

Sambon är nu i Tyskland. Även om det är skönt att kunna ägna mig åt mitt på kvällarna så är det tufft att vara själv med barnen. Samtidigt som jag vill ge dem all min tid så måste det ju plockas och donas här hemma, och lagas mat. Idag slutade jag tidigt och somnar på soffan när vi kommer hem. Vad är det för morsa egentligen. Sov ju inte länge eller djupt, men ändå. Men denna känsla av otillräcklighet är ju hemsk.

Känner mig lite jagad. Det finns så mycket som jag vill göra, köpa. Men jag känner mig låst. Det bara kryper i kroppen. Tiden går så sakta just nu.

Ett litet ljus i vardagen var i söndags när min kompis och hennes två döttrar kom på besök. Vi hade det supertrevligt och kände att det var vad vi båda behövde. Vi ses alldeles för lite. Förhoppningsvis blir det ändring på det snart. 🙊🤐

Nej, borde nog gå och lägga mig snart. Imorgon ringer klockan kl 5, precis som i morse 😩

Mitt kvällsnöje 🤗

Likes

Comments

Och så var det vardag igen. Just nu sitter jag själv i mitt halvstädade hus. Har dammsugningen och våtmoppning kvar, men det får jag ta när dottern har vaknat. Sambon tog med den skollediga sonen och åkte och hämtade den nya firmabilen. Ska bli spännande och se hur den ser ut. 😊

Helgen gick alldeles för snabbt. Upp tidigt i lördags för att plocka upp min kompis (det blev bara en som följde med) för att sedan styra bilen mot Göteborg och Liseberg! 🤗 Sa till min kompis att jag tänkte inte ha några spärrar... och det fick jag äta upp. Vi började lugnt med Flume Ride. Blev jätteblöt 😂 Sen blev det Lisebergsbanan, första gången för mig men jag hade redan innan bestämt mig för att jag skulle åka den. Det gick galant. Lite mat, Virvelvinden och sen Kållerado. Blev återigen lite blöt men det var värre för min kompis 😂🙈 Sen lurade hon upp mig i Balder. Fy fan!! Det var det värsta jag har varit med om. Man inser inte hur mycket 70% lutning är innan man åker ner för första backen. Herregud! Men frågan du mig nu så skulle jag kunna åka den igen. Direkt efter kom en jätteskur så då passade vi på att ta oss en kopp kaffe. Sen fanns ingen återvändo. Jag ville verkligen inte åka Helix. Jag vägrar att åka upp och ner. "Du skulle ju åka allt" säger min kompis. Ja det var ju bara att bita i det sura äpplet och ställa sig i kön. Som tur hinner man lugna sig lite innan man är fram och då är det ju bara att åka. Alltså, jag älskade det. Jag skrattade hela tiden. Den var ju skitrolig 😁 Än så länge hade dagen varit så rolig. Sen åkte vi Uppsvinget. Aldrig igen! Jag mådde så jävla illa efteråt. Helt sjukt. Efter ett tag så dämpades det lite och det blev en Kålleradotur igen. Och sen avslutade vi dagen med en Helix. Bästa avslutet!

Söndagen blev sen lugn. Lite återhämtning och så.

Och sen var det en ny vecka. Denna vecka händer inte mycket tror jag. Sambon jobbar på hemmaplan innan han far till Tyskland på söndag.

Likes

Comments

Har tänkt skriva ett tag nu men det kommer alltid något emellan. Nu sitter jag på Burger King och har en liten stund över innan jag ska hämta dottern.

Livet snurrar på i en väldans fart just nu. Kommer precis från diabetesläkaren. Han visade mig svart på vitt hur det går med diabetesen. Och jag bröt ihop. Jag visste att det inte var perfekt, men han får det att låta som om det är helt åt helvete. Kom överens om konkreta ändringar som förhoppningsvis ska hjälpa mig att få bättre värden. Men jag vet att det behövs en specifik ordentlig förändring för att det ska bli riktigt bra. Och den jobbar jag på, inget som kan ändras i ett trollslag. Det är bara att bita ihop och fortsätta kämpa.

Helgen hos mamma för några veckor sen gick snabbt. Vi kom dem på fredag eftermiddag och åkte söndag vid lunch. Tråkigt när det blir så korta helger. Tur att hela gänget kommer ner till jul. Då blir det livat i huset. Ska bli kul.

Jobbhelgen blev turbulent. Vet inte om jag har tystnadsplikt så jag skriver inte mer än så här: jag fick bevisat för mig själv att jag klarar betydligt mer än vad jag trodde. Och det är ju positivt. 😊

I helgen som kommer är jag ledig. Och jag ska till Liseberg!!! Det ska bli så kul. Åker med två kompisar och vi ska åka ALLT! Nja, det mesta i alla fall. Men innan dess så ska jag jobba. Det är allt man gör tycker jag, jobbar och tar hand om barnen.

Så är läget just nu i alla fall.

När skolan började så tänkte jag att jag skulle ut och gå på mina lediga dagar. Det har blivit 1(!) promenad än så länge. 🙈😳

Likes

Comments

Så var det måndag igen. Det rullar på.

Förra veckan var lite småjobbig, som det alltid är första veckan efter semester.

Det hände inte så mycket under veckan. På torsdagen kom sambon oanmält hem tidigare. Jag skulle på föräldramöte så jag hade fixat barnvakt. När de komma tog de sig bara lite kaffe och lekte lite med barnen innan de kunde åka hem igen.

Föräldramötet var på skolan och inför årskurs 1. Min son ska börja i 1:an!!! 😱 Och det var en hel del att ta in. Ordningsregler, förväntningar på både elever, lärare och föräldrar. Och det ska bli så spännande. Själv ser jag mest fram emot läxorna 🙈 Det som jag blev lite förvånad över var att i svenska så kommer de knappt använda pennan. Inte träna på bokstäverna som jag gjorde när jag var liten. Utan de kommer nästan uteslutande att använda iPads. De får varsin plus hörlurar. Så nu vet jag vart alla mina skattepengar går någonstans 😱🙈 Men enligt bekanta som har barn som gjort likadant så funkar det väldigt bra. Får se hur det går 😏

I lördags var det förberedelser inför söndagens kalas som gällde. Städa, handla och så. Sambon fick för sig att kapa ner alla rabarber. De fick jag sedan snällt stå och hacka ner så vi kunde frysa. Det blev 4,8 kg totalt och av en del gjorde jag en oj som svärföräldrarna kom och smaskade på.

Sen var det bara att ladda inför söndagen. Efter frukost var det fokus och koncentration på städning. Sonen fick snällt hjälpa till då det var hans kalas. Klockan 13 började barnen strömma in. Snabbt hade alla kommit. Och hej vad det gick sen. De hittade snabbt lekar att leka. De lekar som jag hade planerat var de inte så intresserade av men vi lyckades med två stycken; Sätta tungan på ormen (typ svansen på grisen) och sen en lek där man skulle smälla de andras ballonger som satt runt fotleden. Till fika blev det glass med maränger, banan, grädde och chokladsås. Jag tror att de tyckte det var roligt. Sonen verkade nöjd i alla fall 😊 Här är den fina ormen som jag målat på fri hand (I'm not gonna quit my dayjob 🙈)

Var helt slut sen på kvällen men nu har man fixat sitt första kalas och jag överlevde.

Nu är det en ny vecka med nya utmaningar. På onsdag börjar sonen i skolan och då blir det allvar. På fredag fyller sonen år och det firas både då och på lördag då farmor och farfar kommer hit. Blir kanoooon!! 👍🏻

Likes

Comments

Då var man igång igen efter semestern. En dag har passerat och jag är redan trött på skiten. 😩

Lappar om förlängd öppettid är inlämnad på både föris och fritids. La in ett nytt schema till föris och hinner inte mer än att skicka i väg det så kommer jag på att jag har fyllt i fel varannan fredag 🤦🏼‍♀️ Ja ja det får va så länge, får ändra det när den veckan kommer.

Annars så gick väl den första dagen helt ok. Man kommer ju ganska fort in i rutinerna igen. Läste dock en sak som inte gjorde mig glad. Det är många som slutar just nu på mitt jobb. Det betyder att det börjar en del och en del får nya arbetsuppgifter. En som har fått nya arbetsuppgifter är en tjej som sitter i samma sits som jag; bl.a. att hon inte kan jobba sent torsdagar. Jag har blivit tvungen att ta föräldraledigt (vilket jag inte vet om det är godkänt än då mina tider inte är bortplockade från schemat) medan hon har fått byta avdelning just den dagen. Varför blev inte jag tillfrågad? Är hon en viktigare medarbetare än mig? Det här stör mig. Men när jag kände hur upprörd jag blev så tänkte jag att jag måste vända detta till något positivt. Och det positiva är att jag vet att jag gör rätt i mitt tidigare beslut (jag vet, lite flummigt, men jag ska förklara när jag vet hur det blir 🙈)

Imorgon är vi lediga, jag och barnen. Skönt med en mjukstart. Får se vad vi hittar på....

Likes

Comments

Nu är det inte långt kvar. Fyra ynka dagar kvar av semestern. 😩 För några dagar sen var jag inte alls pigg på att gå tillbaka till jobbet. Men det har hänt lite som gör det lättare. Får återkomma om det senare 😉

Denna semester har handlat mycket om staketet. Det är helt klart nu och det är såå snyggt. Men vi har hunnit med lite annat också. Själv har jag smitit iväg till Tore, varit och fikat på en jättemysig gård och haft en underbart härlig tjejkväll med tjejgänget.

Familjen har också hunnit med en del. High Chaparral som jag berättat om innan. Sen blev det två dagar på Kolmården tillsammans med en annan familj. Jätteroligt och lika bra väder båda resorna. Några dagar senare så besökte vi Leos Lekland så att barn en fick leka av sig lite.

Tigern! Mitt absoluta favoritdjur 😍

Imorgon står en dagstur till Öland på schemat. Lite bad och så.

Nästa vecka är det vardag igen. Sambon återgår till jobbet, jag också, barnen går tillbaka till föris och fritids. Lite skönt ska det bli.

Sen som sagt hoppas jag på en del roliga förändringar till hösten. Men innan dess blir det en olidlig väntan 😩😩

Likes

Comments

Nu går det undan. Denna vecka flyger fram.

Måndag, tisdag och onsdag gick i sakta mak. Mysigt besök från Bea i måndags, i tisdags fick jag det äntligen städat här hemma och i onsdags blev staketet klart. Del 1 i alla fall. Men det är FÄRDIGT 🤗🤗🤗 Och sååå snyggt. Svärföräldrarna var här och grillade. Svärmor sa att hon var avundsjuk på staketet. Mitt svar: Jag också!! 😂🙈😍

Heeela torsdagen gick åt till High Chaparral tillsammans med min pappa och hans fästmö. Vi fick kanonväder och det blev en riktigt bra dag. Sonen fick komplettera sin arsenal av pistoler och tillbehör. Det blev ett gevär, ny hatt, nytt hölster och en scarf att sätta för ansiktet. Dottern fick sig en hatt hon med, men det gick inte riktigt hem. Men det kanske kommer. 😊 Sonen fick vaska guld också som resulterade i guldpeng. Den är han stolt över. Efter mååånga timmar så gick vi tillbaka till campingen där min pappa hade startat grillen. Dottern somnade nästan direkt i bilen hem medan sonen höll sig vaken.

Idag har vi varit på marknad. Barnens första. Det var trevligt och sonen köpte sig ytterligare en fidget spinner. Själv köpte jag bara en massa snask, som vanligt 🙈

Imorgon blir det tjejkväll tillsammans med 4 härliga tjejer. Maten är beställd och betald. Bara att hämta plankan imorgon. Hoppas på riktig avkoppling. Lääängtar!!! 🤗🤗

Likes

Comments

Fick frågan av @jessicamalin 😊


🌸 Jag ogillar: Opersonligt! Bloggar som är alldeles för svävande eller ämnesinriktade.

🌸 Jag gillar: Personligt! Bloggar där man får komma personen inpå livet.

🌸 Jag ogillar: Fejk! Bloggar som bara lyfter fram det bra. Ingen har ett perfekt liv.

🌸 Jag gillar: Ärlighet! Att man kan dela med sig av både det negativa och det positiva.

🌸 Jag gillar: Humor! Bloggar som får mig att skratta. Som kan beskriva både en bra och en dålig dag med humor.

🌸 Jag ogillar: Nättrollen i kommentarerna. Har man inget snällt att säga kan man lika bra vara tyst!
Vad gillar/ogillar ni? 😀


@Mammatill6
@sofiahurricane

Likes

Comments

Första veckan på semestern är över.

Att stämpla ut kl 16 från jobbet förra söndags kändes skrämmande skönt. Direkt hem till svärföräldrarna där min lilla familj redan befann sig. Där firade vi in semester med smörgåstårta.

Sen har veckan gått i stilla mak. De tre första dagarna hände det inte mycket. Det var nästan så att jag började bli lite rastlös. Däremot så har vi haft ganska fint väder. En tur till lekparken blev det på tisdagen i alla fall.

Hon älskar att gräva i sandlådan. På tomten har vi tyvärr ingen, men där går det lika bra med jord 😂

I torsdags drog jag och bästisen Bea ner på stan. Lite shopping och sen vidare till ett mysigt litet ställe utanför stan. Där tog vi en fika tillsammans med hennes pappa. Det var såå lugnt och skönt. Vattnet låg stilla nedanför och solen lyste så gött.

I fredags rev vi ner vårt staket och lördagen ägnades så att stolpa upp det nya. Sambon slet som ett djur och det kommer att bli så bra. Svärmor kom förbi och tog bl.a. barnen med sig till lekparken. Det gjorde att vi kunde koncentrera oss helt och fullt på staketet. Kvällen avslutades med att vi bjöd svärmor på mat.

Idag bar det av med Bea för ett besök hos en Tore. Tore har Bea fått kontakt med på Facebook. Vad de har gemensamt? De gillar höns båda två. Själv är jag väl så där intresserad, men jag ställer upp och följer med. Och det var kul. Fick lära mig mycket om höns och om slakt och så. Han hade även jättesöta kaniner. Vi fick ha på oss sådana här fina skydd på fötterna för att in dra in eventuell smitta 👇🏻

Snyggt va?? 😂😂

Kvällen avslutades med att min familj åt middag hos Bea. Trevligt värre. Var länge sen jag var där och det var kul att komma dit igen.

Nu laddar vi för vecka 2 på semestern. Imorgon står det sågning av staketspolar på sambons schema. Själv ska jag umgås med Bea 😍 På eftermiddag blir det tårta hos svärföräldrarna. Svärmor har två namnsdagar under en vecka och det firas alltid med jordgubbstårta. 😊

På torsdag blir det High Chaparral och på lördag tjejkväll. Kan bli en bra vecka det här 😊👍🏻

Likes

Comments